Προς το περιεχόμενο

Το Ozempic θα μπορούσε να επιβραδύνει τη γήρανση, σύμφωνα με ερευνητές


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άμα το φάρμακο είναι τόσο δυνατό όσο λέτε θα αυξηθεί η ανεργία … θα χάσουν τη δουλειά τους οι Νεκροθάφτες-πεθαμενατζήδες.

Ερώτηση:

Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα;

Απάντηση:

Αυτός που μπορεί.

Ερώτηση:

Ποιος δε θέλει να πεθάνει νέος σε μεγάλη ηλικία;

Απάντηση:

Αυτός που εκμεταλλεύεται το γήρας προς όφελός του.

Σημείωση:

Στο τόπο τα Νιάτα, χώρο στα Γηρατειά νεότητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

16 ώρες πριν, TrialKid είπε

Καλά για να πουλάει η Novodordisk το δικό της σκεύασμα, σε λίγο θα λέει μεγαλώνει το πουλί 

Διαβητικός Τύπου 1 από τα 6 μου 

Μαύρη αγορά ή Ινσουλίνη ; Από πότε ; 

Μεγαλώνει το πουλί; Και πόσο κοστίζει; Για ένα φίλο μου ρωταω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, primeragt είπε

Μην μπρερδευεστε, το ότι κάτι είναι συνταγογραφουμενο δεν σημαίνει ότι δεν πωλείται και ελεύθερα στη λιανική. Μια χαρά το πουλάει ο φαρμακοποιός και άνευ συνταγής. Μόνο τα διγραμμα δεν μπορεί και πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αντιβιωσεις (που πάλι μπορεί αρκεί να έχει έστω κ απλή ιδιωτική συνταγή του γιατρού). 

Το συγκεκριμένο ΜΌΝΟ με συνταγή δίνεται.

Δεν μπορεί να το πάρει κάποιος χωρίς αυτή, νόμιμα, χωρίς πλαγιους τρόπους από το φαρμακείο....

https://tayfe.gr/2023/05/05/pis-ochi-sti-syntagografisi-tou-ozempic-gia-apoleia-varous/

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο:

Ο ΠΙΣ επισημαίνει δύο επιστημονικά στοιχεία:

Η σεμαγλουτίδη (Ozempic) είναι φάρμακο, που προορίζεται για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Στην χώρα μας χορηγείται σε διαγνωσμένους διαβητικούς ασθενείς μόνο με ηλεκτρονική συνταγή.

Αν κάτι χτυπήσει στο σύστημα απαγορεύεται να το δώσει χωρίς συνταγή...

Επεξ/σία από m3ltd0wn
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, ntinosterpsis είπε

Πρόσφατα διαγνωστηκα με διαβήτη τύπου 2. Δεν είμαι παχύσαρκος, δεν τρώω γλυκά, δεν κάνω καταχρήσεις. Είχα την τύχη να έχω λευχαιμία στα 17 και από τις κορτιζονες που έπαιρνα αυξήθηκε ο κίνδυνος για διαβήτη. 

Δοκίμασα αρκετά φάρμακα όπως Gulcophage,Januvia αλλά για διάφορους λόγους δεν μου έκαναν. 

Πλέον κάνω την Ozempic και το ζάχαρο μου έχει ρυθμιστεί. 

Όταν ξεκίνησα τη συνταγογράφηση έμαθα ότι η ένεση 0.25 είναι σε έλλειψη γιατί κάτι ανόητα όντα,κυρίως γυναίκες, πήγαιναν σε γιατρό να τους γράψει την ένεση για να χάσουν κιλά. Όχι,δεν πηγαίνουν παχύσαρκοι με θέματα υγείας, πηγαίνουν υγιείς άτομα που ζουν για το φαίνεστε. 

Αν αύριο η τιμή του φαρμάκου αυξηθεί ή γίνεται πιο δύσκολα η συνταγογράφηση, δε θα φταίει το κράτος ούτε η φαρμακευτική. Θα φταίνε οι ανόητοι που δε ράβουν το στόμα τους και αυτοί που θέλουν να είναι φιτ για το φαίνεστε,όπως φυσικά και οι γιατροί οι οποίοι δίνουν φάρμακα σε κάποιον που δεν το έχει ανάγκη.  

Το ίδιο είχε γίνει με τις μαϊμού αναπηρικές συνταξεις όπου η διαδικασία ήταν απλή και πλέον σε περνάνε από κόσκινο. Η κατάχρηση φέρνει μέτρα που κάνουν τη ζωή όλων δύσκολη. 

Μακάρι να μη χρειαστεί να μπλέξουν με φάρμακα και αγωγές για να διαπιστώσουν ότι η υγεία του εξαρτάται από αυτά και όχι το lifestyle...

... άλλο βέβαια που δεν ξέρουμε την επίδραση σε υγιή οργανισμό του φαρμάκου ε; Και επίσης αν διαβάσεις τις μελέτες, πχ του nci mlm nih gov, η δόση που απαιτείται για weight loss είναι 1.7-2.4/εβδομάδα!

...και ο φαρμακοποιός που μας τις διαθέτει μου έχει πει για άτομα υγιή που αγοράζουν είτε λιανική είτε με μουφα συνταγή ενέσεις και τις κάνουν 3-3... Και μιλάμε για άτομα με >10 κιλά μα χάσουν.

Ευτυχώς πολλοί γιατροι είναι αντίθετοι. Ίσως όχι αρκετοί όμως 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, Ne0n said:

 PCharon ,  καλώ @Diavolos666 και @Lucifer να ενωθείτε ενάντια σε τέτοιες φρικαλεότητες!

image.png.9ecd3b07e3fb52da2646971cff21a86b.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Το σκευασμα ozempic είναι συνταγογραφουμενο, άρα ο Γιώργος δεν μπορεί να το πάρει από το φαρμακείο χωρίς συνταγή γιατρού.

Πάει στον Τάκη τον ενδοκρινολογο και του λέει, πάρε 50€ και γράψε το στην μάνα μου που έχει ΔΤ2 χωρίς να το χρειάζεται για να το πάρω εγώ.

Ο Τάκης είναι έξυπνος γιατρός και σου λέει ένα είναι, δεν θα λείψει από το σύστημα. Τσιμπάει 50€ και το γράφει.

Ο Μάνος πάει στον Τάκη τον ενδοκρινολογο ως διαβητικος τύπου 2, οποίος είναι επίσης υπερβαρος γιατί δεν το εραβε και κατεβαζε τα γλυκά με το κιλό χωρίς να ασκείται καθόλου με αποτέλεσμα να αναπτύξει αντίσταση στην ινσουλινη (όπως θα καταλήξει και ο Γιώργος  δηλαδή). Ο Τάκης κρίνει ότι πρέπει να του γράψει ozempic και του το γραφει.

Ναι, φταίει ο Τάκης γιατί μόνο αυτός μπορεί να το γράψει. Φταίει και ο Γιώργος που όπως λες, τρώει σαν βοδι. Φταίει και ο Μάνος γιατί έτρωγε σαν βοδι. Μάλλον φταίω και εγώ, γιατί κάποτε που η κόρη μου ήθελε αντιβιωση κάθε μήνα γιατί είχε πρόβλημα με τα νεφρα της, την έγραφε ο γιατρός και έτρεχα σε όλη την Αττική να την βρω γιατί κάποιοι άλλοι είτε την καβατζωναν είτε πασαραν σε δικούς τους την ήδη μειωμένη ποσότητα, απλά για να την έχουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Και δεν μιλάμε για φάρμακο με ειδικές χρήσεις, μιλάμε για αντιβιωση με συγκεκριμένη χρήση. κάποιοι γιατροι τους την έγραφαν χωρίς λόγο πχ.

Ο Μάνος έτρωγε σαν βόδι άρα έχει διαβήτη; Σοβαρά τώρα;

Ο Τάκης φταίει επειδή ο συνάδελφος του είναι διατεθειμένος να συνταγογραφίσει παράνομα και μια καρότσα άτομα να πάνε να το πάρουν παράνομα;

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω και έχεις και εντελώς λανθασμένη εντύπωση για τους διαβητικούς.

7 ώρες πριν, dchatz είπε

δε καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για έλλειψη λόγω κατανάλωσης από αυτούς που δε το χρειάζονται (παχυσαρκία).

Είναι χρόνια αυτή η ιστορία, αν η εταιρεία πουλάει και τη συμφέρει, θα αυξήσει την παραγωγή για να πουλήσει και άλλο. Αν ξαφνικά σταματούσαν όλοι οι "εμφανισιακοί" χρήστες και έμεναν μόνο οι "ιατρικοί" χρήστες απλά η εταιρεία θα μείωνε την παραγωγή και πάλι στα ίδια θα ήμασταν.

Αναρωτιέμαι, μόνο μία εταιρεία παράγει σεμαγλ....όπως το λένε αυτό; και επιπλέον άλλα φάρμακα για το διαβήτη δεν υπάρχουν;

Είναι τόσο ανελαστική η χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου ώστε οι "ιατρικοί" χρήστες να μην έχουν καμμία άλλη επιλογή;

Το αυξάνω την παραγωγή δεν είναι τόσο απλό και δεν συμφέρει πάντα. Όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά και η προσφορά είναι μικρή τότε οι τιμές μπορούν να αυξηθούν. Πολλές φορές είναι προτιμότερο από την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ή αναβάθμισης της υπάρχουσας καθώς και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

 

3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Αυτό με το προσδόκιμο ζωής που ανέβηκε δεν είναι γιατί γερνάμε πιο αργά αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατί μειώθηκε η παιδική θνησιμότητα η οποία κατέβαζε πολύ το μέσο όρο, μειώθηκαν οι θάνατοι από ασθένειες και από παθήσεις, εφευρέθηκαν τα ψυγεία που κρατάνε τη τροφή πιο ασφαλή για κατανάλωση κτλ Οι άνθρωποι που δεν περνούσαν κακουχίες το ίδιο γέρναγαν με εμάς και το 1000 πχ. Τώρα γίνονται οι πρώτες προσπάθειες για πραγματική επιμίκυνση του ανώτατου ορίου που είναι περίπου τα 120 χρόνια.

Καλά ας μην έχουμε την λανθασμένη εντύπωση ότι σε εποχές που ο άνθρωπος πέθαινε από μόλυνση από μία γρατζουνιά ότι είχε και πολλές πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα 80. Είναι πολλά που στον σύγχρονο κόσμο δεν σε σκοτώνουν σε σχέση με χίλια χρόνια από σήμερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 hours ago, TrialKid said:

 

Σε λάθος forum γράφεις, έχει άλλο ανάλογο που έχουν την ίδια πάθηση μέχρι το γόνατο. 
ξέρεις εσύ…

Αν δεν καταλαβες εσυ το αστειο comment Που εκανα στο Post σου δεν μπορω να κανω τιποτα.

15 hours ago, cthulhucarbide said:

Δεν καταλαβαίνω το hate προς όσους παίρνουν το φάρμακο για να αδυνατίσουν και το "στερούνται αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη"

Γιατί πρέπει να το στερηθεί κάποιος? Ας αυξηθεί η παραγωγή ώστε να καλύπτει την ζήτηση.

Έχει κάποια χρόνια αυτή η ιστορία. Στην αρχή θα ήταν λογικό να παρθούν μέτρα για να το παίρνουν αυτοί που το έχουν πιο άμεσα ανάγκη αλλά μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχει εξισορροπηθεί με την παραγωγή

Μπορει και να μην υπαρχει ελλειψη μπορει ομως και να υπαρχει ελλειψη για χ ψ λογους.απο ατομα που θα τα βγαλουν μαυρη αγορα μεχρι το τι μπορει να σκαρφιστει καποιος για να βγαλει κερδος.

10 hours ago, MTX said:

Τα πράγματα είναι απλά για την μακροζωία , υγιεινή διατροφή , σωστός ύπνος και άσκηση , όχι να κάνουμε κατάχρησης και μετά να ψάχνουμε τι λύση στα μαγικά χαπάκια

δυστυχως κανεις δεν το κανει αυτο.ο αλλος κανει απειρες καταχρησεις και σου λεει οκ θα παρω 2 χαπακια και θα ερθουν ολα στα ισα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω και έχεις και εντελώς λανθασμένη εντύπωση για τους διαβητικούς.

Δυστυχώς έχω πολύ καλή εικόνα για τους διαβητικούς. Η μητέρα μου ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μεγάλη ηλικία. Λόγω καπνίσματος, κακής διατροφής και έλλειψης άσκησης κυρίως. Πιθανώς και λόγω προδιάθεσης γονιδιακης. Δεν είναι ινσουλινοεξαρτομενη και το ελέγχει πλέον με φάρμακο και διατροφή και η γλυκόζη αίματος είναι στα φυσιολογικά επίπεδα.

Εγώ, λόγω κακής διατροφής είχα προδιαβητη. Δεν ήμουν ποτέ παχυσαρκος αλλά με λίγα παραπάνω κιλά τα οποία δεν φαίνονταν λόγω επίσης μεγάλης μυικοτητας. Πλέον με σωστή διατροφή και χρόνια άσκηση δεν έχω προδιαβητη, ούτε υψηλή πίεση που είχα. Δεν παίρνω χάπια για να αδυνατισω, εκοψα fast food, τρώω ολικής αλεσης ζυμαρικά, έκοψα τα πολλά λιπαρά, παίρνω κατάλληλα Ω3, κλπ κλπ κλπ.

Έχω δώσει αγώνα για να μην κάνω διαβήτη και δεν ζήτησα ποτέ μαγικό φάρμακο και ακόμα και αν κυκλοφορούσε κάτι τετοιο θα το έπαιρνα μόνο για να έχω καλή υγεία χωρίς παρενέργειες και μετα από εξετάσεις και συμβολή γιατρού.

Αυτό που λέω όμως είναι ότι αν υπάρχει ένα φάρμακο το οποίο έχει οφέλη και άλλα για το σύνολο των ανθρώπων (γράφουν για ελάττωση κινδύνου καρδιαγγεακων νοσων, καρκίνου, κλπ). Τότε γιατί αυτο το φάρμακο να μην διατεθεί σε όλους και να παραχθεί σε επαρκεις ποσότητες και μορφές σκευασματος;

Επιπλέον αυτού, βγαίνουν κάποιοι γιατροι και παραπονιουνται για την έλλειψη που θα ακολουθήσει αν ένα τόσο καλό φάρμακο διατεθεί και για άλλους σκοπούς; δηλαδή πρέπει να σταματήσει η πρόοδος για το καλό όλων μόνο και μόνο για να μην υπάρχει έλλειψη για εκείνους που το έχουν ανάγκη (προς θεού, δεν πρέπει να υπάρξει έλλειψη για όποιον το έχει ανάγκη). Μια έλλειψη μάλιστα την οποία κάποιοι "συνάδελφοι" τους δημιούργησαν με το να το γράφουν σε όσους δεν το έχουν ανάγκη, μόνο και μόνο για να αδυνατισουν οι μεν και οι δε να τσιμπησουν ένα 50ρικο.

Νομίζω πως δεν διαφωνούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, raid_av είπε

Το ειχα διαβασει και εγω παλιοτερα αυτο. Οποτε σκεφτομαι απλα,ολα αυτα τα φαρμακα ειναι για να ριχνουν την γλυκοζη στο αιμα αρα με την ιδια λογικη μια διατροφη χαμηλη σε υδατανθρακες δεν θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα δηλαδη μακροζωια  και υγεια εφοσον με μια τετοια διατροφη διατηρεις την γλυκοζη στο αιμα σε χαμηλα επιπεδα. Μηπως εχουν δικιο αυτοι με τις συγκρεκριμενες διατροφες (κετογενικη κτλ)🙄

Η κετο ειναι μια απο τις καλες, απλα αποκλυει πολλες καλες τροφες. Συναγωνιζεται με την μεσογειακη. Δεν βγαζεις ευκολα ακρη. Κανεις και τις 2 για 6 μηνες και βλεπεις. Μην πω χρονο. Οι και τις 3 4 που θες κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 minutes ago, Vault13 said:

Η κετο ειναι μια απο τις καλες, απλα αποκλυει πολλες καλες τροφες. Συναγωνιζεται με την μεσογειακη. Δεν βγαζεις ευκολα ακρη. Κανεις και τις 2 για 6 μηνες και βλεπεις. Μην πω χρονο. Οι και τις 3 4 που θες κτλ.

Δηλαδή η διατροφή σε έχει μόνιμα στην υπογλυκαιμία για να δουλέψει.
η οποία δεν υφίσταται όταν :
τρως μόνο κρέας, και υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνη προκαλείς  γλυκογονογένεση.

δυσκολες δίαιτες που σε έχουν σε κατάσταση ζάλης μόνιμος αν όχι συνεχώς. 
 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TrialKid είπε

Δηλαδή η διατροφή σε έχει μόνιμα στην υπογλυκαιμία για να δουλέψει.
η οποία δεν υφίσταται όταν :
τρως μόνο κρέας, και υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνη προκαλείς  γλυκογονογένεση.

δυσκολες δίαιτες που σε έχουν σε κατάσταση ζάλης μόνιμος αν όχι συνεχώς. 
 

 

Δεν ειναι Κετο αυτη που λες. Μοιαζει με την Carnivore αυτο που λες. Τεσπα υπαρχουν απειρα βιντεο να επιμορφωθεις, μου δειχνεις οτι δεν τα γνωριζεις καθολου. 

5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

τρώω ολικής αλεσης ζυμαρικά,

Κοψε ολα τα ολικης αλεσης σιτηρα, αλλα και ολα τα ζυμαρικα. Και θα δεις και αλλη βελτιωση. Δοκιμασε την DASH diet αν θες. 

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 minutes ago, Vault13 said:

Δεν ειναι Κετο αυτη που λες. Μοιαζει με την Carnivore αυτο που λες. Τεσπα υπαρχουν απειρα βιντεο να επιμορφωθεις, μου δειχνεις οτι δεν τα γνωριζεις καθολου. 

Κοψε ολα τα ολικης αλεσης σιτηρα, αλλα και ολα τα ζυμαρικα. Και θα δεις και αλλη βελτιωση. Δοκιμασε την DASH diet αν θες. 

Δεν ακολουθώ τέτοια δίαιτα γιατί κάνω ινσουλίνη και μπορώ να τρώω ότι θέλω, με τα οφέλη της ινσουλίνης στο fat burning.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Ας αυξηθεί η παραγωγή ώστε να καλύπτει την ζήτηση.

 

13 ώρες πριν, dchatz είπε

αν η εταιρεία πουλάει και τη συμφέρει, θα αυξήσει την παραγωγή για να πουλήσει και άλλο.

Έχετε ακούσει ή διαβάσει ποτέ για την "τεχνητή έλλειψη φαρμάκων"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, TrialKid είπε

Δεν ακολουθώ τέτοια δίαιτα γιατί κάνω ινσουλίνη και μπορώ να τρώω ότι θέλω, με τα οφέλη της ινσουλίνης στο fat burning.
 

Υπαρχουν παρα πολλοι, οσοι δεν εχουν κληρονομικοτητα, που καναν reverse type 2 dibetis,  με διαιτες οπως κετο, carnivore, παλεο.

φυσικα σε συνεννοηση με διατροφολογο.

Επεξ/σία από Vault13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...