Προς το περιεχόμενο

Τα Windows 11 είναι πλέον το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για παιχνίδια PC

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και πάρα πολύ καιρό τους πήρε.
Ειδικά όταν έχεις πάρει ολοκαίνουργιο Gaming PC με κάρτα GeForce 4000 series και βάζεις 10, το λες και λίγο μαζοχισμό.
Και ακόμα πιο ειδικά αν πας να παίξεις Black Myth Wukong σε φουλ ανάλυση χωρίς frame generation. 🔥

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, MariosX said:

Μπα γιατί; Υπάρχουν games σε Linux ή Mac; Η λίστα των παιχνιδιών είναι αρκετά μικρή για τα συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα.

https://www.protondb.com/explore

Για ρίξε μια ματιά εδώ. Από το 2021 το 80% των windows top 100 games στο steam έπαιζαν απροβλημάτιστα στο Linux και το ποσοστό συνέχεια ανεβαίνει. Για το Mac ισχύει πως δεν έχει αντίστοιχη υποστήριξη.

• Thanks 1

18 minutes ago, Athoz said:

Για ρίξε μια ματιά εδώ. Από το 2021 το 80% των windows top 100 games στο steam έπαιζαν απροβλημάτιστα στο Linux και το ποσοστό συνέχεια ανεβαίνει. Για το Mac ισχύει πως δεν έχει αντίστοιχη υποστήριξη.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως, αν μιλήσουμε και για DOS ή γενικά παλιά games, καλύτερη συμβατότητα έχει το Proton από Windows 11 ή ακόμα και 10.

• Like 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Athoz είπε

Για το Mac υπάρχουν 2 λύσεις:

1) Το crossover (compatibility layer), που στηρίζεται στο wine, όπως και το proton.

2) VM (Virtual machine).

Και τα 2 δουλεύουν μια χαρά.

Επειδή έχω και steam deck πολλοί τίτλοι έχουν θεματάκια που δεν αναφέρονται στο protondb και κάποια από αυτά είναι εκνευριστηκά, σε επίπεδο που δεν θέλεις να παίξεις το παιχνίδι, ενώ μπορεί να τρέχει. Πχ σε ένα παιχνίδι, ενώ τα fps είναι μία χαρά και όλα τρέχουν ομαλά, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, εχει λαθακια στα γραφικα και δεν αναφερεται κάπου στο porondb... 

Συνολικά η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή, αλλά για έναν gamer που παίζει τα πάντα, τα Windows είναι μονόδρομος. Δυστυχώς...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, cpc464 said:

Μετράνε όμως σαν λειτουργικό?,αφού φόρτωνε Dos πρώτα, θυμάμαι πιτσιρικάς μια φορά που το μαγαζί που δούλευα είχε καμια 20αριά pc να πουλήσει σε μία εταιρεία και έπρεπε να περάσω σε όλα 3.11,ούτε στον εχθρό μου τέτοια κατάρα.

Εννοείται ότι μετράνε. Και ναί, έτρεχαν επάνω από το DOS.

Οπότε δεν μετράνε.

Πολύ.

Ίσως μετράνε λίγο?

Επεξ/σία από panther_512
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Οπότε δεν μετράνε.

Πολύ.

Ίσως μετράνε λίγο?

Το μόνο που μετράνε είναι χρόνια στην πλάτη τους. Πάρτε κάτι πιο σύγχρονο... 2024 έχουμε! 'Ελεος κάπου!...

Πάρτε windows 98 SE, που είναι και σταθερά ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Haha 4

17 ώρες πριν, cpc464 είπε

Μετράνε όμως σαν λειτουργικό?,αφού φόρτωνε Dos πρώτα, θυμάμαι πιτσιρικάς μια φορά που το μαγαζί που δούλευα είχε καμια 20αριά pc να πουλήσει σε μία εταιρεία και έπρεπε να περάσω σε όλα 3.11,ούτε στον εχθρό μου τέτοια κατάρα.

Μια χαρά είναι τα 3.11 ακόμα και σήμερα!!!

Screenshot from 2024-09-03 13-57-16.png

• Haha 3

2 ώρες πριν, *trinity είπε

DOS 1.0 μέχρι το τέλος 

Locomotive basic 1.0 μεχρι θανάτου.

290px-Locomotive_BASIC_loading_a_picture

2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Φιλοσοφικό είναι το ερώτημα,έπρεπε να φορτώσεις ένα λειτουργικό για να τρέξεις άλλο, η είναι σαν το pimp my ride, που άκουσε ο Xzibit ότι μας αρέσουν τα λειτουργικά και είπε να βάλει ένα λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό?.

• Haha 1

25 minutes ago, cpc464 said:

Locomotive basic 1.0 μεχρι θανάτου.

290px-Locomotive_BASIC_loading_a_picture

Φιλοσοφικό είναι το ερώτημα,έπρεπε να φορτώσεις ένα λειτουργικό για να τρέξεις άλλο, η είναι σαν το pimp my ride, που άκουσε ο Xzibit ότι μας αρέσουν τα λειτουργικά και είπε να βάλει ένα λειτουργικό μέσα στο λειτουργικό?.

Εχω γράψει tetris στην locomotive basic του amstrad.. Και ειχε βγει καλύτερο απο καθε Tetris αγορασμένο για τον amstrad.. Δεν υπήρχε ίντερνετ τότε να το κυκλοφορήσω.. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το μόνο που μετράνε είναι χρόνια στην πλάτη τους. Πάρτε κάτι πιο σύγχρονο... 2024 έχουμε! 'Ελεος κάπου!...

Πάρτε windows 98 SE, που είναι και σταθερά ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ...

Μην το θεωρείς αστείο. Ο φίλος μου σε ένα αρχαίο pc στο εξοχικό που το έχει μόνο για να βάζει να ακούει κανένα cd μουσικής. Win98 το έχει αφήσει. Δεν ξέρει γρι βέβαια και από pc, σου λέει αφού το έχω και δουλεύει με αυτό το os για την δουλειά που το βάζω, θα το αφήσω έτσι εις τους αιώνας των αιώνων. 

18 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Kι όλο έλεγα να ρωτήσω για ποιό λόγο όσοι παίζετε παραπάνω/αγοράζετε ακριβότερα parts θέτε τα 11.

Τελικά, για gaming πάντα, τί είδατε? Το DirectStorage ουσιαστικά παραμένει άφαντο. Όσοι είναι με νεότερους Ryzen, όχι μόνο βελτιστοποιήσεις για τα cpu τους δεν είδαν, αλλά το αντίθετο.

Επειδή δεν ξέρω, τί εννοούμε "πολύ καλύτερο HDR"? Τί σκτά ρόλο παίζει το OS για το HDR? Σε τί επίπεδο επηρεάζει?

Ποιά DX features χάνουμε από τις gpu και τί σημαίνει αυτό?

Το άθλιο (για εμένα) UI είναι ο λόγος που δεν τα βάζω στο desktop (άνθρωπος που είχε βάλει όλες τις prerelease των 7, μία προς μία), αλλά πες ότι είμαι παράξενος (θέλω οπωσδήποτε τη μπάρα κάθετη, αριστερά).

Τί προσφέρουν σε εμάς τη συμπαθή κατηγορία των "gamers"?

Ας τα πιασουμε απο την αρχη. Το direct storage σιγουρα δεν ελαβε την αποδοχη μεχρι στιγμης που θα περιμενε κανεις αλλα υπαρχει στα παρακατω παιχνιδια. Δεν ειναι πολλα αλλα τα w10 δεν το υποστηριζουν.

Screenshot-1.png

Το HDR στα 10αρια πρακτικα δεν λειτουργει οπως πρεπει native. Ακομα και το RTX HDR της nvidia δεν λειτουργει σε windows 10. Και οχι μονο στα παιχνιδια αλλα και ταινιες/σειρες δεν δουλευει κατι που ειναι τεραστιο αρνητικο για αρκετους.

Με το νεο 24Η2 εχουν παρει καλο boost σε παιχνιδια cpu απο zen 3 μεχρι zen 5. Τα 10αρια δεν θα παρουν ποτε αυτο το update.

Το dx πρεπει να ειναι ιδιο και στις 2 εκδοσεις. Το UI ειναι συνηθεια 6 χρονια με w11 δεν εχω ξανα μπει control panel εδω και 5 ολα ειναι μια συνηθεια. Τα 10αρια μου φαινονται αρχαια πια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί απορούν με την εξέλιξη αυτή.

Όσοι gamers δεν ήθελαν να πάνε στα 11 λόγω bloatware, telemetry κλπ κλπ περίμεναν τα 11 LTSC.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν "καθαρά" 11 εννοείται ότι πολλοί gamers θα πάνε σε σπασμένο 11 LTSC γιατί θέλουν τις gaming δυνατότητες που έχουν τα 11 και δεν έχουν τα 10 ( πχ Auto HDR, Dynamic Lighting, Controller bar). Και τώρα μπορούν να τις έχουν σε "καθαρά" 11.

To 49% στο Steam μέσα στον επόμενο χρόνο θα φτάσει στο 60% το λιγότερο.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1

22 hours ago, cpc464 said:

Καλά, μέχρι να αλλάξω τα 10 θα έχουν βγει τα 12,κάνε λοιπόν όνειρα Μικρομαλακή, 11 δεν βάζω σε pc.

Μπορεί να είναι και χειρότερα. Τα πρώτα δείγματα αυτό δείχνουν

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Ας τα πιασουμε απο την αρχη. Το direct storage σιγουρα δεν ελαβε την αποδοχη μεχρι στιγμης που θα περιμενε κανεις αλλα υπαρχει στα παρακατω παιχνιδια. Δεν ειναι πολλα αλλα τα w10 δεν το υποστηριζουν.

Screenshot-1.png

Το HDR στα 10αρια πρακτικα δεν λειτουργει οπως πρεπει native. Ακομα και το RTX HDR της nvidia δεν λειτουργει σε windows 10. Και οχι μονο στα παιχνιδια αλλα και ταινιες/σειρες δεν δουλευει κατι που ειναι τεραστιο αρνητικο για αρκετους.

Με το νεο 24Η2 εχουν παρει καλο boost σε παιχνιδια cpu απο zen 3 μεχρι zen 5. Τα 10αρια δεν θα παρουν ποτε αυτο το update.

Το dx πρεπει να ειναι ιδιο και στις 2 εκδοσεις. Το UI ειναι συνηθεια 6 χρονια με w11 δεν εχω ξανα μπει control panel εδω και 5 ολα ειναι μια συνηθεια. Τα 10αρια μου φαινονται αρχαια πια. 

Tα 10 ένα κουτσουρεμένο DS θα το έπαιρναν, υποτίθεται. Δεν ξέρω αν τελικά έγινε αυτό, αλλά κακά τα ψέματα από τη λίστα που μου δείχνεις ανάθεμα κι αν 3-4 το χρειάζονται/έχει νόημα να υπάρχει.

Για το HDR πραγματικά δεν έχω λόγια. Είναι απλά γελοίο χαρακτηριστικό της προηγούμενης δεκαετίας να μην υποστηρίζεται στοιχειωδώς σωστά. Δεν είναι θέμα "πυρήνα" του λειτουργικού ή οτιδήποτε, επιλογή της MS είναι.

Τα 10ρια τί να το κάνουν το update για τους Zen3/4/5? Αφού λειτουργούν σωστά οι επεξεργαστές, δεν τους δημιουργεί πρόβλημα από ότι φαίνεται.

Το DX σίγουρα δεν είναι ίδιο, είναι σε διαφορετικό επιπεδο το WDDM στα 10 από ότι στα 11 και σίγουρα δεν υποστηρίζονται κάποιες νεότερες βελτιστοποιήσεις στις gpu, απλά δεν ξέρω κι εδώ να υπάρχει νόημα τελικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...