Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα θεματάκι με ένα motorola moto G72. Το έχω αγοράσει καινούριο εδώ και ένα χρόνο περίπου.. Όλα λειτουργούν μια χαρά, εκτός απο ένα πρόβλημα το οποίο το έχω παρατηρήσει εδώ και 5-6 μήνες. 😣
Το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι μου "χάνει" την SD. Και δεν θα ήταν τόσο σοβαρό, αλλά για να μπορέσει να "ξαναδεί" την SD θα πρέπει να την βγάλω, να τη συνδέσω σε αντάπτορα, να τη βάλω σε PC και μετά, όταν την ξαναβάλω στο κιντητό, τη διαβάζει κανονικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ούτε με reboot, ούτε με κάποιο άλλο τρόπο μέσω του κινητού. Απ' ότι έχω καταλάβει γίνεται προσωρινά για κάποιο λόγο corrupt. 
Τόσο καιρό έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα (γιατί δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να μπλέξω με σέρβις) μήπως και λυθεί, αλλά τίποτα. Έχω δοκιμάσει να την κάνω format από το PC, έχω δοκιμάσει να την κάνω format μέσω του ίδιου του κινητού, έχω κάνει factory reset, έχω δοκιμάσει να μην αφήνω το κινητό να πέφτει κάτω από 20% μπαταρία (γιατί κάποια στιγμή επειδή τύχαινε να τη "χάνει" όταν έπεφτε η μπαταρία το είχα συνδέσει με αυτό το γεγονός), έχω βάλει να μην ενεργοποιείται ποτέ το battery saver (πάλι για τον ίδιο λόγο), έχω δοκιμάσει την παλιά μου SD που δούλευε κανονικά με το παλιό κινητό και διάφορα ακόμα, αλλά τίποτα δεν είχε αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή είχε φτάσει να το κάνει σχεδόν κάθε βδομάδα.. Μετά από το format της SD βέβαια έκανε λίγο καιρό να το ξανακάνει (περίπου 3-4 βδομάδες) αλλά τελικά επανήλθε.😫
Η SD που έχω είναι μια Kingston Canvas MicroSDXC 128Gb και είχε αγοραστεί καινούρια λιγότερο από 2 χρόνια πρίν. Δούλεψε χωρίς κανένα πρόβλημα με το προηγούμενο κινητό (Xiaomi Redmi 4 Pro) για ένα εξάμηνο περίπου ώσπου και έγινε format και μπήκε στο τωρινό κινητό. Θεωρώ οτι δεν είναι θέμα της SD μιας και δούλευε απροβλημάτιστα με το προηγούμενο κινητό και επιπλέον γιατί έχω δοκιμάσει και την παλιά μου SD (μια sandisk 64gb) και έκανε το ίδιο και με εκείνη. Επίσης κατα 99% δεν είναι θέμα με το "πορτάκι" της SD γιατί καταρχάς δεν έχει χάσει ποτέ τη SIM και κατα δεύτερον γιατί έχω δοκιμάσει κάποιες λύσεις που έχω βρεί σχετικά με το πρόβλημα αυτό σε ορισμένα άλλα motorola.. Βέβαια τίποτα δεν είναι απίθανο, αλλά πιστεύω πως κάτι άλλο συμβαίνει.
Έχει πάθει κανείς τίποτα αντίστοιχο ή έχει κανείς καμμιά ιδέα τι μπορεί να παίζει πρίν το σπάσω?
Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ενα moto g24 καινούργιο (3-4 ημερων).Να σημειωθεί οτι εκανα επαναφορά εργοστασιακών την 2η μερα κιολας μπας και έφταιγε αυτό αλλα τιποτε.Επειδη δεν με πολυενδιαφερει η sd υποδοχή δεν προχωρησα σε doa για να μην μπλεξω με σέρβις.Χρησιμοποιησα 1 transend 64hc αν και εχω δοκιμασει και αλλες.

Πιστεύω οτι φταίει καποιο bug του λειτουργικού η' κάποια εφαρμογή κάνει corrupt την καρτα.

Διάβασε εδω και ανεμενε update λειτουργικου η' της εφαρμογής που κανει το πρόβλημα.

https://www.guidingtech.com/fix-sd-card-not-showing-up-on-android/

Επεξ/σία από AGGFORCE
Δημοσ.
6 ώρες πριν, AGGFORCE είπε

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε ενα moto g24 καινούργιο (3-4 ημερων).Να σημειωθεί οτι εκανα επαναφορά εργοστασιακών την 2η μερα κιολας μπας και έφταιγε αυτό αλλα τιποτε.Επειδη δεν με πολυενδιαφερει η sd υποδοχή δεν προχωρησα σε doa για να μην μπλεξω με σέρβις.Χρησιμοποιησα 1 transend 64hc αν και εχω δοκιμασει και αλλες.

Πιστεύω οτι φταίει καποιο bug του λειτουργικού η' κάποια εφαρμογή κάνει corrupt την καρτα.

Διάβασε εδω και ανεμενε update λειτουργικου η' της εφαρμογής που κανει το πρόβλημα.

https://www.guidingtech.com/fix-sd-card-not-showing-up-on-android/

Πολυ πιθανό να φταίει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες για λύση μέσω update..  😥 Όταν πήρα το κινητό είχε android 12 και έκανε το πρόβλημα. Μετά απο καιρό που αναβαθμίστηκε σε android 13, το πρόβλημα παρέμεινε.. Όσο για να είναι θέμα απο κάποια εφαρμογή, εγώ δεν έχω βάλει τίποτα φοβερό.. Πολύ λίγες εφαρμογές που δεν έχουν και πολλά πάρε-δώσε με την κάρτα (υποθέτω). Το κινητό απο μόνο του δεν είχε έτσι κι αλλιώς πολλές εφαρμογές (βασικά αυτός ήταν και ενας απ' τους λόγους που το προτίμησα γιατί ήταν σχετικά κοντά σε pure android). 🙄

Δημοσ.

Θεωρώ πως αν ήταν θέμα hardware,θα είχε σταματήσει να διαβάζει την sd εδώ και καιρό μιας και θα είχε βλάβη το υποσύστημα του card reader της μητρικης.Για να την ξαναεντοπιζει μετά απο φορμάτ κάρτας δείχνει software problem.

Όντως και εγώ εχω τα βασικά απο εφαρμογές οπότε κλίνω πιο πολύ σε πρόβλημα του λειτουργικού η' εφαρμογής google  που καπου εχει σκαλωσει και δεν επανέρχεται ουτε με επαναφορά.

Άσχετο αλλα μου εμφανίζει ένα άλλο κουφό επίσης πρόβλημα,να μην μπορώ να ενεργοποιήσω την συντόμευση προσβασιμότητας για την μεγέθυνση,που χρησιμοποιοιω πάντα σε καθε συσκευή μου κατω δεξιά,σαν 4ο πλήκτρο ελέγχου,κρασσαροντας τις ρυθμίσεις.Δεν νομίζω να έχει σχέση με την sd αλλα το αναφέρω μπας και βρούμε κάποιο κοινό παρονομαστή.

Δημοσ.

Κι εγώ δεν πιστεύω πως είναι θέμα hardware γιατί όταν την βάλω στο PC (δεν κάνω format - απλώς τη διαβάζω απ' το PC) και μετά την ξαναβάλω στο κινητό, την αναγνωρίζει κανονικά..οπότε κι εγώ πιστεύω πως για κάποιο λόγο γίνεται corrupt. Αρχικά πίστευα πως το πάθαινε όταν έπεφτε η μπαταρία κάτω απ' το 20% που εμφανίζει το μήνυμα (χαμήλ μπατάρ😋) γιατί υπέθετα πως "περιόριζε" (βλακωδώς) κάποιες λειτουργίες και κάπου εκεί γινόταν corrupt η κάρτα. Τελικά δεν ήταν αυτό, οπότε μάλλον κι εγώ κλίνω προς το να είναι θέμα λειτουργικού.

Το θέμα που λες με την συντόμευση για τη μεγέθυνση δεν μου το κάνει.. Βασικά εγώ δεν ήξερα καν που βρίσκεται στις ρυθμίσεις αυτό, αλλά το βρήκα και το ενεργοποίησα κανονικά.. Μου εμφανίζει ενα μικρό κόκκινο κουμπάκι με ενα μεγεθυντικό φακό..Δεν το βγάζει κάτω μαζί με τα υπόλοιπα 3 κουμπιά ελέγχου αλλά σε μένα είναι floating κουμπί που βρίσκεται στην άκρη της οθόνης.. Οι ρυθμίσεις δεν έχω παρατηρήσει να μου κρασάρουν και γενικότερα δεν έχω απολύτως κανένα άλλο πρόβλημα με το κινητό, ούτε με κρασαρίσματα ούτε με κολλήματα..μονο αυτή η βλακεία με την SD που είναι τέρμα ενοχλητική γιατί έχω ένα σκασμό πράγματα εκεί - απο φωτογραφίες μέχρι αρχεία..

Δημοσ.

Tωρα που το θυμηθηκα,προχτες που το ανοιξα για πρωτη φορα και το εβαλα να κανει τις αρχικες ενημερωσεις,κολλαγε στο σταδιο "ελεγχος μνημης" και για να προχωρησει η καθε ενημερωση,εκανα επανεκκινηση συσκευης.Αρα στο σταδιο "ελεγχος μνημης" κολλαγε στο διαβασμα sd που ειχα βαλει και οταν του εκανα επανεκκινηση(και εχανε sd) συνεχιζαν τα updates κανονικα!....Αρα λοιπον το κανει στο δικο μου out of the box.Δυο λυσεις υπαρχουν ή σερβις στα πλαισια εγγυησης ή αναμονη για updates.Με επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων το προβλημα παραμενει.

Στο θεμα της συντομευσης προσβασιμοτητας μεγενθυνσης μπορεις να το βαλεις και σαν 4ο πληκτρο στο εξης path:μενου προσβασιμοτητας_ενεργοποιηση συντομευσης προσβασιμοτητας_ενεργοποιηση_στο αναδυομενο παραθυρο πατας "ναι" και κατω κατω επιλεγεις ρυθμισεις κουμπιου προσβασιμοτητας στην γραμμη πλοηγησης(android 14)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. 

Έχουμε ένα καινούργιο e22 το οποίο κλείνει μόνο του....

Γνωρίζετε αν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ή να μιλήσω με το κατάστημα (κ σιγά που θα βγάλω άκρη)...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Καλημέρα. 

Έχουμε ένα καινούργιο e22 το οποίο κλείνει μόνο του....

Γνωρίζετε αν υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ή να μιλήσω με το κατάστημα (κ σιγά που θα βγάλω άκρη)...

https://www.procordia.gr/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...