nchatz Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Κρυμμένος κώδικας στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Android Auto υποδηλώνει την επικείμενη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google στα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το Android Authority, που εντόπισε τον κώδικα, η Google ετοιμάζεται να φέρει τις προηγμένες δυνατότητες του Gemini στο ταμπλό των οχημάτων που υποστηρίζουν το Android Auto. Στον κώδικα εντοπίστηκαν αναφορές στο χαρακτηριστικό εικονίδιο σπινθήρα που συνοδεύει το Gemini σε διάφορες εφαρμογές της Google. Επιπλέον, βρέθηκε η λέξη "kitt", πιθανώς ως αναφορά στο διάσημο τηλεοπτικό αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη της σειράς Knight Rider της δεκαετίας του '80. Άλλες ενδείξεις, όπως οι φράσεις "Start conversation" και "GeminiLiveAssistantAction", ενισχύουν την υπόθεση ότι το Gemini θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε κάθε ταμπλό αυτοκινήτου που είναι συμβατό με το Android Auto. Η ενσωμάτωση του Gemini στο Android Auto αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Google να επεκτείνει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις πλατφόρμες και εφαρμογές της. Το Germini σταδιακά αντικαθιστά ή συνεργάζεται με το Google Assistant σε διάφορες συσκευές και υπηρεσίες. Παρόλο που η Google δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ενσωμάτωση του Gemini στο Android Auto, η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του ρυθμού με τον οποίο η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στα κινητά τηλέφωνα, τις διαδικτυακές εφαρμογές και άλλες πλατφόρμες της. Με την άφιξη του Gemini στο Android Auto, οι οδηγοί θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με την τεχνητή νοημοσύνη όπως και σε άλλες πλατφόρμες, λαμβάνοντας εξατομικευμένες και ευφυείς απαντήσεις σε ένα νέο επίπεδο, πέρα από τις δυνατότητες του Google Assistant και τα όρια που αυτό έχει Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές ποιες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν και ποιες θα απαιτούν συνδρομή στο πρόγραμμα Google One AI Premium, το οποίο κοστίζει 20 δολάρια μηνιαίως. Η ενσωμάτωση του Gemini στο Android Auto εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα περιβάλλον οδήγησης. Ένα πιθανό ζήτημα είναι οι λεγόμενες "παραισθήσεις" της τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή η παραγωγή εσφαλμένων ή παραπλανητικών πληροφοριών. Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, είναι πιθανό το Gemini να συνδυαστεί με τα Google Maps για να διασφαλιστεί η ακρίβεια των οδηγιών πλοήγησης και να αποφευχθούν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως η οδήγηση σε λάθος κατεύθυνση ή η άφιξη σε λανθασμένο προορισμό. Η ενσωμάτωση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα των αυτοκινήτων αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Καθώς τα οχήματα γίνονται όλο και πιο συνδεδεμένα και έξυπνα, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης, της ασφάλειας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Προς τιμήν του kitt.. https://www.youtube.com/watch?v=IEOFfZtM7eA Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από oldnew Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου "Στρίψτε αριστερά στη Φυλής στο δευτερο στενο, εκεί που είχατε παρκάρει προχθές." 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Πόσο σωστός ο τίτλος… Η κάθε λέξη του… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velvetia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Σκάβοντας βαθειά στα ταμπλώ των αυτοκινήτων η google ανακάλυψε ότι υπήρχαν αφημένα μερικά κομμάτια gemini που τα είχε αφήσει επίτηδες το android auto. Stories for wild people! Εγώ αφού ψαχτηκα αρκετά κατέληξα σε συσκευή carlinkit με υποδοχή για sim και sdcard έχω μετατρέψει το ταμπλώ μου σε android tablet. Μπορεί να μην έχω κατεβάσει το gemini αλλά κάνω και βλέπω ότι θέλω στην οθόνη του αυτοκινήτου μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καθ οδόν για την αυτόνομη οδήγηση η Ανθρώπινη νοημοσύνη βγαίνει από το παράθυρο και αντικαθίσταται σιγά σιγά από την Τεχνητή.. Με σκοπό να υπάρχουν μόνο επιβάτες - καταναλωτές (περιεχομένου οθονών) μέσα στα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον.. 25 λεπτά πριν, velvetia είπε Εγώ αφού ψαχτηκα αρκετά κατέληξα σε συσκευή carlinkit με υποδοχή για sim και sdcard έχω μετατρέψει το ταμπλώ μου σε android tablet. Μπορεί να μην έχω κατεβάσει το gemini αλλά κάνω και βλέπω ότι θέλω στην οθόνη του αυτοκινήτου μου. Σοβαρά τώρα..; Ελπίζω τουλάχιστον να βλέπεις (και) μπροστά σου.. Κι ακόμα περισσότερο - αφού λύσαμε το πρόβλημα του καφέ - ελπίζω να απαγορευθεί σύντομα η χρήση μεγάλων, έγχρωμων οθονών αφής - tablets - δίπλα στον οδηγό και κατά την οδήγηση (όσο ακόμα τα τιμόνια πιάνουν άνθρωποι..) Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από gadgetseek 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velvetia Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 32 λεπτά πριν, gadgetseek είπε Καθ οδόν για την αυτόνομη οδήγηση η Ανθρώπινη νοημοσύνη βγαίνει από το παράθυρο και αντικαθίσταται σιγά σιγά από την Τεχνητή.. Με σκοπό να υπάρχουν μόνο επιβάτες - καταναλωτές (περιεχομένου οθονών) μέσα στα αυτοκίνητα στο άμεσο μέλλον.. Σοβαρά τώρα..; Ελπίζω τουλάχιστον να βλέπεις (και) μπροστά σου.. Κι ακόμα περισσότερο - αφού λύσαμε το πρόβλημα του καφέ - ελπίζω να απαγορευθεί σύντομα η χρήση μεγάλων, έγχρωμων οθονών αφής - tablets - δίπλα στον οδηγό και κατά την οδήγηση (όσο ακόμα τα τιμόνια πιάνουν άνθρωποι..) Ποιος ανέφερε ότι οδηγώ εγώ. Πραγματικά πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Χωρίς να γνωρίζεις γίνεσαι και εσύ δικαστής του πληκτρολόγιου. Το αυτοκίνητο είναι δικό μου αλλά δεν οδηγώ εγώ. Υπάρχουν μέλη της οικογένειας μου που οδηγούν. Απλά είμαι γερο gatzetάκιας και ψάχνομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hellenicsun Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Πλησιάζουμε τώρα στη συγκέντρωση ακόμη περισσοτέρων δεδομένων που θα οδηγήσουν στην αυτόνομη οδήγηση με τις ευλογίες μιας ιδιωτικής εταιρείας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ne0n Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Τα πιτσιρίκια που θα πάνε σχολείο τώρα θα αναρωτιούνται κάποτε πως ζούσαμε εμείς χωρίς όλα αυτά. (όπως η προηγούμενη γενιά με τα κινητά και μετέπειτα smartphones) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gadgetseek Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, velvetia είπε Χωρίς να γνωρίζεις γίνεσαι και εσύ δικαστής του πληκτρολόγιου. Το αυτοκίνητο είναι δικό μου αλλά δεν οδηγώ εγώ. Υπάρχουν μέλη της οικογένειας μου που οδηγούν. Απλά είμαι γερο gatzetάκιας και ψάχνομαι. 1. Όταν γράφεις "του ταμπλό μου" "του αυτοκινήτου μου" ποιος θέλεις να υποθέσω ότι το οδηγεί..; 2. Το ότι το οδηγούν - πιθανώς νεότερα - μέλη της οικογένειάς σου δεν αλλάζει κάτι. Κι αυτοί, όπως και όλοι οι οδηγοί, κινδυνεύουν, όταν χαζεύουν tablets, ενώ οδηγούν! Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Και να ψαχτείς (ως γερο gatzetάκιας που λες) αλλού.. 3. Δεν δικάζουμε κανέναν εδώ μέσα. Απλά κανένας - υπεύθυνος - οδηγός δε χρειάζεται "να κάνει και να βλέπει ό,τι θέλει στην οθόνη του αυτοκινήτου του". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velvetia Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, gadgetseek είπε 1. Όταν γράφεις "του ταμπλό μου" "του αυτοκινήτου μου" ποιος θέλεις να υποθέσω ότι το οδηγεί..; 2. Το ότι το οδηγούν - πιθανώς νεότερα - μέλη της οικογένειάς σου δεν αλλάζει κάτι. Κι αυτοί, όπως και όλοι οι οδηγοί, κινδυνεύουν, όταν χαζεύουν tablets, ενώ οδηγούν! Ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό. Και να ψαχτείς (ως γερο gatzetάκιας που λες) αλλού.. 3. Δεν δικάζουμε κανέναν εδώ μέσα. Απλά κανένας - υπεύθυνος - οδηγός δε χρειάζεται "να κάνει και να βλέπει ό,τι θέλει στην οθόνη του αυτοκινήτου του". Δεν ειπα οτι δικαζετε εδώ μέσα. Αναφερόμουν σε εσάς προσωπικά. Το αυτοκίνητό μου είνα 5θέσιο. Μπορούν και επιτρέπω να χρησιμοποιούν 4 άτομα το infotainment στη μέγιστη χωρητικότητα. Θέλεις μήπως να σου εξηγήσω ποιό μπορεί να είναι το 5ο άτομο που εν κινήσει δεν επιτρέπετσι να "ρίξει ματιά" στην οθόνη; Οδηγώ απο το 1974 και γνωρίζω πολυ καλά όλους τους κινδύνους και φυσικά δεν σας επιτρέπω να μου υποδεικνύετε που θα στρέφομαι για το ψάξιμό μου. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά επιτρέψτε μου να σας προτείνω να μην με χαρακτηρίζετε ως μη υπεύθυνο οδηγό. Αλλωστε το σχόλιό μου, αν το αντιληφθήκατε, ξεκίνησε με χιουμοριστική διάθεση. Να είστε καλά. Καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα