Alchemist` Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα μπω σύντομα στη διαδικασία βαφής του σπιτιού και κάτι που ήθελα πάντα να κάνω είναι να τραβήξω καλώδια για LAN από το σημείο που είναι το router στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού για να συνδέονται όλοι οι υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ ενσύρματα. Είναι εφικτό θεωρείτε κάτι τέτοιο χωρίς να γκρεμίσω το μισό σπίτι? Το έχει επιχειρήσει κανείς? Έχετε καμία άποψη για το κόστος (κατά εκτίμηση, προφανώς παίζουν ρόλο αποστάσεις, διαρρύθμιση του σπιτιού κλπ)? Ευχαριστώ Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από Alchemist` Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις τρύπες στους τοίχους, ενώ θα είναι και αισθητικά άσχημο καθώς θα πρέπει να έχεις κανάλια σε όλο το σπίτι για να βάλεις μέσα τα καλώδια, συν το γεγονός ότι εκεί που θα είναι το ρούτερ, θα γίνεται ένας χαμός απο καλώδια και κανάλια. Στο δικό μου σπίτι που πέρασα πρόσφατα καλωδίωση, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα, οπότε ήταν ευκαιρία να στηθεί και ένα ενσύρματο δίκτυο και πάλι όμως, έπεσε αρκετό σκάψιμο, φάγωμα σοβάδων και όπου υπήρχαν δοκάρια, έπρεπε να πάω τα καλώδια κάτω απο αυτά και να τα ανεβάσω ξανά στο ταβάνι του επόμενου δωματίου. Τα δε μερεμέτια που μένουν μετά ( κλείσιμο τρυπών, στοκάρισμα, ξύσιμο, βάψιμο ) απαιτούν ψείρα μάστορα διαφορετικά θα φαίνονται πολύ άσχημα. Αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, θα σου πρότεινα καλύτερα τη λύση των powerlines ταχύτητας gigabit, πιο φτηνά θα σου βγει απο τον μάστορα που θα αναλάβει τα μερεμέτια ( άποψή μου ). Αναφορά σε κείμενο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου On 03/09/2024 at 00:19, uniquegr said: Σίγουρα θα πρέπει να κάνεις τρύπες στους τοίχους, ενώ θα είναι και αισθητικά άσχημο καθώς θα πρέπει να έχεις κανάλια σε όλο το σπίτι για να βάλεις μέσα τα καλώδια, συν το γεγονός ότι εκεί που θα είναι το ρούτερ, θα γίνεται ένας χαμός απο καλώδια και κανάλια. Στο δικό μου σπίτι που πέρασα πρόσφατα καλωδίωση, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα, οπότε ήταν ευκαιρία να στηθεί και ένα ενσύρματο δίκτυο και πάλι όμως, έπεσε αρκετό σκάψιμο, φάγωμα σοβάδων και όπου υπήρχαν δοκάρια, έπρεπε να πάω τα καλώδια κάτω απο αυτά και να τα ανεβάσω ξανά στο ταβάνι του επόμενου δωματίου. Τα δε μερεμέτια που μένουν μετά ( κλείσιμο τρυπών, στοκάρισμα, ξύσιμο, βάψιμο ) απαιτούν ψείρα μάστορα διαφορετικά θα φαίνονται πολύ άσχημα. Αν δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, θα σου πρότεινα καλύτερα τη λύση των powerlines ταχύτητας gigabit, πιο φτηνά θα σου βγει απο τον μάστορα που θα αναλάβει τα μερεμέτια ( άποψή μου ). ουτε για αστειο plc σε ταχυτητες 100 mbit και πανω εκτος οπως ειπες αν δεν εχει μεγαλες απαιτησεις που και εκει θa προτιμουσα mesh .αν ειναι δικο του το σπιτι τοτε ethernet μια και καλη.υπαρχουν πλεον και slim cat6. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
uniquegr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Κι εγώ είμαι υπέρ του ενσύρματου δικτύου, γι'αυτό και το πέρασα στο σπίτι μου άλλωστε. Απλά, θα πρέπει ο φίλος να είναι προετοιμασμένος για αρκετή σκόνη απο τα σκαψίματα, ενώ θα πρέπει να βρει ένα καλό μάστορα για να του καλύψει όμορφα τα μερεμέτια και να μη μπορεί να καταλάβει κανείς ότι έπεσε σκάψιμο στον τοίχο. Στο σπίτι μου, έστειλα όλα τα καλώδια στο πατάρι αφού τράβηξα ηλεκτρολογική γραμμή προκειμένου να βάλω εκεί router, switch, servers, οτιδήποτε έχει να κάνει με το δίκτυο και έτσι ώστε να χρησιμοποιώ κάτω μικρού μεγέθους pc's για να μη πιάνουν χώρο, συν ένα ξεχωριστό file backup server. Επίσης, σε μερικά σημεία ( σαλόνι και στο σημείο που κάθομαι και εργάζομαι ) έχω βάλει δύο γραμμές ethernet με διπλή πρίζα, μια για διαχείριση της υποδομής του δικτύου ( στην οποία θα επιτρέπω να συνδέονται ασφαλή μηχανήματα ) και άλλη μια για μεταφορά δεδομένων, streaming κλπ. Ίσως χρειαζόταν τελικά να έβαζα και γραμμές στο ταβάνι σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο για mesh, αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα βάλω routers ( τα zyxelάκια να είναι καλά ). Συνοψίζοντας, αν ο φίλος επιλέξει να πάει για σκάψιμο, καλό θα είναι να κάτσει και να σχεδιάσει το δίκτυό του με βάση τις ανάγκες του και ανάλογα να ζητήσει απο τον μάστορα να του το φτιάξει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου μη βιαστείς ...κάνε τα σχέδια σου και μίλησε με το μάστορα αν ο μάστορας είναι μερακλής και ξέρεις τι θέλεις όλα γίνονται και θα το ευχαριστηθείς εγώ είμαι σε πέτρινο παλιό με υπόγεια και δε φαίνεται τίποτα πουθενά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimVavas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Θα συμφωνήσω να μην σκεφτείς καν εναλλακτική λύση με powerline. Τα Deco Mesh της TP Link θα σου παίξουν αρκετά καλά, ειδικά το τρί-μπαντο Wi-Fi 6. Τόλμησε το να κάνεις μία δοκιμή με ένα τριπλό πακετάκι Deco, γιατί η δουλειά που πας να ανοίξεις όντως έχει αρκετή φασαρία.. Αν δε σου κάνουν, πούλησε τα στην τελική.. Πιστεύω όμως ότι θα μείνεις ικανοποιημένος. Εννοείται δεν είναι τίποτα σαν το ενσύρματο και δεν είναι η πιο ιδανική λύση, αλλά θα πιάνεις πολύ καλές ταχύτητες και θα ξεμπερδέψεις πανεύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... https://www.google.com/search?q=central+πριζακια+δικτυου&oq=central+πριζακια+δικτυου&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBNIBCTE0MjQwajFqNKgCAbACAQ&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#vhid=XvyWm7ms-WmJoM&vssid=l Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... https://www.google.com/search?q=central+πριζακια+δικτυου&oq=central+πριζακια+δικτυου&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBNIBCTE0MjQwajFqNKgCAbACAQ&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#vhid=XvyWm7ms-WmJoM&vssid=l https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/ergaleia/central-presa-tilepikoinonion-katallilo-gia-lsa-plus_206338/?affid=14&custom_campaign=&custom_source=google&custom_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwreW2BhBhEiwAavLwfLlhJLIVDG60ru7OmnzBQ84BJSeFDXB-VHmMpD-OGX6E8yB6PiWhAhoC3qMQAvD_BwE Μπορείς να φέρεις και έναν ηλεκτρολόγο με φρέζα αυλακοσεων να κάνει καινούργια εγκατάσταση δικτύου....αυτές οι δύο είναι η πιο ενδεδειγμένες λυσεις Αν μπήκες σε διαδικασία βαφής αυτήν είναι η προτεινόμενη λύσει ο ηλεκτρολογος θα σκάψει θα περάσει τα καλώδιο και οι μπογιατζιδες θα στοκαρουν Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου από e1995kati 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου On 06/09/2024 at 03:54, e1995kati said: Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... https://www.google.com/search?q=central+πριζακια+δικτυου&oq=central+πριζακια+δικτυου&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBNIBCTE0MjQwajFqNKgCAbACAQ&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#vhid=XvyWm7ms-WmJoM&vssid=l Το έχω ξανά αναφέρει σε διάφορα post ένα καλώδιο pet utp cat5e που είναι και ψιλό.....ηλεκτρολογική ατσάλινα και punch down tool και πριζακια δικτύου εννοείται.....αν τα δωμάτια συνδέονται μετάξι του ηλεκτρολογικά είναι εύκολο....θα τραβήξεις το utp με την ατσαλινα από τα μπουάτ του ρεύματος μέχρι το πρώτο δωμάτιο που θα βρεις....εκεί θα βάλεις ένα ασύρματο ρούτερ η ένα switch....θα βάλεις πριζακια utp στις άκρες των καλωδίων....και με έτοιμα ethernet θα τα κουμπώσει.....εγώ έτσι έκανα και πλέον οι αποσυνδέσεις και τα προβλήματα παρελθόν.... https://www.google.com/search?q=central+πριζακια+δικτυου&oq=central+πριζακια+δικτυου&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIKCAEQABiABBiiBNIBCTE0MjQwajFqNKgCAbACAQ&client=ms-android-motorola-rvo3&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#vhid=XvyWm7ms-WmJoM&vssid=l https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/ergaleia/central-presa-tilepikoinonion-katallilo-gia-lsa-plus_206338/?affid=14&custom_campaign=&custom_source=google&custom_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwreW2BhBhEiwAavLwfLlhJLIVDG60ru7OmnzBQ84BJSeFDXB-VHmMpD-OGX6E8yB6PiWhAhoC3qMQAvD_BwE Μπορείς να φέρεις και έναν ηλεκτρολόγο με φρέζα αυλακοσεων να κάνει καινούργια εγκατάσταση δικτύου....αυτές οι δύο είναι η πιο ενδεδειγμένες λυσεις Αν μπήκες σε διαδικασία βαφής αυτήν είναι η προτεινόμενη λύσει ο ηλεκτρολογος θα σκάψει θα περάσει τα καλώδιο και οι μπογιατζιδες θα στοκαρουν απλα το ξερεις οτι δεν ειναι οτι καλυτερο να περνας καλωδιο δικτυου ειδικα απλο Utp διπλα σε καλωδια ρευματος.τα ισχυρα δεν πανε με τα ασθενη τοσο κοντα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Έχεις δίκιο εγώ πέρασα utp cat5e pet παράλληλα με καλώδιο ρεύματος 2x0.75 που δίνει στην τηλεόραση και στο ρούτερ μονο...πιθανολογο ότι αν περαστεί ftp δεν υπάρχει ποτέ κανένα θέμα...... Όταν είχα δοκιμάσει με ftp cat 6 ήταν χοντρό και τσάκισε μέσα στα μπουάτ του ρεύματος για αυτό πήγα σε αυτήν την λυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Εννοείς λόγο πιθανόν παρεμβολών? Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει αν συνδεθεί τηλεφωνική γραμμή και όχι δίκτυο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου On 09/09/2024 at 16:25, e1995kati said: Εννοείς λόγο πιθανόν παρεμβολών? Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει αν συνδεθεί τηλεφωνική γραμμή και όχι δίκτυο... μην το βλεπεις δικτυο ή τηλεφωνο αλλα ισχυρα(ρευμα) vs ασθενη(δικτυο,τηλεφωνο κτλ). πιο πιθανο να σου παιξει το τηλεφωνο παρα το data κοντα σε ρευμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου On 09/09/2024 at 14:18, e1995kati said: Έχεις δίκιο εγώ πέρασα utp cat5e pet παράλληλα με καλώδιο ρεύματος 2x0.75 που δίνει στην τηλεόραση και στο ρούτερ μονο...πιθανολογο ότι αν περαστεί ftp δεν υπάρχει ποτέ κανένα θέμα...... Όταν είχα δοκιμάσει με ftp cat 6 ήταν χοντρό και τσάκισε μέσα στα μπουάτ του ρεύματος για αυτό πήγα σε αυτήν την λυση μπορει να περαστει καλωδιο ftp,stp για να μην υπαρχουν παρεμβολες αλλα σε γενικες γραμμες προσπαθουμε να μην τα περναμε παρεα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου On 04/09/2024 at 08:14, uniquegr said: Κι εγώ είμαι υπέρ του ενσύρματου δικτύου, γι'αυτό και το πέρασα στο σπίτι μου άλλωστε. Απλά, θα πρέπει ο φίλος να είναι προετοιμασμένος για αρκετή σκόνη απο τα σκαψίματα, ενώ θα πρέπει να βρει ένα καλό μάστορα για να του καλύψει όμορφα τα μερεμέτια και να μη μπορεί να καταλάβει κανείς ότι έπεσε σκάψιμο στον τοίχο. Στο σπίτι μου, έστειλα όλα τα καλώδια στο πατάρι αφού τράβηξα ηλεκτρολογική γραμμή προκειμένου να βάλω εκεί router, switch, servers, οτιδήποτε έχει να κάνει με το δίκτυο και έτσι ώστε να χρησιμοποιώ κάτω μικρού μεγέθους pc's για να μη πιάνουν χώρο, συν ένα ξεχωριστό file backup server. Επίσης, σε μερικά σημεία ( σαλόνι και στο σημείο που κάθομαι και εργάζομαι ) έχω βάλει δύο γραμμές ethernet με διπλή πρίζα, μια για διαχείριση της υποδομής του δικτύου ( στην οποία θα επιτρέπω να συνδέονται ασφαλή μηχανήματα ) και άλλη μια για μεταφορά δεδομένων, streaming κλπ. Ίσως χρειαζόταν τελικά να έβαζα και γραμμές στο ταβάνι σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο για mesh, αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα βάλω routers ( τα zyxelάκια να είναι καλά ). Συνοψίζοντας, αν ο φίλος επιλέξει να πάει για σκάψιμο, καλό θα είναι να κάτσει και να σχεδιάσει το δίκτυό του με βάση τις ανάγκες του και ανάλογα να ζητήσει απο τον μάστορα να του το φτιάξει. απλα αν ειναι δικο σου το σπιτι το κανεις μια φορα και τερμα On 04/09/2024 at 14:56, DimVavas said: Θα συμφωνήσω να μην σκεφτείς καν εναλλακτική λύση με powerline. Τα Deco Mesh της TP Link θα σου παίξουν αρκετά καλά, ειδικά το τρί-μπαντο Wi-Fi 6. Τόλμησε το να κάνεις μία δοκιμή με ένα τριπλό πακετάκι Deco, γιατί η δουλειά που πας να ανοίξεις όντως έχει αρκετή φασαρία.. Αν δε σου κάνουν, πούλησε τα στην τελική.. Πιστεύω όμως ότι θα μείνεις ικανοποιημένος. Εννοείται δεν είναι τίποτα σαν το ενσύρματο και δεν είναι η πιο ιδανική λύση, αλλά θα πιάνεις πολύ καλές ταχύτητες και θα ξεμπερδέψεις πανεύκολα. τα tp link ειναι ωραιο αν τα κανεις με ethernet backhaul. τα ειχα βαλει σε ενα μεγαλο σπιτι και πηγαιναν ταπα.ενω σαν mesh repeater λογω χοντρων τοιχων δεν ηταν τοσο καλα. αλλα αν το σπιτι ειναι δικο του αξιζει η δομημενη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα