laxanoulis Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, alexvi είπε Μηχανικών που πιάνουν κατσαβίδια όχι από τους άλλους που κάνουν πυροπροστασιες και πεα Ειδικότητες μηχανικών υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες. Αυτοί που κάνουν πυροπροστασίες και ΠΕΑ είναι το 1% των μηχανικών. Υπάρχουν μηχανικοί που δεν πιάνουν, και δεν θα πιάσουν, "κατσαβίδι" και είναι πολύ πιο περιζήτητοι από αυτούς με τα κατσαβίδια.
alexvi Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, laxanoulis είπε Ειδικότητες μηχανικών υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες. Αυτοί που κάνουν πυροπροστασίες και ΠΕΑ είναι το 1% των μηχανικών. Υπάρχουν μηχανικοί που δεν πιάνουν, και δεν θα πιάσουν, "κατσαβίδι" και είναι πολύ πιο περιζήτητοι από αυτούς με τα κατσαβίδια. Αυτο το διαστημα οι "κατσαβιδακηδες" και δη οι τεχνιτες η μηχανουργοι ειναι περιζήτητοι. Αλλα δεν θεωρω ότι ο Γερμανος θα περιμενει εναν Ελληνα ειδικα για να τον κανει προισταμενο η γραφια. Τετοιοι υπαρχουν ενα σωρο παντου 1
dbrillis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Θα απαντήσω στον τιτλο του θέματος: Εργασία μόνο με αγγλική γλώσσα σε χώρα της βόρειας Ευρώπης Ναι, μπορείς μονο με αγγλικά. Οπως μπορουν και ολοι οι Ινδοί που έρχονται. Το αν θα σου αρέσει, αν θα ειναι αυτο που περίμενες ή αν θα σωθεις, ειναι προσωπικο θεμα και κανείς δεν μπορει να το ζησει για εσενα και να στο περιγραψει. Οπως εχω ξαναγραψει, ο πλανοδιος στην παραλία στην Ελλάδα που κουβαλαει 40 φορέματα και 15 ριχταρια μεσα στον καυσωνα και περπατάει στην αμμο με κλειστά παπούτσια, παίρνει τηλέφωνο τον ξάδερφο του πισω στη χωρα του και λεει "Ηρθα Ελλαδα και σώθηκα" 2
laxanoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexvi είπε Αυτο το διαστημα οι "κατσαβιδακηδες" και δη οι τεχνιτες η μηχανουργοι ειναι περιζήτητοι. Αλλα δεν θεωρω ότι ο Γερμανος θα περιμενει εναν Ελληνα ειδικα για να τον κανει προισταμενο η γραφια. Τετοιοι υπαρχουν ενα σωρο παντου Δεν καταλαβαίνω γιατί υποτιμούμε τόσο πολύ τους Έλληνες... Γιατί ειδικά τους Έλληνες? Θεωρώ πως όσες πιθανότητες υπάρχουν να πάρουν έναν Έλληνα με πτυχίο στην Γερμανία για δουλειά, άλλες τόσες έχει και κάποιος άλλος από κάποια άλλη χώρα. Τώρα για το όλο θέμα των κατσαβιδακηδων, ανέκαθεν υπήρχε αυτή η ζήτηση. Δεν είναι μόνο τα τελευταία χρόνια. 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Θα απαντήσω στον τιτλο του θέματος: Εργασία μόνο με αγγλική γλώσσα σε χώρα της βόρειας Ευρώπης Ναι, μπορείς μονο με αγγλικά. Οπως μπορουν και ολοι οι Ινδοί που έρχονται. Το αν θα σου αρέσει, αν θα ειναι αυτο που περίμενες ή αν θα σωθεις, ειναι προσωπικο θεμα και κανείς δεν μπορει να το ζησει για εσενα και να στο περιγραψει. Οπως εχω ξαναγραψει, ο πλανοδιος στην παραλία στην Ελλάδα που κουβαλαει 40 φορέματα και 15 ριχταρια μεσα στον καυσωνα και περπατάει στην αμμο με κλειστά παπούτσια, παίρνει τηλέφωνο τον ξάδερφο του πισω στη χωρα του και λεει "Ηρθα Ελλαδα και σώθηκα" Φυσικά και όλα είναι υποκειμενικά. Ο καθένας επιλέγει με βάση τα δικά του δεδομένα και το ποσό θέλει να βγει από το comfort zone του. Όσο για τα αγγλικά, απ' ότι καταλαβαίνω με τα λεγόμενα των προηγούμενων σχολίων, όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις δουλειά με αγγλικά και μόνο. Edit: Όσο για το παράδειγμα με τους ινδούς, συμφωνώ αλλά θεωρώ πως ένας Ευρωπαίος είναι ευκολότερο να κάνει το βήμα για να πάει κάπου στην Ευρώπη παρά κάποιος από Ασία. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ... Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από laxanoulis
dbrillis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Edit: Όσο για το παράδειγμα με τους ινδούς, συμφωνώ αλλά θεωρώ πως ένας Ευρωπαίος είναι ευκολότερο να κάνει το βήμα για να πάει κάπου στην Ευρώπη παρά κάποιος από Ασία. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ... Μου απαντάς σε κατι αλλο ομως. Σε ποιον είναι πιο εύκολο να παει για δουλειά στη βόρεια Ευρώπη. Εγω απαντησα στο αν μπορείς να εργαστείς στη βόρεια Ευρώπη μονο με αγγλικά. Το παράδειγμα με τους Ινδούς ηταν για να δειξω οτι μονο με αγγλικα μπορείς. Θα ήθελα πολυ να δω Ινδό expat να μιλαει Φιλανδικα 🤣
laxanoulis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Μου απαντάς σε κατι αλλο ομως. Σε ποιον είναι πιο εύκολο να παει για δουλειά στη βόρεια Ευρώπη. Εγω απαντησα στο αν μπορείς να εργαστείς στη βόρεια Ευρώπη μονο με αγγλικά. Το παράδειγμα με τους Ινδούς ηταν για να δειξω οτι μονο με αγγλικα μπορείς. Θα ήθελα πολυ να δω Ινδό expat να μιλαει Φιλανδικα 🤣 Άρα εγώ κατάλαβα λάθος το αρχικό σου σχόλιο... Χαχαχα. Όσο για αυτο με τον Ινδό και τα φινλανδικά, όντως, θα ήταν περίεργη εικόνα. Χαχα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Κάτι που επισης θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι η ζωή-καθημερινότητα μόνο με αγγλικά, ειδικά εκτός μεγάλων πόλεων. Είσαι παντρεμένος/σε μόνιμη σχέση; Θα έρθει μαζί σου η γυναίκα σου; Θα πας single για να κοινωνικοποιηθείς εκεί; Πες οτι τα θέματα με τις τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ, τα λύνεις, μια φορά είναι. Το πολύ πολύ πληρώνεσαι σε μια Ν26 στη Γερμανία. Η καθημερινότητα σου εκεί πώς θα είναι; Αν δε πας να κάνεις μια αρπαχτή και θέλεις να παραμείνεις, δώσε μεγάλο βάρος σε αυτό. Δεν είσαι 18χρ να ψάχνεις ενα καλό πανεπιστήμιο και να αδιαφορείς για την τοποθεσία. Και πήγαινε για το σωστό λόγο. Σ' αρέσει η Ελβετία για ποιο λόγο; Για τον τρόπο ζωής της; Ή μόνο επειδή έχει μεγάλους μισθούς; Στην ηλικία σου θες όλο το πακέτο.
DrLo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, laxanoulis είπε Edit: Όσο για το παράδειγμα με τους ινδούς, συμφωνώ αλλά θεωρώ πως ένας Ευρωπαίος είναι ευκολότερο να κάνει το βήμα για να πάει κάπου στην Ευρώπη παρά κάποιος από Ασία. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ... Όλα σχετικά είναι. Από το καιρό που έκανα πχ ένα μεταπτυχιακό κάπου έξω είχα δει ότι πολλές εταιρείες, για συγκεκριμένες θέσεις, προτιμούσαν και ψάχνανε μάλιστα Ινδους/Κινέζους πχ γιατί θέλανε να επεκταθούν στην εκεί αγορά και τους βλέπανε ώς πιθανά μελλοντικά στελέχη για εκεί, ή είχανε operations εκεί και θέλανε ανθρώπους που να έχουν επαφή με τον εκεί κόσμο τους (γλώσσα, κουλτούρα κλπ) ή απλά υπήρχανε κάποιες ειδικότητες που όντως κάποιες χώρες όπως η Ινδία είχε καλό δυναμικό να προσφέρει και ίσως σε χαμηλότερο κόστος ή που για άλλους λόγους μπορεί να προτιμά μια εταιρεία. Άλλες φορές η τυπικά τοπική εταιρεία απλά ανοίκει σε κάποιο Ινδικό/Κινέζικο όμιλο. πχ στην εδώ εταιρεία υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό Τούρκων και Ιρανών από ότι θα φανταζόταν κανείς. Για διάφορους λόγους, Τούρκοι ίσως βιώνουν κάτι σαν αυτό που βίωνε η Ελλάδα τη 10ετία του 10' που φευγανε κύμματα, οι Ιρανοί έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα από την εποχή της σκοταδιστικής "επανάστασης" τους κλπ. Φαντάζομαι εξαρτάται από τη χώρα και την εταιρεία αλλά γενικά δεν έχω διαπιστώσει κάποια ιδιαίτερα ισχύρη προτίμηση στους εντός ΕΕ. Είναι μάλλον απογοητευτικό πόσο λίγο "προστατευται" το ΕΕ εργατικό δυναμικό και πόσο έυκολα μια εταιρεία φέρνει κάποιον από εκτός ΕΕ. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου από DrLo 2
dbrillis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, DrLo είπε . Είναι μάλλον απογοητευτικό πόσο λίγο "προστατευται" το ΕΕ εργατικό δυναμικό και πόσο έυκολα μια εταιρεία φέρνει κάποιον από εκτός ΕΕ. Ειναι πιο φτηνοι. Δέχονται θεσεις για χαμηλότερο μισθό απο οτι ενας ηδη στην χωρα ή ένας ντοπιος. Μετά ο εκτος ΕΕ εχει γινει μανατζερ και φέρνει τους δικους του από τη χωρα καταγωγής του. Οι Έλληνες ισως δεν το κάνουν πολύ αλλα οι Ινδοί και οι Τούρκοι το κανουν παρα πολυ. Ο Ινδός μανατζερ μου παντα εβρισκε κατι να πει για τους μη Ινδούς υποψηφιους και με πιεζε (με τακτ) να προτιμήσω τον Ινδο εκ Ινδίας. Δεν ειναι το μοναδικό παραδειγμα που εχω. Μεταξύ αλλων ετσι εδραιωνουν τη θεση τους. 1
vamvakoolas Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 15 hours ago, dbrillis said: Ειναι πιο φτηνοι. Δέχονται θεσεις για χαμηλότερο μισθό απο οτι ενας ηδη στην χωρα ή ένας ντοπιος. Μετά ο εκτος ΕΕ εχει γινει μανατζερ και φέρνει τους δικους του από τη χωρα καταγωγής του. Οι Έλληνες ισως δεν το κάνουν πολύ αλλα οι Ινδοί και οι Τούρκοι το κανουν παρα πολυ. Ο Ινδός μανατζερ μου παντα εβρισκε κατι να πει για τους μη Ινδούς υποψηφιους και με πιεζε (με τακτ) να προτιμήσω τον Ινδο εκ Ινδίας. Δεν ειναι το μοναδικό παραδειγμα που εχω. Μεταξύ αλλων ετσι εδραιωνουν τη θεση τους. ισχυει αυτο αρκετα δυστηχως: αρκετες εταιριες που θελουν να καλυψουν θεσεις με χαμηλο μπατζετ πρωτα το διαφημιζουν εσωτερικα. Και οντως πεταγονται ινδοι/πακιστανοι/Συριοι και κανουν τα δικα τους κονε. Επειδη εχω τυχει σε τετοιες συνεντευξεις στις περισσοτερες περιπτωσεις φουσκωνουν το βιογραφικο ενω στη πραξη δε ξερουν τιποτα για θεσεις γραφειου. Για θεσεις εργατη/παραγωγη απλως εξεταζεις τα αγγλικα τους....και εκει καπαρουν τις θεσεις ανετα. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα