Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η γατα μου ειναι ολη μερα μεσα στο σπιτι, απο που φερνει τα μικροβια?

Η γατα μου εχει κανει ολα τα εμβολια. Εσυ?

Για COVID-19 έκανε; 🧐

• Haha 2
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, japetus said:

Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης... Μου φαίνεται ότι δεν έχεις εκπαιδεύσει καλά το αγόρι σου...

Να κοιμαται  μπαλκονι ? Eγω θα αλλαζα γκομενα δε θα ειχα και τα σκυλια / γατια ακροατηριο only funs :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Η γατα μου ειναι ολη μερα μεσα στο σπιτι, απο που φερνει τα μικροβια?

Η γατα μου εχει κανει ολα τα εμβολια. Εσυ?

Ναι όλα. 

Έχεις  μέρα νύχτα ένα ζώο κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα? 

41 λεπτά πριν, tasanton είπε

Οκ, αλλά ούτε εσύ έχεις καμιά δουλειά σε αυτό το thread τελικά. Δεν συνεισφέρεις κάτι. Σωστά;

Παίρνω το μέρος του ανθρώπου που δε θέλει τα ζώα να ανεβαίνουν εκεί που κοιμάται 

Επιτρέπεται? 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasanton είπε

Και έχουν μάθει ότι γύρω στις 8πμ κατεβαίνει το αφεντικό :)

Έχουν μάθει οτι γύρω στις 8 κατεβαίνει ο υπηρέτης να ετοιμάσει πρωινό. Που νομίζεις πως είσαι και αφεντικό 🙂

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 7
Δημοσ.

Αν δεν γίνεται με τίποτα να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα και να κοιμάστε όλοι μαζί στο κρεβάτι η μόνη λύση είναι να αγνοήσετα χτυπήματα στην πόρτα.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να φτιάξετε μια ρουτίνα για πριν πατε για ύπνο, μισή ώρα παίζεις με τις γάτες, μετά τους βάζεις φαγητό ή λιχουδιές και μετά η πόρτα κλείνει και ανοίγει αυστηρά το πρωί. Θα πάρει περίπου 20 ημέρες που θα κοπανάνε για να μπούν αλλά μετά θα μάθουν το καινούριο πρόγραμμα και θα σταματήσουν τα χτυπήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελει εκπαίδευση το αγόρι σου, καλα σου είπε ο φίλος. Η γατα ειναι δύσκολη άστη :) 

Επεξ/σία από Vault13
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnnaLo είπε

Να πω επίσης ότι τον τελευταίο καιρό ο σύντροφός δεν εργαζόταν για τους τελευταία 2 μήνες , οπότε ίσως να πίστευαν ότι έδινα παραπάνω προσοχή σε εκείνον; Ίσως ότι λείπαμε και σπαστά 2, 3 εβδομάδες και τους έλειπε η παρουσία η δική μας;

Φαγακι πριν τον ύπνο, παιχνίδι να είμαι ειλικρινής δεν αφοσιώνω πολύ χρόνο, ίσως και σχεδόν καθόλου.

Αποσυντονίστηκε με τις αλλαγές και αντιδρά, όταν φτιάξετε ένα όσο πιο σταθερό πρόγραμμα γίνεται θα προσαρμοστεί πάλι.

Παιχνίδι πριν τον ύπνο δε κάνει γιατί ξεσηκώνονται. Προσπάθησε να παίζεις αρκετά μαζί τους, μερικές ώρες πριν τον ύπνο. Μετά απλά χαδάκια και snuggling όπως θα βλέπετε καμιά ταινία, να χαλαρώνουν κι αυτές και να κοιμούνται.

Αν βάλεις ένα "κρεβατάκι" στο υπνοδωμάτιο έτσι ώστε να κοιμάται μαζί σας αλλά όχι στο κρεβάτι; Σίγουρα τις πρώτες μέρες θα προσπαθεί να ανέβει, αλλά θα την κατεβάζεις αμέσως και σιγά σιγά θα μάθει και δε θα ανεβαίνει. Πίσω απ την πλάτη σας προφανώς πάνω θα είναι, αλλά όταν θα είστε παρόντες, θα απαγορεύεται πάντα (όχι πχ το απόγευμα αν ξαπλώσεις μόνη σου να την αφήσεις πάνω, γιατί θα μπερδευτεί με το μια ναι μια όχι).

Είχα γάτες μεγαλώνοντας και είχαν μάθει σε ποιών το κρεβάτι μπορούσαν να ανέβουν ή όχι και μερικά άλλα πραγματάκια, αλλά ήμασταν σταθεροί όλοι στο σπίτι σχετικά με το τι επιτρέπεται τι όχι. Πχ στο κρεβάτι μου μπορούσαν να ανέβουν, στων γονιών μου όμως που δεν επιτρεπόταν, μόνο στα κρυφά αραιά και που πήγαιναν. Γενικά η συμπεριφορά τους είχε προσαρμοστεί στο τι θέλαμε κι εμείς. Εγώ τα είχα κακομάθει οπότε είχα πάντα μια γάτα κολλημένη δίπλα/πάνω μου. Η μάνα μου δεν ήθελε πολλά πολλά, να ανεβαίνουν πάνω της κλπ, οπότε απλά την ακολουθούσαν και της έκαναν παρέα σε ότι έκανε "από μακριά".

Δημοσ.
57 minutes ago, adi32 said:

Ναι όλα. 

Παίρνω το μέρος του ανθρώπου που δε θέλει τα ζώα να ανεβαίνουν εκεί που κοιμάται 

Επιτρέπεται? 

Βεβαίως, αν εκείνος έχει ανοίξει thread με αυτό το πρόβλημα. Στο συγκεκριμένο δε νομίζω ότι συνεισφέρεις κάτι όμως. Θόρυβος.

Δημοσ.

Εάν άλλαξες τροφή τελευταία ή τον/ην ταίζεις νωρίς το απόγευμα μέχρι να έρθει το πρωινό γεύμα, ίσως δεν χορταίνει.

Μπορεί να είναι και χαδιάρα/ης.

Συμβουλή μου, αν τους ταίζεις δύο φορές την μέρα και σε βολεύει στα ωράρια σου να το κάνεις τρεις αλλά στις ίδιες θερμίδες/ποσότητα δοκίμασε το.

Επίσης να του/της κάνεις λίγα χάδια και να βάζεις ένα 10% από την ημερήσια μερίδα, αφού του κάνεις τα χάδια ή ταυτόχρονα για να φάει πριν κοιμηθείτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Ναι, εκτος αν εχει φροντιστηρια, μπαλα κτλ :P

2 ώρες πριν, ant_ είπε

Τρομερη ιδεα

Αντε να προτεινει κανεις αλλος και τειζερ

Καθολου παραλογη ιδεα. Δεν ειπε να παρει κανα δυνατο. Ακομα και ενα σπρει/ψεκαστηρας κανει την ιδια δουλεια. (και στα σκυλια κιολας) 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι να κοιμάστε όλοι μαζί στο κρεβάτι - μεχρι να αποχωρησει καποιος και να σου πει οτι βαρεθηκε τις τριχες και παει να βρει αλλου πορτοκαλιες Για εκπαιδευση ουτε λογος που χρειαζονται ολοι αυτοι οι "ζωοφιλοι " :devil:

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, AnnaLo είπε

Γεια σας,

Θα ήθελα να παραθέσω ένα θέμα προς συζήτηση και συμβουλή, αλλά αν ήταν εφικτό δεν θα ήθελα να με κρίνετε. Χρειάζομαι μερικές συμβουλές γιατί έχω βρεθεί σε αδιέξοδο. 

Εχω 2 γάτες και πριν 2 χρόνια μετακόμισα με το αγόρι μου. Μένουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι εδώ και 2 χρόνια κοντά. Το αγόρι μου δεν έχει μάθει να ζει με κατοικίδια. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα το βράδυ με τον ύπνο. Εμείς κοιμόμαστε στο δωμάτιο με κλειστή πόρτα και τα γατακια (ενήλικα) κοιμούνται σε μεγάλο χώρο στο σαλόνι. Το τελευταίο διάστημα (2 μήνες) η μια γάτα έχει αρχίσει ένα θέμα και γρατζουναει την πόρτα του δωματίου και νιαουριζει αρκετά. Αυτό είναι8καθε βράδυ. Ο σύντροφός μου δυσκολεύεται πολύ με αυτό, και δεν θέλει να έχουμε την πόρτα ανοικτή γιατί δεν θέλει να ανέβουν τα γατάκια στο κρεβάτι. Συμφώνησα και εγώ εξαρχής με αυτόν τον νέο κανονα. Το γρατζουνισμα γίνεται κάθε βράδυ και πλέον ξεκινάμε να κοιμηθούμε στο κρεββάτι και καταλήγω στον καναπέ για να κοιμόμαστε όλοι. Είμαι αρκετά στεναχωρημένη με αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να κοιμάμαι και εγώ στο κρεββάτι μου, έχω σκεφτεί να αγνοήσω τα γρατζουνισματα και τα νιαούρισματα, αλλά ο σύντροφός δεν αντέχει τον θόρυβο. 

Σας παρακαλώ πριν προλάβετε να με κρίνετε, θα ήθελα να ζητήσω να μου δώσετε εάν έχετε μερικές συμβουλές. Ο σύντροφός μου ξέρω και βλέπω ότι τα αγαπάει τα γατακια. Απλά έχει κάποιους κανόνες και εγώ αυτό οφείλω να το σεβαστώ. Το ήξερα από την αρχή. Απλώς θέλω να ζούμε αρμονικά όλοι μέσα στο σπίτι.....

Σας ευχαριστώ.

Όλα είναι θέμα Εκπαίδευσης ... Για το αγόρι σου μιλώ

• Haha 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους. Λοιπόν, ως γατο-μπαμπάς (πέρα από κανονικός) μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κλειστή πόρτα στο σπίτι με σένα από πίσω, θα είναι στόχος ζωής της γάτας για να μπει. Όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω, είναι ζώα συνήθειας. Και όσο να τα θεωρούμε μέλη της οικογένειας , το σπίτι για αυτά είναι το βασίλειο και εμείς οι υπηρέτες. Όσο δεν υπάρχουν θέματα με αλλεργίες κτλ, προσωπικά πάντα, θα άφηνα την πόρτα ανοιχτή. Μόλις ανέβαινε κάποιο θα το έσπρωχνα να φύγει, μετά από δύο, τρεις,τέσσερις φορές σταματάνε. Είναι λιγότερος κόπος και χρόνος να τα διώξεις από το κρεβάτι, παρά να περιμένεις να βαρεθεί στην πόρτα, γιατί θα καταλήξει ο φίλος σου με ηρεμιστικά. Η γάτα θα κοιμηθεί πιθανόν στο πάτωμα η στην πόρτα η ακόμα και στο σαλόνι, όσο ξέρει βέβαια ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και το δωμάτιο προσβάσιμο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, adi32 said:

Δεν εχουν καμια δουλεια τα ζωα μεσα στο σπιτι.

Εστια βρωμιας και μικροβιων 

πηγαινε τωρα το καλοκαιρι και μπες στον ηλεκτρικο να δεις αν η γατα ή ο ανθρωπος βρωμαει

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...