Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Προσοχή πάντα κλειστή την πόρτα επειδή μπορεί να σας γρατζουνήσουν τα μάτια την ώρα που κοιμάστε, αν σας ενοχλούν τόσο βγάλτε τα στο μπαλκόνι δεν υπάρχει άλλη λύση. 

σου εχει συμβει και το λες?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jfragakis είπε

σου εχει συμβει και το λες?

Εγώ γρατζούνισμα δεν έχω πετύχει. Έχω πετύχει όμως προσπάθεια αρπάγματος/μασουλήματος σε δάχτυλο του ποδιού από γάτο που ήρθε να κοιμηθεί στο κάτω μέρος του κρεβατιού (εννοείται χωρίς συναίνεση :P)

Γενικά το βραδάκι τους πιάνει μία τρέλα/σπίντα (φαντάζομαι όσοι έχουν γάτα/ες θα έχουν βιώσει αυτές τις ξαφνικές νυχτερινές "εκρήξεις" δραστηριότητας από το πουθενά) και μπορεί προσπαθήσουν να αρπάξουν κάποιο άκρο (χέρι/πόδι/δαχτυλάκι) που μπορεί να κουνηθεί όπως γυρίζουμε μέσα στον ύπνο.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω και εγώ έναν γατούλη στο σπίτι, και μένω με τη σύντροφό μου. Το να του απαγορεύσεις να ανεβαίνει στο κρεβάτι ξέχνα το, κάθε φορά που γυρνάω από τη δουλειά εκεί το βρίσκω να κοιμάται. Θέμα προσωπικά δεν έχω να ανεβαίνει στο κρεβάτι, ωστόσο ο δικός μου θέλει να τεντώνεται, εγώ φυσικά δε τον άφηνα γιατί ήθελα να απλωθώ εγώ, οπότε πλέον πάει και κοιμάται δίπλα από το κρεβάτι. 

Γενικά έχω καταλάβει ότι θέλει να είναι στον ίδιο χώρο με εμάς, οπότε γνώμη μου, δοκίμασε να αφήσεις την γάτα να είναι μέσα στο δωμάτιο, όχι όμως να βολεύτει πάνω στο κρεβάτι όσο κοιμαστε.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, smpt said:

ντύσε την πόρτα με μια επένδυση που να μην κάνει θόρυβο

μου αρεσε αυτο!

Δες τι εχει αλλαξει τους δυο μηνες, κατι τρεχει. Κατι εχει αισθανθει ισως το γατί. Εχετε μηπως καυγαδες ? ειναι στειρωμενα καταρχην (τα γατια οχι ο φιλος σου)  ? μήπως ειναι κατι σαν οίστρος (και παλι τα γατια οχι ο φλος σου).

Το κανει μονο το βραδυ ή ολη την ημέρα ? μηπως ποναει καπου και δε μπορει να το εκφρασει διαφορετικά

• Like 2
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω σκυλιά και γατιά μια ζωή. Βρήκα σύζυγο που λατρεύει τα ζώα και δεν έχει θέμα που ανεβαίνουν στο κρεβάτι. Όλη τη νύχτα κάνουν βάρδιες... Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση που να είναι ανώδυνη για σένα και τα γατάκια σου. Είναι στη φύση τους να μην αντέχουν τις κλειστές πόρτες και να θέλουν, το χειμώνα ειδικά να κουρνιάζουν δίπλα σου, πάνω σου κοκ. Δεν μου αρέσει να κουνάω το δάχτυλο αλλά όταν κάνουμε ένα βήμα όπως η συγκατοίκηση εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους, ζυγίζουμε καταστάσεις και βάζουμε προτεραιότητες. Είναι κρίμα τώρα και για αυτόν, και για σένα και για τα γατάκια. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπέρ αυτής της πρότασης αλλά υπάρχουν εταιρείες, ψάξε στο ίντερνετ, που έρχονται και τοποθετούν ειδικό πλέγμα για γάτες στο μπαλκόνι που πιάνει από κάτω μέχρι πάνω καθιστώντας αδύνατο να πέσει από το μπαλκόνι. Αυτό σε συνδιασμό με μια ζεστή φωλιά ίσως να είναι η μόνη λύση. Δεν θα το έκανα αλλά αν θες και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη είναι η μόνη λύση που βλέπω. 

Επεξ/σία από vastegial_74
  • Like 3
Δημοσ.

να παρετε και ενα ενυδρειο. Να ασχολουνται οι γατες και να σας αφηνουν ησυχους. Αν το ενυδρειο δεν την βγαλει καθαρη, ενα σκυλο να εχετε ντερμπακια.

• Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι γατες ειναι ζωα της συνηθειας

αν μαθουν οτι τη ταδε ωρα θα τις ταισεις η θα ανταποκριθεις στα νιαουρισματα τους, αυτο και θα κανουν καθε μερα

επομενως, αλλαξε η ωρα ταισματος, η κατι αλλο το τελευταιο διαστημα και την εβγαλε εκτος ρουτινας?

μεγα λαθος να πηγαινεις μεσα οποτε γινεται αυτο, καταλαβαινει το γατι οτι εχει αποτελεσμα και παιρνει αυτο που θελει. πρεπει να σπασεις αυτο το μοτιβο

ταιζε και παιζε μαζι και με τα 2 γατια συγκεκριμενη ωρα/ οχι στις 8. να αγνοεις ο,τι κανει για να εχει τη προσοχη σου. μονο ετσι θα το αποσυνδεσει απο αυτο που κανει

φτιαξε της εσυ ενα προγραμμα και υπομονη μεχρι να προσαρμοστει σε αυτο

Επεξ/σία από duende
  • Like 2
Δημοσ.

1. Λύση δεν έχεις, πιθανά μόνο ψυχολόγος.

Δοκίμασε άλλα κατοικίδια, κατσαρίδες, ποντίκια, μυρμήγκια, σαλιγκάρια

2. Τάϊσέ τα μαγνητάκια και κόλλα τες στο ψυγείο

3. Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς

Οι νεκροί με τους νεκρούς

Τα ζώα με τα ζώα

Εκτός κι αν αγαπάς τις γάτες περισσότερο από τον τύπο

• Like 4
  • Confused 5
  • Haha 3
Δημοσ.

Είσαι σε δύσκολη θέση. Δεν ξέρω τι τον ενοχλεί η γάτα αλλά πρέπει να καταλάβει ότι μία λύση είναι να υποκύψει στα νιαουρίσματα και γρατσουνιές μέχρι να "εκπαιδευτεί" η γάτα ότι η πόρτα δεν ανοίγει. Κάθε φορά που τις κάνεις την χάρη να της ανοίξεις ή να πας στον καναπέ χάνεις σχεδόν όλη την πρόοδο σε αυτή την εκπαίδευση. Ένα πράγμα χρειάζεται η εκπαίδευση της γάτας, επιμονή.

Όσο για τους άλλες χαζές γνώμες (ψυχολόγους, μπαλκόνι, άλλαξε αγόρι, ξεφορτώσου το γατί) μπορείς να τις αγνοήσεις.

Άλλες πιθανές λύσεις: Μηχάνημα με ανιχνευτή κίνησης που να κρατάει την γάτα μακριά από την πόρτα.

Αυτόματο παιχνίδι laser με ρολόι ή app για τις χειρότερες ώρες (δεν την θεωρώ καλή λύση γιατί μετά μπορεί να μάθει ξύσιμο-πόρτας = παιχνίδι)

Κρεβατάκι γάτας να το βάλεις δίπλα στο κρεβάτι στην μεριά σου. Πάνω σε ένα τραπεζάκι να έχει σχεδόν ίδιο ύψος με το κρεβάτι. Χρειάζεται εκπαίδευση να μάθει να πηγαίνει εκεί αντί για το κρεβάτι. Μετά από μερικούς μήνες μπορείς να αρχίζεις να μετακινείς το κρεβατάκι σιγά σιγά πιο μακριά από το κρεβάτι. Μία θερμαινόμενη επιφάνεια θα κάνει την τοποθεσία ακόμα πιο δελεαστική για την γάτα. Υπάρχουν κάτι σαν μίνι θερμαινόμενες κουβέρτες.

• Like 1
Δημοσ.

Η αδερφη μου εχει 5 γατες. Τις θεωρεί ολες "παιδιά" της. Μου λεει οτι το σπίτι ανήκει πρώτα σε αυτές και μετα σε εκείνη. Εννοείται οτι ολες οι πορτες ειναι ανοιχτές και τα γατιά κοιμούνται ολα στο κρεβάτι της. Επιλογή της ειναι, εγω οσες φορες κοιμήθηκα στο σπίτι της δεν αντεξα γιατι δεν εχω συνηθίσει, το βραδυ δε γινόντουσαν και καυγάδες - τσαμπουκάδες. 

Οχι ηλεκτρικές κουβέρτες στα γατια γιατι ξύνουν παντού τα νυχιά τους και να μασουλανε, και μπορει να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Και οχι μπαλκονι, για κανενα ζωο συντροφιάς, σκυλο η γατα, δεν χρωστάει το κακόμοιρο να κρυώνει τον χειμώνα, στην τελική εφοσον επιλεξαμε να το εχουμε στο σπιτι μας πρεπει να του φερθούμε και ανάλογα. 

• Like 6
Δημοσ.

Να πω κι εγώ μια γνώμη έχοντας 3 γάτες στο σπίτι:

- Οι κλειστές πόρτες δεν τους αρέσουν όταν ξέρουν ότι είσαι εσύ από πίσω. Παρ' όλα αυτά μπορείς να δοκιμάσεις κάποια ειδικά mat που δεν τις αφήνουν να πλησιάσουν την πόρτα για γρατζούνισμα (αλλά μπορούν μια χαρά να νιαουρίζουν λίογο πιο πέρα), π.χ. αυτό

- Και να ανέβουν στο κρεββάτι, κάποια στιγμή θα φύγουν (είτε γιατί ζεσταίνονται, είτε γιατί δεν βολεύονται, είτε γιατί βαρέθηκαν και ξύπνησαν). Αν δεν έχετε θέμα με αλλεργίες, δεν είναι τόσο τρομερό να κάθονται στο άνω μέρος του παπλώματος. Εμένα πιο πολύ με χαλάει που 5πμ νταν η γάτα αρχίζει να παίζει και να τρέχει και πρέπει να την κλείσω σε άλλο δωμάτιο μπας και κοιμηθώ λίγο ακόμα. Μήπως τέτοια ώρα σας ενοχλούν (καθώς είναι η ώρα που ξημερώνει και ξυπνάνε);

- Το μπαλκόνι δεν είναι κακή λύση εφόσον είναι σχετικά μεγάλο για να κυκλοφορεί αλλά να μην πηγαίνει στο γείτονα. Με ανοικτή όμως μπαλκονόπορτα για να μπαινοβγαίνει. Και φυσικά το χειμώνα δεν προτείνεται.

- Η συμβίωση με γάτες θέλει αρκετούς συμβιβασμούς. Δεν είναι μπιμπελό ή μηχάνημα να ανάβει και να σβήνει όποτε θες. Π.χ. τι κάνετε όταν πρέπει να φύγετε διακοπές; Εσύ τα ξέρεις, για το φίλο σου τα λέω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Όχι αλλά έχω ακούσει άλλες περιπτώσεις.

Απο το χωριο?

@AnnaLoΥπαρχει πορτα στο σαλονι που να μπορει να κλεισει? Αν ναι, τα περιοριζεις στο σαλονι με τουαλετα και τροφη. Ειναι στειρωμενα?

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...