Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα να παραθέσω ένα θέμα προς συζήτηση και συμβουλή, αλλά αν ήταν εφικτό δεν θα ήθελα να με κρίνετε. Χρειάζομαι μερικές συμβουλές γιατί έχω βρεθεί σε αδιέξοδο. 

Εχω 2 γάτες και πριν 2 χρόνια μετακόμισα με το αγόρι μου. Μένουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι εδώ και 2 χρόνια κοντά. Το αγόρι μου δεν έχει μάθει να ζει με κατοικίδια. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα το βράδυ με τον ύπνο. Εμείς κοιμόμαστε στο δωμάτιο με κλειστή πόρτα και τα γατακια (ενήλικα) κοιμούνται σε μεγάλο χώρο στο σαλόνι. Το τελευταίο διάστημα (2 μήνες) η μια γάτα έχει αρχίσει ένα θέμα και γρατζουναει την πόρτα του δωματίου και νιαουριζει αρκετά. Αυτό είναι8καθε βράδυ. Ο σύντροφός μου δυσκολεύεται πολύ με αυτό, και δεν θέλει να έχουμε την πόρτα ανοικτή γιατί δεν θέλει να ανέβουν τα γατάκια στο κρεβάτι. Συμφώνησα και εγώ εξαρχής με αυτόν τον νέο κανονα. Το γρατζουνισμα γίνεται κάθε βράδυ και πλέον ξεκινάμε να κοιμηθούμε στο κρεββάτι και καταλήγω στον καναπέ για να κοιμόμαστε όλοι. Είμαι αρκετά στεναχωρημένη με αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να κοιμάμαι και εγώ στο κρεββάτι μου, έχω σκεφτεί να αγνοήσω τα γρατζουνισματα και τα νιαούρισματα, αλλά ο σύντροφός δεν αντέχει τον θόρυβο. 

Σας παρακαλώ πριν προλάβετε να με κρίνετε, θα ήθελα να ζητήσω να μου δώσετε εάν έχετε μερικές συμβουλές. Ο σύντροφός μου ξέρω και βλέπω ότι τα αγαπάει τα γατακια. Απλά έχει κάποιους κανόνες και εγώ αυτό οφείλω να το σεβαστώ. Το ήξερα από την αρχή. Απλώς θέλω να ζούμε αρμονικά όλοι μέσα στο σπίτι.....

Σας ευχαριστώ.

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προσοχή πάντα κλειστή την πόρτα επειδή μπορεί να σας γρατζουνήσουν τα μάτια την ώρα που κοιμάστε, αν σας ενοχλούν τόσο βγάλτε τα στο μπαλκόνι δεν υπάρχει άλλη λύση. 

• Confused 7
  • Sad 4
  • Haha 16
Δημοσ.

Θα φανώ λίγο κακός αλλά τα γατιά μπαλκόνι... Αλλιώς σε βλέπω ή σχέση ή γατιά και πάντα μόνη... Πόσο θ'αντέξει να κοιμάστε χώρια??

• Confused 5
  • Sad 3
  • Haha 3
Δημοσ.

Εσεις που λετε για γατια μπαλκονι δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο να ειχατε γατα ποτε.

Το γατί δεν ειναι σκυλος να του πεις να κάτσει σε ενα χωρο και ειδικά σε μπαλκόνι.

Στο προκείμενο τωρα, οσο δεν το αγνοείς και σηκώνεσαι να πας στο σαλονι, τοσο θα το κανει γιατι το βλεπει πια σαν ρουτινα, φωνάζω -ερχεται-παμε μαζι σαλονι.

Πρακτικά ομως η μόνη βιωσιμη λυση ειναι να εχεις ανοιχτες πόρτες.

Κανένα γατι δεν μπορει τις κλειστες πορτες και ο φιλος σου θα επρεπε να ξερει, να του έχεις εξηγησει βασικα, οτι το να εχεις δυο γατες δεν ειναι σαν να εχεις σκυλιά, η γατα δεν θελει βολτες, δεν λερώνει κτλ, αλλα επισης στη γατα παντα "ανηκει" ολο το σπιτι και κανει ότι θέλει .

• Like 21
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ulalume είπε

Εσεις που λετε για γατια μπαλκονι δεν υπάρχει ουτε μια στο εκατομμύριο να ειχατε γατα ποτε.

Το γατί δεν ειναι σκυλος να του πεις να κάτσει σε ενα χωρο και ειδικά σε μπαλκόνι.

Στο προκείμενο τωρα, οσο δεν το αγνοείς και σηκώνεσαι να πας στο σαλονι, τοσο θα το κανει γιατι το βλεπει πια σαν ρουτινα, φωνάζω -ερχεται-παμε μαζι σαλονι.

Πρακτικά ομως η μόνη βιωσιμη λυση ειναι να εχεις ανοιχτες πόρτες.

Κανένα γατι δεν μπορει τις κλειστες πορτες και ο φιλος σου θα επρεπε να ξερει, να του έχεις εξηγησει βασικα, οτι το να εχεις δυο γατες δεν ειναι σαν να εχεις σκυλιά, η γατα δεν θελει βολτες, δεν λερώνει κτλ, αλλα επισης στη γατα παντα "ανηκει" ολο το σπιτι και κανει ότι θέλει .

Αν αφήσεις το γατί στο μπαλκόνι απλά δεν θα έχεις γατί το πρωί. 😄

• Like 7
  • Haha 2
Δημοσ.

Όταν δεν αγνοήσατε το νιαούρισμα, και πήγες να κοιμηθείς στο σαλόνι, το γατί έμαθε ότι έτσι παίρνει αυτό που θέλει: την παρέα σου. Πλέον είτε θα κοιμάστε μόνιμα χώρια, ή με ανοιχτές πόρτες. Άλλη - βιώσιμη μακροπρόθεσμα - λύση δεν υπάρχει.

Εφόσον δεν έχει ουσιαστικό θέμα με τις γάτες (π.χ. αλλεργία, ή φοβία, κ.λπ) και ήδη περνάει ώρες μαζί τους, το να δεχτεί την ιδέα ότι θ' ανεβαίνουν στο κρεβάτι δεν είναι δύσκολο.

Επ' ευκαιρίας, οι γάτες γενικά μισούν τις κλειστές πόρτες. Πόσο μάλλον όταν είστε κι εσείς πίσω από μία απ' αυτές!

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, japetus είπε

Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης... Μου φαίνεται ότι δεν έχεις εκπαιδεύσει καλά το αγόρι σου...

Αν και έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια με γάτες (πληθυντικός) στο σπίτι έχω απομυθοποιήσει διάφορα κλισέ ως προς τις γάτες και το χαρακτήρα τους η πραγματικότητα είναι ότι έχοντας το όποιο ζώο στο σπίτι στο τέλος, αν δεν θες να "το πετάξεις από το μπαλκόνι" (τρόπος του λέγειν, μην αρπαχτείτε :)) ή να πάθουν τα νεύρα σου, θα χρειαστεί να εκπαιδευτείς (μαζί με όλους τους άλλους ενοίκους). Δηλαδή να αποδεχτείς (μιλώντας συγκεκριμένα για γάτες) τις τρίχες ολούθε και το αναγκαστικό τσεκάρισμα και "αποτρίχωση" στα ρούχα πριν την έξοδο, τις γρατζουνιές στα έπιπλα (άσχετα αν έχει ονυχοδόμιο ή ότι άλλο), κλπ.

Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι αυτό που νομίζεις ότι έχεις καταφέρει, πχ να μην ανεβαίνει η γάτα στο τραπέζι, δεν ισχύει. Γιατί ότι δεν κάνει η γάτα όταν είσαι στο σπίτι το κάνει σίγουρα όταν είσαι εκτός. Το οποίο υπάρχει σαν γενικό γνωμικό αλλά το έχω διαπιστώσει κι εγώ "αιφνιδιάζοντας" τις γάτες μου με το να επιστρέψω διαφορετική ώρα (νωρίτερα) από τη δουλειά σε σχέση με το κανονικό :o

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, haris_216 said:

Το οποίο υπάρχει σαν γενικό γνωμικό αλλά το έχω διαπιστώσει κι εγώ "αιφνιδιάζοντας" τις γάτες μου με το να επιστρέψω διαφορετική ώρα (νωρίτερα) από τη δουλειά σε σχέση με το κανονικό

Βάλε κάμερα! Μια φτηνή με 20-30 ευρώ. Θα εκπλαγείς από το τι κάνουν όσο λείπουμε. Απ' αυτά τα... «απαγορευμένα»! :P

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Haldol είπε

Βάλε κάμερα! Μια φτηνή με 20-30 ευρώ. Θα εκπλαγείς από το τι κάνουν όσο λείπουμε. Απ' αυτά τα... «απαγορευμένα»! :P

Το φαντάζομαι. Και το σκέφτηκα για να είμαι ειλικρινής. Αλλά προτίμησα για το καλό και την ηρεμία όλων μας (δικό μου και γατών :P) να μην ξέρω την πλήρη έκταση της δραστηριότητάς τους (αν κι έχω κάποια στοιχεία αλλά και την φαντάζομαι μέχρι ενός σημείου)

• Haha 6
Δημοσ.
3 hours ago, Mhdenistis said:

Προσοχή πάντα κλειστή την πόρτα επειδή μπορεί να σας γρατζουνήσουν τα μάτια την ώρα που κοιμάστε, αν σας ενοχλούν τόσο βγάλτε τα στο μπαλκόνι δεν υπάρχει άλλη λύση. 

τι λες βρε άνθρωπε;;

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπώ τις γάτες, ταΐζω κάμποσες αδέσποτες καθημερινά, αλλά δεν θα τις άντεχα μέσα στο σπίτι και δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν μπορείς να εκπαιδεύσεις γάτα, όπως μπορείς να εκπαιδεύσεις σκύλο.  

Οπότε τον νιώθω απόλυτα τον φίλο.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Μην κλείνεις την πόρτα, αλλά δοκίμασε να της δείξεις ότι δεν την θες στο κρεβάτι.

Δείξε της γενικά ποιος είναι το αφεντικό θέτοντας όρια, με συνέπεια, ίδια διάθεση, ίδιες λέξεις και τόνο πάντα.

Με επανάληψη και υπομονή μπορεί να πιάσει το νόημα κάποια στιγμή, σε 1-2 μήνες υπολόγισε. Προσπαθείς και ελπίζεις για το καλύτερο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...