Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα διακόπτη για ρολό ηλεκτρικό παραθύρου. Τα καλώδια που φαίνονται δεξιά είναι από το ρολό, αριστερά τα ζωγράφισα υποθετικά από το ρεύμα. Σε δοκιμή σε πολύμπριζο η λειτουργία των καλωδίων από το ρολό είναι ως εξής: Μπλε καφέ κάτω, Μπλε μαύρο πάνω. Για να μην κάνω λάθος, πώς θα κάνω τη συνδεσμολογία στο διακόπτη; Μάλλον ξεκινάω βάζοντας τη φάση από το ρεύμα στη θέση που γράφει L  στο 1. Προφανώς έχει 3 διπλές θέσεις επάνω και τρεις κάτω. Ρεύμα θα πάρω από παροχή σε απορροφητήρα: Φάση=Μαύρο, Ουδέτερος= μπλέ, Γείωση=κιτρινη. Υποθέτω πως τις γειώσεις (ρεύματος-ρολού)θα τις ενώσω εκτός διακόπτη. Διευκρίνιση: Οι θέσεις 2 και 5 είναι κενές γιατί δεν έχουν μεταλλο. 

διακοπτης.jpg

διακοπτης2.jpg

Επεξ/σία από dionisis1960a
Δημοσ.

Kαλυτερα δες την συνδεσμολογία από το σχέδιο του ρόλου που πήρες. Εκεί θα έχει το που θα μπει κάθε καλώδιο. Επίσης μην τραβάς ρευμα χωρίς να ξέρεις την κατανάλωση. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alexvi είπε

Kαλυτερα δες την συνδεσμολογία από το σχέδιο του ρόλου που πήρες. Εκεί θα έχει το που θα μπει κάθε καλώδιο. Επίσης μην τραβάς ρευμα χωρίς να ξέρεις την κατανάλωση. 

9 λεπτά πριν, alexvi είπε

Μου το έβαλε μάστορας. Δεν μου έδωσε τίποτε. Είναι ένα μικρό εξωτερικό ρολό για παράθυρο 80Χ100 εκ. Δεν πρέπει να 'εχει ιδιαίτερη κατανάλωση.

Δημοσ.

Ε η γείωση πάει σε ζυγό εκτός της συνδεσμολογίας.τωρα λογικά τις φάσεις τις έχεις στην πλευρά αριστερά αλλά νομίζω πάνε πάνω και τα άλλα τρία καλώδια κάτω. Οι φάσεις είναι ουδέτερος και γραμμή . Και τα καλώδια τα συνδέεις από κατω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο διακόπτης φαίνεται 3 θέσεων. Δλδ

1 σε ηρεμία

πάνω θέση: δίνει από 1 στο 4 για να ανεβαίνει το ρολό

κάτω θέση: δίνει από το 3 στο 6 για να κατέβει

αν δεν είναι 3 θέσεων τότε μπορεί να εξαρτάται σε εξωτερικούς τερματικούς διακόπτες για στοπ.

edit: πρέπει να είναι με δύο κουμπιά, το ένα να δίνει από το 1 στο 4 και το άλλο από το 3 στο 5 και 6. Λογικά δε μπορεί να είναι και τα δύο πατημένα ταυτόχρονα.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Το ρολό/μοτέρ να μας δείξει/πεις μοντέλο.

Επεξ/σία από Φέλιξ
Δημοσ.

Ουδέτεροι μαζί, γειώσεις μαζί.
Στο 1 μπαίνει η φάση, στο 4 μπαίνει το μαύρο του ρολού, στο 6 το καφέ.
Αν πατάς πάνω και πάει κάτω, αντιστρέφεις τα 4 και 6.
Λογικά στο 5 θα έχεις φάση, δεν βάζες κάτι.
Φωτογραφία από μπροστά;

Δημοσ.

Τελικά ένωσα πίσω από το διακόπτη γείωση με γείωση και ουδέτερο με ουδέτερο. Έβαλα στο 1 τη φάση από το ρεύμα. Με ένα πολύμετρο τσέκαρα πατώντας τα δύο κουμπια πού δίνουν τάση. Έτσι στο 3 μπήκε το καφέ του ρολού και στο 4 το μαύρο του ρολού. Πάντως η θέση 6 που δεν έβαλα τίποτα έχει τάση συνεχώς. Το 2 και 5 είναι κενά. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...