Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόβλημα στην απώλεια βάρους
Καλησπέρα σε όλους, εύχομαι πραγματικά να είστε όλοι καλά! Θα ομολογήσω κατευθείαν τον προβληματισμό μου και ζήτω απελπισμένα (😂) την βοήθεια σας. Έχω ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο διατροφή (μαζί με γυμναστήριο) (βάρη και αεροβιο) για τον μισό περίπου χρόνο, απλα λόγω κάποιων δυσκολιών το σταμάτησα, βέβαια συνέχισα κανονικά τη διατροφή. Κατάφερα να χάσω 20 κιλά. Εκοψα την ζαχαρη, τα γλυκα κλπ (το μέγα μου πρόβλημα αιωνιως) Αν ήθελα/θελω γλυκο  πχ επιλέγω κάτι με στεβια και με μέτρο. Η διατροφή μου είναι πλήρως ισορροπημένη, με πρωτεΐνη, φρούτα λαχανικά, υδατάνθρακες κλπ. Όμως, τους τελευταίους 3 μήνες έχω σταματήσει να χάνω βάρος. Τι να μετράω τις θερμίδες μου, τι να κάνω το ένα τι το άλλο δεν χάνω γραμμάριο. Πραγματικά έχω απελπιστεί, νιώθω πολύ άσχημα με το σωμα μου, καθορίζει όλη μου τη διάθεση (το ότι δεν χάνω κιλα) και μου «τρώει» το μυαλό. Θέλω να χάσω ακόμη 10 κιλά αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Με όποιον το συζήτησα μου λέει απλως να μειώσω τις θερμίδες μου περισσότερο και να μην τρώω υδατάνθρακες, ενώ όσα κιλα εχασα τα εχασα τρώγοντας κανονικά από όσα προείπα, εκτός από τηγανητα και junk food. Θα ήταν καθησυχαστική και πολύτιμη η βοήθεια σας. ❤️ 

Υ.Γ Δεν έχω αυτή την στιγμή την δυνατότητα να πάω σε διατροφολόγο, ούτε έχω πάει ποτέ, αν και θα το ήθελα, όποτε η προσπάθεια είναι αποκλειστικά δίκη μου, είτε λαθος είτε σωστή…

Δημοσ.

Να μην μειώσεις τις θερμίδες. Να αυξήσεις την αερόβια άσκηση που κάνεις. Πόσες ώρες συγκεντρώνεις την εβδομάδα;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ευχαριστώ για την απάντηση! Είναι ανάλογα, μου αρέσει πολύ το περπάτημα κλπ απλως λόγω περίεργου προγράμματος δεν έχω σταθερό κύκλο,  αλλά προσπαθώ έστω και λίγο κάθε μερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, crazymagicgirl2 είπε

Καλησπέρα σε ευχαριστώ για την απάντηση! Είναι ανάλογα, μου αρέσει πολύ το περπάτημα κλπ απλως λόγω περίεργου προγράμματος δεν έχω σταθερό κύκλο,  αλλά προσπαθώ έστω και λίγο κάθε μερα. 

Να το βάλεις πρόγραμμα 1 ώρα κάθε μέρα στη ζώνη 2-3 για 5-6 μέρες την εβδομάδα. 

Αφού έχεις πρόσβαση στο γυμναστήριο δοκίμασε και το spinning στο ποδήλατο ή κωπηλατικό. Αλλά ακόμα και εναλλαγή διαδρόμου-ελλειπτικού-stepper.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς το παρον δεν πηγαίνω γυμναστήριο δυστυχώς… 

Τι είναι η ζωνη 2-3; Σε ευχαριστώ πολύ!! 

Επεξ/σία από crazymagicgirl2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να περπατάς πολύ και όχι απαραίτητα γρήγορα . Αλλά να νιώθεις αυτές τις καύσεις και να ιδρώνεις και λιγο. 

Σαν άντρας και κλασσικά με γονίδια προδιάθεσης συσσώρευσης λίπους μαζεύω κυρίως κοιλιά και μπούτια. Μωλις όμως ξεκίνησα δουλειά και πήγαινα με τα πόδια παντού (μμμ αποστάσεις) και κάνοντας γυμναστήριο 4/7 βάρη και αερόβιο παρόλο που δεν έκανα διατροφή κράταγα το σώμα μου σε πολύ καλή κατάσταση και είμουν και μυώδης και ψωμομενος. 

Τελευταίο τρίμηνο παίρνω αμάξι και πάω με αυτό. Ότι είχα χτισει αρχίζει να καταρρέει. Εκτός του ότι πήρα κιλά και άθλια έχασα και κάπως την εκρηκτικότητα και την φυσική κατάσταση. Χωρίς αμάξι ξυπναγα για πλάκα με πέντε ώρες ύπνο κάθε μέρα και στις 5 το πρωί. Τώρα 7 και κάτι και όλα ανεβαίνει. 

Σκέφτομαι να το αφήσω πάλι για αρχή κάποια πρωινά . Άσε που εξοικονομώ και λεφτά 

Αυτά. Α και μην διανοηθεις να πάρεις χάπια αδυνατίσματος η συμπληρώματα. Αυτά είναι μόνο για περιπτώσεις που δεν τα συνθέτει ο οργανισμός και υπάρχει κλινικο αποτελεσμα εξέτασης από γιατρο. Όχι μου πε ο τάδε που του πε ο κάθε που ο εκεί πέρα σηκώνει 200 κιλά παίρνοντας τα. Η η κυρά Καίτη που χάσε με αυτή τη μεθοδο. Θέλει πολύ περπάτημα και μετά μπορείς να φας και όσα γλυκά θες. 

Επεξ/σία από alexvi
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, crazymagicgirl2 είπε

Έχω ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο διατροφή (μαζί με γυμναστήριο)

Εδώ το είπες, γι'αυτό το πρότεινα. Αν δεν έχεις πρόσβαση στο γυμναστήριο, θα χρειαστείς κάτι πιο γρήγορο από περπάτημα. Μπορείς να τρέξεις; Έστω jogging? Αν όχι, η καλύτερη εναλλακτική σου είναι το ποδήλατο στο δρόμο.

Ξέχνα τις ζώνες, να πηγαίνεις αρκετά γρήγορα ώστε να βρίσκεσαι ένα σκαλί πριν το λαχάνιασμα. Να μπορείς να κρατήσεις μια συζήτηση με κάποιον αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις τις ανάσες σου πιο γρήγορες.

• Like 1
Δημοσ.

Για να χάσεις κιλα με περπατημα πρεπει να περπατας δεκα χιλιομετρα καθε μερα. Κανε μια ωρα την ημερα τρέξιμο χαλαρο και οταν μπορεις ξεκινα γυμναστηριο. Χωρις ασκηση δεν χανεις εκτος αν κανεις διαιτα. Λαχανα και κοτοπουλα και καροτα βραστά κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά έφτασες το όριο σου μέσω διατροφής. Για το παραπάνω χρειάζεται γυμναστήριο.

Με αερόβια θα δεις αποτέλεσμα.

Αν όμως θέλεις να δεις άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα μόνο ο συνδυασμός αερόβιας και γυμναστικής με βάρη μπορεί να στα προσφέρει.

Τέλος μείνε σε θερμιδικό έλλειμμα οπωσδήποτε. Τα τελευταία κιλά πάντα είναι τα πιο δύσκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις κολλήσει στην απώλεια βάρους είναι φυσιολογικό. Ο μεταβολισμός σου έχει πέσει ή έχεις αυξήσει μυϊκή μάζα. Δοκίμασε να ξαναβάλεις λίγη άσκηση. Μπορεί να μην βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά, αλλά το σώμα σου αλλάζει, συνέχισε και θα δεις αποτελέσματα.

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Για να χάσεις κιλα με περπατημα πρεπει να περπατας δεκα χιλιομετρα καθε μερα. Κανε μια ωρα την ημερα τρέξιμο χαλαρο και οταν μπορεις ξεκινα γυμναστηριο. Χωρις ασκηση δεν χανεις εκτος αν κανεις διαιτα. Λαχανα και κοτοπουλα και καροτα βραστά κτλ.

Έχω περπατήσει 30 και 40 . Το 10 το έκανα σε καθημερινή βάση από φοιτητής. Κοτόπουλο μπλιαχ btw. Περπατάς παντού με πόδια και κανείς και γυμναστήριο . Έχεις κάψει τόσα που και σκεπαστή να φας πάλι σε έλλειμμα είσαι. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όπως και όλους σας. Θα ακουστεί χαζη η ερώτηση μου, αλλα πως αλλάζει το σωμα μου εφοσον δεν χάνω κιλα; Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ… :) 

17 λεπτά πριν, Raylan είπε

Αν έχεις κολλήσει στην απώλεια βάρους είναι φυσιολογικό. Ο μεταβολισμός σου έχει πέσει ή έχεις αυξήσει μυϊκή μάζα. Δοκίμασε να ξαναβάλεις λίγη άσκηση. Μπορεί να μην βλέπεις διαφορά στη ζυγαριά, αλλά το σώμα σου αλλάζει, συνέχισε και θα δεις αποτελέσματα.

Παιδιά σας ευχαριστώ πραγματικά όλους!! Θα εφαρμόσω τις συμβουλές σας από αύριο κιόλας! Επίσης πως ακριβώς να ξέρω ποσες θερμίδες πρέπει να τρώω τώρα; Εννοώ οι εφαρμογές online είναι αξιόπιστες; :) 🩷

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, crazymagicgirl2 είπε

εφαρμογές online είναι αξιόπιστες; :) 🩷

Ναι για άτομα που απλά θέλουν να χάσουν βάρος είναι πάρα πολύ αξιόπιστες και βοηθάνε.

Για παράδειγμα ξεκινά με το yazio που είναι μια από τις καλύτερες που κυκλοφορούν.

Για επιπλέον ακρίβεια μπορείς να πας σε διατροφολόγο ώστε να μπορέσεις με εξειδικευμένη εξέταση να δεις τον μεταβολισμό σου.

Θεωρώ πως δεν χρειάζεται μιας κ έχεις ήδη δείξει πειθαρχία χάνοντας 20 κιλα χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Με μια εφαρμογή θα είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, digitalarchive είπε

πες μας τι τρως

Αναλυτικά δεν μπορώ φυσικά απλως τρώω ολικής ζυμαρικά, ψωμί φρούτα, λαχανικά και ψητά στο air fryer. Και φυσικά προσεχω και το περιττό λαδι..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...