megaklhs Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους μου έφερε ένας φίλος ένα hp laptop μοντέλο HP rtl8723de για να του αλλάξω δίσκο και από hdd να βάλουμε ssd. Αγόρασε το παιδί έναν kingston δίσκο και μου τον έδωσε για να του περάσω είτε πάλι τα windows 10 ή τα 11. Προσπαθώ 2 ημέρες τώρα να βγάλω άκρη και δεν μπορώ... Έβαλα τον δίσκο μέσα όλα εντάξει αλλά ενώ έχω δοκιμάσει με 2 διαφορετικά usb stick μεγάλης χωρητικότητας να περάσω μέσα τα windows 10/11 32/64 bit τα έχω δοκιμάσει και με το rufus και με το media creation tool της microsoft και ενώ πάει να bootαρει βγάζει το εικονίδιο της microsoft για να μπει δηλαδή σε διαδικασία να εγκαταστήσω τα windows ξαφνικά είτε κάνει μόνο του το laptop restart ή θα βγάλει μια περίεργη οθόνη με χιόνια με διάφορα χρώματα.... Έχω δοκιμάσει ένα σωρό τρόπους ρυθμίσεις σε bios με enable/disable το legacy έχω δοκιμάσει να βάλει 1η συσκευή το usb stick κτλ αλλά δεν .... Πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει.... Να σημειωθεί ότι μόλις κουμπώνω τον παλιό δίσκο επάνω στο λάπτοπ είναι οκ... Το όλο θέμα είναι ότι απλά δεν μπορεί το μηχάνημα να με αφήσει να εγκαταστήσω από το usb stick τα windows . Όποιος μπορεί να βοηθήσει...
micos000 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, megaklhs είπε ή θα βγάλει μια περίεργη οθόνη με χιόνια με διάφορα χρώματα. Αυτό από μόνο του σημαίνει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Βγάλε καμιά φώτο ή τράβα ένα βίντεο να δούμε τι ακριβώς κάνει. Με το media creation tool τα στικάκια βγαίνουν σε uefi/gpt οπότε λίγο χλωμό να μπουτάρει το λάπτοπ έτσι. Στο rufus έχει επιλογή για mbr, την επέλεξες; Βάλε στο bios legacy. Πάντως το συγκεκριμένο έβγαινε με celeron n3020 ή amd a4, οπότε για 10άρια, πόσο μάλλον 11άρια να ξέρεις ότι και να τα βάλεις σε ssd πάλι θα σέρνεται. Άσε όμως τα 32bit και βάλε 64 όση μνήμη και να έχει.
megaklhs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, micos000 είπε Αυτό από μόνο του σημαίνει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Βγάλε καμιά φώτο ή τράβα ένα βίντεο να δούμε τι ακριβώς κάνει. Με το media creation tool τα στικάκια βγαίνουν σε uefi/gpt οπότε λίγο χλωμό να μπουτάρει το λάπτοπ έτσι. Στο rufus έχει επιλογή για mbr, την επέλεξες; Βάλε στο bios legacy. Πάντως το συγκεκριμένο έβγαινε με celeron n3020 ή amd a4, οπότε για 10άρια, πόσο μάλλον 11άρια να ξέρεις ότι και να τα βάλεις σε ssd πάλι θα σέρνεται. Άσε όμως τα 32bit και βάλε 64 όση μνήμη και να έχει. Καλησπέρα ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Αυτό ξέρω και εγώ ότι έχει θέμα με την κάρτα... Αλλά όσο καιρό το παιδί το έχει του είναι μια χαρά απλός του κολλάει.... και είπα να αλλάξουμε έναν δίσκο για να έχει μια καλύτερη εκκίνηση και εάν μπορούμε να βάλουμε και μια έξτρα 4αρα ραμ να το κάνουμε αλλά έχουμε κολλήσει σε αυτό... Στο rufus ναι εβαλα mbr γιατι με το αλλο δεν το κανει καθολου.. εβαλα και legacy αλλα κανει αυτο το σφαλμα εδώ τσέκαρε και στο βίντεο https://streamable.com/kr73or?src=player-page-share
megaklhs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Έχεις κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει ;
micos000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εμένα αυτό πάντως μου φαίνεται για πρόβλημα στη κάρτα γραφικών. Κάνε ένα usb το ventoy σε mbr/uefi για να μην παιδεύεσαι με διάφορα λειτουργικά και βάλε μέσα ένα iso με τα 10αρια και ένα με live Linux π.χ. Lubuntu. Μπούταρε και θα έχεις επιλογή με ποιο iso θα ξεκινήσεις. Μπες στο Linux και δες αν στο κάνει και εκεί. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2024 από micos000 1
megaklhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, micos000 είπε Εμένα αυτό πάντως μου φαίνεται για πρόβλημα στη κάρτα γραφικών. Κάνε ένα usb το ventoy σε mbr/uefi για να μην παιδεύεσαι με διάφορα λειτουργικά και βάλε μέσα ένα iso με τα 10αρια και ένα με live Linux π.χ. Lubuntu. Μπούταρε και θα έχεις επιλογή με ποιο iso θα ξεκινήσεις. Μπες στο Linux και δες αν στο κάνει και εκεί. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου! Έβαλα μέσα και τα 3 συστήματα αλλά και στις 3 περιπτώσεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κάνει.. και με windows 10 και με windows 11 και με Linux... Εκεί που πάει να το ξεκινήσει είτε κάνει restart είτε πετάει αυτήν την περίεργη οθόνη...
micos000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δοκίμασες πάλι με τον παλιό δίσκο να δεις τι κάνει; Μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η συμπεριφορά.
megaklhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, micos000 είπε Δοκίμασες πάλι με τον παλιό δίσκο να δεις τι κάνει; Μου φαίνεται πολύ περίεργη αυτή η συμπεριφορά. Μόλις έβαλα πάνω τον παλιό δίσκο και ανοίγει το pc κανονικά... Μόλις βάζω τον νέο δίσκο επάνω και πάω να bootaρο είτε όπως πρίν είτε με το ventoy κάνει το θέμα που είναι και στο βίντεο...
micos000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Υπάρχει μια περίπτωση να προσπαθεί ο installer των windows κάποια περίεργη ανάλυση που δεν την σηκώνει η vga του λάπτοπ αν και είναι περίεργο γιατί το κάνει και στο λίνουξ. Κατέβασε και ένα 7άρι από εδώ (πάτα στο βελάκι κατεβάσματος δίπλα στη λέξη ISO, κάτω δεξιά) και βάλτο στο usb να δεις μήπως από εκεί δεν στο κάνει. 1
hp8 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 21 λεπτά πριν, megaklhs είπε Μόλις έβαλα πάνω τον παλιό δίσκο και ανοίγει το pc κανονικά.. κανε κλώνο τον παλιό στο νέο και δοκίμασε 2
benign Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Για δοκιμαστε και αυτη τη διανομη λινουξ. https://antixlinux.com/ 1
megaklhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, benign είπε Για δοκιμαστε και αυτη τη διανομη λινουξ. https://antixlinux.com/ Το ίδιο και εδώ... 5 ώρες πριν, micos000 είπε Υπάρχει μια περίπτωση να προσπαθεί ο installer των windows κάποια περίεργη ανάλυση που δεν την σηκώνει η vga του λάπτοπ αν και είναι περίεργο γιατί το κάνει και στο λίνουξ. Κατέβασε και ένα 7άρι από εδώ (πάτα στο βελάκι κατεβάσματος δίπλα στη λέξη ISO, κάτω δεξιά) και βάλτο στο usb να δεις μήπως από εκεί δεν στο κάνει. Πάλι ίδιο πρόβλημα και με τα 7.
megaklhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Λοιπόν 100% φταίει το λάπτοπ... Έβγαλα τον δίσκο τον ssd τον φόρμαρα στο δικό μου το pc του έβαλα μέσα τα windows 10 64bit σαν αυτά που είχε το μηχάνημα του παιδιού... Στο δικό μου το pc μια χαρά το άνοιγε πέρασα και προγράμματα μέσα κτλ... Μόλις τον έβαλα επάνω στο δικό του το pc και πήγε να κάνει εκκίνηση των windows ξεκίνησε και κάνει restart και μετά πετάει εκείνη την περίεργη οθόνη.... Δοκίμασα να βάλω τα windows 7 ... πάλι στον ίδιο δίσκο εμένα μου τα ανοίγει άψογα και στον δικό του όχι.... Δοκίμασα με linux πάλι το ίδιο αλλά και πάλι πρόβλημα... Τόσα pc έχω ανοίξει και έχω δει αυτό το να μην βρίσκω λύση 1η φορά μου συμβαίνει...
micos000 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Για να μου φύγει η περιέργεια, βάλε πάλι τον παλιό δίσκο, άνοιξε το και δες στη διαχείριση συσκευών πως αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών (Προσαρμογέας οθόνης)
comfuzio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Εμένα ακούγεται πιο πολύ σαν να έχει κάποιο θέμα με τους drivers, πρέπει να είναι από εποχή που ήταν vendor locked οι GPU drivers. Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, κάνε κλώνο τον HDD στον SSD πχ με το clonezilla και δες πως θα πάει. Σίγουρα με τον κλώνο θα μεταφέρει και σαβούρα που έχει μαζευτεί με τον καιρό αλλά από το ολότελα κάτι είναι και αυτό. Επίσης αν δεν το φοβάσαι δες και για BIOS update αλλά αν υπάρχει φόβος να κλείσει την ώρα που flashάρει, μην το δοκιμάσεις καν! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα