Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω στην κατοχη μου εδω και 20 μερες περιπου ενα seat ateca 1.0l του 2018. Μολις φτανω τα 120χιλ/ωρα ξεκιναει ένας υψηλης συχνότητας ήχος σαν σφυριγμα και σταματαει οταν φτασω τα 140χιλ/ωρα. Αν αφησω το γκαζι σταματαει.. τον ηχο αυτον τον κανει ειτε ειμαι με τεταρτη ή πεμπτη ή έκτη ταχύτητα.. ο μαστορας αλλαξε βαλβολινες και εβαλε ενα χημικο, αλλα δυστυχως δεν είδα διαφορά..μου ειπε οτι ειναι ο ηχος του αυτοκινητου και καλα.. εχω καταγραψει τον ηχο με το κινητό και το ανεβασα εδω..(ακουγεται καλυτερα απο τη μεση του ηχητικου και μετα)

Αν μπορει καποιος να βοηθησει..εχω απελπιστεί.. πιστευω οτι ειναι ειτε το σασμαν ειτε η εξάτμιση ειτε το τούρμπο

Επεξ/σία από Themis33
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν σταματάει στα 140 από οτι άκουσα αλλάζει συχνότητά (κάτι γυρνάει ποιο γρήγορα και δεν το ακούς απλα ) θελει σοστο μαστορα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ρουλεμάν τροχού;

Συνήθως ακούγεται και σε πιο χαμηλές ταχύτητες .  Στη ράμπα και γυρνώντας τους τροχούς θα φανεί .

35 λεπτά πριν, Themis33 είπε

Εχω στην κατοχη μου εδω και 20 μερες περιπου ενα seat ateca 1.0l του 2018. Μολις φτανω τα 120χιλ/ωρα ξεκιναει ένας υψηλης συχνότητας ήχος σαν σφυριγμα και σταματαει οταν φτασω τα 140χιλ/ωρα. Αν αφησω το γκαζι σταματαει.. τον ηχο αυτον τον κανει ειτε ειμαι με τεταρτη ή πεμπτη ή έκτη ταχύτητα.. ο μαστορας αλλαξε βαλβολινες και εβαλε ενα χημικο, αλλα δυστυχως δεν είδα διαφορά..μου ειπε οτι ειναι ο ηχος του αυτοκινητου και καλα.. εχω καταγραψει τον ηχο με το κινητό και το ανεβασα εδω..(ακουγεται καλυτερα απο τη μεση του ηχητικου και μετα)

Αν μπορει καποιος να βοηθησει..εχω απελπιστεί.. πιστευω οτι ειναι ειτε το σασμαν ειτε η εξάτμιση ειτε το τούρμπο

Το αμάξι πόσα χιλιόμετρα έχει ; Ήταν μήπως από leasing; 

Μπορεί να είναι και ρουλεμάν τροχού, δυναμό , τροχαλία . Θέλει έλεγχο , τα συνεργεία έχουν και ειδικά ακουστικά για τα ρουλεμάν στο κινητήρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Themis33 είπε

seat ateca 1.0l

Όταν το βάζεις μπροστά ακούγεται κανένας θόρυβος;

επειδή το κάνει σε όλες σχεδόν τις ταχύτητες, άρα και σε διαφορετικό φάσμα στροφών, φαντάζομαι ότι δεν σχετίζεται με τον κινητήρα αλλά με το σύστημα διεύθυνσης ή κάτι άλλο. Μηχανικά δεν νομίζω ότι έχει σχέση.

Αν στο κάνει σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών τοτε είναι θέμα του μεταβλητού χρονισμού. Πιθανότατα δεν λειτουργεί σωστά η βαλβίδα μεταβλητού (?) που αφήνει το λάδι να περάσει, με αποτέλεσμα να ακούγεται θόρυβος από τους εκκεντροφόρους.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

για να τσεκάρεις αν ευθύνεται  το σασμάν για τον θόρυβο αν μπορείς με ασφάλεια απομόνωσε το πατώντας συμπλέκτη. αν σταματήσει ο θόρυβος από εκεί προέρχεται ο θορυβος. 

παντως εμένα μου ακούγεται σαν τουρμπίνα. θα πρότεινα να μπει διαγνωστικό επίσημο της vw άμεσα γιατί μπορεί να έχει καταγράψει κάποιο error που όμως να μην το δείχνει με check engine. 

Δημοσ.

Ο θορυβος αυτος ακουγεται μονο σε αυτες τις ταχυτητες; ή  απλα επειδη αυξανεται η ταχυτητα μεγαλωνει η ενταση του;

Αν ειναι το σασμαν κανε αυτο που σου προτεινει παραπανω. Πανε στα 120 και μολις τον ακούσεις, πατα τον συμπλεκτη, αν δεν ακουγεται, κατι γινεται με το σασμαν, το ρουλεμαν του. Αν ακουγεται παλι ψάχνεις για αλλα ενδεχομενα.

Οπως ρουλεμαν τροχου, ακομα τακακια, δισκοι φρενων, δυναμο, καποια τροχαλια.

Ξεκινα με τα απλα. Ή να παιρνει απο καπου αερα.

Στο σασμαν πιστευω να εβαλε τα λαδια που προτεινει ο κατασκευαστής και οχι βαλβολινες οτι να ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ηχος αυτος ακουγεται νομιζω οταν επιταχυνω με τριτη αλλα για πολυ λιγο και δεν είναι εκνευριστικος.. στα 120-140 ομως γινεται πολύ ενοχλητικός... Ο ηχος εμφανίζεται μονο οταν παταω το γκαζι...οταν το αφηνω σταματαει.. ο ηχος είναι συνδεδεμενος δηλαδη κατα καποιον τροπο με την επιταχυνση... Επισης παταω δεν παταω συμπλεκτη δεν εχει σημασια.. το κανει μονο οταν παταω το γκαζι.. το αυτοκίνητο εχει μπει σε δυο διαγνωστικα που δεν εμφανισαν καποια βλαβη.. την Τρίτη θα προσπαθησω να κλεισω ραντεβού σε συνεργείο που ασχολειται με vag group.. πραγματικα δεν μπορω να χαρω το αυτοκινητο (που εκτός του ηχου αυτου, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος).. εχει 80.000, ελληνικο, και ναι ηταν απο leasing

Επεξ/σία από Themis33
Δημοσ.

Θέλει μάστορα που θα ασχοληθεί. Μπορεί να είναι κάτι από αυτά που έγραψαν τα παιδιά παραπάνω. Από το "καλό" ηχητικό που έβαλες το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι συμβαίνει και όχι δεν είναι "κανονικός" ήχος αυτοκινήτου. Είναι από τις δύσκολες περιπτώσεις γενικά τέτοιοι ήχοι. 

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι εχω ένα μηνα εγγυηση απο τον μαντρα για μηχανη και σασμαν και ειμαι ηδη στις 20 μερες.. απλα θα ηθελα να βγαλω ακρη αν πρόκειται για το σασμαν μπας και δεν πληρωσω την επισκευή.. ελπιζω να βγαλω ακρη συντομα.. :(

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Themis33 είπε

Ο ηχος αυτος ακουγεται νομιζω οταν επιταχυνω με τριτη αλλα για πολυ λιγο και δεν είναι εκνευριστικος.. στα 120-140 ομως γινεται πολύ ενοχλητικός... Ο ηχος εμφανίζεται μονο οταν παταω το γκαζι...οταν το αφηνω σταματαει.. ο ηχος είναι συνδεδεμενος δηλαδη κατα καποιον τροπο με την επιταχυνση... Επισης παταω δεν παταω συμπλεκτη δεν εχει σημασια.. το κανει μονο οταν παταω το γκαζι.. το αυτοκίνητο εχει μπει σε δυο διαγνωστικα που δεν εμφανισαν καποια βλαβη.. την Τρίτη θα προσπαθησω να κλεισω ραντεβού σε συνεργείο που ασχολειται με vag group.. πραγματικα δεν μπορω να χαρω το αυτοκινητο (που εκτός του ηχου αυτου, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος).. εχει 80.000, ελληνικο, και ναι ηταν απο leasing

για αυτόν τον λόγο φοβάμαι την τουρμπίνα. μακάρι να μην είναι και να είμαι τελείως λάθος. αν σου είναι εύκολο παρατήρησε αν στην επιτάχυνση όταν σου κάνει τον θόρυβο αν βλέπεις καπνό από την εξάτμιση. επίσης αν έχεις απώλεια ισχύος. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σασμαν είναι, γιατι οταν αλλάζεις ταχύτητα εκείνα τα δευτερόλεπτα σταματαει.

Όντως, τώρα το παρατήρησα κ εγώ .

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σασμαν είναι, γιατι οταν αλλάζεις ταχύτητα εκείνα τα δευτερόλεπτα σταματαει.

Σταματαει οταν αφηνω το γκαζι, δεν εχει να κανει με το αν αλλαζω ταχυτητα.. αν αλλαξω ταχυτητα στο διαστημα μεταξυ 120-140, τοτε θα σταματησει οταν αφησω το γκαζι για να πατήσω συμπλεκτη.. δεν εντοπιζω κάτι διαφορετικό στην αλλαγη ταχυτητας..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Themis33 είπε

Σταματαει οταν αφηνω το γκαζι, δεν εχει να κανει με το αν αλλαζω ταχυτητα.. αν αλλαξω ταχυτητα στο διαστημα μεταξυ 120-140, τοτε θα σταματησει οταν αφησω το γκαζι για να πατήσω συμπλεκτη.. δεν εντοπιζω κάτι διαφορετικό στην αλλαγη ταχυτητας..

Φίλε μου έχεις παρατηρήσει αν το κάνει σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών; Δηλαδή από 2500-3000 ή έχει σχέση μόνο με την ταχύτητα του οχήματος;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...