Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξίζει να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα με βάση την κατάσταση εργασίας και τον μισθό ,τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό;

Δημοσ.

Για εμένα, ίσως είναι στην κορυφή των πιο άχρηστων σπουδών που μπορεί να κάνεις κάποιος, ειδικά σε προπτυχιακό επίπεδο.

Χωρίς εμπειρία στον τομέα, καμία εταιρία δεν θα δώσει θέση ευθύνης/διοίκησης. Αντίστοιχα αν υπάρχει η εμπειρία, το πτυχίο μπορεί να μην χρειάζεται καν. To μόνο που θα σου δώσει είναι μια χαμαλοδουλειά τύπου γραμματεία κτλ.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Για Ελλάδα θα έλεγα καλύτερα όχι' δες κάποιο τμήμα σαν το δετ της ασοεε.

Το καλό είναι ότι δίνει σφαιρική γνώση, έτσι μπορείς να αξιολογήσεις την πληροφορία και να καταλάβεις παραμέτρους, το κακό είναι ότι θέλει εξειδίκευση που σημαίνει χρόνος και χρήμα (αν και πλέον όλα τα επαγγέλματα χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση).

Πρόκειται για ένα από τα παλιότερα τμήματα της ασοεε' όλες οι μεγάλες εταιρείες στελεχώνονται από απόφοιτους διοίκησης επιχειρήσεων. Μην ακούς όσους δεν έχουν ιδέα. Ξέρω ότι έχει υψηλό επίπεδο σε ΑΣΟΕΕ και ΠΑΠΕΙ, δεν ξέρω τι γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα. Πάντως εγώ θα κοιτούσα το δετ ασοεε, είναι κορυφαίο τμήμα και με τριμερούς καθηγητές, επίσης αλλάζει συχνά το πρόγραμμα σπουδών για να είμαι ενημερωμένο.

7 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Για εμένα, ίσως είναι στην κορυφή των πιο άχρηστων σπουδών που μπορεί να κάνεις κάποιος, ειδικά σε προπτυχιακό επίπεδο.

Χωρίς εμπειρία στον τομέα, καμία εταιρία δεν θα δώσει θέση ευθύνης/διοίκησης. Αντίστοιχα αν υπάρχει η εμπειρία, το πτυχίο μπορεί να μην χρειάζεται καν. To μόνο που θα σου δώσει είναι μια χαμαλοδουλειά τύπου γραμματεία κτλ.

Έτσι από περιέργεια, μπορείς να μας πεις μερικα job titles που έχουν απόφοιτοι διοίκησης επιχειρήσεων; Γενικά ξέρεις με το ασχολείται το τμήμα; Αν υπάρχει εμπειρία πάνω σε τι; Πχ είναι το ίδιο να είσαι μάνατζερ σε ένα σουπερμάρκετ, και το ίδιο να είσαι μάνατζερ στην Nestlé; Απαιτούν τις ίδιες δεξιότητες επειδή έχουν τον ίδιο τίτλο; 

Δημοσ.

Το αρνητικό που βρίσκω στη Διοίκηση Επιχείρησεων ως προπτυχιακές σπουδές είναι το οτι το πεδίο κατακλύζεται και απο αποφοίτους άλλων σχολών, ειδικά μηχανικούς αλλά τελευταία και μαθηματικους/φυσικούς κλπ. Οπότε μπορεί να γίνει αρκετά ανταγωνιστικό για τις καλές θέσεις εργασίας που έχει ο κλάδος. Καθώς εργάζομαι σε big-4 στο τμήμα της συμβουλευτικής, το βλέπω μέσα στη δουλειά μου. Κι αυτό το pivot από ένα άλλο αντικείμενο σε διοίκηση μπορεί να γίνει είτε σε entry level θέσεις είτε σε μεγαλύτερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, αυτό είναι αλήθεια, ειδικά το ημμυ εμπ το θεωρούμε πολύ δυνατό , μιας και με ένα msc πιάνει ένα ευρύ φάσμα (πχ quant finance).

Στο δικό μου αντικείμενο έχω δει μηχανικό και είναι όντως εξαιρετικός συνδυασμός, βέβαια έκανε και 2 χρόνια mba.

Από αυτά που έχω δει και από την εμπειρία μου, δεν θα γινομουν μηχανικός απλά και μόνο για να έχω την δυνατότητα να μπω στο business κομμάτι, εάν όμως κάποιος θέλει να γίνει μηχανικός και να έχει και παραθυράκι στο business, τότε το Πολυτεχνείο είναι εξαιρετική επιλογή. Απλά δεν το βρίσκω efficient να τελειώσει κάποιος Πολυτεχνείο/μαθηματικό/φυσικό για να μπει στο business. 

Είσαι σε KPMG !!! να φανταστώ; Πάνω σε τι αντικείμενο κάνεις συμβουλευτική;

Edit. Όταν λες pivot σε διοίκηση τι εννοείς; Δεν μπορεί κάποιος χωρίς γνώσεις να μάθει ένα αντικείμενο χωρεί έστω ένα executive mba.

Επεξ/σία από efib
Δημοσ.
20 minutes ago, efib said:

Ναι, αυτό είναι αλήθεια, ειδικά το ημμυ εμπ το θεωρούμε πολύ δυνατό , μιας και με ένα msc πιάνει ένα ευρύ φάσμα (πχ quant finance).

Στο δικό μου αντικείμενο έχω δει μηχανικό και είναι όντως εξαιρετικός συνδυασμός, βέβαια έκανε και 2 χρόνια mba.

Από αυτά που έχω δει και από την εμπειρία μου, δεν θα γινομουν μηχανικός απλά και μόνο για να έχω την δυνατότητα να μπω στο business κομμάτι, εάν όμως κάποιος θέλει να γίνει μηχανικός και να έχει και παραθυράκι στο business, τότε το Πολυτεχνείο είναι εξαιρετική επιλογή. Απλά δεν το βρίσκω efficient να τελειώσει κάποιος Πολυτεχνείο/μαθηματικό/φυσικό για να μπει στο business. 

Είσαι σε Accenture να φανταστώ; Πάνω σε τι αντικείμενο κάνεις συμβουλευτική;

Edit. Όταν λες pivot σε διοίκηση τι εννοείς; Δεν μπορεί κάποιος χωρίς γνώσεις να μάθει ένα αντικείμενο χωρεί έστω ένα executive mba.

Συνδιασμός μηχανικού με διοίκηση είναι από τα καλύτερα combo που μπορείς να κάνεις. Το βλέπω από τον δικό μου director. 2 πτυχία, μηχ. Πληροφορικής και Διοίκηση επιχειρήσεων και Master στο ΑΙ . Ο τύπος είναι άπιαστος. Διαβάζει άπειρα βέβαια ο άνθρωπος, αλλά δεν μπορεί να τον "κοροϊδέψει" κανένας. Ούτε στο business, ούτε στο technical κομμάτι.

Δημοσ.

Ναι, όμως όμως είναι στο AI ή σε κάτι σχετικό με το βασικό του πτυχίο, εδώ λέμε να είναι μηχανικός και να μπει στο finance, που γίνεται, αλλά γιατί να μην πάει εξ αρχής σε οικονομικό ή λοχρη.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, efib είπε

Είσαι σε KPMG !!! να φανταστώ; Πάνω σε τι αντικείμενο κάνεις συμβουλευτική;

Accenture ή KPMG; Ποια από τις δύο να απαντήσω;

Δημοσ.

Αφού απαντάς επιλεκτικα, τότε απάντησε σε ο,τι θες εφόσον θες. 

Το edit το έκανα γιατί μπερδεύτηκα με την Accenture που είναι λίγο πιο tech, αλλά δεν είναι big-4. Φαντάζομαι σε κάτι tech είσαι στο consulting.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω περάσει κι από τις δύο. Η Accenture έχει και tech αλλά και strategy που δουλεύουν ξεχωριστά σε μεγάλο βαθμό (εγώ ήμουν στο strategy). Στις big-4 είναι λιγο πιο "μπλεγμένο" το tech μέσα στο consulting και στην KPMG δεν υπάρχουν ακόμα άτομα που να ασχολούνται αποκλειστικά με dev όπως υπάρχουν στην acn

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω echo ότι έχει ειπωθεί από προσωπική εμπειρία.

Ο συνδυασμός σπουδών μηχανικού και διοίκησης σε οποιαδήποτε σειρά, είναι δυνατό προσόν, και στο UK σε κυνηγάνε με το τουφέκι με τέτοιο pedigree.

Ειδικά αν το κοινό στοιχείο που τα ενώνει είναι το Sustainability.

Επεξ/σία από RedEnergy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...