Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενώ έχω βρει κάτι άρθρα που περιγράφουν χαρακτηριστικά, δεν έχω καταφέρει να βρω πως μετράμε την πίεση. πχ εγώ μπορεί να θέλω ένα ελατήριο που να "τερματίζει" με πίεση 5 κιλών. Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό ή εξαρτάται από το πάχος του σύρματος;

Δημοσ.

εξαρτάται από την διατομή συρματος,από τον αριθμό σπειρων,από την διάμετρο του ελατηρίου και το μήκος του...αλλα αυτά δεν σε νοιάζουν εσένα σε νοιάζει η πίεση των 5. kg αυτό πρέπει να ζητησεις,καθώς και τι άκρα θα έχει 

Δημοσ.
Στις 1/9/2024 στις 12:41 ΜΜ, georgiouu είπε

εξαρτάται από την διατομή συρματος,από τον αριθμό σπειρων,από την διάμετρο του ελατηρίου και το μήκος του...αλλα αυτά δεν σε νοιάζουν εσένα σε νοιάζει η πίεση των 5. kg αυτό πρέπει να ζητησεις,καθώς και τι άκρα θα έχει 

οκ κατανοητό. Βασικά είχα πάρει κάτι ελατήρια από το ιντερνετ αλλά μου βγήκανε πολύ σκληρά. Πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό που ήθελα.

Το πρόβλημα είναι πως ό,τι περιπτώσεις βρω αναφέρουν μόνο τις διαστάσεις. πχ εντελώς τυχαία αυτό. θεωρητικά οι διαστάσεις μου κάνουν αλλά πως μπορώ να ξέρω την πίεση. Απλά δε μπορώ; Απορώ, αν δε ξέρεις την πίεση, πως να το αγοράσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

οκ κατανοητό. Βασικά είχα πάρει κάτι ελατήρια από το ιντερνετ αλλά μου βγήκανε πολύ σκληρά. Πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό που ήθελα.

Το πρόβλημα είναι πως ό,τι περιπτώσεις βρω αναφέρουν μόνο τις διαστάσεις. πχ εντελώς τυχαία αυτό. θεωρητικά οι διαστάσεις μου κάνουν αλλά πως μπορώ να ξέρω την πίεση. Απλά δε μπορώ; Απορώ, αν δε ξέρεις την πίεση, πως να το αγοράσεις

ε ναι απο το temu δεν μπορεις να ξερεις.Χοντρικα ομως αφου ηδη εχεις δοκιμασει ενα ελατηριο και σου βγηκε πολυ σκληρο μπορεις το επομενο που θα παραγγειλεις να εχει λεπτοτερο συρμα ή λιγοτερο πυκνες σπειρες και βλεπεις.Η αλλη εναλλακτικη να ψαξεις σε βιοτεχνιες κατασκευης ελατηριων εντος ελλαδας

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neptu είπε

Εννοείται πως από το temu δεν περιμένεις specs (να μην παρεξηγηθώ, ψωνίζω ψιλολόγια από εκεί). Εδώ η ίδια η περιγραφή των προϊόντων του χωλαίνει.

Επί του θέματος τώρα, αν το ελατήριο που ψάχνεις δεν είναι γκουμούτσα στυλ "ελατήριο για αμορτισέρ αυτοκινήτου", αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να "παίξω" με try and error φάση. Δηλαδή να πάρω τα αγορασμένα που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν (είναι πολύ "δυνατά" για αυτό που θες) και να δοκιμάσω να αφαιρέσω κάποιες σπείρες, που σίγουρα θα του αφαιρέσουν "δύναμη". Και μετά, αν είναι κοντύτερα από αυτό που χρειάζομαι, να τα "ανοίξω" (απομακρύνω τις σπείρες μεταξύ τους)

Σημ. Όλα αυτά βέβαια αν μιλάμε για εφαρμογή που δεν έχει απαιτήσεις ακρίβειας και φυσικά που δεν είναι σημαντική σε θέματα σωματικής (ή άλλης) ασφάλειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/9/2024 στις 12:04 ΜΜ, Neptu είπε

ενώ έχω βρει κάτι άρθρα που περιγράφουν χαρακτηριστικά, δεν έχω καταφέρει να βρω πως μετράμε την πίεση. πχ εγώ μπορεί να θέλω ένα ελατήριο που να "τερματίζει" με πίεση 5 κιλών. Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό ή εξαρτάται από το πάχος του σύρματος;

Βάζεις το ελατήριο σε ζυγαριά και πιέζεις. Όταν φτάσεις τα 5 κιλά, πρέπει να έχει τερματίσει. 

Το ίδιο κάνουμε και σε δυναμομετρικά tamper για καφέ που ειναι για 15 κιλά. Στα 15 κιλά ενεργοποιείται ο μηχανισμός τους. Το βάζεις σε ζυγαριά και όντως στα 15, γίνεται η ενεργοποίηση, 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...