Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, runner1 είπε

@vamvakoolas

-Γυμναστήριο μπορείς να ανοίξεις ΜΟΝΟ αν έχεις πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ δηλωμένο ως Διευθυντή! Και σε περίπτωση οποιασδήποτε παρανομίας κ.α.  ΚΑΙ αυτός βρίσκει τον μπελά του...όχι ΜΟΝΟ ο ιδιοκτήτης! Να τα λες ακριβώς όπως είναι!

-Σε σύλλογο για διάφορα αθλήματα υπάρχουν οι ΣΧΟΛΕΣ ΓΓΑ οι οποίες ανά διαστήματα ενεργοποιούνται για πρώην αθλητές και αρχικά παίρνουν δίπλωμα κατηγορίας Γ και χρειάζονται κάποια χρόνια κ.α. για να φτάσει Κατηγορίας Α (οι κατηγορίες σε περιορίζουν στο τι μπορεί να προπονήσεις όσον αφορά ηλικίες, κατηγορίες πρωταθλημάτων κ.α.). Επίσης περιορίζεσαι στο να εξασκείς το επάγγελμα του προπονητή ΜΟΝΟ στο άθλημα αυτό....! Οι ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ αν πάρουν ειδικότητα κάποιο άθλημα, τότε παίρνουν αυτόματα άδεια Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΑΛΛΑ αν διαλέξουν να πάρουν άδεια για άθλημα που έχουν διδαχθεί ΜΟΝΟ στον βασικό κορμό παίρνουν αυτόματα Β Κατηγορίας!

Άρα μην μου μιλάς εμένα για παρωπίδες!

@NIKOLETAL

Για πες μου τι φαντάζομαι από όλα αυτά! Ποια είναι της φαντασίας μου; Ακόμα και σε ΟΤΙ μου παρέθεσες βγαίνει ακρίβώς αυτό που έγραψα πιο πριν

"5.ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!Δεν είναι τυχαίο που τα κολέγια θέλουν να μετατραπούν σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ! Απλά για να γίνει αυτό  χρειάζονται πρώτα κάποιες προϋποθέσεις (καθηγητές ΜΟΝΟ με μεταπτυχιακό-διδακτορικό, οδηγός σπουδών αντίστοιχος των Ελληνικών Πανεπιστημίων κ.α.)! Μέχρι τώρα τελείωνες το κολέγιο και μέσω του "μητρικού" Πανεπιστημίου στο εξωτερικό συνέχιζες και μπορούσες να πετύχεις αναγνώριση! Ακόμα και αν τελειώσεις εδώ το κολέγιο και δεν πας εξωτερικό θα δεις ότι το χαρτί μπορεί να έχει το όνομα του Πανεπιστημίου του εξωτερικού και καλό είναι αυτό να είναι από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης! "

Με λίγα λόγια για να πάρεις την αναγνώριση από ΑΤΕΕΝ ισχύουν αυτά που έγραψα! ΑΛΛΙΩΣ δεν την παίρνεις! Το χαρτί αναγνώρισης που παρέθεσες γράφει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ....ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ που είναι χώρα Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Για ψάξε να δεις πόσα Κολέγια μπορούν να το πετύχουν αυτό.....ακόμα πολύ λίγα και ήδη έχουν γίνει διάφορες καταγγελίες....! Ψάξε να δεις ποια.....!

ΟΜΩΣ ΗΔΗ υπάρχουν κολέγια που θέλουν και προσπαθούν να αναγνωριστούν ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ για να μην μπλέκουν με ΑΤΕΕΝ κ.α.! Για να γίνει αυτό όπως έγραψα υπάρχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ όσον αφορά Διδακτικό προσωπικό, οδηγό σπουδών, συγγράματα κ.α.!

Για τις Σχολές ΓΓΑ που έγραψες....διάβασε πιο πάνω τι έγραψα στον vamvakoolas!

ΟΣΑ γράφω δεν έχουν να κάνουν με το αν συμφωνώ ή όχι! Έχουν να κάνουν ότι ήδη έχω δει ΠΟΛΛΑ παιδιά να τρώνε μεγάλη ήττα από ψευτουποσχέσεις κάποιων και όταν κατάλαβαν τι παίχτηκε.....τότε ήταν πλέον αργά! Τα παιδιά με νοιάζουν ΑΡΧΙΚΑ όχι οι "επαγγελματίες"!

1.Γυμναστήριο μπορείς να ανοίξεις είτε με πτυχίο ΤΕΦΑΑ, είτε με πτυχίο κολλεγίου συνεργαζόμενου με πανεπιστήμιο του εξωτερικού και έχοντας πάρει την επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ. (Την οποία επαγγελματική ισοδυναμία, την παίρνουν χωρίς να σπουδάσουν ούτε μια μέρα στο εξωτερικό, όπως γράφεις). Μέχρι και σήμερα 11/12/2024,επαγγελματική ισοδυναμία παίρνουν οι απόφοιτοι τουλάχιστον των εξής κολλεγίων, στον τομέα των αθλητικών επιστημών: Mediterranean College,Metropolitan College,SCG ,Aegean College,New York College.Προφανώς να έχουν λάβει και απόφοιτοι άλλων κολλεγίων επαγγελματική ισοδυναμία με αποφοίτους ΤΕΦΑΑ, για τα συγκεκριμένα όμως έχω δει αποφάσεις αναγνώρισης.

2.Γράφεις "Μέχρι τώρα τελείωνες το κολέγιο και μέσω του "μητρικού" Πανεπιστημίου στο εξωτερικό συνέχιζες και μπορούσες να πετύχεις αναγνώριση!" Είναι τελείως λάθος αυτό. Μέχρι τώρα τελειώνεις το κολέγιο, δεν συνεχίζεις στο εξωτερικό, απλά πληρώνεις το παράβολο στο ΑΤΕΕΝ, στέλνεις το πτυχίο και παίρνεις την επαγγελματική ισοδυναμία. Αυτή είναι η διαδικασία.

3. "Ακόμα και αν τελειώσεις εδώ το κολέγιο και δεν πας εξωτερικό θα δεις ότι το χαρτί μπορεί να έχει το όνομα του Πανεπιστημίου του εξωτερικού". Ναι αυτό ισχύει, χωρίς να φοιτήσουν καθόλου στο εξωτερικό, το πτυχίο των αποφοίτων δεν αναφέρει πουθενά το κολλέγιο, αναγράφει μόνο το όνομα του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου.

4.Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας που παρέθεσα, ήταν ενδεικτική για το συγκεκριμένο κολλέγιο, το SCG,του οποίου το συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο ειναι το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Κάθε κολλέγιο έχει ένα συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο, το πτυχίο του οποίου καταθέτουν οι απόφοιτοί του και παίρνουν την επαγγελματική ισοδυναμία. Οι απόφοιτοι δεν καταθέτουν κανένα πτυχίο κανενός κολλεγίου, το κολλέγιο έχει καθαρά σχέση δικαιόχρησης με το μητρικό Πανεπιστήμιο και ο απονεμόμενος τίτλος προέρχεται και αναγράφει μόνο το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο .Παρόμοιες είναι και οι αποφάσεις αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των άλλων κολεγίων.

Από την ψήφιση δε του άρθρου 168 του Ν.4635/2019,"οι διατάξεις περί αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας, εφαρμόζονται για τους τίτλους προερχόμενους από χώρες της Ε.Ε και από ΤΡΙΤΕΣ χώρες." Συνεπώς, μετά το 2019,δεν παίζει ρόλο αν το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο είναι εντός ή εκτός Ε.Ε.

Θα με ενδιέφερε (επαγγελματικά) να μας πεις, για ποια συγκεκριμένα κολλέγια έχουν γίνει οι "διάφορες καταγγελίες", ότι δεν μπορούν να λάβουν οι απόφοιτοί τους προπτυχιακών προγραμμάτων στον τομέα των Αθλητικών Επιστημών, αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το ΑΤΕΕΝ.

Εν κατακλείδι, ένας απόφοιτος αναγνωρισμένου κολλεγίου, έχοντας λάβει και την αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας από το ΑΤΕΕΝ, η οποία είναι μια καθαρά τυπική διαδικασία, έχει τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα με έναν απόφοιτο ΤΕΦΑΑ. Μπορεί να ανοίξει γυμναστήριο με διευθυντή τον ίδιο, να συμμετάσχει σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ για διορισμό στο δημόσιο, να πάρει άδεια προπονητή ή γυμναστή. Το μόνο που (ακόμα) δεν μπορεί να κάνει, είναι μεταπτυχιακό/διδακτορικό σε ελληνικό ΑΕΙ κι αυτό επειδή λαμβάνει επαγγελματική ισοδυναμία, που του δίνει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά όχι ακαδημαϊκή αναγνώριση. Αυτό το κενό θα έρθουν να καλύψουν τα ιδιωτικά Α.Ε.Ι., που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το 2025.

Επεξ/σία από NIKOLETAL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά διαβάζεις τι γράφω ή αναλώνομαι τζάμπα;

Όσον αφορά το 1-2-3-4....λες τα ίδια και τα ίδια σε 16 σειρές λες κι εγώ έγραψα κάτι άλλο!!! Εγώ σε μία πρόταση 3 ΣΕΙΡΏΝ έγραψα ότι:

" Μέχρι τώρα τελείωνες το κολέγιο και μέσω του "μητρικού" Πανεπιστημίου στο εξωτερικό συνέχιζες και μπορούσες να πετύχεις αναγνώριση! Ακόμα και αν τελειώσεις εδώ το κολέγιο και δεν πας εξωτερικό θα δεις ότι το χαρτί μπορεί να έχει το όνομα του Πανεπιστημίου του εξωτερικού και καλό είναι αυτό να είναι από χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης! "

ΑΡΑ έγραψα ότι ΑΝΑΛΟΓΑ το Κολέγιο για να πετύχεις αναγνώριση είτε συνέχιζες εδώ είτε μπορεί να πήγαινες για 1-2 χρόνια στο εξωτερικό!Και όλα αυτά μέσω του "ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ"! Το ΞΑΝΑΛΕΩ......ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ! Για το εντός ή εκτός Ευρώπης...καλά τώρα λες ότι να'ναι! Εδώ πέρα το ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίζει εύκολα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.......χρόνια τώρα! ΠΡΕΠΕΙ να πληρούνται ΠΟΛΛΕΣ προϋποθέσεις! Και μου λες ότι έχω άδικο που λέω κάποιος να πάει σε Κολέγιο που είναι εντός Ευρώπης μην του γίνει του ανθρώπου καμιά στραβή;;;; Σοβαρά τώρα;

Επίσης για να πάρεις αναγνώριση ΠΡΕΠΕΙ να έχεις κάνει 4 χρόνια και όχι τα κλασικά 3 που έκαναν κάποιοι και μετά σου έλεγαν πήγαινε και έξω για να ολοκληρώσεις...! Για το ποια Κολέγια αναγνωρίζονται και για τις καταγγελίες....sorry αλλά δημοσίως δεν γράφω απολύτως τίποτα και ειδικά σε ένα forum (μιλάμε για προσωπικά δεδομένα κ.α.)!

Κανονικά το ποιο σωστό θα ήταν (για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες, παρανοήσεις και ερωτήματα) να βγει από το Υπουργείο ένας πίνακας για κάθε Κολέγιο αλλά και ποιες ειδικότητες του αναγνωρίζονται στην Ελλάδα χωρίς κανένα πρόβλημα!

Όσον αφορά την τελευταία σου παράγραφο...μάλλον με trollάρεις! Ορίστε τι έγραψα πιο πάνω αναλυτικά:

"5.ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!Δεν είναι τυχαίο που τα κολέγια θέλουν να μετατραπούν σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ! Απλά για να γίνει αυτό  χρειάζονται πρώτα κάποιες προϋποθέσεις (καθηγητές ΜΟΝΟ με μεταπτυχιακό-διδακτορικό, οδηγός σπουδών αντίστοιχος των Ελληνικών Πανεπιστημίων κ.α.)!

ΟΜΩΣ ΗΔΗ υπάρχουν κολέγια που θέλουν και προσπαθούν να αναγνωριστούν ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ για να μην μπλέκουν με ΑΤΕΕΝ κ.α.! Για να γίνει αυτό όπως έγραψα υπάρχουν ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ όσον αφορά Διδακτικό προσωπικό, οδηγό σπουδών, συγγράματα κ.α.! "

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ και να μην σε μπερδεύω...ο κάθε υποψήφιος ΠΡΕΠΕΙ να ψάξει ακριβώς τι ισχύει για το Κολέγιο που θέλει να "επενδύσει" (και να προσέξει και την συγκεκριμένη ειδικότητα να αναγνωρίζεται) και κατά την γνώμη μου ΙΔΑΝΙΚΟ είναι να συνεργάζεται με Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για να αποφύγει άλλες καταστάσεις!

Επεξ/σία από runner1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέθεσα συγκεκριμένους νόμους,παραθέτεις εικασίες σου.

Ξεκίνησες με το ότι "ναι κάψε έναν άνθρωπο επαγγελματικα"...

"2.ΔΕΝμπορείς να δουλέψεις στο Δημόσιο αν δεν είσαι από ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ (τουλάχιστον μέχρι τώρα)!

3.ΔΕΝ μπορείς να ανοίξεις γυμναστήριο στο όνομα σου αν δεν είσαι απο ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ"...

και αφού σου παρέθεσα τους νόμους που λένε το αντίθετο...

κατέληξες..." Ε ναι μεν,ΑΛΛΑ...η επαγγελματική αναγνώριση εξαρτάται από το Κολλέγιο"...

Σε κάθε περίπτωση,τα πτυχία κολλεγίων 4ετους φοίτησης,που βρίσκονται στην επίσημη λίστα με τα αναγνωρισμένα κολλέγια του Υπουργείου Παιδείας, αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά ισοδύναμα από το ΑΤΕΕΝ.Σου παρέθεσα ΟΛΗ τη σχετική νομολογία,δεν μπορώ να παραθέσω κάτι πιο επίσημο.

Δεν υπήρξε ποτέ κανένα θέμα με τη συγκεκριμένη ειδικότητα,της Φυσικής Αγωγής,όσο και να ψάξεις στο διαδίκτυο.Με άλλες ειδικότητες, φυσικοθεραπευτές,εργοθεραπευτες που υπήρξε,βουηξε ο τόπος.

Το μόνο που έχει να κάνει κάθε υποψήφιος φοιτητής κολλεγίου,είναι να ζητήσει να του δείξουν απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισδυναμίας αποφοίτου τους από το ΑΤΕΕΝ,για να είναι ήσυχος πριν κάνει την εγγραφή του.

Φαντασίες εικασίες και προσωπικές απόψεις,που δεν βασίζονται σε συγκεκριμένη νομολογία,δεν ωφελούν κανεναν.

Η αρχική σου τοποθέτηση,ήταν ότι δεν μπορείς να διοριστείς στο δημόσιο,δεν μπορείς να ανοίξεις γυμναστήριο με πτυχίο κολλεγίου.Ησουν κάθετος.Τωρα τα αλλάζεις... εξαρτάται λες από το κολλέγιο...μελένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω....

Υπάρχει ένας μύθος σχετικά με τα κολλέγια στην Ελλάδα,είναι αλήθεια,κυρίως από αποφοίτους δημοσίων ΑΕΙ που βλέπουν να τους παίρνουν τις δουλειές απόφοιτοι κολλεγίων,αλλά ευτυχώς τα νέα παιδιά γνωρίζουν να ψάχνουν και σιγά σιγά καταρρίφθηκε.

Το ξαναλέω.Σας καταλαβαίνω απόλυτα,ξοδέψατε πολύ χρόνο με τις πανελλήνιες και ίσως και χρήμα για σπουδές σε άλλη πόλη,είναι δύσκολο να δεχτείτε ανταγωνιστές με πτυχία που πάρθηκαν με πιο...εύκολο τρόπο εισαγωγής,αλλά πρέπει να δεχτείτε την  αλήθεια όσο κι αν πονάει, ότι μπορούν να κάνουν ο,τι κι εσείς οι απόφοιτοι δημοσίων ΑΕΙ.

Κάτι που αρχικά στο πρώτο σου post είπες ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Επεξ/σία από NIKOLETAL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά τα λες όπως θες (ή τα παραποιείς) και φαίνεται ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ και ΔΕΝ έχεις σχέση με την συγκεκριμένη αγορά εργασίας! Τόσες φορές έγραψα ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γκρίζες ζώνες και ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ να τα ξεκαθαρίσει! Από όλα όσα έγραψα κράτησες ΜΟΝΟ τα του πρώτου post και πολύ συγκεκριμένα και μάλιστα δεν ήταν εικασίες αλλά από ΝΟΜΟΥΣ όπως το διάταγμα 219/2006 (σε βοηθάω....άρθρο 3.....)!

Από όλα τα υπόλοιπα που έγραψα........ούτε καν ασχολήθηκες!Έγραψες για 4ετους φοίτησης Κολέγια όταν εγώ ο ίδιος ΠΡΙΝ από σένα είπα ότι για να μην υπάρχουν προβλήματα πρέπει να είναι 4ετους φοίτησης και ΙΔΑΝΙΚΑ (εκτός αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη) να είναι από ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για να μην τρέχουν τα παιδιά!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ;;;

Για τον Ρίζο.....λοιπόν....πήγαινε κάνε "νιάου" πρώτα πριν κράξεις!Πρώτον....όταν γίνουν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο έλα να τα πούμε!Εδώ πέρα ΗΔΗ υπάρχουν θέματα με απλές ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ μέσω Δημοσίου(κι επειδή ΔΕΝ διαβάζεις είχα προσθέσει στο αρχικό μου ποστ την φράση..."μέχρι τώρα"....!Δεύτερον.....όταν ανοίξεις ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (οργανα,μηχανήματα κ.α.)  ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (και όχι τα πλάγια studio) ΚΑΙ ΒΑΛΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΚΟΛΕΓΙΟ χωρίς πρόβλημα, τότε ΜΟΝΟ θα έρθεις να μου μιλήσεις με σιγουριά! Τρίτον ΔΕΝ υπάρχει ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ακόμα και με την νομολογία που ανέφερες.....άρα ακόμα και αυτό δείχνει ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχουν γίνει 100% ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ! Με το να λες την λέξη ισοδύναμα ΜΟΝΟ σε ότι σε συμφέρει δεν σημαίνει ότι ισχύει!  Τέταρτον....ακόμα και στην ΓΓΑ για να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για προπονητή υπάρχουν κάποιες"διαβαθμίσεις" (για να μαθαίνεις....υπάρχουν κατηγορίες στην ΓΓΑ....Α' κατηγορίας παίρνεις κατευθείαν από ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ σε σχέση με όλους τους άλλους) της όλης κατάστασης https://eservices.gga.gov.gr/case/sefaa-gga/description/ και καλό είναι να γίνουν κάποιες ερωτήσεις στην ΓΓΑ για να διευκρινιστεί το όλο θέμα....!

Αυτό που τόνισα λοιπόν δεν ήταν ότι ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ! Ήταν ότι υπάρχουν ακόμα ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ που δεν διευκρινίζονται και το καλύτερο για τα παιδιά τουλάχιστον είναι να διαλέξουν ΚΟΛΕΓΙΟ 4ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για να γλυτώσουν ένα μέρος του "τρεξίματος"! Κι εσύ έρχεσαι και μου λες μια νομολογία που ούτε καν ξέρεις πώς "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ" στην αγορά εργασίας ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ή ποια ταλαιπωρία έχει!

Υ.Γ.: Για το ότι είπα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ (τελικά όντως τα διαβάζεις όπως θες)....ορίστε τρεις φράσεις (μερικά από τα πολλά που έγραψα)

1. (τουλάχιστον μέχρι τώρα)

2.ΠΡΟΣ το παρόν...

3.Αν από μέρα σε μέρα αλλάξει αυτό......θα δείξει!

Αν με αυτά τα τρία συν όλα τα άλλα, έχεις καταλάβει ότι σε όλα μου τα post έγραψα ή εννοούσα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ τότε πήγαινε σε έναν καθηγητή να σου εξηγήσει πιο αναλυτικά αυτά που λέω ή αν θες πήγαινε σε κάποιον του χώρου να σε κατατοπίσει καλύτερα!

Υ.Γ. 2: "Το ξαναλέω.Σας καταλαβαίνω απόλυτα,ξοδέψατε πολύ χρόνο με τις πανελλήνιες και ίσως και χρήμα για σπουδές σε άλλη πόλη,είναι δύσκολο να δεχτείτε ανταγωνιστές με πτυχία που πάρθηκαν με πιο...εύκολο τρόπο εισαγωγής,αλλά πρέπει να δεχτείτε την  αλήθεια όσο κι αν πονάει, ότι μπορούν να κάνουν ο,τι κι εσείς οι απόφοιτοι δημοσίων ΑΕΙ."

Αυτό που έγραψες είναι άκυρο για τον δικό μας κλάδο (όπως σου είπα φαίνεται ότι δεν έχεις σχέση) γιατί ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (σχεδόν 30!!!) τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ποιος δουλεύει και πού και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ! Αν φοβόμασταν όπως λες αυτά θα είχαν εκλείψει χρόνια τώρα!

Επεξ/σία από runner1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αρχική σου τοποθέτηση ήσουν κάθετος.Μετά άρχισες να τα αλλάζεις.

Και ναι ξέρω όχι έναν,αλλά πολλούς αποφοίτους κολλεγίων,που άνοιξαν γυμναστήρια κανονικά με διευθυντές τους ίδιους,με όργανα κλπ,και ήταν απόφοιτοι κολλεγίων,χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Ο σύζυγος ανέλαβε την διαδικασία της αδειοδότησης και τα ξέρω από πρώτο χέρι,ότι ήταν τυπικό το θέμα.

Αυτό που δεν έχεις πάρει είδηση,είναι ότι ΟΛΟΙ οι σχετικοί νόμοι που έχεις στο μυαλό σου,όπως το διάταγμα του 2006 που αναφέρεις,ΜΕΤΑ την ψήφιση του ΠΔ 38/2010,έχουν τροποποιηθεί,και δίπλα στα απαιτούμενα προσόντα,είτε για να ανοίξεις γυμναστήριο,είτε για να αποκτήσεις άδεια προπονητή,είτε οτιδήποτε άλλο,έχει προστεθεί η φράση "είτε πτυχίο που έχει αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το ΑΤΕΕΝ".

Παράδειγμα ο τελευταίος νόμος περί αδειών προπονητών,ο 4809/2021,στα άρθρα 36 και 37 γράφει ξεκάθαρα "Προπονητές αθλήματος Α επιπέδου:Στο επίπεδο αυτό,εντάσσονται πτυχίουχοι ΤΕΦΑΑ ή κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το ΑΤΕΕΝ με κύρια ή πρώτη ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα".

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τους ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ νόμους που παρέθεσα,θα έβλεπες ότι,τίποτα από όσα θυμάσαι ενδεχομένως από πριν το 2010, δεν ισχύει πια.

Όπου υπήρχε ως μοναδικο απαιτούμενο προσόν το πτυχίο ΤΕΦΑΑ,έχουν προσθέσει παντού και τη λέξη "επαγγελματική ισοδυναμια από ΑΤΕΕΝ".

Αυτό είναι το σημείο κλειδί.

Προ του 2010...όλα ήταν αλλιώς στο χώρο,συμφωνώ,χωρίς πτυχίο ΤΕΦΑΑ δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα από όσα μπορείς τώρα.

Επεξ/σία από NIKOLETAL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, NIKOLETAL είπε

Στην αρχική σου τοποθέτηση ήσουν κάθετος.Μετά άρχισες να τα αλλάζεις.

Και ναι ξέρω όχι έναν,αλλά πολλούς αποφοίτους κολλεγίων,που άνοιξαν γυμναστήρια κανονικά με διευθυντές τους ίδιους,με όργανα κλπ,και ήταν απόφοιτοι κολλεγίων,χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Ο σύζυγος ανέλαβε την διαδικασία της αδειοδότησης και τα ξέρω από πρώτο χέρι,ότι ήταν τυπικό το θέμα.

Αυτό που δεν έχεις πάρει είδηση,είναι ότι ΟΛΟΙ οι σχετικοί νόμοι που έχεις στο μυαλό σου,όπως το διάταγμα του 2006 που αναφέρεις,ΜΕΤΑ την ψήφιση του ΠΔ 38/2010,έχουν τροποποιηθεί,και δίπλα στα απαιτούμενα προσόντα,είτε για να ανοίξεις γυμναστήριο,είτε για να αποκτήσεις άδεια προπονητή,είτε οτιδήποτε άλλο,έχει προστεθεί η φράση "είτε πτυχίο που έχει αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το ΑΤΕΕΝ".

Παράδειγμα ο τελευταίος νόμος περί αδειών προπονητών,ο 4809/2021,στα άρθρα 36 και 37 γράφει ξεκάθαρα "Προπονητές αθλήματος Α επιπέδου:Στο επίπεδο αυτό,εντάσσονται πτυχίουχοι ΤΕΦΑΑ ή κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολής της αλλοδαπής, που έχει αναγνωριστεί ως επαγγελματικά ισοδύναμο από το ΑΤΕΕΝ με κύρια ή πρώτη ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα".

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τους ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ νόμους που παρέθεσα,θα έβλεπες ότι,τίποτα από όσα θυμάσαι ενδεχομένως από πριν το 2010, δεν ισχύει πια.

Όπου υπήρχε ως μοναδικο απαιτούμενο προσόν το πτυχίο ΤΕΦΑΑ,έχουν προσθέσει παντού και τη λέξη "επαγγελματική ισοδυναμια από ΑΤΕΕΝ".

Αυτό είναι το σημείο κλειδί.

Προ του 2010...όλα ήταν αλλιώς στο χώρο,συμφωνώ,χωρίς πτυχίο ΤΕΦΑΑ δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα από όσα μπορείς τώρα.

1.Η αρχική μου τοποθέτηση είχε τις φράσεις "μέχρι τώρα", "προς το παρόν",  "Αν από μέρα σε μέρα αλλάξει αυτό......θα δείξει! "

Άρα άκυρο το σχόλιο σου περί αυτού! Διάβαζε ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

2. Αυτά που γράφεις για το σημείο κλειδί στους νόμους έχει να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ!!!Στα παραθέτω:

"Αυτό που τόνισα λοιπόν δεν ήταν ότι ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ! Ήταν ότι υπάρχουν ακόμα ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ που δεν διευκρινίζονται και το καλύτερο για τα παιδιά τουλάχιστον είναι να διαλέξουν ΚΟΛΕΓΙΟ 4ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για να γλυτώσουν ένα μέρος του "τρεξίματος"! Κι εσύ έρχεσαι και μου λες μια νομολογία που ούτε καν ξέρεις πώς "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ" στην αγορά εργασίας ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ή ποια ταλαιπωρία έχει! "

3.Για την αγορά εργασίας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ σε τίποτα πέρα από τα γυμναστήρια!Που εγώ μπορώ να σου παραθέσω αντίθετα παραδείγματα! Για διορισμούς στο Δημόσιο είπες; Για συμβάσεις στο Δημόσιο είπες; Για ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματική καριέρα εκεί είπες; ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ....όταν ξεπεραστούν κάποιες ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ στην αγορά εργασίας, στις διαδικασίες στο Δημόσιο κ.α. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα μιλάμε για 100% ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Το οποίο μπορεί να γίνει και σε ένα μήνα,τρεις μήνες κ.α.! Δεν μπορώ να το ξέρω! ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ "ειδήμονες του πληκτρολογίου" καλό είναι να είναι αυτή που λέω: ΚΟΛΕΓΙΟ 4ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!ΤΕΛΟΣ! Και αφού λοιπόν εργάζεσαι και σε τέτοια θέση....όσον αφορά αναγνωρίσεις κ.α.........ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ τα πράγματα με ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! Ακόμα και αυτό το τελευταίο σου φαίνεται παράλογο;;; Εκτός αν βαριούνται στο Υπουργείο να το κάνουν....!

4.Αυτά που σου λέω ΕΓΩ έχουν να κάνουν με εμπειρίες ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ στην αγορά εργασίας που υπάρχουν διάφοροι σκόπελοι (γραφειοκρατικοί κ.α.)! Εσύ διαβάζεις κάποιους νόμους και νομίζεις ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΙΝΑ και γίνονται ΟΛΑ ακριβώς έτσι! Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο όμως φαίνεται ότι "προχωράει" γρήγορα!

Επεξ/σία από runner1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...