aleaf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 θα ήθελα να μου απαντήσουν έμπειροι επαγγελματίες που γνωρίζουν έστω ένα απο τα δύο αυτα επαγγέλματα σχετικά με τους μισθούς και την κατάσταση εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η κόρη μου δεν μπορεί να αποφασίσει τι απο τα δύο να ακολουθήσει και χρειάζομαι πληροφορίες Σας ευχαριστώ πολυ!!
Gingerbread Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Ξέρω βασικά από χημικούς μηχανικούς, όχι από διοίκηση. Παρόλα αυτά για την διοίκηση που μπαίνει ο καθένας από 100 μεριές δεν ξέρω κατά πόσο έχιε καλές προοπτικές. Οι χημ μηχ έχουν επίσης μεγάλη ανεργία, το βασικότερο που απασχολούνται είναι είτε σε φαρμακευτικές που κάτι κινείται (στις μεγάλες θέλει βύσμα στις μικρές σε παίρνουν αλλά είναι μπάχαλο) και σε εργοστάσια (πολυμετρή, τρόφιμα κτλ). Πάντως είναι τόσο διαφορετικά που δεν ξέρω το δίλημμα που είναι.
aleaf Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σας , θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη. Ποιο επάγγελμα στην κατηγορία των μηχανικών έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση
jimdenin Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Πάντως οι τρεις βασικές βιομηχανικές ειδικότητες των μηχανικών (μηχανολόγοι ηλεκτρολόγοι χημικοί), στο ΕΜΠ τουλάχιστον από όσο γνωρίζω, έχουν και κατεύθυνση παραγωγής που έχει σχέση με logistics και γενικά τεχνικόοικονομικά θέματα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Το οτι θα σπουδάσει χημικός μηχανικός δε σημαίνει οτι δε μπορεί να εργαστεί στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αλλά το ανάποδο δεν ισχύει. Οπότε αν την ενδιαφέρουν και τα δύο, θεωρώ σοφότερο να σπουδάσει χημικος μηχανικός, να έχει το δίπλωμα του πολυτεχνείου και να αποφασίσει στα 23-24 της τι θέλει να κάνει. Θέλει να ασχοληθεί με κάποιο βαρύ αντικείμενο χημ-μηχ; Θέλει να ασχοληθεί με γενική βιομηχανική διοίκηση; Θέλει να το γυρίσει τελείως σε μάνατζμεντ; Όλες οι επιλογές θα είναι διαθέσιμες 1
rain-man Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Γενικότερα το επάγγελμα του μηχανικού είναι full κορεσμένο. Μόνο αν έχεις έτοιμο γραφείο να σε περιμένει αξίζει στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον του χημικού μηχανικού που δεν έχει δικό του αποκλειστικό αντικείμενο στην Ελλάδα. Αλλά και η διοίκηση επιχειρήσεων δεν έχει καμιά βαρύτητα ως σπουδές/χαρτί.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Ο χημικός μηχανικός δε θα ασχοληθεί με οικοδομές ή ενεργειακά πιστοποιητικά. Τελείως διαφορετικό αντικείμενο.
velociraptoras Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Στη διοικηση μπαινεις με οποιοδήποτε πτυχίο πχ ενας χημικός μηχανικός μπορεί ευκολα να βρεθεί σε διοικητικά πόστα σε βιομηχανίες. Ας παει χημικός μηχανικός και μετά αν ενδιαφέρεται για διοίκηση κανει ενα σχετικό μεταπτυχιακό . Αντίθετα όπου πρέπει να μπει χημικός μηχανικός δεν μπορεί να πάει καποιος με άλλες σπουδές, ακόμα κι αν δεν κάνει τίποτα η ίδια παρα μόνο να βαζει υπογραφή σε δουλεια που θα έχουν κάνει άλλη θα είναι απαραίτητη. 13 ώρες πριν, rain-man είπε Γενικότερα το επάγγελμα του μηχανικού είναι full κορεσμένο. Μόνο αν έχεις έτοιμο γραφείο να σε περιμένει αξίζει στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον του χημικού μηχανικού που δεν έχει δικό του αποκλειστικό αντικείμενο στην Ελλάδα. Αλλά και η διοίκηση επιχειρήσεων δεν έχει καμιά βαρύτητα ως σπουδές/χαρτί. Εχει στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων κλπ.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, velociraptoras είπε Εχει στη βιομηχανία τροφίμων, φαρμάκων κλπ. Μια χαρά αντικείμενο έχει, απλά στην Ελλάδα ότι έχει το "μηχανικός" μέσα θεωρούμε οτι θα ασχοληθεί με οικοδομή.
rain-man Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Στα τρόφιμα και τα φάρμακα πάνε και άλλοι, στις οικοδομές με μελέτες κτλ. πάνε μόνο μηχανικοί και επίσης μπορεί κάποιος να το κάνει και ως ΕΕ, αυτή είναι/ήταν η διαφορά των μηχανικών απ' τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Βεβαία εγώ γενικότερα δεν θα πρότεινα σε κάποιον νέο την Ελλάδα άμα δεν έχει άκρες ό,τι σχολή και να επιλέξει.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Οι Χημικοί Μηχανικοί δεν ασχολούνται με οικοδομές, μελέτες κλπ. Μην συζητάμε ολο το ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα