Witcher1st Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Κουρευομαι σβησιμο δερμα, αλλα ειναι ασυμφορο να πηγαινεις καθε εβδομαδα στο κουρεα. Τα παιρνω με ξυραφι σπιτι καθε 2-3 ημερες, αλλα δε μπορω να κανω σβησιμο, δεν εχω καταλληλη μηχανη και ετσι χανεται το σβησιμο, το αποτελεσμα δεν ειναι καλο. Τι προτεινετε να αγορασω για να κανω ενα αξιοπρεπες σβησιμο; Εχω δει αρκετα βιντεο στο youtube, πανω-κατω η τεχνικη ειναι η ιδια. Ψαχνω για κουρευτικες, αλλα δεν βλεπω να υπαρχουν στα 0.1mm-0.5mm. Αν χρειαστω κουρευτικη + shaver, τα λεφτα αυξανονται αρκετα. Εξαλλου για shaver εχω το ξυραφακι. Για να παω απο το ξυραφι κοντρα ή κανονικο ( 0.1mm θεωρειται ή 0mm ;;; ) , δε θελω μετα 0.1/0.2/0.3mm σταδιακα; Μπορω να παω απευθειας στο 0.5mm;; https://www.amazon.co.uk/Philips-Yourself-Clipper-Degree-Rotating/dp/B00BN1TW7C https://www.amazon.co.uk/dp/B000OS72Y0?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Αυτες τις δυο μηχανες εχω και το ξυραφακι της gillette. Τα φωτα σας! Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2024 από Witcher1st
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Το σβήσιμο είναι τεχνική, σηκώνεις σταδιακά τη μύτη της μηχανής και έτσι πρακτικά αλλάξεις το ύψος που κόβει την τρίχα Καμία μηχανή δεν το κάνει μόνη της, θέλει αρκετή πρακτική και αν ακούγετε εύκολο Με της μηχανές που έχεις μπορεί να γίνει απλά είναι θέμα εξάσκησης
ulalume Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2024 Με τις μηχανες που εχεις το πολυ να καταφερεις να ψευτοφτιαξεις κανενα μουσι. Για να μπορεσεις να κανεις σβησιμο πρεπει να ξερεις, πραγμα που απο βιντεο δεν γίνεται να μαθεις. Να το κανεις στον εαυτό σου ειναι δεκα φορες πιο δυσκολο. Ακομα και αν με καποιο μαγικο τροπο μπορουσες, χρειαζεσαι μηχανη περίπου στα 150, trimmer περίπου στα 100+ και shaver περίπου στα 100. Υπάρχουν φθηνότερα; Ναι. Δουλευουν; Ναι. Αλλα και επαγγελματίας με ερασιτεχνικες μηχανες η καθολου μηχανές δεν μπορει να βγαλει καλο αποτέλεσμα. Το οτι καθεσαι και βαζεις ξυραφι στο κεφαλι σου και σε προβληματιζει που δεν βγαινει καλο, δειχνει οτι δεν κατανοεις βασικα πράγματα της διαδικασίας (λογικο κιολας), οποτε η τα σκας καθε βδομαδα αν θελεις να εισαι φρεσκος 24/7 η πας οπως οι περισσότεροι καθε 3-4 εβδομάδες η αλλαζεις κουρεμα. Χωρις διάθεση κοροιδιας, αλήθεια 2
Witcher1st Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 On 31/08/2024 at 20:35, ulalume said: Με τις μηχανες που εχεις το πολυ να καταφερεις να ψευτοφτιαξεις κανενα μουσι. Για να μπορεσεις να κανεις σβησιμο πρεπει να ξερεις, πραγμα που απο βιντεο δεν γίνεται να μαθεις. Να το κανεις στον εαυτό σου ειναι δεκα φορες πιο δυσκολο. Ακομα και αν με καποιο μαγικο τροπο μπορουσες, χρειαζεσαι μηχανη περίπου στα 150, trimmer περίπου στα 100+ και shaver περίπου στα 100. Υπάρχουν φθηνότερα; Ναι. Δουλευουν; Ναι. Αλλα και επαγγελματίας με ερασιτεχνικες μηχανες η καθολου μηχανές δεν μπορει να βγαλει καλο αποτέλεσμα. Το οτι καθεσαι και βαζεις ξυραφι στο κεφαλι σου και σε προβληματιζει που δεν βγαινει καλο, δειχνει οτι δεν κατανοεις βασικα πράγματα της διαδικασίας (λογικο κιολας), οποτε η τα σκας καθε βδομαδα αν θελεις να εισαι φρεσκος 24/7 η πας οπως οι περισσότεροι καθε 3-4 εβδομάδες η αλλαζεις κουρεμα. Χωρις διάθεση κοροιδιας, αλήθεια Το shaver ξυράφι δεν είναι στην ουσία;; Κάποιοι χρησιμοποιούν ξυράφι για τέρμα δέρμα.
ulalume Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 36 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Το shaver ξυράφι δεν είναι στην ουσία;; Κάποιοι χρησιμοποιούν ξυράφι για τέρμα δέρμα. Όποιος χρησιμοποιεί ξυράφι το κανει για αλλο λογο και οχι επειδη παίρνει πιο καλα απο το shaver, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα . Το θέμα είναι οτι δεν θα μπορεσεις να κουρευτεις μονος σου και να σου αρεσει κιολας, αφου εισαι τυπος που πάει καθε βδομαδα για σβησιμο
Witcher1st Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 On 02/09/2024 at 13:25, ulalume said: Όποιος χρησιμοποιεί ξυράφι το κανει για αλλο λογο και οχι επειδη παίρνει πιο καλα απο το shaver, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα . Το θέμα είναι οτι δεν θα μπορεσεις να κουρευτεις μονος σου και να σου αρεσει κιολας, αφου εισαι τυπος που πάει καθε βδομαδα για σβησιμο Τελικα μετα απο λιγη προσπαθεια, τα καταφερα. Απλα περιμετρικο σβησιμο, τα επανω δε με ενδιαφερουν. Εκει θα πηγαινω στον κουρεα οπως και παλαιοτερα, μια φορα το μηνα. Τωρα αυτο με το ξυραφι δεν το εχω πιασει ακομα. Εγω δλδ για ποιο λογο το κανω; Για να γινει πιο σκληρη η τριχα μου; Μηπως επειδη ειμαι ακραιος τυπος στις πεποιθησεις; Τι θελεις να πεις, δε σε καταλαβαινω.. Απλα δοκιμασα μια φορα σβησιμο με shaver στον κουρεα και μου αρεσε το αποτελεσμα και πλεον ετσι τα παιρνω, εκτος στα πολυ κρυα.. Εκει δεν παλευεται, παγωνει ολο το κεφαλι! Απο τη στιγμη που το ξυραφι κανει την ιδια δουλεια με το shaver, γιατι να δωσω 100 ευρω επιπλεον; Και επισης γιατι χρειαζομαι trimmer, για το περιμετρικο σβησιμο;
ulalume Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2024 Ναι είναι θεμα πεποιθήσεων και ιδιοσυγκρασίας...🤣 Αφου λες τα καταφερες και σου αρεσει ολα καλα, τι το σκαλιζεις; Το τι λεω εγω δεν παιζει κανενα ρολο ετσι κι αλλιώς . 1
Witcher1st Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 On 04/09/2024 at 06:40, ulalume said: Ναι είναι θεμα πεποιθήσεων και ιδιοσυγκρασίας...🤣 Αφου λες τα καταφερες και σου αρεσει ολα καλα, τι το σκαλιζεις; Το τι λεω εγω δεν παιζει κανενα ρολο ετσι κι αλλιώς . Τωρα που το κοιταω, οντως θελω ενα shaver και ενα trimmer. Η κουρευτικη παει μεχρι 1mm, το trimmer το κανει ισιαδι, και το shaver οπως το ξυραφακι. Μετα για ακομα βαθυτερο παμε ξυραφι κοντρα. Σε shaver εχω καταληξει στο παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/46500187/Panasonic-ES-LV69-S803-Xyristiki-Michani-Prosopou-Epanafortizomeni.html Τωρα για trimmer δε ξερω ακομα.. Ισως και να μην αγορασω, ξεφευγει μετα η τιμη και δε νομιζω να γινει και αποσβευση. Εξαλλου για τα πανω θα εξακολουθω να πηγαινω στον κουρεα καθε 15-20 ημερες.. Απλα το shaver που διαβαζω, κανει και για το καθημερινο ξυρισμα, και επισης δεν εχεις καθολου ερεθισμους. Ενα παρομοιο εχει και ο κουρεας και δε νιωθω τιποτα απολυτως. Αυτο παραπανω ειναι ακομα καλυτερο και εχει και υγρο ξυρισμα.
ulalume Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Τωρα που το κοιταω, οντως θελω ενα shaver και ενα trimmer. Η κουρευτικη παει μεχρι 1mm, το trimmer το κανει ισιαδι, και το shaver οπως το ξυραφακι. Μετα για ακομα βαθυτερο παμε ξυραφι κοντρα. Σε shaver εχω καταληξει στο παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/46500187/Panasonic-ES-LV69-S803-Xyristiki-Michani-Prosopou-Epanafortizomeni.html Τωρα για trimmer δε ξερω ακομα.. Ισως και να μην αγορασω, ξεφευγει μετα η τιμη και δε νομιζω να γινει και αποσβευση. Εξαλλου για τα πανω θα εξακολουθω να πηγαινω στον κουρεα καθε 15-20 ημερες.. Απλα το shaver που διαβαζω, κανει και για το καθημερινο ξυρισμα, και επισης δεν εχεις καθολου ερεθισμους. Ενα παρομοιο εχει και ο κουρεας και δε νιωθω τιποτα απολυτως. Αυτο παραπανω ειναι ακομα καλυτερο και εχει και υγρο ξυρισμα. Αν δεν τρολαρεις και δεν γραφεις απλα για να περναει η ωρα, τοτε γενικα παραλογιζεσαι... Αρχικα μιλας για κατι budget οικιακες μηχανες, μετα οτι κανεις τη δουλεια με ξυραφι, και τωρα θελεις να παρεις shaver με 160€ αλλα οχι trimmer γιατι ειναι ακριβά, και ολα αυτα για να κουρευτεις μονος σου, που δεν πρόκειται να το κανεις σωστα. Καμια μηχανή δεν αφήνει 1mm, κανενα ξυραφι δεν θα πάρει σαν shaver, με κανένα τροπο δεν θα ενώσουν αυτά τα δύο χωρις trimmer. Κρατα τα λεφτα σου, δινε τα λιγα λιγα για να κουρευεσαι και παρτο αποφαση πως οπως δεν θα γινεις σουβλατζης τρώγοντας σουβλακια, ουτε κουρεας θα γινεις βλεποντας καποιον να σε κουρευει, ουτε πλακας βλεποντας τον μαστορα να περναει πλακάκια.
Witcher1st Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, ulalume said: Αν δεν τρολαρεις και δεν γραφεις απλα για να περναει η ωρα, τοτε γενικα παραλογιζεσαι... Αρχικα μιλας για κατι budget οικιακες μηχανες, μετα οτι κανεις τη δουλεια με ξυραφι, και τωρα θελεις να παρεις shaver με 160€ αλλα οχι trimmer γιατι ειναι ακριβά, και ολα αυτα για να κουρευτεις μονος σου, που δεν πρόκειται να το κανεις σωστα. Καμια μηχανή δεν αφήνει 1mm, κανενα ξυραφι δεν θα πάρει σαν shaver, με κανένα τροπο δεν θα ενώσουν αυτά τα δύο χωρις trimmer. Κρατα τα λεφτα σου, δινε τα λιγα λιγα για να κουρευεσαι και παρτο αποφαση πως οπως δεν θα γινεις σουβλατζης τρώγοντας σουβλακια, ουτε κουρεας θα γινεις βλεποντας καποιον να σε κουρευει, ουτε πλακας βλεποντας τον μαστορα να περναει πλακάκια. Φιλε μαλλον εισαι κουρεας. Μη φοβασαι, δε θα μεινεις πτωχος. Κουρεια και καφετεριες δε προκειται να κλεισουν ποτε.. Ναι ειμαι μελος τα τελευταια 25 χρονια, αλλα τρολαρω, οντως. Οσο για το trimmer, λεω οτι δεν θα αγορασω εαν δεν κουρευομαι μονος μου. Το shaver το θελω επειδη ξυριζομαι καθημερινα στα γενια. Προφανως εαν κουρευομαι σπιτι, θα παρω και ενα trimmer. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από Witcher1st
ulalume Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δουλεια για ολους υπάρχει, φτωχος δεν μενει κανεις. Κουρεας δεν ειμαι, ειμαι κατι παρεμφερες και ακριβως λογω εμπειριας στο θεμα σου απανταω ειλικρινά για να μην εχεις αυταπατες στο τι θα καταφέρεις οσα και αν διαθεσεις. Τωρα αν εισαι μελος 25 χρόνια....οκ, εγω ειμαι 11, τι να λεει; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2024 από ulalume
Witcher1st Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 On 12/09/2024 at 16:29, ulalume said: Δουλεια για ολους υπάρχει, φτωχος δεν μενει κανεις. Κουρεας δεν ειμαι, ειμαι κατι παρεμφερες και ακριβως λογω εμπειριας στο θεμα σου απανταω ειλικρινά για να μην εχεις αυταπατες στο τι θα καταφέρεις οσα και αν διαθεσεις. Τωρα αν εισαι μελος 25 χρόνια....οκ, εγω ειμαι 11, τι να λεει; Παντως στο youtube υπαρχουν εκατονταδες βιντεο που δειχνουν πως να κανεις σβησιμο στο σπιτι, και δεν ειναι κουρεις. Και εγω που κουρευτηκα το προηγουμενο σαββατο δερμα σε κουρειο, πλεον το σβησιμο αρχιζει να χανεται.
sleepychris Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2024 @ulalume εφοσον παραδεχεται οτι τρολλαρει, γιατι συνεχιζεις και ασχολεισαι? 1 1
trelaras22 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 31/8/2024 στις 4:23 ΜΜ, Witcher1st είπε Κουρευομαι σβησιμο δερμα, αλλα ειναι ασυμφορο να πηγαινεις καθε εβδομαδα στο κουρεα. Τα παιρνω με ξυραφι σπιτι καθε 2-3 ημερες, αλλα δε μπορω να κανω σβησιμο, δεν εχω καταλληλη μηχανη και ετσι χανεται το σβησιμο, το αποτελεσμα δεν ειναι καλο. Τι προτεινετε να αγορασω για να κανω ενα αξιοπρεπες σβησιμο; Εχω δει αρκετα βιντεο στο youtube, πανω-κατω η τεχνικη ειναι η ιδια. Ψαχνω για κουρευτικες, αλλα δεν βλεπω να υπαρχουν στα 0.1mm-0.5mm. Αν χρειαστω κουρευτικη + shaver, τα λεφτα αυξανονται αρκετα. Εξαλλου για shaver εχω το ξυραφακι. Για να παω απο το ξυραφι κοντρα ή κανονικο ( 0.1mm θεωρειται ή 0mm ;;; ) , δε θελω μετα 0.1/0.2/0.3mm σταδιακα; Μπορω να παω απευθειας στο 0.5mm;; https://www.amazon.co.uk/Philips-Yourself-Clipper-Degree-Rotating/dp/B00BN1TW7C https://www.amazon.co.uk/dp/B000OS72Y0?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Αυτες τις δυο μηχανες εχω και το ξυραφακι της gillette. Τα φωτα σας! Πριν σου δώσω προτάσεις να σε προειδοποιήσω οτι, ενώ σε άλλο άτομο θα τα κατάφερνες, ύστερα απο αρκετή εξάσκηση κι υπομονή κι αυστηρή ακολούθηση οδηγιών απ το youtube, που πράγματι διαθέτει μπόλικο υλικό, σ εσένα τον ίδιο τα πράγματα είναι ποιό δύσκολα, για πρακτικούς λόγους. Αν ωστόσο είσαι γεναίος Στις 31/8/2024 στις 4:23 ΜΜ, Witcher1st είπε Κουρευομαι σβησιμο δερμα, αλλα ειναι ασυμφορο να πηγαινεις καθε εβδομαδα στο κουρεα. Τα παιρνω με ξυραφι σπιτι καθε 2-3 ημερες, αλλα δε μπορω να κανω σβησιμο, δεν εχω καταλληλη μηχανη και ετσι χανεται το σβησιμο, το αποτελεσμα δεν ειναι καλο. Τι προτεινετε να αγορασω για να κανω ενα αξιοπρεπες σβησιμο; Εχω δει αρκετα βιντεο στο youtube, πανω-κατω η τεχνικη ειναι η ιδια. Ψαχνω για κουρευτικες, αλλα δεν βλεπω να υπαρχουν στα 0.1mm-0.5mm. Αν χρειαστω κουρευτικη + shaver, τα λεφτα αυξανονται αρκετα. Εξαλλου για shaver εχω το ξυραφακι. Για να παω απο το ξυραφι κοντρα ή κανονικο ( 0.1mm θεωρειται ή 0mm ;;; ) , δε θελω μετα 0.1/0.2/0.3mm σταδιακα; Μπορω να παω απευθειας στο 0.5mm;; https://www.amazon.co.uk/Philips-Yourself-Clipper-Degree-Rotating/dp/B00BN1TW7C https://www.amazon.co.uk/dp/B000OS72Y0?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title Αυτες τις δυο μηχανες εχω και το ξυραφακι της gillette. Τα φωτα σας! Θα σου δώσω προτάσεις, αφού σε προειδοποιήσω οτι, αν κούρευες άλλο άτομο, , ύστερα απο αρκετή μελέτη του υλικού στο youtube κι ακόμη περισσότερη εξάσκηση, θα έβγαινε ένα αποτέλεσμα αξιοπρεπές, αλλα το να κουρεύεσαι μόνος σου μοιάζει αρκετά ποιό δύσκολο έργο, για πρακτικούς λόγους... Αν παρόλ αυτά είσαι γεναίος το πράγμα έχει ως εξής: Χρειάζεσαι μια μηχανή με λεβιεδάκι στην άκρη, ωστε να μπορεί να ρυθμίζει το μήκος κοπής. Για χρήση στο σπίτι μπορείς να πάρεις μια wahl, magic clip, την έκδοση με το καλώδιο που ειν φθηνότερη, αλλα εξαιρετική, κάπου στα 90 ευρώ. Την συγκεκριμένη μπορείς να την ρυθμίσης και zero gap, ωστε να γλιτώσεις το trimmer, , αν δεν είναι zero gap η μηχανή δεν θα μπορείς να σβήσεις τη γραμμή μεταξύ της μηχανής και του shaver/ξυραφιού. Όχι κάτι φθηνότερο σε μηχανή, είναι πολύ σημαντικό να έχει το λεβιεδάκι στην άκρη, ωστε να υπάρχουν τα χτενάκια, 1,5, 3, 4,5 mm κλπ κλπ, κι όλα τα ενδιάμεσα μήκη, μέχρι και σχεδόν στο μηδέν χωρίς χτενάκι, να τα ρυθμίζεις σιγά σιγά παίζοντας μ αυτό το ρυθμιστικό λεβιέ. Για τη συγκεκριμένη θα βρεις και στάνταρ οδηγούς, how to fade with magic clip, οπότε προτείνεται εξαιρετικά. Υπάρχουν οδηγεί πώς να κάνεις τη magic clip zero gap. στην περίπτωση που δε θέλεις να σκαλίσεις καθόλου τη μηχανή και να ψάχνεις πώς να τη μηδενίσεις, οι κινέζοι φτιάχνουν εκπληκτικά trimmer τα οποία πραγματικά κάνουν παπάδες σε οικιακή, ακόμη κι ημιεπαγγελματική χρήση. Σε trimmer πας στο kemei km2299, που έρχεται ρυθμισμένο στο μηδέν απ το εργοστάσιο, κάπου στα 20 ευρώ. Τώρα κανονικά θέλεις κι ένα shaver, ωστόσο και με το ξυράφι, αν βρείς όλο το υπόλοιπο, σιγά σιγά μπορεί να κάνεις δουλειά, ωστε στο τέλος του σβησίματος να καθαρίσεις και να μείνει δέρμα, αν και το ξυράφι είναι αργή διαδικασία, γι αυτό δεν το χρησιμοποιεί κανείς για skin fade, σε μπαρμπέρικο. Για shaver, επίσης η kemei έχει τίμια στα 20 30 ευρώ, τσέκαρε skroutz, αξιολογήσεις, μην τα φοβηθείς, όντως κι αυτά τα βάζουν σε κουρεία για βοηθητικά, κι όσο αντέχουν είναι τίμια και σε βαριά χρήση. Τα καλά shaver είναι πανάκριβα, οπότε δε συζητάμε, το kemei στα 30 ευρώ, που δε θυμάμαι τώρα μοντέλο, γι αυτό τονίζω να τσεκάρεις καλά καλά τις αξιολογήσεις, όσο αντέξει, που σε σπίτι αντέχει αρκετά, συμπεριφέρεται σαν babyliss του κατοστάρικου, απλά το επώνυμο σε βαριά χρήση θα τραβήξει περισσότερο καιρό, ωστόσο και με το ανάλογο, τριπλάσιο και βάλε κόστος. Με αυτά, πολύ μελέτη κι εξάσκηση σίγουρα θα μπορείς να βγάλεις έν αξιοπρεπές fade, σε κάποιο φίλο, τώρα σ εσένα τον ίδιο, είναι λίγο δύσκολο, ωστόσο αν ψηθείς να δοκιμάσεις εγώθα ευχηθώ καλή επιτυχία κι υπομονή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα