Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με μικροτρακάρισμα

gazp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

Η ερώτηση είναι λίγο χαζή ίσως αλλά θα την κάνω.

Σήμερα καθώς πήγαινα στη δουλειά μου, βλέπω να ανάβει στα δέκα μέτρα κίτρινο φανάρι. Σιγά σιγά επιβραδύνω, δεν είχα και πολλή ταχύτητα άλλωστε και σταματάω (ήμουν πρώτος στο φανάρι).

Μετά από 1-2 δευτερόλεπτα, ένας τύπος με επαγγελματικό βανάκι κάνει σφήνα ανάμεσα σε εμένα και το αμάξι που ήταν στα αριστερά μου και μου χτυπάει τον καθρέφτη. Περνάει φυσικά με κόκκινο και δε σταματάει ποτέ.

Δεν με νοιάζει η ζημιά, καθόλου, αλήθεια. Μου τη βίδωσε που δε σταμάτησε όμως και έφυγε....Επίσης, πάλι καλά που δεν χτύπησε κανέναν όπως πέρασε με κόκκινο.

Στο αμάξι έχω dashcam. Έχω την πινακίδα και έχω καταγράψει και το συμβάν.

Αξίζει να ασχοληθώ; Δεν με νοιάζει η αποζημίωση αλλά ότι αύριο θα σκοτώσει κανα χριστιανό. Αν είμαι υπερβολικός ρίξτε σκατό, αλλιώς να μιλήσω με την ασφαλιστική.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε ξέρω αν πετύχεις κάτι αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει και με το παραπάνω να ασχοληθείς. Τέτοιες προκλητικές κινήσεις μου ανάβουν τα λαμπάκια. Προσωπικά δε θα είχα πρόβλημα να έμπαινα σε έξοδα κι ας μη πάρω τίποτα, μόνο και μόνο για να τον πιεί ο καραγκιόζης

• Like 3

Να στε καλα ρε παιδια, πραγματικα ειναι ο μονος λογος που θελω να ασχοληθω, να μην διαιωνιζονται τετοιες συμπεριφορες.

Μιλαω με ασφαλιστικη, ευχαριστω.

• Like 4
  • Thanks 1

Εννοείται πρέπει να ασχοληθείς.

Αφενός για το ηθικό του θέματος, αφετέρου για τον καθρέπτη που και 50€ να κάνει γιατί να το βάλεις από την τσέπη σου?

Θεωρητικά τα βίντεο από τις dashcams δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά πρακτικά μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους. Θα πεις στην ασφαλιστική ότι τον είδες με τα μάτια και συγκράτησες και πινακίδα και off the record θα τους δείξεις και το βίντεο να σφίξουν οι κώλοι.

Αυτό που δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι είναι να τιμωρηθεί για το κόκκινο που είναι σοβαρή παράβαση, ας πει κάποιος αν έχει σχετική εμπειρία/ιδέα.

Ίσως αν το επαγγελματικό βανάκι το οδηγούσε υπάλληλος και πας και πιάσεις τον ιδιοκτήτη(?)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Και ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη

Θα πρεπει να μιλησω με το τηλεφωνικο τους κεντρο που ειναι κλειστο σημερα η να περιμένω στο σημειο καμμια ωρα για να ερθει καποιος ωστε να γινει καταγραφή. Σε επικοινωνια με τον ασφαλιστη, μου ειπε καλυτερα να μην ταλαιπωρηθώ τωρα και να παρω τη Δευτέρα μιας και επι της ουσιας δεν αλλαζει κατι. Οποτε, τη Δευτέρα πρωτα ο Θεός θα μιλήσω με την ασφαλιστικη. 

Δεν ξερω και εγω αν πρεπει να απευθυνθώ στην τροχαια αλλα εφ οσον το βιντεο δε στεκεται σα στοιχειο, αν πω απλα οτι συγκρατησα την πινακιδα, περασε με κοκκινο κλπ ειναι ο λογος μου ενάντια στον δικο του. 

Δυστυχως το βανακι ηταν κατασπρο και δεν ειχε κανενα διακριτικο / επωνυμια της εταιρειας. Λογω αντηλιας επίσης δεν φαινεται το προσωπο του, φαινεται όμως  ξεκαθαρα η μαρκα/μοντελο, η πινακιδα του και το συμβαν, φυσικα. 

Επεξ/σία από gazp

33 λεπτά πριν, gazp είπε

Θα πρεπει να μιλησω με το τηλεφωνικο τους κεντρο που ειναι κλειστο σημερα η να περιμένω στο σημειο καμμια ωρα για να ερθει καποιος ωστε να γινει καταγραφή. Σε επικοινωνια με τον ασφαλιστη, μου ειπε καλυτερα να μην ταλαιπωρηθώ τωρα και να παρω τη Δευτέρα μιας και επι της ουσιας δεν αλλαζει κατι. Οποτε, τη Δευτέρα πρωτα ο Θεός θα μιλήσω με την ασφαλιστικη. 

Δεν ξερω και εγω αν πρεπει να απευθυνθώ στην τροχαια αλλα εφ οσον το βιντεο δε στεκεται σα στοιχειο, αν πω απλα οτι συγκρατησα την πινακιδα, περασε με κοκκινο κλπ ειναι ο λογος μου ενάντια στον δικο του. 

Δυστυχως το βανακι ηταν κατασπρο και δεν ειχε κανενα διακριτικο / επωνυμια της εταιρειας. Λογω αντηλιας επίσης δεν φαινεται το προσωπο του, φαινεται όμως  ξεκαθαρα η μαρκα/μοντελο, η πινακιδα του και το συμβαν, φυσικα. 

Με την αστυνομια θα πρεπει να μιλησεις , δειξε τους το βιντεο,για να τον βρουν

• Like 1

και τπτ να μην πάρεις με τα χίλια να ασχοληθείς κάτι τέτοια άτομα το νεοελληνικό δνα τους βράζει και κάνουν καφρίλες....... ακομη και στα έξοδά να έμπαινα για να τον προσγείωσο 
ακριβος το ιδιο μου ειχε συμβει λιγο πριν το covid αλλά με ix αν και ζημιά δεν είχα (αντε να είχα μικρο σημάδι) και τροχαία κάλεσα και καταγραφή έγινε και τον πήγαν π....α κ...ο για εγκκατάληψή μετα το συμβαν

12 ώρες πριν, Stavros86 είπε

Συμφωνώ και εγώ με τους υπόλοιπους, να ασχοληθείς. Αν θες, ανέβασε και το βίντεο, σβήνοντας πρώτα την πινακίδα του.

Αν βρω χρόνο ίσως το κάνω. Αν και δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά, ακόμα και αν σβήσω πινακίδες κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...