Προς το περιεχόμενο

Αγορά φακού για d5300 nikon

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από highpriest,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Λύση

Στις 31/8/2024 στις 1:09 ΜΜ, Tasos2310 είπε

Καλησπέρα σε όλους σας ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία..Θέλω να μου προτείνετε φακό για d5300 nikon για τοπίο να έχει κ ζουμ ...Με ενδιαφέρει η οξύτητα στα χρώματα να υπάρχει και να είναι καθαρές...Αυτή την στιγμή έχω έναν 18-400 ταμρον που φυσικά σε μεγάλο ζουμ χάνονται όλα χρώμα οξύτητα κ καθαρή εικόνα.

Όπως σου έγραψαν παραπάνω, το θέμα της οξύτητας και της καθαρής εικόνας όταν είσαι τέρμα ζουμ πιθανότατα προκύπτει απο την χαμηλή ταχύτητα κλείστρου που ενδεχομένως χρησιμοποιείς. Δεν βοηθάει και που το σώμα σου δεν έχει σταθεροποίηση. Αν και τόσο ζουμαρισμένος... θα έκανε μικρή διαφορά.
Θεωρώ πχ πως αν δοκιμάσεις φώτο στο 1/1000 ή και παραπάνω, θα δεις καλή οξύτητα ακόμη και τέρμα ζουμαρισμένος.
Αν πάλι χρειάζεσαι τις χαμηλές ταχύτητες, η λύση σου είναι τρίποδο.

Επίσης σε αρκετούς σουπερζουμ όπως στον δικό σου στο κάτω άκρο 18mm και στο άνω άκρο 400mm είναι πιο σοφτ οι φωτογραφίες. Πράγμα που λύνεται συνήθως αν πας λίγα mm πιο πάνω ή πιο κάτω. Πχ στα 380mm μπορεί η ποιότητα της εικόνας να είναι καλύτερη απο ότι στα 400mm. Χάνεις λίγο ζουμ, κερδίζεις σε οξύτητα.

Δεν θα τον άλλαζα τον φακό σου. Μια χαρά φακός είναι για τέτοιο εύρος εστίασης.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...