techplastic Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, popopo είπε Οι τράπεζες, γενικά, εκταμιεύουν το δάνειο μετά την οριστική καταχώρηση του συμβολαίου στο κτηματολόγιο (>6 μήνες). Αυτό έχει να κάνει με όλα τα δάνεια πχ στεγαστικό ή αφορά μόνο για τον δάνειο "σπίτι μου" ? 1
popopo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 1 hour ago, techplastic said: Αυτό έχει να κάνει με όλα τα δάνεια πχ στεγαστικό ή αφορά μόνο για τον δάνειο "σπίτι μου" ? Ξέρω για στεγαστικά. Θεωρώ το ίδιο θα ισχύει και για το πρόγραμμα. Σε κάποιες περιοχές βέβαια η καταχώρηση ίσως είναι πιο γρήγορη αλλά γενικά αργούν ξέρω.
Terteri Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, colombiano747 είπε Γνωρίζουμε άμα το σπίτι που θέλει να πάρει κάποιος τώρα είναι ήδη μισθωμένο μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία; Όχι, δεν μπορεί! Το σπίτι πρέπει να είναι ελεύθερο την ημέρα που κάνεις την αίτηση. Ακόμη και αν λήγει ένα μήνα πχ, μετά από την αίτηση, δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα.
sheera Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 8/1/2025 στις 1:26 ΠΜ, georgemvg είπε Εαν υπάρχει ήδη ακίνητα στο όνομά σου, τί γίνεται; Την ίδια απορία έχω κι εγώ, γιατί κάπου στην τράπεζα Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά, είδα ότι αν το ζευγάρι έχει ακίνητο ως 70τμ + 25τμ για κάθε παιδί, θεωρείται ότι το ακίνητο δεν είναι κατάλληλο για κατοικία και ότι μπορεί κανείς να ενταχθεί, αλλά...δεν είμαι και σιγουρη.Επίσης, αν έχουμε ένα ακίνητο με τον σύζυγό μου, 87 τμ αλλά με ποσοστά ιδιοκτησίας 77% και 23% εγώ πχ που έχω το μικρότερο ποσοστό υπάρχει περίπτωση να ενταχθώ στο πρόγραμμα και για πόσα τετραγωνικά θα μπορούσα να ψάξω, τόσα όσα απομένουν μέχρι να καλύψω το σύνολο των 150τμ που αναφέρει το πρόγραμμα (150-87= 63 όσα υπολείπονται) ή μπορεί το ακίνητο να είναι εξ αρχής 150τμ; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου από sheera
techplastic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Τελικά εσείς έχετε σπίτι; Εγώ προσωπικά όχι , περιμένω να βγουν οι τελικές αποφάσεις και να ανοίξουν οι αιτήσεις , πέρυσι ενώ πήρα έγκριση δανείου από την Πειραιώς για 90κ σπίτι δεν κατάφερα να βρω στο χρονικό περιθώριο που μου δόθηκε και ο λόγος είναι πως όταν τα μεσιτικά γραφεία άκουγαν πως θέλω να πάρω σπίτι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μου έριχναν άκυρο αμέσως , κατάφερα να δω μόνο 2 διαμερίσματα τα οποία ήταν σε τραγική κατάσταση και με υψηλή τιμή (μάλλον ψάχνανε για κορόιδα).Θέλω να ελπίζω πως φέτος θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ...... 2
JDimi Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Στις 11/1/2025 στις 1:04 ΜΜ, Terteri είπε Όχι, δεν μπορεί! Το σπίτι πρέπει να είναι ελεύθερο την ημέρα που κάνεις την αίτηση. Ακόμη και αν λήγει ένα μήνα πχ, μετά από την αίτηση, δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα. Καλησπέρα, σίγουρα ισχύει αυτό; Έχω βρει σπίτι το οποίο είναι νοικιασμένο με ληγμένο μισθωτηριο, πιθανότατα συνεχίζει να φαίνεται στο gov Δεν αναγράφεται κάπου για τον περιορισμό αυτό https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/
gos12 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα, αν καταλαβαινω σωστά, το τωρινό εισόδημα δεν θα ελεγχθεί για την επιλεξιμότητα στο πρόγραμμα, σωστά; Πέρυσι είχε ληφθεί υπόψιν;
savvste Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Αν τα τετραγωνικά είναι περισσότερα από 150 δεν μπορεί να γίνει κάτι;
Vault13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Για το ετος κτησιματος μπορει να γινει κατι; Καπως να παρακαμφθει;
Simeon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, savvste είπε Καλησπέρα! Αν τα τετραγωνικά είναι περισσότερα από 150 δεν μπορεί να γίνει κάτι; Όχι. 2 λεπτά πριν, Vault13 είπε Για το ετος κτησιματος μπορει να γινει κατι; Καπως να παρακαμφθει; Όχι.
Vault13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Για τα χρηματα, να δωθουν εκτος προγραμματος καποιο μετριο ποσο; Υπαρχουν καταγεγραμμενα καπου; Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου από Vault13
IcelandAir Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Σε γενικές γραμμές και επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το ζήτημα αυτό, θα ήθελα να παραθέσω ότι το επιτόκιο για το 50% του δανείου που χορηγείται από την τράπεζα και όχι από το κράτος, είναι ίσο με το euribor 3M το οποίο είναι αυτή τη στιγμή στο 2,77% + το επιτόκιο της τράπεζας που είναι ίσο με το πολύ 2% για αυτό το πρόγραμμα. Το αναφέρω επειδή είδα αρκετό κόσμο να λέει πχ (θα πάρω δάνειο 150.000 και θα αποπληρώσω 200.000). Σε μια περίπτωση δανείου ίσο με 150.000 ευρώ τα 75 θα είναι άτοκα και για τα αλλα 75 θα πληρώσεις περίπου τα διπλάσια στην τράπεζα (δηλαδη στο τέλος θα έχεις πληρώσει περίπου 225.000€). Αυτό φαντάζει τραγικό , όμως σε περίπτωση χορήγησης απλού στεγαστικού δανείου θα πλήρωνες περίπου 300.000 για 150.000 δάνειο. Οπότε ναι τα 75.000 είναι σημαντική διαφορά. Για ένα φίλο που ρώτησε παραπάνω αν αξίζει να κάνει το σύμφωνο συμβίωσης, επειδή είχα την ίδια απορία για εμένα, αν σιγουρευτείς ότι είσαι κάτω από τα 28.000 μαζί με το/τη σύντροφο σου αξίζει, γιατί η τράπεζα θεωρητικά θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς που φτάνουν το pic του ορίου εισοδήματος. 8
Papakaliati Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 1 hour ago, IcelandAir said: Σε γενικές γραμμές και επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με το ζήτημα αυτό, θα ήθελα να παραθέσω ότι το επιτόκιο για το 50% του δανείου που χορηγείται από την τράπεζα και όχι από το κράτος, είναι ίσο με το euribor 3M το οποίο είναι αυτή τη στιγμή στο 2,77% + το επιτόκιο της τράπεζας που είναι ίσο με το πολύ 2% για αυτό το πρόγραμμα. Το αναφέρω επειδή είδα αρκετό κόσμο να λέει πχ (θα πάρω δάνειο 150.000 και θα αποπληρώσω 200.000). Σε μια περίπτωση δανείου ίσο με 150.000 ευρώ τα 75 θα είναι άτοκα και για τα αλλα 75 θα πληρώσεις περίπου τα διπλάσια στην τράπεζα (δηλαδη στο τέλος θα έχεις πληρώσει περίπου 225.000€). Αυτό φαντάζει τραγικό , όμως σε περίπτωση χορήγησης απλού στεγαστικού δανείου θα πλήρωνες περίπου 300.000 για 150.000 δάνειο. Οπότε ναι τα 75.000 είναι σημαντική διαφορά. Για ένα φίλο που ρώτησε παραπάνω αν αξίζει να κάνει το σύμφωνο συμβίωσης, επειδή είχα την ίδια απορία για εμένα, αν σιγουρευτείς ότι είσαι κάτω από τα 28.000 μαζί με το/τη σύντροφο σου αξίζει, γιατί η τράπεζα θεωρητικά θα δώσει προτεραιότητα σε αυτούς που φτάνουν το pic του ορίου εισοδήματος. Μπορεί να πληρώνεις 75.000 παραπάνω οπως λες, αλλά με 2% επιτόκιο αποτελεί πολύ καλή επένδυση. Ακόμη και όλα τα 150.000 να είχες, είναι προτιμότερο να πάρεις το δάνειο παρά να δώσεις τα λεφτά. 1
popopo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 58 minutes ago, Papakaliati said: Μπορεί να πληρώνεις 75.000 παραπάνω οπως λες, αλλά με 2% επιτόκιο αποτελεί πολύ καλή επένδυση. Ακόμη και όλα τα 150.000 να είχες, είναι προτιμότερο να πάρεις το δάνειο παρά να δώσεις τα λεφτά. Euribor 3M + 2% = 4,77% 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα