June Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ 1 ώρα πριν, gos12 είπε Τα δικαιολογητικά υπάρχουν κάπου; Γνωρίζει κάποιος να μας πει πως πάει η διαδικασία; Πρώτα αίτηση στην πλατφόρμα και μετά σε τράπεζα; Πρώτα αίτηση σε τράπεζα νομίζω. Μέσω της τράπεζας γίνεται η αίτηση στη ΔΥΠΑ για τη δέσμευση του κεφαλαίου. 1
techplastic Δημοσ. χθες στις 01:06 μμ Δημοσ. χθες στις 01:06 μμ Καλησπέρα σε όλους , εχθές πήγα στην Πειραιώς για να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με απορίες για το νέο πρόγραμμα . Ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για να μπορεί κάποιος να υποβάλει τα δικαιολογητικά και ότι γνωρίζουν και οι ίδιοι είναι ότι υπάρχει και στην σελίδα τους σχετικά με το σπίτι μου 2 . Εγώ είχα και ακόμα έχω την απορία που δεν μου το ξεκαθάρισαν στην τράπεζα είναι πως το ποσό που βγάζω σαν οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά (όχι κατά πολύ) το όριο για να ενταχθώ στην κατηγορία του δανείου , δεν έλαβα ωστόσο απάντηση καθώς δεν γνωρίζουν σχετικά με τον συμψηφισμό των φορολογικών δηλώσεων εάν θα είναι τα 2 ή 3 τελευταία έτη . Για τις λεπτομέρειες εγώ πέρυσι είχα πάρει προέγκριση δανείου για το "σπίτι μου 1" βέβαια δεν κατάφερα να βρω κάποιο διαμέρισμα καθώς όταν άκουγαν στο τηλέφωνο πως ενδιαφέρομαι να πάρω μέσω αυτού του δανείου μου έριχναν άκυρο και πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό ίσως κάποιος που γνωρίζει θα ήθελα κάποια πληροφορία , χώρια ότι οι τιμές είναι στα ύψη .
gos12 Δημοσ. χθες στις 01:13 μμ Δημοσ. χθες στις 01:13 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, techplastic είπε Καλησπέρα σε όλους , εχθές πήγα στην Πειραιώς για να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με απορίες για το νέο πρόγραμμα . Ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για να μπορεί κάποιος να υποβάλει τα δικαιολογητικά και ότι γνωρίζουν και οι ίδιοι είναι ότι υπάρχει και στην σελίδα τους σχετικά με το σπίτι μου 2 . Εγώ είχα και ακόμα έχω την απορία που δεν μου το ξεκαθάρισαν στην τράπεζα είναι πως το ποσό που βγάζω σαν οικογενειακό εισόδημα ξεπερνά (όχι κατά πολύ) το όριο για να ενταχθώ στην κατηγορία του δανείου , δεν έλαβα ωστόσο απάντηση καθώς δεν γνωρίζουν σχετικά με τον συμψηφισμό των φορολογικών δηλώσεων εάν θα είναι τα 2 ή 3 τελευταία έτη . Για τις λεπτομέρειες εγώ πέρυσι είχα πάρει προέγκριση δανείου για το "σπίτι μου 1" βέβαια δεν κατάφερα να βρω κάποιο διαμέρισμα καθώς όταν άκουγαν στο τηλέφωνο πως ενδιαφέρομαι να πάρω μέσω αυτού του δανείου μου έριχναν άκυρο και πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό ίσως κάποιος που γνωρίζει θα ήθελα κάποια πληροφορία , χώρια ότι οι τιμές είναι στα ύψη . 13 λεπτά πριν, June είπε Πρώτα αίτηση σε τράπεζα νομίζω. Μέσω της τράπεζας γίνεται η αίτηση στη ΔΥΠΑ για τη δέσμευση του κεφαλαίου. Σύμφωνα με αυτό https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/ (και εδώ https://hdb.gr/wp-content/uploads/2024/12/ΚΥΑ-ΣΠΙΤΙ-ΜΟΥ-ΙΙ-ΑΡΙΘ.-189973_16-12-2024-Β-6894.pdf) είναι ο μέσος όρος των τριών τελευταίων ετών (λογικά δε θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό, ελπίζω). Εγώ ρώτησα στην Eurobank σχετικά με το πρόγραμμα, γνώριζαν ελάχιστα πράγματα. Μου είπαν ότι δεν εχει βγει κάτι επίσημο για τις τράπεζες και επίσης "μάλλον" η αίτηση γίνεται πρώτα σε πλατφόρμα που θα βγάλει το κράτος. Αμφιβάλλω ότι πέρυσι είχε γίνει κάτι τέτοιο. Επεξ/σία χθες στις 01:16 μμ από gos12 1
techplastic Δημοσ. χθες στις 01:32 μμ Δημοσ. χθες στις 01:32 μμ 10 λεπτά πριν, gos12 είπε Σύμφωνα με αυτό https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/ (και εδώ https://hdb.gr/wp-content/uploads/2024/12/ΚΥΑ-ΣΠΙΤΙ-ΜΟΥ-ΙΙ-ΑΡΙΘ.-189973_16-12-2024-Β-6894.pdf) είναι ο μέσος όρος των τριών τελευταίων ετών (λογικά δε θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό, ελπίζω). Εγώ ρώτησα στην Eurobank σχετικά με το πρόγραμμα, γνώριζαν ελάχιστα πράγματα. Μου είπαν ότι δεν εχει βγει κάτι επίσημο για τις τράπεζες και επίσης "μάλλον" η αίτηση γίνεται πρώτα σε πλατφόρμα που θα βγάλει το κράτος. Αμφιβάλλω ότι πέρυσι είχε γίνει κάτι τέτοιο. Και εγώ αυτό ελπίζω πως είναι των τριών τελευταίων ετών , ακόμα πάντως φαίνεται πως δεν γνωρίζουν και στις τράπεζες περισσότερες πληροφορίες . Για την πλατφόρμα δεν έχω ακούσει κάτι , πέρυσι πήγα με όλα τα δικαιολογητικά στην τράπεζα και είχα κάνει την αίτηση . Ένα άλλο ερώτημα που έχω και θα βοηθούσε αν κάποιος ξέρει είναι πως αν στην περίπτωση που κάποιος έχει κάνει από τις 3 τελευταίες φορολογικές δηλώσεις τις 2 κοινές με σύζυγο η τρίτη που δεν είναι κοινή πως θα συμψηφιστεί ? Δηλαδή στο συμψηφισμό ποιανού εκ των 2 θα μπει στην πράξη ?
james_s Δημοσ. χθες στις 02:42 μμ Δημοσ. χθες στις 02:42 μμ Γνωρίζετε εάν μπορεί κάποιος να πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά Α κατοικίας με τον πωλητή της οικίας να είναι συγγενής Α βαθμού; Βλέπω στις προϋποθέσεις του Σπίτι μου 2 πως δεν σου δίνουν δάνειο, αλλά αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα στεγαστικά που δίνει κάθε τράπεζα ή είναι προϋπόθεση του προγράμματος;
parlapipas25 Δημοσ. χθες στις 03:10 μμ Δημοσ. χθες στις 03:10 μμ Καλησπέρα, διαβάζω ότι δεν θα μπορείς να το νοικιάζεις για 7-10 χρόνια. Αν θες να το πουλήσεις τι γίνεται;
Soki11 Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ Καλησπέρα σας, Δεν κατάφερα να βρω συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με αυτό. Σε περίπτωση που μπω στο πρόγραμμα και αποκτήσω κατοικία, θα έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω και στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ" στη συνέχεια;
kazantzidis Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 16 ώρες πριν, james_s είπε Γνωρίζετε εάν μπορεί κάποιος να πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά Α κατοικίας με τον πωλητή της οικίας να είναι συγγενής Α βαθμού; Βλέπω στις προϋποθέσεις του Σπίτι μου 2 πως δεν σου δίνουν δάνειο, αλλά αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα στεγαστικά που δίνει κάθε τράπεζα ή είναι προϋπόθεση του προγράμματος; ειναι προυποθεση του προγραμματος 15 ώρες πριν, Soki11 είπε Καλησπέρα σας, Δεν κατάφερα να βρω συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με αυτό. Σε περίπτωση που μπω στο πρόγραμμα και αποκτήσω κατοικία, θα έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω και στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ" στη συνέχεια; ναι θα μπορεις 2
panostza Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 17 hours ago, james_s said: Γνωρίζετε εάν μπορεί κάποιος να πάρει στεγαστικό δάνειο για αγορά Α κατοικίας με τον πωλητή της οικίας να είναι συγγενής Α βαθμού; Βλέπω στις προϋποθέσεις του Σπίτι μου 2 πως δεν σου δίνουν δάνειο, αλλά αυτό ισχύει και στα υπόλοιπα στεγαστικά που δίνει κάθε τράπεζα ή είναι προϋπόθεση του προγράμματος; Δεν υπάρχει απαγόρευση για απλό στεγαστικό (όχι στα πλαίσια του Σπίτι μου 2). Ωστόσο όπως είναι λογικό, είναι πολύ πιο επιφυλακτικές στην όποια έγκριση λόγω της ασυνήθιστης συναλλαγής πώλησης. Πάντως μπορείς να κάνεις αίτηση, έχω δει να γίνεται.
Chachanoulis Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Στις 8/1/2025 στις 12:16 ΠΜ, Vault13 είπε Μετα τα 190.000 δανειο, μπορεις να καλυψεις,οτι,ποσο θες; Ας πουμε μπορεις να παρεις σπιτι με 350.000€? στους ορους λεει μεχρι 250.000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα