xartemporas Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ 1 minute ago, txcellas said: Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι χαζό. Η τράπεζα απαιτεί το 10% των χρημάτων του δανείου που θα σου δώσει. Δηλαδή αν πω ότι θέλω 200k δανείου πρέπει να τους δείξω ότι έχω τουλάχιστον 20k, σωστα; Αυτά τα 20k θα τα χρησιμοποιήσω ως δικα μου χρηματα για την αγορά ή με κάποιο τρόπο τα δεσμεύει η τράπεζα για ασφάλεια; Δηλαδή αν δει ότι έχω τα 20 k προχωράει και εγώ μπορώ να τα χρησιμοποιήσω όπως θέλω μετά την εκταμίευση; Η τραπεζα σου δινει το 90% της αξιας του σπιτιου που θα εκτιμησει ο μηχανικος και το υπολοιπο 10% το δινεις στον ιδιοκτητη. 1 1
txcellas Δημοσ. Παρασκευή στις 12:34 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:34 μμ 3 λεπτά πριν, xartemporas είπε Η τραπεζα σου δινει το 90% της αξιας του σπιτιου που θα εκτιμησει ο μηχανικος και το υπολοιπο 10% το δινεις στον ιδιοκτητη. Ευχαριστώ! 1
stavros750 Δημοσ. Παρασκευή στις 06:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:51 μμ (επεξεργασμένο) 6 hours ago, txcellas said: Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι χαζό. Η τράπεζα απαιτεί το 10% των χρημάτων του δανείου που θα σου δώσει. Δηλαδή αν πω ότι θέλω 200k δανείου πρέπει να τους δείξω ότι έχω τουλάχιστον 20k, σωστα; Αυτά τα 20k θα τα χρησιμοποιήσω ως δικα μου χρηματα για την αγορά ή με κάποιο τρόπο τα δεσμεύει η τράπεζα για ασφάλεια; Δηλαδή αν δει ότι έχω τα 20 k προχωράει και εγώ μπορώ να τα χρησιμοποιήσω όπως θέλω μετά την εκταμίευση; Αν δεν κάνω λάθος, θα εκταμιεύσεις το 90% του ποσού του ποσού του δανείου, στην προκειμένη περίπτωση τα 180.000. Επομένως, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αγορά ενός σπιτιού 200.000, θα πρέπει να συνδράμεις άμεσα από την μεριά σου τα 20.000. Edit: τώρα είδα ότι απαντήθηκε ήδη Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:52 μμ από stavros750
NTDARK Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλησπερα παιδια, μπορουν οσοι εχουν κανει εκταμίευση και απο το Σπιτι μου 1 να πουν αν ο μηχανικος ηταν αυστηρος με την εκτιμηση ή εχει χαλαρα κριτηρια; Η διαδικασία σε εμενα εχει παει πολυ καλα μεχρι στιγμης και μαλλον αυτη τη βδομαδα θα ερθει και η επισκεψη απο μηχανικο και αγχωνομαι μηπως το εκτιμησει παρα κατω αν και το σπιτι ειναι ευκαιρία στην τιμη που μου δινεται. Εχω διαβασει σε παλιοτερα post οτι γενικα ειναι χαλαρος απλα ηθελα και καποια πιο προσφατη εμπειρια.
futureshock Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) παιδια μια ερωτηση, απο μεριας πωλητη τι λεφτα χρειαζεται στο περιπου για να ολοκληρωθει η ολη διαδικασια; Γιατι η ιδιοκτητρια που θελω να αγορασω το σπιτι εχει θεμα με τα φραγκα. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από futureshock
techplastic Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Στις 3/4/2025 στις 12:52 ΠΜ, Yohji είπε Αν πηρες προέγκριση πριν τις 17/3 δεν χρειάζεται ξανά βεβαίωση επιλεξιμότητας. Αν ήταν μετά χρειάζεσαι. Καλησπέρα , αυτό που γράφεις υπάρχει κάπου επίσημα καταγεγραμμένο ? Καλησπέρα , εμείς κάναμε εκ νέου την αίτηση για την επιλεξιμότητα αφού μας το ζήτησαν από την τράπεζα και ενώ είχαμε ήδη πάρει την προέγκριση (και φυσικά είχαμε την επιλεξιμότητα ) τώρα με την νέα φορολογική δήλωση κοπήκαμε για λίγο πάνω από το όριο που υπάρχει για τα έγγαμα ζευγάρια . Δυστυχώς θα είναι αρκετός ο κόσμος που θα έχει πάθει το ίδιο , αλλά το θεωρώ πολύ λάθος για ένα μικρό ποσό παραπάνω και ενώ ήταν δεκτή η προηγούμενη αίτηση τώρα να "κοπούμε" ....
Yohji Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Ναι έχει βγει ΦΕΚ απορώ πως δεν σας ειδοποίησαν από την τράπεζα. Αρκεί να πήρατε την προέγκριση πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία 4 ώρες πριν, techplastic είπε Καλησπέρα , αυτό που γράφεις υπάρχει κάπου επίσημα καταγεγραμμένο ? Καλησπέρα , εμείς κάναμε εκ νέου την αίτηση για την επιλεξιμότητα αφού μας το ζήτησαν από την τράπεζα και ενώ είχαμε ήδη πάρει την προέγκριση (και φυσικά είχαμε την επιλεξιμότητα ) τώρα με την νέα φορολογική δήλωση κοπήκαμε για λίγο πάνω από το όριο που υπάρχει για τα έγγαμα ζευγάρια . Δυστυχώς θα είναι αρκετός ο κόσμος που θα έχει πάθει το ίδιο , αλλά το θεωρώ πολύ λάθος για ένα μικρό ποσό παραπάνω και ενώ ήταν δεκτή η προηγούμενη αίτηση τώρα να "κοπούμε" .... Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Yohji
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα