NTDARK Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 21 ώρες πριν, GIORGOS_SPITIMOU2 είπε Tι προέγκριση σας έδωσε η Τράπεζα Alpha Bank ? Ήταν αυστηρή με βάση τα εισοδήματά σας ???? Έχω κάνει την καινούργια φορολογική δήλωσή μου και περιμένω προέγκριση απο alpha bank. Μπορείτε να μου πείτε με τι εισοδήματα και τι προεγκρίσεις δίνονται ? Ευχαριστώ ! Ζητησαμε 150κ και την εδωσε. Εχουμε προέγκρισης μεχρι 180κ. Η Alpha το δεχτηκε απευθείας, αντιθέτως η Πειραιώς μας ειχε δωσει μονο για 100κ. Γενικα αν η μια τραπεζα σε απορριψει δες και τις υπολοιπες γιατι ειναι αναλογως. Η Πειραιώς μαλιστα μας ενημερωσε οτι οι προεγκρισεις δινονται αυτοματα απο την ΕΑΤ και δεν εμπλέκεται η τράπεζα. Απο την αλλη η Alpha μας ειπε οτι η τράπεζα κάλλιστα επηρεάζει την προέγκριση. Το δανειο βγηκε για την κοπέλα μου οπου ευτυχως με το ΜΟ των εκκαθαριστικών των 3 τελευταιων ετων ηταν ελαχιστα κατω απο τα 20κ. 1
SofoS@ Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 15 ώρες πριν, NTDARK είπε Ζητησαμε 150κ και την εδωσε. Εχουμε προέγκρισης μεχρι 180κ. Η Alpha το δεχτηκε απευθείας, αντιθέτως η Πειραιώς μας ειχε δωσει μονο για 100κ. Γενικα αν η μια τραπεζα σε απορριψει δες και τις υπολοιπες γιατι ειναι αναλογως. Η Πειραιώς μαλιστα μας ενημερωσε οτι οι προεγκρισεις δινονται αυτοματα απο την ΕΑΤ και δεν εμπλέκεται η τράπεζα. Απο την αλλη η Alpha μας ειπε οτι η τράπεζα κάλλιστα επηρεάζει την προέγκριση. Το δανειο βγηκε για την κοπέλα μου οπου ευτυχως με το ΜΟ των εκκαθαριστικών των 3 τελευταιων ετων ηταν ελαχιστα κατω απο τα 20κ. Από περιέργεια, γιατί είχα δει ότι αρχικά (αδίκως) δεν μπορούσες να πάρεις προέγκριση από δύο τράπεζες. Έχει αλλάξει αυτό; Χρειάστηκε να κάνεις κάποια αίτηση ακύρωσης στην προέγκριση της πειραιώς για να κάνεις μετά αίτηση και στην alpha;
NTDARK Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 23 λεπτά πριν, SofoS@ είπε Από περιέργεια, γιατί είχα δει ότι αρχικά (αδίκως) δεν μπορούσες να πάρεις προέγκριση από δύο τράπεζες. Έχει αλλάξει αυτό; Χρειάστηκε να κάνεις κάποια αίτηση ακύρωσης στην προέγκριση της πειραιώς για να κάνεις μετά αίτηση και στην alpha; Ναι την εκανε την ακυρωση αυτοματα η alpha. Ή μπορεις να περιμενεις να ληξει η πρωτη.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, SofoS@ είπε Από περιέργεια, γιατί είχα δει ότι αρχικά (αδίκως) δεν μπορούσες να πάρεις προέγκριση από δύο τράπεζες. Έχει αλλάξει αυτό; Χρειάστηκε να κάνεις κάποια αίτηση ακύρωσης στην προέγκριση της πειραιώς για να κάνεις μετά αίτηση και στην alpha; Προέγκριση μπορούσες κανονικά να πάρεις απο δύο. Απλά όταν βρεις ακίνητο προχωράς μόνο με τη μια (κοινή λογική κιόλας). Οι υπάλληλοι στις τράπεζες ειναι κυρίως ημιμαθείς οπότε αναπαρήγαγαν αυτη τη λάθος πληροφορία Επεξ/σία 2 Απριλίου από ProponitisTouKanape
astakos7 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Καλησπέρα και από εμένα. Έκανα αρχές Φεβρουαρίου την αίτηση για 100000 εγκρίθηκα και ψάχνω για σπίτι μέχρι 190.000 . Έχω τα μισά και υπολογίζω ότι θα χρειαστώ αλλά 12000(χαρτουρες + βάψιμο και καμιά επιδιορθωση) . Βρήκα ένα σπίτι του 84 στα 140000 το οποίο θα το ανακαινισω πλήρως , υπολογίζω να φτάσει 200 σύμφωνα με τον μηχανικό. Είδα σήμερα όμως ότι δεν πρέπει να είναι μισθωμένο το επιλέξιμη σπιτι ,το οποίο αυτή την εποχή το νοικιάζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Σε αυτή τη περίπτωση απορρίπτεται;
nestadim Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Καλησπερα σας, γυρισα σημερα απο την πειραιως πηγα να ρωτησω για τα δικαιολογητικα που θελουν για προεγκριση. Πληροφοριακα ρωτησα για το επιτοκιο αυτη τη στιγμη εκει το δινουν 1.95. Εχει ρωτησει κανεις σε αλλη τραπεζα για κατι καλυτερο; Θελω να παω να ρωτησω εθνικη και eurobank που εχω και λογαριασμο σε αυτες.
Terteri Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 39 λεπτά πριν, astakos7 είπε Καλησπέρα και από εμένα. Έκανα αρχές Φεβρουαρίου την αίτηση για 100000 εγκρίθηκα και ψάχνω για σπίτι μέχρι 190.000 . Έχω τα μισά και υπολογίζω ότι θα χρειαστώ αλλά 12000(χαρτουρες + βάψιμο και καμιά επιδιορθωση) . Βρήκα ένα σπίτι του 84 στα 140000 το οποίο θα το ανακαινισω πλήρως , υπολογίζω να φτάσει 200 σύμφωνα με τον μηχανικό. Είδα σήμερα όμως ότι δεν πρέπει να είναι μισθωμένο το επιλέξιμη σπιτι ,το οποίο αυτή την εποχή το νοικιάζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Σε αυτή τη περίπτωση απορρίπτεται; Ναι..Δεν είναι επιλέξιμο εφόσον υπάρχουν μέσα ενοικιαστές. Θα πρέπει να λήξει το συμβόλαιο ή να κάνετε λύση συμβολαίου για να μπορέσει μετά να γίνει η αίτηση στην τράπεζα για το συγκεκριμένο ακίνητο.
techplastic Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου Στις 1/4/2025 στις 1:56 ΜΜ, venomawakens7 είπε Καλησπέρα φίλοι , έκανα σήμερα πρώτη φορά ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. Άργησα επειδή περίμενα να καταθέσω τη νέα φορολογική δήλωση στην οποία τα εισοδήματα μου είναι εντός των ορίων. Το αίτημα μου απορρίφθηκε αυτόματα με το που το κατέθεσα μου ήρθε sms με τη δικαιολογία ότι το εισόδημα μου ξεπερνά το ανώτατο όριο. Τα όρια που ανέφερε το sms αφορούσαν την παλιά δήλωση και οχι την νέα που κατέθεσα και οριστικοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα. Γνωρίζετε πως πρέπει να κινηθώ; Έστειλα ένα mail στην υποστήριξη του Σπίτι μου 2, απάντηση δεν έχω ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό το μπέρδεμα επειδή η οριστικοποίηση της φορολογικής έγινε τόσο πρόσφατα ; Γίνεται να υποβάλω εκ νέου αίτημα ; Καλησπέρα , αναφέρεσαι στην αίτηση για την βεβαίωση επιλεξιμότητας ?Εμείς ενώ την πήραμε και κάναμε και όλα τα χαρτιά στην Πειραιώς για την προέγκριση την οποία την πήραμε και αυτήν τώρα μας ζήτησαν να κάνουμε ξανά αίτηση για την επιλεξιμότητα με τα νέα φορολογικά στοιχεία , στο φοροτεχνικό γραφείο που ρώτησα πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση μου είπαν μετά από μια βδομάδα από την στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης . 1
Yohji Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, NTDARK είπε Ζητησαμε 150κ και την εδωσε. Εχουμε προέγκρισης μεχρι 180κ. Η Alpha το δεχτηκε απευθείας, αντιθέτως η Πειραιώς μας ειχε δωσει μονο για 100κ. Γενικα αν η μια τραπεζα σε απορριψει δες και τις υπολοιπες γιατι ειναι αναλογως. Η Πειραιώς μαλιστα μας ενημερωσε οτι οι προεγκρισεις δινονται αυτοματα απο την ΕΑΤ και δεν εμπλέκεται η τράπεζα. Απο την αλλη η Alpha μας ειπε οτι η τράπεζα κάλλιστα επηρεάζει την προέγκριση. Το δανειο βγηκε για την κοπέλα μου οπου ευτυχως με το ΜΟ των εκκαθαριστικών των 3 τελευταιων ετων ηταν ελαχιστα κατω απο τα 20κ. Εμένα ισχύει το αντίθετο. Η Πειραιώς μου έδωσε το μαξ βάση μισθοδοσίας ενώ η Alpha δεν μου το δίνε μέχρι να έβγαινε η νέα μου φορολογική με το πιο updated εισόδημα (του 23 ήταν χαμηλή) Επεξ/σία 2 Απριλίου από Yohji
Soki11 Δημοσ. 2 Απριλίου Δημοσ. 2 Απριλίου 2 ώρες πριν, techplastic είπε Καλησπέρα , αναφέρεσαι στην αίτηση για την βεβαίωση επιλεξιμότητας ?Εμείς ενώ την πήραμε και κάναμε και όλα τα χαρτιά στην Πειραιώς για την προέγκριση την οποία την πήραμε και αυτήν τώρα μας ζήτησαν να κάνουμε ξανά αίτηση για την επιλεξιμότητα με τα νέα φορολογικά στοιχεία , στο φοροτεχνικό γραφείο που ρώτησα πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση μου είπαν μετά από μια βδομάδα από την στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης . Να ξέρεις δεν ισχύει αυτό, έκανα εχθές και τα δύο και βγήκαν κανονικά.
Yohji Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 3 ώρες πριν, techplastic είπε Καλησπέρα , αναφέρεσαι στην αίτηση για την βεβαίωση επιλεξιμότητας ?Εμείς ενώ την πήραμε και κάναμε και όλα τα χαρτιά στην Πειραιώς για την προέγκριση την οποία την πήραμε και αυτήν τώρα μας ζήτησαν να κάνουμε ξανά αίτηση για την επιλεξιμότητα με τα νέα φορολογικά στοιχεία , στο φοροτεχνικό γραφείο που ρώτησα πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση μου είπαν μετά από μια βδομάδα από την στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης . Αν πηρες προέγκριση πριν τις 17/3 δεν χρειάζεται ξανά βεβαίωση επιλεξιμότητας. Αν ήταν μετά χρειάζεσαι.
SofoS@ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:19 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:19 μμ 18 ώρες πριν, NTDARK είπε Ναι την εκανε την ακυρωση αυτοματα η alpha. Ή μπορεις να περιμενεις να ληξει η πρωτη. 18 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Προέγκριση μπορούσες κανονικά να πάρεις απο δύο. Απλά όταν βρεις ακίνητο προχωράς μόνο με τη μια (κοινή λογική κιόλας). Οι υπάλληλοι στις τράπεζες ειναι κυρίως ημιμαθείς οπότε αναπαρήγαγαν αυτη τη λάθος πληροφορία Εμένα όπως είχα πει σε παλαίοτερο πόστ, όταν πρωτοξεκίνησαν οι αίτησεις, πήρα προέγκριση από την πειραίως και όταν πήγα σε alpha και attica να ρωτήσω μου είπαν και οι δύο πως πρέπει να ακυρώσω την προέγκριση στην πειραίως για να κάνω αίτηση, γιατί όλες οι τράπεζες κάνουν σε ένα κοινό σύστημα την αίτηση και δεν σε αφήνει αν εχει κάνει αίτηση προέγκρισης άλλη τράπεζα Μιλάω για την περίπτωση που δεν είναι αρνητική η απάντηση στην αρχική αίτηση, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αν έχεις υπογράψει την προέγκριση ή οχι. Καταλάβαινα πως στηριζόντουσαν στο άρθρο 6 παρ.1 του ΦΕΚ Spoiler 1. Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 της παρούσας και επιθυμούν να συμμε- τάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση υπαγω- γής σε ένα μόνο συνεργαζόμενο Πιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής τους. Δικαίωμα υποβολής αίτησης σε έτερο Πιστωτικό Ίδρυμα έχουν μόνο όσοι υπέβαλαν αρχικά αίτηση σε Πιστωτικό Ίδρυμα, η οποία απορρίφθηκε κατά την πιστοληπτική αξιολόγησή της ή όσοι δεν έχουν λάβει απάντηση εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της αίτησής τους. Αλλά μου φαινόταν άδικο γιατί όπως βλέπουμε μια τράπεζα σου δίνει το μέγιστο και άλλη τράπεζα σου δίνει λιγότερα ή πχ η attica δεν σου λέει το τελικό επιτόκιο ( Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου από 0,80% έως 2,00%) μέχρι να κάνεις αίτηση σε αντίθεση με τις άλλες που είναι γνωστό από πριν. Ήθελα να κάνω και στην attica παρόλο που η πειραιώς μου έδωσε το μέγιστο.
astakos7 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:40 μμ Βρήκα χθες το απόγευμα μια πολύ καλή περίπτωση από ιδιώτη το βλέπω σήμερα άψογο με καλή τιμή. Με άδεια το 2007 μιλάω με τράπεζα μου λέει πρέπει να είναι μέχρι το 05 η άδεια. Μάλλον θα καταλήξω σε στεγαστικό και θα απορρίψω το Σπίτι μου 2 ,οι όροι είναι απλά τραγικοί 3
AndreasK_Piraeus Δημοσ. Πέμπτη στις 10:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:09 μμ Στις 1/4/2025 στις 1:56 ΜΜ, venomawakens7 είπε Καλησπέρα φίλοι , έκανα σήμερα πρώτη φορά ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. Άργησα επειδή περίμενα να καταθέσω τη νέα φορολογική δήλωση στην οποία τα εισοδήματα μου είναι εντός των ορίων. Το αίτημα μου απορρίφθηκε αυτόματα με το που το κατέθεσα μου ήρθε sms με τη δικαιολογία ότι το εισόδημα μου ξεπερνά το ανώτατο όριο. Τα όρια που ανέφερε το sms αφορούσαν την παλιά δήλωση και οχι την νέα που κατέθεσα και οριστικοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα. Γνωρίζετε πως πρέπει να κινηθώ; Έστειλα ένα mail στην υποστήριξη του Σπίτι μου 2, απάντηση δεν έχω ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό το μπέρδεμα επειδή η οριστικοποίηση της φορολογικής έγινε τόσο πρόσφατα ; Γίνεται να υποβάλω εκ νέου αίτημα ; Καλησπέρα φίλε μου , Η οριστικοποίηση των φορολογικών δεδομένων γίνεται σχετικά άμεσα , συνήθως εντός 24 ωρων , οπότε και αυτά αντλούνται από την εφαρμογή . Βεβαιώσου ότι για το 2024 δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματά πέρα από εργασία (μισθοί ή έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα) τα όποια μπορεί να φορολογούνται αυτοτελώς (όπως πχ μερίσματα , ενοίκια ή τόκοι καταθέσεων, έστω και 1€ αν είσαι κοντά στο όριο μπορεί να σου κάνουν ζημιά). Αν εμπίπτεις σε τεκμήρια το εισόδημα λογίζεται με τεκμαρτό τρόπο και έτσι το περνάει στην εφαρμογή. Επίσης βεβαιώσου πως κατά την διάρκεια της αίτησης ανήκεις στην σωστή κατηγορία (άγαμος, έγγαμος και πόσα τέκνα) . Στην αρχή, όταν κάνεις την αίτηση τα αναφέρει. Αν δεν είναι σωστά μπορεί να σου μειώσει το εισοδηματικό κριτήριο. Αν υπάρχουν εισοδήματα που απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος του ν. 4172/2013 , όπως πχ επίδομα ανεργίας , κοινωνικά επιδόματα ή εισοδήματα ατόμων με 80% και άνω αναπηρία , να γνωρίζεις πως παρότι υπάρχει πρόβλεψη από την ΚΥΑ να μην προσμετρώνται στο ανώτατο εισόδημα, η εφαρμογή τα προσθέτει και πετάει δικαιούχους εκτός προγράμματος . Και εγώ σε αυτήν τη κατηγορία ανήκω ( διάβασε σχετικά https://www.insomnia.gr/forums/topic/832425-σπίτι-μου-2/page/55/#findComment-60633576 ) Αυτό συμβαίνει γιατί όταν η εφαρμογή επιλεξιμότητας ζητάει το συνολικο φορολογητέο εισόδημα, η ΑΑΔΕ επιστρέφει μέσω διαλειτουργικότητας και τα παραπάνω ποσά , ενώ με βάση την ΚΥΑ δεν θα έπρεπε και αυτό είναι λάθος. Για την πρόβλημα αυτό υπεύθυνη είναι η Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΔΗΛΕΔ) της ΑΑΔΕ. Γενικά έχε κατά νου πως με ότι έχει να κάνει το εισόδημα , εάν θες να εξυπηρετηθείς θα πρέπει να ανοίξεις αίτημα μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, Μητρώο και Επικοινωνία μέσω της επιλογής «Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», επιλέγοντας κατηγορία «Εισόδημα Φυσικών Προσόπων (E1,E2E3)” ή «Χωρίς Θεματική ενότητα» και στον τίτλο γράφεις πχ «Πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ – Πρόβλημα με την επιλεξιμότητα λόγω εισοδήματος)» , αναφέροντας του αναλυτικά που θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα. Επίσης μπορείς να στείλεις mail στην Διεύθυνση Εξυπηρέτησης (Δ.ΕΞΥ.) https://www.aade.gr/taxonomy/term/29326 (Προιστάμενος) και την Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ.) της Α.Α.Δ.Ε. https://www.aade.gr/taxonomy/term/29160 (Προιστάμενος) Εφόσον σε πετάει εκτός , είναι πολύ πιθανό το νούμερο που σου εμφανίζει να είναι μέσος όρος τριετίας με τα προαναφερόμενα ποσά. Καλό θα ήταν να τσεκάρεις τα εισοδήματα σου με ένα λογιστή για να βεβαιωθείς. Εμένα ακόμα και με την δήλωση του 2024 εμμένει να με θέτει εκτός βγάζοντας μου τον μέσο όρο τριετίας 22-24. Εχω ανοίξει αίτημα στην ΑΑΔΕ και τον Συνηγορο του Πολίτη και περιμένω. Όσο αφορά την Αναπτυξιακή Τράπεζα να ξέρεις ότι αργούν πολύ να απαντήσουν και όταν το κάνουν συνήθως είναι copy – paste της ΚΥΑ , οπότε εφόσον πρόκειται για πρόβλημα με το εισόδημα απευθύνσου κατευθείαν στην ΑΑΔΕ . Καλό είναι, βέβαια , να υπάρχει ένα mail προς την ΕΑΤ για να καταγράφεται το πρόβλημα. Κανονικά είναι υποχρεωμένοι εφόσον τα στοιχεία του Ε1 είναι σωστά να ανοίγουν και εκείνοι αίτημα για το όποιο θέμα στην ΑΑΔΕ εφόσον είναι το επίσημο HelpDesk του προγράμματος. Τέλος , μπορείς να ξανακάνεις αίτηση αν θέλεις . Προς το παρόν από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό. Ελπίζω να βοήθησα και μην σε μπέρδεψα. 1
txcellas Δημοσ. Παρασκευή στις 12:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:28 μμ Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι χαζό. Η τράπεζα απαιτεί το 10% των χρημάτων του δανείου που θα σου δώσει. Δηλαδή αν πω ότι θέλω 200k δανείου πρέπει να τους δείξω ότι έχω τουλάχιστον 20k, σωστα; Αυτά τα 20k θα τα χρησιμοποιήσω ως δικα μου χρηματα για την αγορά ή με κάποιο τρόπο τα δεσμεύει η τράπεζα για ασφάλεια; Δηλαδή αν δει ότι έχω τα 20 k προχωράει και εγώ μπορώ να τα χρησιμοποιήσω όπως θέλω μετά την εκταμίευση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα