Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, NTDARK είπε

Σε εμας δοθηκε απο Alpha 2,39% (τρεχον euribor) + 1.5% spread = 3,89% /2 (μιας και το 50% ατοκο) = τελικο 1,94%
Ρωτησαμε αν μπορει να μην ειναι κυμαινομενο για τα πρωτα Χ χρονια και η απαντηση ηταν αρνητικη

Σχεδόν 2%?? Εμένα σε Πειραιώς με το Σπίτι Μου 1 πλέων είναι στο 1,2%! Έχει διαφορά μεταξύ τους τελικά! 

• Like 1
  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NTDARK είπε

Σε εμας δοθηκε απο Alpha 2,39% (τρεχον euribor) + 1.5% spread = 3,89% /2 (μιας και το 50% ατοκο) = τελικο 1,94%
Ρωτησαμε αν μπορει να μην ειναι κυμαινομενο για τα πρωτα Χ χρονια και η απαντηση ηταν αρνητικη

Tι προέγκριση σας έδωσε η Τράπεζα Alpha Bank ? Ήταν αυστηρή με βάση τα εισοδήματά σας ????

Έχω κάνει την καινούργια φορολογική δήλωσή μου και περιμένω προέγκριση απο alpha bank. Μπορείτε να μου πείτε με τι εισοδήματα και τι προεγκρίσεις δίνονται ? Ευχαριστώ !

10 ώρες πριν, NTDARK είπε

Δημοσ.
7 hours ago, MorcyGr said:

Σχεδόν 2%?? Εμένα σε Πειραιώς με το Σπίτι Μου 1 πλέων είναι στο 1,2%! Έχει διαφορά μεταξύ τους τελικά! 

Λογικό, αφού το ένα είναι 50% άτοκο (σπίτι μου 2) ενώ το άλλο 75% άτοκο (σπίτι μου 1). 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,  

Σήμερα επισκέφθηκα την Εθνική Τράπεζα για να καταθέσω αίτηση και πράγματι με ενημέρωσαν ότι απαιτείται νέα βεβαίωση καθώς και η φορολογική δήλωση του 2024.  

Ρώτησα, επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικού δανείου για την κάλυψη του 10%, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο, μου ανέφεραν ότι μπορεί να γίνει αίτηση για καταναλωτικό δάνειο, εφόσον έχει ήδη προχωρήσει η αρχική αίτηση.  

Επιπλέον, μου είπαν κάτι που με προβλημάτισε: εάν κάποιος έχει υποβάλει αίτημα για ποσό π.χ. 150.000€, αλλά τελικά βρει ακίνητο αξίας 120.000€, και ο μηχανικός το κοστολογήσει στις 150.000€, τότε η τράπεζα μπορεί να καλύψει όλο το ποσό. Έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο; Ισχύει όντως αυτή η διαδικασία;  

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Soki11 είπε

Καλησπέρα σας,  

Σήμερα επισκέφθηκα την Εθνική Τράπεζα για να καταθέσω αίτηση και πράγματι με ενημέρωσαν ότι απαιτείται νέα βεβαίωση καθώς και η φορολογική δήλωση του 2024.  

Ρώτησα, επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικού δανείου για την κάλυψη του 10%, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο, μου ανέφεραν ότι μπορεί να γίνει αίτηση για καταναλωτικό δάνειο, εφόσον έχει ήδη προχωρήσει η αρχική αίτηση.  

Επιπλέον, μου είπαν κάτι που με προβλημάτισε: εάν κάποιος έχει υποβάλει αίτημα για ποσό π.χ. 150.000€, αλλά τελικά βρει ακίνητο αξίας 120.000€, και ο μηχανικός το κοστολογήσει στις 150.000€, τότε η τράπεζα μπορεί να καλύψει όλο το ποσό. Έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο; Ισχύει όντως αυτή η διαδικασία;  

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Κι εμείς με εθνική είμαστε. 

1) απίθανο να σου δώσει όλο το ποσό η τράπεζα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει μέχρι και το 90% του ποσού, που θα το εκτιμήσει ο μηχανικός. 

2) συνήθως ο μηχανικός, ειδικά τώρα που είναι όλα υπερτιμημένα, δε θα στο εκτιμήσει όσο θέλει να το δώσει ο πωλητής. Εκτός αν βρεις κάτι κοψοχρονιά. Επίσης και να τον πιάσεις, να τον παρακαλέσεις, δεν είναι μόνο στο δικό του χέρι. Περνάει κι από ακόμα μια επιτροπή. 

Τουλάχιστον σε εμάς αυτό συνεβει.  Τώρα είμαστε σε φάση ένστασης για την εκτίμηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλοι , έκανα σήμερα πρώτη φορά ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. 
Άργησα επειδή περίμενα να καταθέσω τη νέα φορολογική δήλωση στην οποία τα εισοδήματα μου είναι εντός των ορίων. 
Το αίτημα μου απορρίφθηκε αυτόματα με το που το κατέθεσα μου ήρθε sms με τη  δικαιολογία ότι το εισόδημα μου ξεπερνά το ανώτατο όριο.
Τα όρια που ανέφερε το sms αφορούσαν την παλιά δήλωση και οχι την νέα που κατέθεσα και οριστικοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα.

Γνωρίζετε  πως πρέπει να κινηθώ;
Έστειλα ένα mail στην υποστήριξη του Σπίτι μου 2, απάντηση δεν έχω ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό το μπέρδεμα επειδή η οριστικοποίηση της φορολογικής έγινε τόσο πρόσφατα ; Γίνεται να υποβάλω εκ νέου αίτημα ; 

Επεξ/σία από venomawakens7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, venomawakens7 είπε

Καλησπέρα φίλοι , έκανα σήμερα πρώτη φορά ηλεκτρονική αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. 
Άργησα επειδή περίμενα να καταθέσω τη νέα φορολογική δήλωση στην οποία τα εισοδήματα μου είναι εντός των ορίων. 
Το αίτημα μου απορρίφθηκε αυτόματα με το που το κατέθεσα μου ήρθε sms με τη  δικαιολογία ότι το εισόδημα μου ξεπερνά το ανώτατο όριο.
Τα όρια που ανέφερε το sms αφορούσαν την παλιά δήλωση και οχι την νέα που κατέθεσα και οριστικοποίησα την προηγούμενη εβδομάδα.

Γνωρίζετε  πως πρέπει να κινηθώ;
Έστειλα ένα mail στην υποστήριξη του Σπίτι μου 2, απάντηση δεν έχω ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό το μπέρδεμα επειδή η οριστικοποίηση της φορολογικής έγινε τόσο πρόσφατα ; Γίνεται να υποβάλω εκ νέου αίτημα ; 

Πάτα hbd ή ΕΑΤ επικοινωνία και πάρε τηλέφωνο, το σηκώνουν γενικά και θα σου πουν αυτοί.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Εψιλάντης είπε

Πάτα hbd ή ΕΑΤ επικοινωνία και πάρε τηλέφωνο, το σηκώνουν γενικά και θα σου πουν αυτοί

Ευχαριστώ, τώρα είδα πως το mail που έστειλα έχει πάει σε αυτούς. Θα περιμένω λίγο και εάν δεν απαντήσουν θα τους καλέσω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Terteri είπε

1) απίθανο να σου δώσει όλο το ποσό η τράπεζα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει μέχρι και το 90% του ποσού, που θα το εκτιμήσει ο μηχανικός. 

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά πλέον φτάνουν το 100% τουλάχιστον στην Εθνική που κοίταξα για το ΕΣΤΙΑ προνόμιο (εκτός προγράμματος σπίτι μου). Οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το έχουν επεκτείνει και εκεί

image.png.43bfb0d2e43ea1c98fa3c8d4e0d35535.png

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xdanger είπε

Έτσι νόμιζα και εγώ αλλά πλέον φτάνουν το 100% τουλάχιστον στην Εθνική που κοίταξα για το ΕΣΤΙΑ προνόμιο (εκτός προγράμματος σπίτι μου). Οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το έχουν επεκτείνει και εκεί

image.png.43bfb0d2e43ea1c98fa3c8d4e0d35535.png

Α για άλλα προγράμματα δεν γνωρίζω.. Αλλά θα το ψάξω!!! 

Μακάρι να υπάρχει κάτι τέτοιο για να βοηθήσει τον κόσμο.. Το θέμα είναι και τί επιτόκιο έχει αυτό! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Terteri είπε

Α για άλλα προγράμματα δεν γνωρίζω.. Αλλά θα το ψάξω!!! 

Μακάρι να υπάρχει κάτι τέτοιο για να βοηθήσει τον κόσμο.. Το θέμα είναι και τί επιτόκιο έχει αυτό! 

Προσωπικά αφού η μοίρα έκατσε έτσι και έκανε φτερά το 10%,  δεν θα κοιτάξω το επιτόκιο.. Αλλά αν προχωρήσω εν τέλει και μάθω θα ενημερώσω. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά αν κάποιος έχει ολοκληρώσει να μας έλεγε τι κόστος είναι για την προσημειωση του ακινήτου καθώς και τα υπόλοιπα κόστη που θα προκύψουν. Τεχνικός και νομικός έλεγχος είναι δωρεάν από ότι διάβασα!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Soki11 είπε

κάτι που με προβλημάτισε: εάν κάποιος έχει υποβάλει αίτημα για ποσό π.χ. 150.000€, αλλά τελικά βρει ακίνητο αξίας 120.000€, και ο μηχανικός το κοστολογήσει στις 150.000€, τότε η τράπεζα μπορεί να καλύψει όλο το ποσό. Έχετε ακούσει κάτι αντίστοιχο; Ισχύει όντως αυτή η διαδικασία;  

ισχύει αυτό αλλά στα κλασσικά στεγαστικά δάνεια, όχι στο πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, txcellas είπε

Γενικά αν κάποιος έχει ολοκληρώσει να μας έλεγε τι κόστος είναι για την προσημειωση του ακινήτου καθώς και τα υπόλοιπα κόστη που θα προκύψουν. Τεχνικός και νομικός έλεγχος είναι δωρεάν από ότι διάβασα!

Θα σας παραθέσω απόσπασμα από το email της τράπεζας για τα έξοδα, για ένα δάνειο 120.000€. Τα ποσά αλλάζουν ανάλογα με το ποσό δανεισμού. 

Παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά τα στάδια της διαδικασίας χορήγησης στεγαστικού δανείου και τα αντίστοιχα έξοδα:

-Επιλεξιμότητα- Προέγκριση

-Νομικός και Τεχνικός προέλεγχος - Δέσμευση Πόρων

-Τελική Έγκριση

-Κατάρτιση συμβολαίου αγοραπωλησίας, συμβολαιογραφικά, φόρος μεταβίβασης ή απαλλαγή, τέλη καταχώρησης, μεσιτική αμοιβή, δικηγορική αμοιβή (αν μεσολαβούν δικηγόρος και μεσίτης)

-Τελικός νομικοτεχνικός έλεγχος 74,4€ και 136,40€ αντίστοιχα, για οριζόντια ιδιοκτησία πχ διαμέρισμα

-Σύμβαση

-Έκδοση απόφασης εγγραφής βάρους 330,64€ δικηγόρος ΕΤΕ, παράσταση για δικηγόρο πελάτη (κατόπιν συμφωνίας μαζί σας) και αμοιβή για δικηγόρο καταλόγου που θα ελέγχει τον φάκελο για λογαριασμό του Ειρηνοδικείου κατ’ εκτίμηση 160€

-Τέλη Κτηματολογίου για εγγραφή βάρους για ποσό 120.000€ ανέρχονται σε περίπου 1.872€

-Κατάθεση-βεβαίωση εγγραφής 173,60€

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα ερωτηση , δεν βρηκα κατι σε προηγούμενες σελίδες. Εάν θέλεις να λάβεις μέρος στο πρόγραμμα , αλλα δεν εχεις κανενα κεφάλαιο για οτι έξοδα προκύψουν , ( 10% , μεσίτης , δικηγόρος , συμβολαιογράφος , μηχανικού , και αν ξεχνάω κατι.) 
τι λύση υπάρχεις αν υπάρχει; 
και τι budget  θα επρεπε να εχεις στην ακρη για να καλυψεις τα προσθετα εξοδα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...