Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 21/3/2025 στις 3:26 ΜΜ, NTDARK είπε

Ναι και εμας με φορολογικο ετος 2024 μας ζητησαν εγγραφα, τα οποια τα δεχτηκαν, απλα μας ειπαν να κανουμε και νεα βεβαιωση επιλεξιμοτητας (ειχε γινει σε αλλη τραπεζα αιτηση και λογω χαμηλου τελικου δανειου καναμε τη διαδικασια και απο νεα τραπεζα). Η τραπεζα μας ειπε να τη βγαλουμε ξανα αλλα δεν δουλευει το συστημα για να βγει..

Στις 21/3/2025 στις 2:44 ΜΜ, tsifpan είπε

Χθες με ενημέρωση η τράπεζα μου  έχουν παγώσει η νέες αίτησης γιατί  με εντολή από την ΕΤΑ οι νέες αιτήσεις θα γίνονται με εισοδήματα φορολογικό έτος 2024.

Καλησπέρα,

Δεν είχατε βγάλει βεβαίωση επιλεξιμότητας καθόλου; Ή την είχατε εκδώσει και σας ζήτησε η τράπεζα νέα με φορολογικό έτος το 2024;

• Απαντ. 993
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, georgep800 είπε

Καλησπέρα,

Δεν είχατε βγάλει βεβαίωση επιλεξιμότητας καθόλου; Ή την είχατε εκδώσει και σας ζήτησε η τράπεζα νέα με φορολογικό έτος το 2024;

Ειχαμε βγαλει πρωτη φορα το Γεναρη, αλλα δεν μας καλυψε η τραπεζα που ειχαμε παει και ξανακαναμε τωρα τη διαδικασια με διαφορετικη. Και επειδη εχουν ανοιξει οι αιτησεις για το νεο φορολογικο ετος μας ζητησαν καινουρια βεβαιωση

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Βγήκε και εμένα η προέγκριση και είναι στα 100.000, ψάχνω εδώ και μήνες κάτι αξιόλογο γύρω στα 105.000 και δεν βρίσκω τίποτα. Έχω στην άκρη κοντά στα 30.000 δικά μου και σκέφτομαι να αρχίσω να ψάχνω για σπίτι πάνω από 110.000 αλλά έχω πεθάνει στο άγχος γιατί νομίζω ότι δεν θα καταφέρω να καλύψω τα έξοδα της αγοράς του σπιτιού. Γενικά είμαι άσχετος, δεν ξέρω τι έξοδα αγοράς θα έχω συν το πόσο θα το εκτιμήσει ο μηχανικός. Εάν σας είναι εύκολο δώστε μου μερικά tips και γενικά πείτε μου την γνώμη σας με το πώς να κινηθώ. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

• Haha 1
Δημοσ.

Καλημέρα , εμείς πήραμε την προέγκριση από την τράπεζα πειραιώς , την περασμένη Δευτέρα πήγα να υπογράψω τα χαρτιά και μου ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να βγάλουμε ξανά το χαρτί της επιλεξιμότητας και τα σχετικά Ε1 κτλ...... άντε πάλι στην αρχή για την αναμονή , δυστυχώς κάποιοι λόγο φορολογικής διαφοράς ίσως και "κοπούν" 😐.

• Sad 1
Δημοσ.
On 24/03/2025 at 20:01, sandwta said:

Καλησπέρα παιδιά. Βγήκε και εμένα η προέγκριση και είναι στα 100.000, ψάχνω εδώ και μήνες κάτι αξιόλογο γύρω στα 105.000 και δεν βρίσκω τίποτα. Έχω στην άκρη κοντά στα 30.000 δικά μου και σκέφτομαι να αρχίσω να ψάχνω για σπίτι πάνω από 110.000 αλλά έχω πεθάνει στο άγχος γιατί νομίζω ότι δεν θα καταφέρω να καλύψω τα έξοδα της αγοράς του σπιτιού. Γενικά είμαι άσχετος, δεν ξέρω τι έξοδα αγοράς θα έχω συν το πόσο θα το εκτιμήσει ο μηχανικός. Εάν σας είναι εύκολο δώστε μου μερικά tips και γενικά πείτε μου την γνώμη σας με το πώς να κινηθώ. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

δε μπορεις να παρεις σπιτι με 100.000 σημερα ,δεν ειναι ρεαλιστικο σεναριο.

Εκτος αν πας σε ισογειο ή καποιο σε οροφο πολυ μετριας καταστασης.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, txcellas είπε

Οσοι εχετε προχωρησει τι επιτοκιο σας εδωσε η τράπεζα; Κοιταω για attica

Από τι είδες ο ίντερνετ η attica bank έχει ίσως το χαμηλότερο επιτόκιο από όλες τις συστημικές τράπεζες

Μόλις τώρα, tsifpan είπε

Από ότι είδα στο  ίντερνετ η attica bank έχει ίσως το χαμηλότερο επιτόκιο από όλες τις συστημικές τράπεζες αλλά δεν ξέρω από άλλες παροχές π.χ πειραιώς yellow.

Δημοσ.

Ναι ισχύει ότι συνήθως έχει τα χαμηλότερα απλά ρωτάω αν πήρε κάποιος από εκεί ποιο ήταν το επιτοκιο..

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Έχει κάνει κανένας ένσταση για την εκτίμηση του σπιτιού εφόσον είναι μικρή η διαφορά? Κι αν ναι, υπήρξε διαφοροποίηση στην τιμή? 

Δημοσ.
Στις 28/3/2025 στις 3:26 ΜΜ, txcellas είπε

Οσοι εχετε προχωρησει τι επιτοκιο σας εδωσε η τράπεζα; Κοιταω για attica

Σε εμας δοθηκε απο Alpha 2,39% (τρεχον euribor) + 1.5% spread = 3,89% /2 (μιας και το 50% ατοκο) = τελικο 1,94%
Ρωτησαμε αν μπορει να μην ειναι κυμαινομενο για τα πρωτα Χ χρονια και η απαντηση ηταν αρνητικη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, έτυχε σε κάποιον να ολοκληρώνει το δίμηνο της προέγκρισης δανείου της τράπεζας και να μην έχει βρει σπίτι; Σε αυτή τη περίπτωση δίνεται παράταση κάποιου χρόνου χωρίς να χρειάζεται να γίνει αίτηση εκ νέου με όλα τα δικαιολογητικά κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Petros_o said:

Καλησπέρα, έτυχε σε κάποιον να ολοκληρώνει το δίμηνο της προέγκρισης δανείου της τράπεζας και να μην έχει βρει σπίτι; Σε αυτή τη περίπτωση δίνεται παράταση κάποιου χρόνου χωρίς να χρειάζεται να γίνει αίτηση εκ νέου με όλα τα δικαιολογητικά κλπ;

Γίνεται επίκαιροποίηση της ίδιας αίτησης και ανανεώνεται το δίμηνο μου είπαν από την τράπεζα. Η προϋπόθεση πάντα είναι να υπάρχουν διαθέσιμα λεφτά στο πρόγραμμα, αλλά δε πρόκειται να τελειώσουν, αφού λίγοι είναι αυτοί που τελικά θα βρουν σπίτι και θα μπορέσουν εν τέλει να το αγοράσουν.

2 hours ago, Terteri said:

Καλησπέρα σας, 

Έχει κάνει κανένας ένσταση για την εκτίμηση του σπιτιού εφόσον είναι μικρή η διαφορά? Κι αν ναι, υπήρξε διαφοροποίηση στην τιμή? 

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί. Στο εκτίμησαν παρακάτω από την τιμή που συμφώνησες;

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει κανείς ακούσει κάτι για παράταση μετά τις 90 μέρες γαι την υπογραφή του συμβολαίου; Βλέπω έχουν ξεκινήσει μια βαβούρα ήδη οι τράπεζες στην ΕΑΤ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xartemporas είπε

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί. Στο εκτίμησαν παρακάτω από την τιμή που συμφώνησες;

Ναι, μας το εκτίμησαν 8.000€ πιο κάτω και μας είπαν ότι θα προσπαθήσουμε με την ένσταση να πάρουμε, ίσως, ένα ποσό πιο πάνω μήπως και καλύψουμε λίγο τη διαφορά. 

Αλλα μας είπαν ότι δεν μας δίνουν εγγύηση για τίποτα τέτοιο. Απλά θα το προσπαθήσουμε. Και για αυτό λέω, αν το έχει κάνει και κανένας άλλος, να μας έλεγε το αποτέλεσμα. 

Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική εννοείται, αλλά έτσι για να πάρω μια ιδέα. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, ξέρει κανείς μήπως πόσο θα είναι το κόστος που πρέπει να πληρώσουμε στη τράπεζα για τη προσημείωση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...