Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Εψιλάντης είπε

Αδερφέ, ζητάνε 15 πιστοποιητικά οικ. κατάστασης. Δεν θα τα πάρεις ποτέ όλα. Ζητάνε μέχρι και από τους γονείς του πωλητή, που στην δική μου περίπτωση έχουν πεθάνει. Για αυτό το λόγο έχει υπεύθυνη δήλωση. Θα κάνετε όλοι από μία ΥΔ με ένα απόκομμα από την τράπεζα που θα σου έχουν στείλει λογικά που θα λέει ότι δηλώνετε ότι δεν είστε συγγενείς α ή β βαθμού κλπ και όλα καλά.

Παιδιά έχω μια σημαντική απορία όποιος μπορεί να με βοηθήσει.

Μετά κόπων και βασάνων έφτασα στην τελική φάση των συμβολαίων.

Η διορία μου από την τράπεζα (η λήξη των 90 ημερών) είναι στις 6/5.

Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιον συμβολαιογράφο που να είναι σίγουρος ότι θα έχει προλάβει μέχρι τότε διότι όλοι πήζουν εδώ και δύο χρόνια.

Εγώ υπέθετα ότι θα είχαμε παράταση, αλλά μου λέει η τράπεζα πως η παράταση είναι για την σύμβαση η οποία είναι αφού γίνουν τα συμβόλαια.

Είναι δυνατόν αυτό ρε παιδιά; Θα προλάβει κανένας; Υπάρχει σπίτι πριν το 2000 που να μην χρειάζεται συμμάζεμα στα χαρτιά;

Η τράπεζα μου λέει ότι είμαι ο πιο γρήγορος μέχρι τώρα που έχουν δει και από ότι φαίνεται δεν θα προλάβω. Ε ποιος σκατά θα προλάβει τότε;

Έχει κάτι να προτείνει κανείς; Μπορώ να ζητήσω παράταση από την ΕΑΤ; Ή κοβόμαστε και πηδάμε από γκρεμό;

Παίρνεις την παραταση σου κανονικα μην σε αγχωνει

Εμεις πηραμε 10 παρατασεις για το σπιτι μου 1 και ολα πηγαν καλα!

• Like 1
  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ ζήτησα χθες δεύτερη παράταση γιατί σήμερα λήγει η διορία... Η πρώτη δεν ήταν ακριβός παράταση ήταν  επαναπροσδιορισμός του ποσού όταν βρέθηκε το ακίνητο και συμφωνήθηκε η τιμή του, ανανεώθηκε η σύμβασή οπότε πήρε και ανάλογή παράταση η ημερομηνία... 
Δεν είχαν δηλώσει μια διόρθωση στο ΚΕ.ΦΟ.Κ. Μόλις έγινε και αυτό δε δούλευε my ρoperty για να εκτυπώσουν το E9...  Εφυγε ένας μήνας σχεδόν για το τίποτα...Από ότι είδα διορθώθηκε από χθες το απόγευμα το θέμα με το E9 στο my property αλλά τώρα πότε θα με πάρει η σειρά να υπογράψουμε και τι άλλο εμπόδιο θα βρεθεί με την αξεπέραστη ελληνική γραφειοκρατεία...

Spoiler

Από την τράπεζα μου είπαν ότι δεν είναι και απαραίτητο να πάρω παράτασή αρκεί να μην αλλάξει κάτι στη μισθοδοσία και να μη πάρω από άλλου άλλο δάνειο αλλά επέμενα για γραπτή παράταση να μη χάσω τους ευνοϊκούς ορούς που μου είχαν δώσει αρχικά.

Στην περίπτωση μου η δανειοδότηση δεν είναι με το πρόγραμμα καθώς δεν πληρώ τα οικονομικά κριτήρια,
Ψαχνόμουν για αγορά και είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για δάνειο πριν ανακοινωθεί καν το πρόγραμμα και το δάνειο βγήκε όταν ανακοινωθήκαν επίσημα τα κριτήρια. Εκείνη την περίοδο η κίνηση στα στεγαστικά ήταν σχεδόν μηδενική.
Για να με πιάσουν πελάτη μου έδωσαν με πιο ευνοϊκούς ορούς κάτι ενδιάμεσα σε όσα προσφέρει το πρόγραμμα και το στάνταρ τις αγοράς με πιο ευνοϊκό σταθερό επιτόκιο, κάποιες έξτρα παροχές όπως έξτρα ασφάλειά από τη στάνταρ σαν να το ασφάλιζα εγώ ανεξάρτητα με συμβολική τιμή, μειωμένα έξοδά δανείου κατά 55%...

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.

Εχει καταφερει κανεις σημερα να βγαλει βεβαιωση επιλεξιμοτητας; Νομιζω ειναι κατω το συστημα και απλα στο τελευταιο βημα κανει infinite loading.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NTDARK είπε

Εχει καταφερει κανεις σημερα να βγαλει βεβαιωση επιλεξιμοτητας; Νομιζω ειναι κατω το συστημα και απλα στο τελευταιο βημα κανει infinite loading.

Χθες με ενημέρωση η τράπεζα μου  έχουν παγώσει η νέες αίτησης γιατί  με εντολή από την ΕΤΑ οι νέες αιτήσεις θα γίνονται με εισοδήματα φορολογικό έτος 2024.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tsifpan είπε

Χθες με ενημέρωση η τράπεζα μου  έχουν παγώσει η νέες αίτησης γιατί  με εντολή από την ΕΤΑ οι νέες αιτήσεις θα γίνονται με εισοδήματα φορολογικό έτος 2024.

Ναι και εμας με φορολογικο ετος 2024 μας ζητησαν εγγραφα, τα οποια τα δεχτηκαν, απλα μας ειπαν να κανουμε και νεα βεβαιωση επιλεξιμοτητας (ειχε γινει σε αλλη τραπεζα αιτηση και λογω χαμηλου τελικου δανειου καναμε τη διαδικασια και απο νεα τραπεζα). Η τραπεζα μας ειπε να τη βγαλουμε ξανα αλλα δεν δουλευει το συστημα για να βγει..

Δημοσ.

Παιδιά μια βοήθεια για να κερδίσω το σ/κ. Τι χαρτιά θα μου ζητήσει πρώτα  η Πειραιώς για το σπίτι για να προχωρήσει σε εκτίμηση και τα λοιπα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, xristakits είπε

Παιδιά μια βοήθεια για να κερδίσω το σ/κ. Τι χαρτιά θα μου ζητήσει πρώτα  η Πειραιώς για το σπίτι για να προχωρήσει σε εκτίμηση και τα λοιπα

Screenshot_2025-03-21-21-48-22-25_997c18bf9bb8bca59bf76741bf281961.jpg

• Thanks 2
Δημοσ.

Εμένα τελικά ο μηχανικός το αξιολόγησε παραπάνω από τη τιμή που θα το πάρω (το είχα ένα άγχος) και και τελικά 31 του μήνα πάω για συμβόλαιο. Γενικά εγώ στις 15 του Γενάρη  έκανα την αίτηση έψαξα λίγο και βρήκα σχετικά γρήγορα αυτό που ήθελα. Το σπίτι δεν είχε κάποιο πρόβλημα και η ηλεκτρονική ταυτότητα βγήκε σε μια βδομάδα. Συνέχεια τηλέφωνα σε τράπεζα και δικηγόρο, και επίσης μια βδομάδα είχε κλείσει η τράπεζα για ανακαίνιση. Μπορώ να πω πως πήγε οκ σχετικά με αυτά που ακούω αλλά πιο πολύ τα αναφέρω για κόσμο που λέει πως δεν γίνεται να προλάβεις στις 90 μέρες που έχει την προέγκριση. Να αναφέρω πως όταν πάρεις την υπαγωγή έχεις από τότε 90 μέρες για να κλείσει η διαδικασία. Καλή δύναμη σε όλους και υπομονή 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, salous είπε

Εμένα τελικά ο μηχανικός το αξιολόγησε παραπάνω από τη τιμή που θα το πάρω (το είχα ένα άγχος) και και τελικά 31 του μήνα πάω για συμβόλαιο. Γενικά εγώ στις 15 του Γενάρη  έκανα την αίτηση έψαξα λίγο και βρήκα σχετικά γρήγορα αυτό που ήθελα. Το σπίτι δεν είχε κάποιο πρόβλημα και η ηλεκτρονική ταυτότητα βγήκε σε μια βδομάδα. Συνέχεια τηλέφωνα σε τράπεζα και δικηγόρο, και επίσης μια βδομάδα είχε κλείσει η τράπεζα για ανακαίνιση. Μπορώ να πω πως πήγε οκ σχετικά με αυτά που ακούω αλλά πιο πολύ τα αναφέρω για κόσμο που λέει πως δεν γίνεται να προλάβεις στις 90 μέρες που έχει την προέγκριση. Να αναφέρω πως όταν πάρεις την υπαγωγή έχεις από τότε 90 μέρες για να κλείσει η διαδικασία. Καλή δύναμη σε όλους και υπομονή 

Αδερφέ και εγώ τα τελείωσα όλα πολύ γρήγορα. Από την ημέρα που τελείωσε και ο νομικός ελεγχος είχα ακόμα πενήντα μέρες περιθώριο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω συμβολαιογράφο που να προλαβαίνει. Διότι προφανώς το συμβόλαιο δεν πρέπει να το δώσεις στις 50 μέρες. Αλλά πιο πριν μιας και πρέπει να γίνει μετά ο β νομικός έλεγχος επι των τίτλων αλλά και η σύμβαση με τους δικηγόρους της τράπεζας. Αν εσύ έχεις συμβολαιογράφο που θα σε βάλει προτεραιότητα πάω πάσο. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Εψιλάντης είπε

Αδερφέ και εγώ τα τελείωσα όλα πολύ γρήγορα. Από την ημέρα που τελείωσε και ο νομικός ελεγχος είχα ακόμα πενήντα μέρες περιθώριο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω συμβολαιογράφο που να προλαβαίνει. Διότι προφανώς το συμβόλαιο δεν πρέπει να το δώσεις στις 50 μέρες. Αλλά πιο πριν μιας και πρέπει να γίνει μετά ο β νομικός έλεγχος επι των τίτλων αλλά και η σύμβαση με τους δικηγόρους της τράπεζας. Αν εσύ έχεις συμβολαιογράφο που θα σε βάλει προτεραιότητα πάω πάσο. 

Μα από την ημέρα της υπαγωγής έχεις 90 μέρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει τόσο πολύ η συμβολαιογράφος, ανάλογα και το φόρτο αλλά εμένα δεν μου έχει αργήσει κάτι μάλιστα η συμβολαιογράφος το έβαλε μπρος πολύ γρήγορα σε μια βδομάδα κλείσαμε και το ραντεβού για τα συμβόλαια και κανείς δεν μου έχει πει κάτι για ότι δεν προλαβαίνουμε κάτι. Δεν νομίζω πως χρειάζεται πάντα πανικός. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, salous είπε

Μα από την ημέρα της υπαγωγής έχεις 90 μέρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρει τόσο πολύ η συμβολαιογράφος, ανάλογα και το φόρτο αλλά εμένα δεν μου έχει αργήσει κάτι μάλιστα η συμβολαιογράφος το έβαλε μπρος πολύ γρήγορα σε μια βδομάδα κλείσαμε και το ραντεβού για τα συμβόλαια και κανείς δεν μου έχει πει κάτι για ότι δεν προλαβαίνουμε κάτι. Δεν νομίζω πως χρειάζεται πάντα πανικός. 

Δεν είπα κάτι διαφορετικό για την ημέρα υπαγωγής δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε σε αυτό; Το ίδιο λέμε. Αν όντως σου είπε η συμβολαιογράφος σε μια εβδομάδα τότε μπράβο της και να την κρατήσεις για γενικά. Εμένα αναφέρω πως δύο συμβολαιογράφοι μου ανέφεραν δεν έχουμε χρόνο για καμία νέα υπόθεση. Άλλοι δύο είπαν θα με ειδοποιήσουν ακόμα περιμένω. Και αδερφικός φίλος συμβολαιογράφος μου είπε ότι αν θέλω θα περιμένω έξι μήνες. Τώρα έχω βρει μια που δεν την ξέρω και περιμένω να δω αν θα μου κάνει δουλειά. Μου είπε θα προσπαθήσει αν και έχει πολλή δουλειά. Γενικά όποιος ξέρει από την αγορά τα τελευταία δύο χρόνια οι συμβολαιογράφοι έχουν τρομερές καθυστερήσεις. Σίγουρα πολλοί από εδώ μέσα μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Και όπως προανέφερες, ολα τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα από ελέγχους, τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα που έχουν πρόβλημα; Δεν είναι θέμα πανικού, είναι θέμα αστοχίας του προγράμματος. 

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Εψιλάντης είπε

Δεν είπα κάτι διαφορετικό για την ημέρα υπαγωγής δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε σε αυτό; Το ίδιο λέμε. Αν όντως σου είπε η συμβολαιογράφος σε μια εβδομάδα τότε μπράβο της και να την κρατήσεις για γενικά. Εμένα αναφέρω πως δύο συμβολαιογράφοι μου ανέφεραν δεν έχουμε χρόνο για καμία νέα υπόθεση. Άλλοι δύο είπαν θα με ειδοποιήσουν ακόμα περιμένω. Και αδερφικός φίλος συμβολαιογράφος μου είπε ότι αν θέλω θα περιμένω έξι μήνες. Τώρα έχω βρει μια που δεν την ξέρω και περιμένω να δω αν θα μου κάνει δουλειά. Μου είπε θα προσπαθήσει αν και έχει πολλή δουλειά. Γενικά όποιος ξέρει από την αγορά τα τελευταία δύο χρόνια οι συμβολαιογράφοι έχουν τρομερές καθυστερήσεις. Σίγουρα πολλοί από εδώ μέσα μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Και όπως προανέφερες, ολα τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα από ελέγχους, τα περισσότερα σπίτια στην Ελλάδα που έχουν πρόβλημα; Δεν είναι θέμα πανικού, είναι θέμα αστοχίας του προγράμματος. 

Μάλιστα με συγχωρείς, δεν ήξερα καθώς αυτή τη συμβολαιογράφο έχουμε εδώ και καιρό και ήταν πάντα εξυπηρετική και ακόμα και σε αυτή την φάση το έβαλε μπρος γρήγορα. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος για να κάνει την δουλειά άμεσα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά εμάς μας εγκρίνανε το ποσό των 180.000 γιατί ζητήσαμε το μάξιμουμ. Βρήκαμε ένα σπίτι γύρω στα 130.000, και περιμένουμε τον νομικό έλεγχο. Μας είπε βέβαια ο ιδιοκτήτης ότι έχει μια μικρή αυθαιρεσία η οποία μπορεί να τακτοποιηθεί κ να νομιμοποιηθεί αν τελικά συμφωνήσουμε. Εγω είχα κάποια χρήματα στην άκρη αλλά λόγο υγείας έχω μείνει με το 10% της αγοράς στην άκρη, θα μπορώ να πάρω ένα μικρό καταναλωτικό για τα έξτρα έξοδα τράπεζα, δικηγόρους συμβολαιογράφους κτλπ; Θυμάμαι ότι η δόση στα 150.000 ήταν 666 ευρώ μαζί με ασφάλειες ζωής σπιτιού κτλπ που μας είχαν πει, λογικά στα 117.000 που θα πάρω αν τελικά συμφωνηθεί, πάνω κάτω κανένα 10.000 (καναλωτικο)λέτε να πάει η δόση στο θεό;

Επεξ/σία από Metaksas
Δημοσ.
Στις 19/3/2025 στις 9:11 ΜΜ, dsi44 είπε

λιγοι θα βρουν σπιτι καθως κυριαρχει η ανωριμοτητα και απο τις δυο πλευρες,αγοραστων,ιδιοκτητων.Η μια πλευρα νομιζει οτι αγοραζει νεοδμητο και η αλλη οτι πουλαει νεοδμητο,τα σπιτια ομως ειναι παλια και θελουν συμμαζεμα.

Όπου φτωχός και η μοίρα του…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...