Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

20τμ δηλαδή παραπάνω από ότι επιτρέπει το πρόγραμμα. Οποσδηποτε…

Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία αλλα τέλος πάντων. Είναι 140τμ στην άδεια και έχει 35τμ σοφίτα.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Ναι αλλά στο παραδίπλα νήμα έγραφες ότι δεν αξίζει να μένει κάποιος στην επαρχία.

Έλεος :lol:

1 ώρα πριν, EXFAKE είπε

Όπως και να έχει θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο αν αξίζει κάποιος να πάρει ένα δεδομένα υπερτιμημένο διαμέρισμα με έτος κατασκευής γύρω στο 1975 μόνο και μόνο λόγω του ευνοϊκού επιτοκίου. Ο αντίλογος είναι ότι όταν ξεπληρώσουμε το δάνειο σε 30 χρόνια από τώρα το ακίνητο θα είναι οριακά αρχαίο, κοντά στα 100 χρόνια.

Συμφωνώ θέλει προσοχή μην πάρεις κάτι σάπιο μόνο και μόνο για το επιτόκιο.

• Απαντ. 993
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Simeon είπε

Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία αλλα τέλος πάντων. Είναι 140τμ στην άδεια και έχει 35τμ σοφίτα.

Δεν ήταν ειρωνία. Απλώς έγραψες ξεκάθαρα άλλο πράγμα…

• Confused 1
Δημοσ.

Γενικά έχω παρατηρησει το εξής πρόβλημα στα μεγαλύτερα > 120τμ σπιτια. Ένα σπιτι 40χρονων ο ιδιοκτήτης το κοστολογεί 250k ευρω γιατί θέλει να πάρει όλα το χρήματα του προγράμματος. Το σπιτι όμως δεν αξίζει για τόσα και αυτό αποδεικνύεται όταν θα έρθει ο εκτίμητης της τράπεζας και θα το κοστολογησει πολύ λιγότερο οπότε ο αγοραστής είτε θα χάσει την "ευκαιρια" η θα πρέπει να βάλει περισσότερα μετρητά. 

Δημοσ.

εγώ τα σπίτια που προσπέρασα λόγω φουσκωμένης τιμής/παλαιότητας ακόμα τα βλέπω αγγελίες από όλο και περισσότερα γραφεία, ας τα κρατάνε φυλακτό. Σίγουρα κάποια σαπάκια θα φύγανε ακριβά πάνω στον πανικό, ενώ πλέον γίνεται χαμός στα νεόδμητα καθώς η διαφορά είναι μικρή (και έχει κάποιος να τη δώσει φυσικά).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση, με τυχαία ποσά.

Εστω τιμη πωλησης 150000

Εκτιμηση μηχανικου τραπεζας 170000

Εγκριση δανειου απο την τραπεζα κανονικα, και αναμονη των συμβολαιων...

Ο συμβολαιογραφος αναγραφει στο συμβολαιο τιμη αγορας 150000 και μεσα στο κειμενο αναφερει αντικειμενικη αξια 100000.

Θα υπαρξει προβλημα με την τραπεζα μολις δει το 100000;

Επεξ/σία από diotria
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,  

Από ό,τι έχω καταλάβει, για να προχωρήσει η εκτίμηση από τον μηχανικό της τράπεζας, απαιτείται η προσκόμιση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου. Αυτό συνεπάγεται και την καταβολή προκαταβολής στον ιδιοκτήτη, σωστά;

Ωστόσο, σε περίπτωση που η τράπεζα δεν αναλάβει αυτό το κόστος και απαιτείται η καταβολή ενός ποσού το οποίο δεν διαθέτει κάποιος προκειμένου να προχωρήσει το συμβόλαιο, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται όσον αφορά την προκαταβολή;  

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Καλησπέρα σας,  

Από ό,τι έχω καταλάβει, για να προχωρήσει η εκτίμηση από τον μηχανικό της τράπεζας, απαιτείται η προσκόμιση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου. Αυτό συνεπάγεται και την καταβολή προκαταβολής στον ιδιοκτήτη, σωστά;

Ωστόσο, σε περίπτωση που η τράπεζα δεν αναλάβει αυτό το κόστος και απαιτείται η καταβολή ενός ποσού το οποίο δεν διαθέτει κάποιος προκειμένου να προχωρήσει το συμβόλαιο, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται όσον αφορά την προκαταβολή;  

Ευχαριστώ.

Πολύ σωστή παρατήρηση αλλά και ερώτηση.

Ουσιαστικά οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, για να σου δώσουν τα χαρτιά για την τράπεζα, όπως ΗΤΚ κλπ ζητάνε προκαταβολή.Αλλες φορές μεγάλη άλλες μικρότερη. Από προσωπική εμπειρία σε μια περίπτωση που έτυχε σε μένα, η μεσιτρια μου ζητάγε μπροστά τα λεφτά για τακτοποιήσεις, πληρωμή του μηχανικού για έκδοση ΗΤΚ και άλλα, εξαναγκάζοντας με ουσιαστικά να ρισκάρω περι τα 2.5 χιλιάδες, πριν καν ουσιαστικά καταθέσω χαρτιά στην τράπεζα και φυσικά πολύ πριν την εκτίμηση του ακινήτου από την ίδια την τραπεζα. Ρίσκο διότι σε περίπτωση χαμηλής εκτίμησης του σπιτιού δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά χρήματα για να καλυφθεί η διαφορά. Φυσικά και δεν προχώρησα. Γενικά αποφάσισα πως δεν θα προχωρήσω καμία περίπτωση πριν μου σωθούν από τον ιδιοκτήτη όσα χαρτιά χρειάζεται η τράπεζα για να μου δώσει το αρχικό Οκ. 

Γενικά παιδιά μην μασάτε και μην αγχώνεστε. Θα αναγκαστούν να λογικευτουν τώρα που βλέπουν ότι μένουν απόλυτα καθώς μην κοροιδευομαστε, όλο οι ίδιες αγγελίες υπάρχουν. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Soki11 είπε

Όχι κατά τη γνώμη μου, δεν συνεπάγεται αυτό, διότι η ΗΤΑΚ είναι απαραίτητη για μεταβίβαση. Απλά οι πωλητές θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα πουλήσουν πριν το εκδώσουν διότι έχει ημερομηνία λήξης δύο μηνών. Αν δώσεις προκαταβολή και προκύψουν αυθαιρεσίες που χρειάζονται πολλά €€€ ή χρόνο σε μήνες, είσαι σίγουρος ότι θα σου επιστραφεί χωρίς βαβούρα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Soki11 είπε

Καλησπέρα σας,  

Ευχαριστώ.

Για την μεταβίβαση ακινήτου χρειάζεται βεβαίωση Ν.4495/17. Αυτό σήμερα λέγεται Ταυτότητα Ακινήτου. Και μία από τις διαδικασίες που περιλαμβάνει η Ταυτότητα (η πλέον δύσκολη και κοστοβόρα) είναι η Τακτοποίηση των πιθανών αυθαιρεσιών.

Η διαδικασία τακτοποίησης και έκδοσης Ταυτότητας γίνεται άπαξ (1 φορά). Η βεβαίωση που προσκομίζεται στο συμβολαιογράφο, έχει, όντως, διάρκεια 2 μηνών.

Δεν οφείλεις να δώσεις προκαταβολή για να πάρεις τα χαρτιά της (i) τακτοποίησης, (ii) ταυτότητας, (iii) ΠΕΑ και να τα ελέγξεις. Είναι γενική πεποίθηση του πωλητή ότι τα έξοδα της πώλησης που τον αφορούν, θα γίνουν από την προκαταβολή που θα λάβει από τον αγοραστή και όχι από ίδια κεφάλαια. Σε ακίνητο που δεν έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση ΜΗΝ δώσεις ούτε 1 ευρώ προκαταβολή. Για κανέναν απολύτως λόγο. Πρώτα θα πάει ο πωλητής, θα τακτοποιήσει το ακίνητο, θα δεις εσύ και μηχανικός σου την τακτοποίηση και μετά θα συζητήσεις για προκαταβολή.

• Like 9
Δημοσ.

Δυστυχώς, αυτή την γενική πεποίθηση των πωλητών για την τακτοποίηση των αυθαίρετων/ έξοδα που επιβαρύνουν τους ίδιους είναι που κάνει τη διαδικασία δυσκολότερη.

Παιδιά μην μασάτε και μην υποκρύπτετε σε πιέσεις μεσιτών/ιδιοκτητών υπό την πρόφαση ότι έχουν μεγάλο ενδιαφέρον κτλ. Σε λίγο καιρό θα σφίξουν τα γαλατα και για αυτούς και θα χαλαρώσουν.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekechagi είπε

Δεν οφείλεις να δώσεις προκαταβολή για να πάρεις τα χαρτιά της (i) τακτοποίησης, (ii) ταυτότητας, (iii) ΠΕΑ και να τα ελέγξεις. Είναι γενική πεποίθηση του πωλητή ότι τα έξοδα της πώλησης που τον αφορούν, θα γίνουν από την προκαταβολή που θα λάβει από τον αγοραστή και όχι από ίδια κεφάλαια. Σε ακίνητο που δεν έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση ΜΗΝ δώσεις ούτε 1 ευρώ προκαταβολή. Για κανέναν απολύτως λόγο. Πρώτα θα πάει ο πωλητής, θα τακτοποιήσει το ακίνητο, θα δεις εσύ και μηχανικός σου την τακτοποίηση και μετά θα συζητήσεις για προκαταβολή.

Συμφωνώ απολύτως και είναι η σειρά που ακολούθησα και εγώ. Ειδικά το bold είναι απαράβατο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Simeon είπε

Συμφωνώ απολύτως και είναι η σειρά που ακολούθησα και εγώ. Ειδικά το bold είναι απαράβατο.

Φίλε Simeon. Κατάφερες τελικά να βρεις κάτι αξιόλογο. Και αν ναι σε τι φάση βρίσκεσαι. Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιον μέχρι στιγμής να έχει φτάσει στο σημείο εκτίμησης από τράπεζα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, EXFAKE είπε

Φίλε Simeon. Κατάφερες τελικά να βρεις κάτι αξιόλογο. Και αν ναι σε τι φάση βρίσκεσαι. Γενικά δεν έχω ακούσει κάποιον μέχρι στιγμής να έχει φτάσει στο σημείο εκτίμησης από τράπεζα.

Εμεις έχουμε βρει ακίνητο, έχουμε κάνει έρευνα, κάναμε προσύμφωνο, δώσαμε προκαταβολή, πήραμε όλα τα χαρτιά μαζί με την ηλεκτρονική ταυτότητα του ακινήτου, τα έχουμε παραδώσει στην τράπεζα και λογικά από βδομάδα περιμένουμε ραντεβού για εκτίμηση 🧿🙏🏼

• Like 4
Δημοσ.
15 ώρες πριν, EXFAKE είπε

Στο προηγούμενο πρόγραμμα ήμουν.

Έχω ένα πολύ καλό μου φίλο που έχει γίνει η εκτίμηση με αυτό το πρόγραμμα και περιμένει το τελικό οκ από την τράπεζα αλλά του ζητάνε συνεχώς δικαιολογητικά. Πολύ γραφειοκρατία.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, EXFAKE είπε

Εγώ μέσα σε μια εβδομάδα μετά τον τεχνικό και νομικό έλεγχο πήρα απάντηση πως ήταν όλα μια χαρά και περιμένω για το επόμενο στάδιο 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...