Simeon Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 21 λεπτά πριν, timosg είπε Καλημέρα παιδιά, Πήρα κι εγώ προ-έγκριση και βρήκα ένα διαμέρισμα της προκοπής, λίγο πιο έξω από την πόλη όπου μένω. Διαβάζοντας τα ψιλά γράμματα της προ-έγκρισης, τόσο εδώ στο φόρουμ όσο και στο ΦΕΚ (1.4.), είναι ξεκάθαρο ότι το ποσό που σου δίνουν (90%) βασίζεται στην εκτίμηση αξίας από τον μηχανικό της τράπεζας και όχι στο ποσό που θα συμφωνήσει ο πωλητής με τον αγοραστή. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς υπολογίζει ο μηχανικός της τράπεζας την εμπορική αξία του ακινήτου; Βασίζεται στην αντικειμενική αξία από τα δεδομένα του gov ή σε κάτι άλλο; Και πόσο % πάνω ή κάτω την εκτιμά; Αν οι μηχανικοί της τράπεζας βγάζουν μικρότερη αξία από αυτήν της αγγελίας, τότε θα χρειαστεί να καλύψω πολύ μεγαλύτερο ποσό από το 10%... που δεν το έχω. Έχει κάποιος εμπειρία πάνω σε αυτό; Μα δεν ήταν ηταν ψιλά γράμματα, είναι ξεκάθαρο: η τράπεζα δίνει δάνειο έως 190.000 και έως το 90% της αξίας του συμβολαίου, εφόσον εκτιμηθεί ανάλογα από το μηχανικό της τράπεζας. Η αντικειμενική αξία είναι μια βάση αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να εκτιμηθεί πολύ παραπάνω. Πιο κάτω είναι απίθανο. Είναι πιθανό να εκτιμηθεί λιγότερο από τη ζητούμενη τιμή και να πρέπει να καλύψεις από λίγο έως πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το 10%. Το ξαναέγραψα, πολλοί απογοητεύτηκαν διότι με τη φούσκα που επικρατεί τα ζητούμενα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα από την "ρεαλιστική" αξία. 2
Deu164 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, kover είπε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. γνωρίζεις αν πληρώνω κάτι στον δικηγόρο και μηχανικό της Τράπεζας; Εχει να κάνει με τη σύμβαση του δανείου. Το πως ποτέ και πόσα το καθορίζει η δανειακή σύμβαση δεν πλήρωσα απευθείας στον δικηγόρο και μηχανικό, είναι συνεργαζόμενοι με την τράπεζα επαγγελματίες. Τους ορίζει και πληρώνει η ίδια. Τα εισπράττει η τράπεζα και είναι μέρος τον εξόδων δανείου. Στη δική μου σύμβαση το περιγράφει σαν `Εφάπαξ Δαπάνη Νοµικού / Τεχνικού Ελέγχου` Ενα ποσό τα 2/3 το πλήρωσα μετά την υπογραφή της σύμβασης του δανείου όταν έδωσα τα χαρτιά στη τράπεζα για το ακίνητο που θέλω να μου δανειοδοτήσει την αγορά και το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης θα πρέπει να το καταβάλω στην τράπεζα κατά την εκταμίευση του δανείου όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Deu164
sotiris_1988 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) Attica 4 ώρες πριν, meetme είπε Σε ποια τράπεζα; Attica bank Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από sotiris_1988
Deu164 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 17 ώρες πριν, sotiris_1988 είπε Εμένα πάντως μου δώσαν προέγκριση 130 χιλ αλλά στα ψιλά γράφει για να δοθεί το δάνειο θα πρέπει ο μηχανικός της τράπεζας να το εκτιμήσει άνω των 186 χιλ οπότε στη δική μου περίπτωση μου δίνουν το 70% και όχι το 90 % , αυτό πρέπει να το προσέξουμε . Εμένα ή τράπεζα το εκτίμησε ~60κ παραπάνω από ότι το αγόρασα. Θεωρητικά μπορούσα να πάρω σαν δάνειο το 90% τις άξιας που εκτίμησαν, πρακτικά όλο το ποσό της άξιας που πωλούταν το ακίνητο. Πήρα μόνο όσα χρειαζόμουν για να συμπληρώσω το τίμημα ώστε να πληρώνω δόση σαν ένα λογικό ενοίκιο. Δεν έγινε καποια μαμούνια. Είχα εντοπίσει μια ευκαιρία καλή περίπτωση σχεδόν ότι έψαχνα πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα άλλα χρειάστηκε να περιμένω μερικούς μήνες για να προχωρήσει.
sotiris_1988 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 16 λεπτά πριν, Deu164 είπε Εμένα ή τράπεζα το εκτίμησε ~60κ παραπάνω από ότι το αγόρασα. Θεωρητικά μπορούσα να πάρω σαν δάνειο το 90% τις άξιας που εκτίμησαν, πρακτικά όλο το ποσό της άξιας που πωλούταν το ακίνητο. Πήρα μόνο όσα χρειαζόμουν για να συμπληρώσω το τίμημα ώστε να πληρώνω δόση σαν ένα λογικό ενοίκιο. Δεν έγινε καποια μαμούνια. Είχα εντοπίσει μια ευκαιρία καλή περίπτωση σχεδόν ότι έψαχνα πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα άλλα χρειάστηκε να περιμένω μερικούς μήνες για να προχωρήσει. Ναι αλλά αυτό δεν μπορώ να καταλάβω στη δική μου περίπτωση το ακίνητο που βρήκα έχει περίπου 145 , πως είναι δυνατόν η τράπεζα να το εκτίμηση 186 όταν η αντικειμενική του είναι περίπου 100
elen46 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 57 λεπτά πριν, Deu164 είπε Εμένα ή τράπεζα το εκτίμησε ~60κ παραπάνω από ότι το αγόρασα. Θεωρητικά μπορούσα να πάρω σαν δάνειο το 90% τις άξιας που εκτίμησαν, πρακτικά όλο το ποσό της άξιας που πωλούταν το ακίνητο. Πήρα μόνο όσα χρειαζόμουν για να συμπληρώσω το τίμημα ώστε να πληρώνω δόση σαν ένα λογικό ενοίκιο. Δεν έγινε καποια μαμούνια. Είχα εντοπίσει μια ευκαιρία καλή περίπτωση σχεδόν ότι έψαχνα πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα άλλα χρειάστηκε να περιμένω μερικούς μήνες για να προχωρήσει. Επειδή με ενδιαφέρει, η τράπεζα σου δίνει το 90% του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο ή του ποσού που θα εκτιμήσει ο μηχανικός για την αξία του?
Simeon Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 4 ώρες πριν, elen46 είπε Επειδή με ενδιαφέρει, η τράπεζα σου δίνει το 90% του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο ή του ποσού που θα εκτιμήσει ο μηχανικός για την αξία του? Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το μπέρδεμα. Αν η εκτίμηση αντιστοιχεί ή υπερκαλύπτει την αξία του συμβολαίου, το δάνειο θα είναι το 90% του συμβολαίου και έως 190.000€. Παραδείγματα Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 100.000=> δάνειο 90.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 80.000=>δάνειο 72.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 60.000=>δάνειο 54.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 150.000=>δάνειο 90.000 Συμβόλαιο 250.000 και εκτίμηση 250.000=>δάνειο 190.000 Συμβόλαιο 250.000 και εκτίμηση 150.000=>δάνειο 135.000
elen46 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 λεπτά πριν, Simeon είπε Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει το μπέρδεμα. Αν η εκτίμηση αντιστοιχεί ή υπερκαλύπτει την αξία του συμβολαίου, το δάνειο θα είναι το 90% του συμβολαίου και έως 190.000€. Παραδείγματα Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 100.000=> δάνειο 90.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 80.000=>δάνειο 72.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 60.000=>δάνειο 54.000 Συμβόλαιο 100.000 και εκτίμηση 150.000=>δάνειο 90.000 Συμβόλαιο 250.000 και εκτίμηση 250.000=>δάνειο 190.000 Συμβόλαιο 250.000 και εκτίμηση 150.000=>δάνειο 135.000 Ευχαριστώ για την ενημέρωση, άρα λοιπόν το δάνειο έχει να κάνει με την εκτίμηση του μηχανικού και όχι του συμβολαίου, για παράδειγμα εάν έχει προεγκριθει δάνειο 75.000 και το συμβόλαιο γράφει 70.000 και ο μηχανικός εκτιμήσει 85.000,τι ποσό θα δώσει τελικά η τράπεζα?(γιατί μας μπερδεύει και το 10%)
Simeon Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 λεπτά πριν, elen46 είπε Ευχαριστώ για την ενημέρωση, άρα λοιπόν το δάνειο έχει να κάνει με την εκτίμηση του μηχανικού και όχι του συμβολαίου, για παράδειγμα εάν έχει προεγκριθει δάνειο 75.000 και το συμβόλαιο γράφει 70.000 και ο μηχανικός εκτιμήσει 85.000,τι ποσό θα δώσει τελικά η τράπεζα?(γιατί μας μπερδεύει και το 10%) 70.000*90%=63.000 Πώς όμως βγήκε το συμπέρασμα ότι το ύψος του δανείου δεν έχει να κάνει με το ύψος του συμβολαίου;
elen46 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 5 λεπτά πριν, Simeon είπε 70.000*90%=63.000 Πώς όμως βγήκε το συμπέρασμα ότι το ύψος του δανείου δεν έχει να κάνει με το ύψος του συμβολαίου; Το λέω γιατί το δάνειο που έχει προεγκριθει είναι μεγαλύτερο από την τιμή που έχει συμφωνηθεί και επειδή τώρα αρχίσαμε να το ψάχνουμε ρωτώ για να καταλάβω τι ισχύει..
Petros_o Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Παιδιά αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ, αλλά δυστυχώς ενδιαφέρομαι για ένα σπίτι το οποίο με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι έχουν δάνειο, και κάποια χρέη στον εφκα και στην εφορία. Δεν υπάρχει εντολή κατάσχεσης μου είπε και το δάνειο έχει πάει σε κάποιο fund, σκοπός τους είναι με την πώληση να ξεχρεωσουν, αύριο θα ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες και αν προχωρήσει θα το δει λεπτομερώς ο δικηγόρος μου από Δευτέρα. Πάντως εχτές που ρώτησα στην τράπεζα μου ειπαν δεν θα υπάρξει θέμα και το ίδιο μου είπε ο δικηγόρος μου στο τηλέφωνο. Το σπίτι είναι "ιδανικό" για εμένα αλλά φοβάμαι μη μπλέξω.
Simeon Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 46 λεπτά πριν, elen46 είπε Το λέω γιατί το δάνειο που έχει προεγκριθει είναι μεγαλύτερο από την τιμή που έχει συμφωνηθεί και επειδή τώρα αρχίσαμε να το ψάχνουμε ρωτώ για να καταλάβω τι ισχύει.. Αν αναρωτιέσαι αν μπορείς να πάρεις δάνειο μεγαλύτερο από την αξία του συμβολαίου, αυτό δεν γίνεται. 31 λεπτά πριν, Petros_o είπε Το σπίτι είναι "ιδανικό" για εμένα αλλά φοβάμαι μη μπλέξω. Για αυτό πληρώνεις το δικηγόρο, για να μην μπλέξεις.
Terteri Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Petros_o είπε Παιδιά αναφέρθηκε και σε προηγούμενα ποστ, αλλά δυστυχώς ενδιαφέρομαι για ένα σπίτι το οποίο με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης ότι έχουν δάνειο, και κάποια χρέη στον εφκα και στην εφορία. Δεν υπάρχει εντολή κατάσχεσης μου είπε και το δάνειο έχει πάει σε κάποιο fund, σκοπός τους είναι με την πώληση να ξεχρεωσουν, αύριο θα ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες και αν προχωρήσει θα το δει λεπτομερώς ο δικηγόρος μου από Δευτέρα. Πάντως εχτές που ρώτησα στην τράπεζα μου ειπαν δεν θα υπάρξει θέμα και το ίδιο μου είπε ο δικηγόρος μου στο τηλέφωνο. Το σπίτι είναι "ιδανικό" για εμένα αλλά φοβάμαι μη μπλέξω. Εμεις πάντως που βρεθήκαμε σε αντίστοιχη θέση με ένα ακίνητο σε fund, το είχαμε βρει πριν να ανοίξει το πρόγραμμα, συγκεκριμένα τον Αύγουστο, μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα.. Οπότε αναγκαστικά βρήκαμε άλλο ακίνητο. Γενικά με τα funds υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, όμως από τη στιγμή που έχετε δικό σας δικηγόρο εύχομαι να το τρέξει και να εχετε καλύτερη τύχη από εμάς. Οσο για τα χρέη σε εφκα και εφορία, μας είπαν ότι πρέπει να ξεχρεώσει ο ιδιοκτήτης πρώτα απ όλα αυτά για να μπορέσεις να συνεχίσεις με το συμβόλαιο. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση. Αυτό που μας είπαν επίσης στην τράπεζα είναι πως αν τα χρέη είναι μέσα στο 10% της προκαταβολής που πρέπει να δωθεί για το ακίνητο, δεν έχεις πρόβλημα. Κάνοντας ένα προσύμφωνο με τον δικηγόρο σου, θα είσαι οκ. Αν είναι μεγαλύτερο όμως από το 10% είναι δύσκολο, γιατί δεν ξερεις αν όντως θα μπορεί ξεχρεώσει. Κι αν δεν το κάνει και στραβώσει η συμφωνία για τον χ ψ λόγο, εσύ θα έχεις δώσει την προκαταβολή σου, θα έχεις μείνει πανί με πανι και θα τρεχεις για να πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Στο νέο σπίτι που βρήκαμε, επειδή κι αυτή έχει ένα μικρό χρέος στην εφορία, μας συμβούλεψαν να δώσουμε ένα μικρό ποσό προκαταβολής για να βγάλει ο μηχανικός τα χαρτιά που χρειάζεται το σπίτι. Ντα δώσουμε στην τράπεζα να κάνει την έρευνά της, κι αν όλα είναι καλά, να γίνει και η εκτίμηση και τότε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο ποσό ώστε να ξεχρεώσει την εφορία της. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Terteri
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα