Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_Nightfall είπε

Πόσα τμ είναι , σε ποια περιοχή , και έτος κατασκευής ;

Πόσα τμ είναι , σε ποια περιοχή , και έτος κατασκευής ; διαμέρισμα ; αν ναι όροφος ;

Είναι 57τμ ειανι το 1970 με ανακαίνιση ολική το 2023 πρώτος όροφος στη Ξηροκρήνη 

• Απαντ. 837
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, salous είπε

Είναι 57τμ ειανι το 1970 με ανακαίνιση ολική το 2023 πρώτος όροφος στη Ξηροκρήνη 

Δύσκολο το βλέπω να πάρεις όλο το ποσό από την τράπεζα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε εσείς, πως γίνεται να υπογράψει κάποιος ιδιωτικό συμφωνητικό (προσύμφωνο), αν ξέρει ότι υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να του μειώσει το ποσό του δανείου λόγω της αντικειμενικής αξίας. Θα φταίει ο αγοραστής μετά και θα χάσει την προκαταβολή του.

Επεξ/σία από billpao
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Simeon είπε

Δύσκολο το βλέπω να πάρεις όλο το ποσό από την τράπεζα. 

Δεν θέλω να πάρω όλο το ποσό γιατί ξέρω πως το 10% το δίνω εγώ. Το θέμα είναι αν θα μου δωσουν τα 70.000 που έχω στη προέγκριση γι αυτό έλεγα ότι δεν θα ήθελα να μου του κοστολογήσουν πολύ πιο χαμηλά  

Επεξ/σία από salous
Δημοσ.
1 minute ago, salous said:

Δεν θέλω να πάρω όλο το ποσό γιατί ξέρω πως το 10% το δίνω εγώ. Το θέμα είναι αν θα μου δώσουν έστω 75.000

Θα δωσεις το 10% της αντικειμενικης αξιας που θα ορισει ο μηχανικος, οποτε στην περιπτωση που αναφερεις θα πρεπει να κανεις παζαρια και ο ιδιοκτητης να σου ριξει την τιμη στις 75.000 για να μην χρειαστει να  του δωσεις εξτρα χρηματα εκτός απο το 10%.

Επισης καποιος ειχε γραψει εδω οτι οι μηχανικοι των τραπεζων, σε τετοιες περιπτωσεις βαζουν το κατιτις παραπανω στις αντικειμενικες αξιες των σπιτιων για να βοηθησουν τον αγοραστη να παρει το δανειο, βεβαια δεν ξερω αν ισχυει.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, billpao είπε

Ρε εσείς, πως γίνεται να υπογράψει κάποιος ιδιωτικό συμφωνητικό (προσύμφωνο), αν ξέρει ότι υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να του μειώσει το ποσό του δανείου λόγω της αντικειμενικής αξίας. Θα φταίει ο αγοραστής μετά και θα χάσει την προκαταβολή του.

Θα δώσεις προκαταβολή μετά την εκτίμηση του μηχανικού της τράπεζας. 

20 λεπτά πριν, salous είπε

Δεν θέλω να πάρω όλο το ποσό γιατί ξέρω πως το 10% το δίνω εγώ. Το θέμα είναι αν θα μου δωσουν τα 70.000 που έχω στη προέγκριση γι αυτό έλεγα ότι δεν θα ήθελα να μου του κοστολογήσουν πολύ πιο χαμηλά 

Αν τα αξίζει το σπίτι τότε θα τα πάρεις όλα (70.000). Καλό είναι να έχεις ένα ποσό στην άκρη για την άλλη περίπτωση.

17 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Θα δωσεις το 10% της αντικειμενικης αξιας που θα ορισει ο μηχανικος, οποτε στην περιπτωση που αναφερεις θα πρεπει να κανεις παζαρια και ο ιδιοκτητης να σου ριξει την τιμη στις 75.000 για να μην χρειαστει να  του δωσεις εξτρα χρηματα εκτός απο το 10%.

Μπορεί να εκτιμηθεί 120.000 οπότε θα πάρει όλο το ποσό (72.000)

20 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Επισης καποιος ειχε γραψει εδω οτι οι μηχανικοι των τραπεζων, σε τετοιες περιπτωσεις βαζουν το κατιτις παραπανω στις αντικειμενικες αξιες των σπιτιων για να βοηθησουν τον αγοραστη να παρει το δανειο, βεβαια δεν ξερω αν ισχυει.

Ισχύει..

• Like 2
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Καλά γενικά τα υπόλοιπα έξοδα σε συμβολαιογράφο δικηγόρους κλπ τα έχω στην απέξω δεν τα συμπεριέλαβα. Αλλά γενικά δεν μπορώ να το κατεβάσω άλλο ήταν 85 και το πήγα 80 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα , έχει ζητήσει κανείς προέγκριση κ από δεύτερη τράπεζα; Ξέρω βάση του προγράμματος ότι επιτρέπεται μόνο μετά από ακύρωση η πάροδος ενός μήνα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2025 στις 11:40 ΠΜ, billpao είπε

Με συμβολαιογράφο κάνεις ένα προσύμφωνο με όρους που έχετε αποφασίσει από κοινού με τον ιδιοκτήτη, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν είναι πρόθυμοι να περιμένουν μέχρι να τελειώσουν τα χαρτιά από την τράπεζα να κρατάνε το σπίτι. 

Εμεις τουλάχιστον αυτό θα κάνουμε. Και ο Θεός βοηθός.. Είναι τόσο δύσκολο να βρεις σπίτι με όλα αυτά που ζητάνε, που δεν ρισκάρω να αλλάξει κάτι.. 

Επεξ/σία από Terteri
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει καταφέρει κάποιος να πάρει μεγάλο πόσο για προέγκριση με βάση τα τωρινά του εισοδήματα και όχι με βάση το εκκαθαριστικό; Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω χαμηλό εισόδημα το φορολογικό έτος του 2023 καθώς ήμουν φοιτήτρια και έκανα part time, τώρα έχω αρκετά πιο υψηλά. Από την τράπεζα μου είπαν ότι λέει μπορούμε να κάνουμε επανεξέταση όταν θα βγουν οι φορολογικές δηλώσεις του 2025, αλλά μιλάμε για μήνες από τώρα και ήδη έχω βρει το ακίνητο. 🥲

Δημοσ.

Παιδιά έχω βρει ένα ακινητο που έχει παλια εντολή κατάσχεσης του ιδιοκτήτη καθώς και κάποια χρέη στην ΔΟΥ της περιοχής. 

Η δικηγόρος μου είπε ότι θα γίνει ανατροπή της κατάσχεσης η οποία γίνετε με κάποιο δικαστήριο.

Επειδή το σπιτι αξιζει 100% σκέφτομαι να μπω στο τριπακι αυτό με τα δικαστηρια, προσυμφωνα κλπ για να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά ο καιρός που θα χρειαστεί είναι κατα μας.

Ξέρετε πόσο καιρό κάνει να βγει μια ανατροπή εφόσον όλα τα οικονομικά είναι λυμένα και οι 2 πλευρές συμφωνες; 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, txcellas είπε

Παιδιά έχω βρει ένα ακινητο που έχει παλια εντολή κατάσχεσης του ιδιοκτήτη καθώς και κάποια χρέη στην ΔΟΥ της περιοχής. 

Η δικηγόρος μου είπε ότι θα γίνει ανατροπή της κατάσχεσης η οποία γίνετε με κάποιο δικαστήριο.

Επειδή το σπιτι αξιζει 100% σκέφτομαι να μπω στο τριπακι αυτό με τα δικαστηρια, προσυμφωνα κλπ για να λυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά ο καιρός που θα χρειαστεί είναι κατα μας.

Ξέρετε πόσο καιρό κάνει να βγει μια ανατροπή εφόσον όλα τα οικονομικά είναι λυμένα και οι 2 πλευρές συμφωνες; 

Υποθηκευμένο ακίνητο στην alpha, με κάποια χρέη του ιδιοκτήτη στο ΙΚΑ δεν ξεκαθάρισε εντός 9 μηνών και πήρα πίσω τη προκαταβολή μου με τα χίλια ζόρια (δε διεκδίκησα τη ρήτρα-δεν είχε νόημα να επιβαρύνω κι άλλο τον άνθρωπο που είναι στην άκρη του γκρεμού). Δυστυχως δεν κινούνται γρήγορα αυτές οι διαδικασίες - δε θέλω να σε απογοητεύσω γιατί ποτε δε ξέρεις αλλά ψάξε και κάτι ακόμα σαν back up plan

• Like 3
Δημοσ.

Εάν έχει προεγκριθει δάνειο 75000 και η αγορά του ακινήτου κλείσει στις 65000 ο δικαιούχος λαμβάνει ή μπορεί να λάβει όλο το ποσό του δανείου?Όποιος γνωρίζει ή το έχει κάνει..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, paylidis είπε

Υποθηκευμένο ακίνητο στην alpha, με κάποια χρέη του ιδιοκτήτη στο ΙΚΑ δεν ξεκαθάρισε εντός 9 μηνών και πήρα πίσω τη προκαταβολή μου με τα χίλια ζόρια (δε διεκδίκησα τη ρήτρα-δεν είχε νόημα να επιβαρύνω κι άλλο τον άνθρωπο που είναι στην άκρη του γκρεμού). Δυστυχως δεν κινούνται γρήγορα αυτές οι διαδικασίες - δε θέλω να σε απογοητεύσω γιατί ποτε δε ξέρεις αλλά ψάξε και κάτι ακόμα σαν back up plan

Εντάξει η υποθήκη είναι κάτι άλλο το οποίο ευτυχώς δεν το εχει..

Με το ικα παρόλο που πληρώθηκε άμεσα  δηλαδή δεν ξεκαθάρισε; 

Η δικηγόρος μου είπε ότι τα χρέη στο δημόσιο που πληρώνονται άμεσα παίρνεις αποδεικτικό. Η πωλήτρια του σπιτιού χρωστάει στη δου της περιοχής της από κάτι αποδοχές κληρονομιάς που έκανε παλιότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...