Terteri Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stel106 είπε απλα στο Κοκκινο δανειο σε σχεση με το να μην μπορεις να πληρωσεις 2-3 ενοικια θα σε μαυρισουν μια και καλη και μετα αν ξαναχρειαστεις δανειο δυσκολα να παρεις... στο ενοικιο δεν ξερω αν οντως πετας τα χρηματα σου στον καδο μιλάω προσωπικα γιατι δινω σχεδον τιποτα με την διαφορα επιδοματος ενοικιου στο τελευταιο συμφωνω και λεω και στους αλλους γιατι εμεις τωρα τελιωνουμε το σπιτι μου ενα να πατε σε μια πολυ safe δοση εστω κ με λιγο πιο μετριο σπιτι παρα να ανοιχτεις τοσο πολυ για 20-30 χρονια πολλα θα αλλαξουν ειναι το μονο σιγουρο.. Για να παίρνεις επιδομα ενοικίου είσαι μάλλον από τους τυχερούς, γιατί εγώ για 40€ παραπάνω στη φορολογική μου δεν παίρνω και πληρώνω 450€/μήνα για 68τμ (είμαστε άπλες για 40€ παραπάνω😏) . Οπότε θεωρώ ότι πάνε στον κάδο. Γι αυτό προσπαθώ να βρω ένα σπίτι, το οποίο δεν θα με καλύπτει βέβαια 100%, αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι δεν πετάω τα χρήματα μου. Και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, η δόση μου θα είναι μικρότερη απ ότι το ενοίκιο μου, που τελειώνοντας το συμβόλαιο μου θέλει να μου το ανεβάσει στα 500€. Όσο για τα κόκκινα δάνεια κλπ, αν φτάσεις σε σημείο να μην μπορείς να πληρώσεις τη δόση του δανείου, πας και κάνεις διακανονισμό. Ναι, θα σου βγουν περισσότερα και για περισσότερο καιρό ενδεχομένως, όμως δεν σε κουνάει κανένας, δεν έχεις αναζήτηση σπιτιού, μετακομίσεις κοκ. Γιατί και να νοικιάζεις θα σου ζητάει τα ενοίκια ο ενοικιαστής ή θα σου κάνει κάποια στιγμή έξωση. Εκτός κι αν δε σε ενδιαφέρει και απλά την κάνεις εν μια νυκτί για άλλα μέρη.. 😅 Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Terteri 1
Supermario83 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Κοιτάζω για ένα ακίνητο που είναι 120 τμ στον 1οροφο και στο ισόγειο εχει μαγαζί γύρω στα 100 τμ είναι σε μια ιδιοκτησία ολο. ερώτηση: θα εχω πρόβλημα με τα τετραγωνικά του σπιτιού που πρέπει να είναι 150 τμ max η δεν προσμετρώντε.?
Chachanoulis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) δε ξερω τι λενε οι κυριοι/κυριες πιο πισω, εγω ξερω πως η δοση του δανειου θα σου ερθει ισα ή και φτηνοτερα απο τα ενοικια ΣΗΜΕΡΑ, ενω σε 10 - 20 - 30 χρονια εσυ που πηρες δανειο ακομα θα πληρωνεις το ιδιο ποσο και αυτος που προτιμησε το ενοικιο θα πληρωνει 4ψηφια ποσά για μια τρυπα. οποτε πως ακριβως μπορει καποιος να πληρωνει το ενοικιο και οχι τη δοση δε το κατανοω, ουτε κατανοω τι παραπανω "μαξιλαρακι" υπαρχει για οσους δεν εχουν λεφτα για ενοικιο σε σχεση με οσους δεν εχουν λεφτα για τη δοση. αν μη τι αλλο η ιστορια εχει δειξει οτι πολυ πιο δυσκολα θα σου κατασχεσουν το σπιτι (χρονια), παρα θα γινει εξωση αμα δε πληρωνεις (λιγους μηνες). back to topic. με μπερδευει λιγο αυτο με τη παλαιοτητα που λενε κατι για 2 χρονια απο την αδεια κλπ.. δηλαδη, αμα βρω μια αγγελια και αναφερει πως το σπιτι ειναι του 2006 ή 2007 μπορει να αγοραστει με αυτο το προγραμμα ή μονο απο το 2005 και πριν? αυτό ειναι το κομματι που αναφερομαι έχει κατασκευαστεί έως τις 31/12/2007 ή και παλαιότερα *(όπως προκύπτει από την άδεια οικοδομής ή την τελευταία αναθεώρησή της) *η παλαιότητα αρχίζει να υπολογίζεται μετά τη συμπλήρωση δυο ετών από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή την τελευταία αναθεώρησή της (π.χ. εάν εκδόθηκε στις 30.09.2005 η παλαιότητα αρχίζει να υπολογίζεται από 30.9.2007) Καλη χρονια με υγεία σε ολους Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Chachanoulis 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Θα πρότεινα να μην εκτροχιάσουμε το θέμα συζητώντας αν είναι καλά ή κακά τα στεγαστικά δάνεια αλλά να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα. 4
txcellas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Όσοι έχουν πάρει το δάνειο από το πρώτο πρόγραμμα έχουν όλα τα χρόνια σταθερό ή κυμενομενο επιτόκιο; Δε νομίζω να έχουν πει κάτι σχετικό σε αυτό..
kazantzidis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, txcellas είπε Όσοι έχουν πάρει το δάνειο από το πρώτο πρόγραμμα έχουν όλα τα χρόνια σταθερό ή κυμενομενο επιτόκιο; Δε νομίζω να έχουν πει κάτι σχετικό σε αυτό.. Κυμαινόμενο 1/4 του euribor 3
Chachanoulis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kazantzidis είπε Κυμαινόμενο 1/4 του euribor ευχαριστουμε για την ενημερωση μηπως μπορεις και να μας πεις με πιο τροπο γινεται ο διαμοιρασμος του ποσου που πληρωνεις στα "δυο" δανεια (ατοκο και εντοκο)? 50-50 ή πρωτα ξεπληρωνουμε το ενα απο τα δυο? (φανταζομαι τις τραπεζες τις συμφερει να σε βαλουν να ξεπληρωσεις το ατοκο πρωτα) btw εδω δειχνει το ιστορικο του euribor αμα θελει καποιος να προσπαθησει να "μαντεψει" που περιπου θα παιζει το επιτοκιο. https://www.euribor-rates.eu/en/euribor-charts/
Terteri Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Supermario83 είπε Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Κοιτάζω για ένα ακίνητο που είναι 120 τμ στον 1οροφο και στο ισόγειο εχει μαγαζί γύρω στα 100 τμ είναι σε μια ιδιοκτησία ολο. ερώτηση: θα εχω πρόβλημα με τα τετραγωνικά του σπιτιού που πρέπει να είναι 150 τμ max η δεν προσμετρώντε.? Εάν είναι στο ίδιο συμβόλαιο, δηλαδή αν θες να αγοράσεις και τα δύο, δεν μπορείς να το πάρεις. Το δάνειο είναι καθαρά για πρώτη κατοικία και μέχρι 150τμ. Είδαμε μια αντίστοιχη περίπτωση που είχε πάρκινγκ από κάτω αλλά το είχαν δηλωμένο στο σπίτι γιατί ήθελαν να το κάνουν μεζονέτα κάποια στιγμή και μας ενημέρωσαν ότι αφου ξεπερνά τα 150τμ δεν γίνεται. 1
apokotou1709 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Εχω μια ερώτηση ίσως πιο λογιστική γιατί ο λογιστής μου δεν ήξερε να μου απαντήσει με μισθό 1300€ (1300Χ14 = 18.200) Η φορολογική όμως μου είναι στα 22.000! δεν έχω άλλα εισοδήματα απο πουθενά είναι όλα τα δηλωμένα από τη εταιρεία που δούλευα και αυτό με βγάζει εκτός προγράμματος ειναι αποκλειστικά αυτός ο μισθός δεν υπήρχαν bonus και τίποτα έξτρα γύρω γύρω. Ξέρει κανείς τι παίζει; Γιατί το ψάχνω και με την βλακεία με βγάζει εκτός του προγράμματος ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι μέσα!
Chachanoulis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 18 ώρες πριν, apokotou1709 είπε Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Εχω μια ερώτηση ίσως πιο λογιστική γιατί ο λογιστής μου δεν ήξερε να μου απαντήσει με μισθό 1300€ (1300Χ14 = 18.200) Η φορολογική όμως μου είναι στα 22.000! δεν έχω άλλα εισοδήματα απο πουθενά είναι όλα τα δηλωμένα από τη εταιρεία που δούλευα και αυτό με βγάζει εκτός προγράμματος ειναι αποκλειστικά αυτός ο μισθός δεν υπήρχαν bonus και τίποτα έξτρα γύρω γύρω. Ξέρει κανείς τι παίζει; Γιατί το ψάχνω και με την βλακεία με βγάζει εκτός του προγράμματος ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να είμαι μέσα! Δες στη φορολογικη δηλωση ενα ενα τα κελιά. Εκτος αν εχει γινει καποιο λαθος δε νομιζω να γινεται να σου εχει μονο το κελι με το μισθο γυρω στα 18000 και ξαφνικα το συνολο να βγαινει 22000 1
apokotou1709 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 58 λεπτά πριν, Chachanoulis είπε Δες στη φορολογικη δηλωση ενα ενα τα κελιά. Εκτος αν εχει γινει καποιο λαθος δε νομιζω να γινεται να σου εχει μονο το κελι με το μισθο γυρω στα 18000 και ξαφνικα το συνολο να βγαινει 22000 Είδα ότι η εταιρία μου έχει δηλώσει ότι παίρνω τόσα αλλά εμένα ο μισθός μου είναι στα 1300 όπως είπα παραπάνω εκτός αν χάνω κάτι
Jiakometi Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Αυτό που μάλλον χάνεις είναι ότι στην δήλωση μπαίνει το φορολογητέο εισόδημα ενώ εσύ υπολογ’ιζεις το καθαρό. (Μετά τις κρατήσεις). 15 λεπτά πριν, apokotou1709 είπε Είδα ότι η εταιρία μου έχει δηλώσει ότι παίρνω τόσα αλλά εμένα ο μισθός μου είναι στα 1300 όπως είπα παραπάνω εκτός αν χάνω κάτι
Chachanoulis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Αυτό που μάλλον χάνεις είναι ότι στην δήλωση μπαίνει το φορολογητέο εισόδημα ενώ εσύ υπολογ’ιζεις το καθαρό. (Μετά τις κρατήσεις). 19 λεπτά πριν, apokotou1709 είπε Είδα ότι η εταιρία μου έχει δηλώσει ότι παίρνω τόσα αλλά εμένα ο μισθός μου είναι στα 1300 όπως είπα παραπάνω εκτός αν χάνω κάτι Στο κελι 301 μπαινει το συνολο των καθαρων για το αντιστοιχο ετος, εκει σ γραφει 22.000? Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Chachanoulis
paylidis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Στις 31/12/2024 στις 12:20 ΜΜ, Supermario83 είπε Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Κοιτάζω για ένα ακίνητο που είναι 120 τμ στον 1οροφο και στο ισόγειο εχει μαγαζί γύρω στα 100 τμ είναι σε μια ιδιοκτησία ολο. ερώτηση: θα εχω πρόβλημα με τα τετραγωνικά του σπιτιού που πρέπει να είναι 150 τμ max η δεν προσμετρώντε.? Εάν είναι άλλο ατακ κ κανείς δεύτερο συμβόλαιο μπορείς. Απλώς το μαγαζί από κάτω θα στο δώσει εκτός δανείου πρακτικά τσάμπα κ θα θέλει δεύτερο συμβόλαιο. Καλή περίπτωση θα ήταν πάντως. Το μια ιδιοκτησία που λες σημαίνει 1 ατακ; Εάν ναι και δε διατίθεται να το σπάσει τότε μάλλον δε περνάει 1
Chris_tina5 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Καλή χρονιά! Γνωρίζει κάποιος αν ένα σπιτι το οποίο έχει ενεργό μισθωτήριο ( συγκεκριμένα μέχρι 12/2025) μπορεί να είναι επιλέξιμο για το πρόγραμμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😊
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα