Xdanger Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 21 λεπτά πριν, sakis697 είπε Ειχα και εγω μια ωραια εμπειρία.... Στην οικοδομή του πεθερου μου στον 5ο οροφο, υπαρχει ενα σπιτι 80τμ που εδω και 11 χρονια το εχει κλειστό.... Θα πω την γνώμη μου και ίσως να φανώ και κακός αλλά αν το σπίτι είναι Αθήνα και σε περιοχή που δεν είναι γκέτο, εγώ στην θέση σου θα προχώραγα. Δεν ξέρω αν το έχεις δει μέσα αλλά το ότι είναι 11 χρονιά κλειστό δεν σημαίνει πως έχει καταστραφεί πλήρως. Αν το πρόβλημα είναι πως λόγω κλεισούρας και υγρασίας έχει χαλάει ότι είναι ξύλινο π.χ. ντουλάπια κουζίνας-μπάνιου αλλάζεις μόνο αυτά και με φτηνά από πράκτικερ για αρχή. Το θέμα είναι να μπεις μέσα να γλιτώσεις το ενοίκιο γιατί η δόση θα είναι μικρότερη. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα φτιάχνεις σιγά σιγά, είτε χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Εξοικονομώ είτε μαζεύοντας τα χρήματα (από την διαφορά ενοικίου - δόσης) μετά από κάποια χρόνια. 2
sakis697 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 5 λεπτά πριν, Xdanger είπε Θα πω την γνώμη μου και ίσως να φανώ και κακός αλλά αν το σπίτι είναι Αθήνα και σε περιοχή που δεν είναι γκέτο, εγώ στην θέση σου θα προχώραγα. Δεν ξέρω αν το έχεις δει μέσα αλλά το ότι είναι 11 χρονιά κλειστό δεν σημαίνει πως έχει καταστραφεί πλήρως. Αν το πρόβλημα είναι πως λόγω κλεισούρας και υγρασίας έχει χαλάει ότι είναι ξύλινο π.χ. ντουλάπια κουζίνας-μπάνιου αλλάζεις μόνο αυτά και με φτηνά από πράκτικερ για αρχή. Το θέμα είναι να μπεις μέσα να γλιτώσεις το ενοίκιο γιατί η δόση θα είναι μικρότερη. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα φτιάχνεις σιγά σιγά, είτε χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως το Εξοικονομώ είτε μαζεύοντας τα χρήματα (από την διαφορά ενοικίου - δόσης) μετά από κάποια χρόνια. Καλημερα φιλε μου, καταλαβαίνω τι εννοεις. Το σπιτι ειναι στα Γιαννενα. Εννοειται το εχω δει απο μεσα. Θελουν αλλαγη ολα. Απο σωληνες νερου, πατωματα, ρευματα, παραθυρα, πορτες, μονώσεις σε τοιχους, μόνωση ταρατσας, θερμοσιφωνες ηλιακους, μπανιο κουζινα, καλοριφερ. Ολα. Για αυτο και ειχαμε αποφασισει οτι στα 75Κ το μεγιστο ειναι μια καλη τιμη βαση και τις αντικειμενικης του αξιας. Ολοι οι μεσιτες λενε πως αυτο το σπιτι 100Κ χωρις ανακαίνιση δεν αξιζει κ μου φαινεται λογικο. Οπως λογικο μου φαινεται που αλλος μας εχει του χεριου του κ αυξηση την τιμη γιατι ξερει οτι το χρειαζομαστε το σπιτι. Αν μπορουσα να μπω σπιτι με το καλημερα και μετα να εκανα ανακαίνιση σταδιακα, δεν θα το συζητουσα καν. 2
Aggeluska Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 3 minutes ago, sakis697 said: Καλημερα φιλε μου, καταλαβαίνω τι εννοεις. Το σπιτι ειναι στα Γιαννενα. Εννοειται το εχω δει απο μεσα. Θελουν αλλαγη ολα. Απο σωληνες νερου, πατωματα, ρευματα, παραθυρα, πορτες, μονώσεις σε τοιχους, μόνωση ταρατσας, θερμοσιφωνες ηλιακους, μπανιο κουζινα, καλοριφερ. Ολα. Για αυτο και ειχαμε αποφασισει οτι στα 75Κ το μεγιστο ειναι μια καλη τιμη βαση και τις αντικειμενικης του αξιας. Ολοι οι μεσιτες λενε πως αυτο το σπιτι 100Κ χωρις ανακαίνιση δεν αξιζει κ μου φαινεται λογικο. Οπως λογικο μου φαινεται που αλλος μας εχει του χεριου του κ αυξηση την τιμη γιατι ξερει οτι το χρειαζομαστε το σπιτι. Αν μπορουσα να μπω σπιτι με το καλημερα και μετα να εκανα ανακαίνιση σταδιακα, δεν θα το συζητουσα καν. Γιάννενα πάντως επειδή παρακολουθώ σε μια λίστα που έχω με αγγελίες, με 120κ βρίσκεις πολύ ωραία διαμερίσματα που δεν χρειάζονται ανακαίνιση. Κάθε φορά σκάει μια αγγελία και λέω κοίτα εδώ τι σπιταρωνες παίρνεις Γιάννενα με 120κ και Αθήνα με 120κ δεν παίρνεις ούτε σπιτάκι για σκύλο. Καταλαβαίνω πως το συγκεκριμένο ακίνητο σας βόλευε. Απλά επειδή είπες Γιάννενα και έτυχε να έχω αυτή την αποθηκευμένη αναζήτηση, είπα να το σχολιάσω .
sakis697 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 4 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Γιάννενα πάντως επειδή παρακολουθώ σε μια λίστα που έχω με αγγελίες, με 120κ βρίσκεις πολύ ωραία διαμερίσματα που δεν χρειάζονται ανακαίνιση. Κάθε φορά σκάει μια αγγελία και λέω κοίτα εδώ τι σπιταρωνες παίρνεις Γιάννενα με 120κ και Αθήνα με 120κ δεν παίρνεις ούτε σπιτάκι για σκύλο. Καταλαβαίνω πως το συγκεκριμένο ακίνητο σας βόλευε. Απλά επειδή είπες Γιάννενα και έτυχε να έχω αυτή την αποθηκευμένη αναζήτηση, είπα να το σχολιάσω . Ναι αυτή ειναι η αληθεια! Οι τιμες σε σχεση με Αθηνα ειναι τρομακτικές! Ομως το προβλημα εδω ειναι οτι αν παρεις μια μεζονετα πχ με 120Κ (που οντως εχει απειρα ομορφα σπιτια, απειρα ομως) θα σου ψιλοβγει ξινο στην θέρμανση τον χειμωνα. Αν και πλεον εχει μαλακωσει ο καιρος και εδω. Νομιζω ομως δεν εχω την οικονομική δυνατοτητα να παω σε 120Κ ή φοβαμαι κιολας. 2
paylidis Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 11 ώρες πριν, Morosana είπε Τουλάχιστον δεν θα σπας εσύ τις μπάλες σου, άσε το μεσίτη να το κάνει και να φανεί πραγματικά χρήσιμος 😛 Δε διαφωνω, απλα πλεον δε πιανει εχουν χαζεψει οι ιδιοκτητες (εξαιτιας των μεσιτων κατα βαση, όπως λεει και ο Simeon). Σκεψου σε 390000€ ακινητο, απουλητο 3 χρονια-παρατημενο 15, ηθελα να κοψω 30 χιλιαρικά, εδωσα 3000 εξτρα απο την αμοιβη της στη μεσιτρια και μονο που δε μας εβρισε ο ιδιοκτήτης... Ετερο ακινητο 330000€ προσεφερα 300 χιλιαρικα και μπονους στο μεσιτη 3000 εξτρα της αμοιβης του και ο @&#$#%%# (ο μεσιτης τωρα) το ανεβασε και ζηταγε 360 αντι να το κλεισουμε 300 3 1
logokrimenos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 12 hours ago, fsbmaniac said: Ξέρω 3 στο κοντινό μου περιβάλλον... και οι 3 είναι ευκατάστατοι στην πραγματικότητα αλλά... Μα δεν το είπα τυχαία αυτό
Morosana Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 36 λεπτά πριν, paylidis είπε Δε διαφωνω, απλα πλεον δε πιανει εχουν χαζεψει οι ιδιοκτητες (εξαιτιας των μεσιτων κατα βαση, όπως λεει και ο Simeon). Σκεψου σε 390000€ ακινητο, απουλητο 3 χρονια-παρατημενο 15, ηθελα να κοψω 30 χιλιαρικά, εδωσα 3000 εξτρα απο την αμοιβη της στη μεσιτρια και μονο που δε μας εβρισε ο ιδιοκτήτης... Ετερο ακινητο 330000€ προσεφερα 300 χιλιαρικα και μπονους στο μεσιτη 3000 εξτρα της αμοιβης του και ο @&#$#%%# (ο μεσιτης τωρα) το ανεβασε και ζηταγε 360 αντι να το κλεισουμε 300 Χαιβανια αυτοί νομίζουν ότι επειδή χτυπάει το τηλέφωνο για ένα listing έχουν όλοι τα λεφτά για να κλείσει η δουλειά, βέβαια όταν κάνουν το λάθος να σε πάρουν αφού σου έριξαν άκυρο τους χορεύεις κανονικά. Κάποτε είχαμε έναν technical fleet manager παντρεμένος και γκομενακιας φουλ. Έπαιρνε τηλέφωνο διαφορά μεσιτικά για να του δείχνουν κάτι απίστευτες βιλες. Πουλούσε παραμύθι στις πιτσιρίκες ότι θα στο πάρω για να μείνουμε μαζί και να σε εξασφάλισω γιατί είμαι και 60 χρόνων και τραβούσε τους μεσίτες όπου μπορείς να φανταστείς, βόρεια νότια Κολωνάκι . Σε όλα τα σπίτια που έμπαινε αν ήθελε να συνεχίσει το τσιλιμπουρδισμα έβρισκε κάτι αρνητικό και ζητούσε να τους δείξει και κάτι άλλο και ας είναι ακριβότερο, αν ήθελε να τελειώσει έλεγε μου κάνει το σπίτι ενημέρωσε με πως να προχωρήσω και γινόταν καπνός. Τον έπαιρναν μετά τηλέφωνο μεσίτες, γκόμενες, ιδιοκτήτες και πάντα το ποίημα ήταν πάθαμε ζημιά σε ένα βαπόρι και φεύγω επειγόντως για Λουιζιάνα αλλά μην ανησυχείς γιατι θα βγάλουμε και έξτρα λεφτά για το σπίτι και θα σε ενημερώσω εγώ 😂😂 5
Aggeluska Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 14 hours ago, Petros_o said: Καλησπέρα, όσοι κάνατε αίτηση στην alpha bank πόσες ημέρες έκανε περίπου να σας απαντήσει για την προεγκριση; γενικά ήταν large στο ύψος του ποσού; Έκανα την Δευτέρα, μου απάντησαν σήμερα, δηλαδή μετά από 4 μέρες. Όσα ζήτησα αυτά μου ενέκριναν. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Aggeluska
dialitis93 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Simeon είπε Μου φαίνεται απίστευτο, μπορείς να ανεβάσεις το mail της απάντησης με σβησμενα τα στοιχεία σου? Όπως λες κι εσύ στο πρώτο πρόγραμμα δεν γινόταν αυτό. Αυτό απαντάει στο θέμα που συζητήσαμε με τον @Xdanger Και την αιτηση να ανεβασω εμεις κοπηκαμε καθως υπηρχε σπιτι εκτος νομου αττικης . Οταν πηρα τηλεφωνο για να εξηγησω οτι το ακινητο ειναι εκτος τοπου διαμονης και εργασιας, 2 φορες μαλιστα, μου ειπαν το ιδιο πραγμα. Οτι κοβεσαι οταν το ακινητο ειναι μεγαλυτερο >50τμ και ας βρισκεται εκτος του νομου διαμονης και εργασιας. Και οταν τους ειπα τι σχεση εχει ενα ακινητο που βρισκεται εκτος που δεν εξυπηρετει, ακομα και 400χλμ μακρυα, μου ειπαν οτι ο λογος που εβαλαν αυτον τον κοφτη ειναι επειδη η πρωτη κατοικια μεσω του σπιτι 2 μπορει να αγοραστει οπουδηποτε εντος Ελλαδας. (Στο σπιτι μου 1 ειχα παρει κανονικα προεγκριση με το ιδιο Ε9) Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από dialitis93 1 1
SofoS@ Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Ναι φαίνεται πως δεν ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το πρώτο πρόγραμμα.. Το λέει στο ΦΕΚ (σπιτι 2) Άρθρο 5 παρ 1 στ. Spoiler στ) Για τη διαπίστωση ύπαρξης ή μη, ακινήτου κατάλληλου για την κατοικία τους, οι αιτούντες υποβάλλουν είτε υπεύθυνη δήλωση από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr), ότι δεν υποβάλουν Δηλώσεις Στοιχείων Ακινήτων (Ε9), ήτοι δεν διαθέτουν ακίνητο, είτε την εκτύπωση διαμορφωθείσας Περιουσιακής Κατάστασης τελευταίου έτους, όπως προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, υποβάλλονται και τα αντίστοιχα έγγραφα των συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, ανεξάρτητα εάν η αίτηση για τη χορήγηση του δανείου υποβάλλεται από κοινού ή από τον έναν εκ των δυο. Στην περίπτωση της ύπαρξης ενός ή περισσοτέρων ακινήτων [Ε9 κατηγορία ακινήτου ΚΩΔ. 1: Κατοικία ή Διαμέρισμα (πλην μονοκατοικίας) και ΚΩΔ. 2: Μονοκατοικία] τα οποία κατέχονται από τους αιτούντες κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία, για τη διαπίστωση μη ύπαρξης κατάλληλου ακινήτου για κατοικία των δικαιούχων, λαμβάνεται υπόψη το κάτωθι κριτήριο, ήτοι: Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας των κύριων χώρων κατοικιών (Ε9 κατηγορία ακινήτου ΚΩΔ. 1, ΚΩΔ. 2), είναι μικρότερο από 50 τ.μ., προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για το σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης, 25 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 30 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα (συμπεριλαμβανομένων και κυοφορούμενων τέκνων κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης). Κατ’ εξαίρεση, το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας των κύριων χώρων κατοικιών, δικαιούχου με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που παρέχονται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ή κατά περίπτωση από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης/γνωμάτευσης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, είναι μικρότερο των 70 τ.μ, προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για το σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης, 25 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 30 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα (συμπεριλαμβανομένων και κυοφορούμενων τέκνων κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης). Ενώ στο πρώτο πρόγραμμα έλεγε το εξής στο ΦΕΚ(σπιτι 1) Αρθρο 3 παρ 1 δ) Spoiler δ) Για τη διαπίστωση ύπαρξης ή μη ακινήτου κατάλληλου για την κατοικία τους, οι αιτούντες υποβάλλουν είτε εκτύπωση από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από την οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9 για το τελευταίο έτος εφόσον δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο, είτε τη Δήλωση στοιχείων ακινήτου (Ε9) του τελευταίου έτους και Πιστοποιητικό Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τελευταίου έτους. Στην περίπτωση συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, υποβάλλονται και τα αντίστοιχα έγγραφα των συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, ανεξάρτητα εάν η αίτηση για τη χορήγηση του δανείου υποβάλλεται από κοινού ή από τον έναν εκ των δυο. Στην περίπτωση που από τα ως άνω δικαιολογητικά προκύπτει η ύπαρξη ακινήτου, για να κριθεί εάν αυτό είναι κατάλληλο για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των αιτούντων, λαμβάνονται υπόψη τα κάτωθι κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούνται σωρευτικά: δα) το ακίνητο έχει εμβαδό μεγαλύτερο από 50 τ.μ., το οποίο προσαυξάνεται κατά 10 τ.μ. για κάθε μέλος της οικογένειας που συγκατοικεί με τον αιτούντα (συμπεριλαμβανομένων και κυοφορούμενων τέκνων κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης), δβ) ο αιτών διαθέτει πλήρη κυριότητα ή επικαρπία επί του ακινήτου κατά ποσοστό ανώτερο από πενήντα τοις εκατό (50%), δγ) το ακίνητο βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο εργασίας ή άσκησης επαγγέλματος του αιτούντος. Στην περίπτωση που ο τόπος εργασίας ή άσκησης επαγγέλματος του αιτούντος βρίσκεται εντός της Περιφέρειας Αττικής, το ακίνητο θεωρείται κατάλληλο εάν βρίσκεται εντός αυτής. Εξαίρεση αποτελούν τα νησιά, πλην της Κρήτης, όπου η κρίση περί καταλληλότητας του υφιστάμενου ακινήτου περιορίζεται στο αν το ακίνητο βρίσκεται εντός της νήσου όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας ή άσκησης επαγγέλματος του αιτούντος, Εκεί που παίζει ρόλο η περιφερειακή ενότητα στο νέο πρόγραμμα είναι αν θες να το νοικιάσεις πριν την συμπλήρωση 7 ετών Αρθρο 4 παρ 6 Spoiler 6. H εκμίσθωση του αποκτηθέντος ακινήτου, πριν τη συμπλήρωση επτά (7) ετών από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης Δανεισμού Τελικού Αποδέκτη, καταρχήν απαγορεύεται και αποτελεί λόγο καταγγελίας αυτής. Εξαίρεση δύναται να δικαιολογηθεί, εφόσον ο Τελικός Αποδέκτης αποδείξει επαρκώς σε περίπτωση ελέγχου, τις αντικειμενικές περιστάσεις που κατέστησαν αδύνατη τη χρήση του αποκτηθέντος ακινήτου ως κύριας κατοικίας του, όπως ιδίως εύρεση εργασίας ή υπηρεσιακή μεταβολή σε τόπο διαφορετικής περιφερειακής ενότητας από εκείνη όπου βρίσκεται το ακίνητο ή μόνιμη μετακίνηση στο εξωτερικό. 1 1
ma3stros Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Αρα ευλογα ξαναρωταω οτι εγω εργαζομαι και μενω Αθηνα... και με τα παραπανω κριτηρια που εχουν αναφερθει... αγοραζω στη Λαρισα (εφοσον λεμε οτι μπορουμε να αγορασουμε οπουδηποτε) Πως ακριβως θα κρινουν αν τελικα εγω μπορω να το νοικιασω πριν τα 7 ετη?
MaKek Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 20 ώρες πριν, Xdanger είπε δεν πειράζει, το βρήκα εδώ, είναι φθηνό γιατί είναι ισόγειο-υπόγειο μάλλον από ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες, αν και σε άλλες φαίνεται σε όροφο Ισογειο και πρωτος ειναι
Vault13 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, dimitris55555 είπε 250χιλιαρικα δάνειο σημαίνει αρχικά να έχει κοστολογήσει ο εκτιμητής 250 χιλιάρικα ή παραπάνω το σπίτι. Έστω ότι είσαι οκ.190 χιλιάρικα θα πάρεις μαξ από την τράπεζα δάνειο (αν εγκρίνει τόσα η τράπεζα με την χρηματοπιστωτική ικανότητα σου) και τα άλλα cash. 60χιλ πολύ μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων δεν το κατέχουν, ακόμα κι με "αποταμίευση" και δουλειά 25-30 χρονών. Ευχαριστω. Οτιδηποτε εχει ετος δομισης 2006 και πισω ειναι εξω; Παιζει ρολο η ανακαινιση; Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Vault13
BillFromLarissa Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, ma3stros είπε Αρα ευλογα ξαναρωταω οτι εγω εργαζομαι και μενω Αθηνα... και με τα παραπανω κριτηρια που εχουν αναφερθει... αγοραζω στη Λαρισα (εφοσον λεμε οτι μπορουμε να αγορασουμε οπουδηποτε) Πως ακριβως θα κρινουν αν τελικα εγω μπορω να το νοικιασω πριν τα 7 ετη? Πολύ σωστή η παρατήρηση σου, αλλά δεν είσαι ο μόνος με αυτή την απορία. Είναι το μαύρο παράθυρο του προγράμματος! Πιθανώς και δεν θα τρέξει τίποτα αν το νοικιάσεις πριν την 7ετία (ασχέτως με το απαγορευτικό). Μην αγχώνεσαι δεν θα σε καταλάβουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα