techplastic Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Καλησπέρα , στο κομμάτι της αίτησης επιλεξιμότητας τελικά μου φαίνεται πως πρέπει να γίνει αρκετές φορές , πέρασαν 15 μέρες χωρίς ενημέρωση και προ 2 ημερών κάναμε ξανά όπου ήρθε μήνυμα στην σύζυγο για συγκατάθεση , σήμερα μου ήρθε mail πως τελικά η αίτηση βγήκε θετική 🙂 . Τώρα ξεκινά ο μαραθώνιος στην αναζήτηση σπιτιού......
fsbmaniac Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Στις 4/2/2025 στις 11:24 ΠΜ, logokrimenos είπε 9 στους 10 που θα το πάρουν είναι Ε.Ε που δηλώνουν χαμηλότερο εισόδημα απο το πραγματικό. Ένας μισθωτός αμφιβάλω αν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δόσεις με τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν βάλει. Ξέρω 3 στο κοντινό μου περιβάλλον... και οι 3 είναι ευκατάστατοι στην πραγματικότητα αλλά...
stel106 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 ώρες πριν, Aggeluska είπε Γενικα γνωρίζουμε ότι ένα σπίτι δεν είναι επιλεξιμο αν είναι μισθωμένο. Ερώτηση: μέχρι πότε μπορεί να είναι ένα σπίτι μισθωμένο πριν το επιλέξουμε για αγορά; Πχ. Μέχρι και πριν γίνει ο τεχνικός έλεγχος; Μέχρι και πριν υπογράψει το συμβόλαιο; Γνωρίζει κανείς ; μπορει αν συμφωνει βεβαια ο ενοικιαστης να γινει σπασιμο συμβολαιου για να μπει στο προγραμμα αμεσα
paylidis Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, Morosana είπε Πες της μεσιτριας αν μου το κλείσεις στα 160 από μένα θα έχεις ένα ταλιρακι έξτρα και άστη να τρέχει αυτή να βγάλει άκρη. Δε πιάνει πλέον, έχουν πάρει αέρα τα μυαλά των ιδιοκτητών γενικότερα περαν του σπίτι μου. Το πάλεψα και εγώ για 2-3 ακίνητα πολύ μεγαλύτερης αξίας και δεν βγήκε… 3
stel106 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες εμεις για να βοηθησω επειδη τωρα τελιωνουμε με το προγραμμα σπιτι μου 1 παρατασεις πηραμε παρα πολλες!! δυστυχως καποια σπιτια ενω τα πουλανε εχουν θεματα με τα χαρτια αυθαιρεσιες κλπ! ο ιδιοκτητης ισως αν γνωριζει οτι αργει το προγραμμα να μην θελει να μπει σαυτη την διαδικασια να περιμενει τοσο πολυ αν καποιος δωσει μια προκαταβολη πχ εστω και 1000 ευρω δειτε λιγο αν μπορειτε να κατωχυρωσετε το σπιτι γιατι λεμε αν ο πωλητης βρει να το δωσει μετα 10-20κ περισσοτερα απο αυτα που συμφωνησατε να σας ακυρωσει την τελευταια στιγμη παλι θα πρεπει να ψαχνετε σπιτι απο την αρχη ΥΓ να ρωτησω αν καποιος με το προγραμμα σπιτι μου 1 γνωριζει τι γινεται με την ασφαλεια σεισμου πυρος γιατι απο την τραπεζα μας εβαλε σε ενα συμβολαιο το οποιο βγαινει 34 τον μηνα και απο τι γνωριζω μια ασφαλεια πχ για 100.000 ευρω κοστιζει 100-120 ευρω ετησιως μπορω κατευθειαν να κανω ασφαλεια σε αλλο ασφαλιστικο γραφειο εκτος της τραπεζας? η παιζει καποια παγιδα και θα μας δεσμευσει με την ασφαλεια σαυτο το τοσο μεγαλο ποσο?
Morosana Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 27 λεπτά πριν, paylidis είπε Δε πιάνει πλέον, έχουν πάρει αέρα τα μυαλά των ιδιοκτητών γενικότερα περαν του σπίτι μου. Το πάλεψα και εγώ για 2-3 ακίνητα πολύ μεγαλύτερης αξίας και δεν βγήκε… Τουλάχιστον δεν θα σπας εσύ τις μπάλες σου, άσε το μεσίτη να το κάνει και να φανεί πραγματικά χρήσιμος 😛 1
Simeon Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 50 λεπτά πριν, paylidis είπε Δε πιάνει πλέον, έχουν πάρει αέρα τα μυαλά των ιδιοκτητών γενικότερα περαν του σπίτι μου. Το πάλεψα και εγώ για 2-3 ακίνητα πολύ μεγαλύτερης αξίας και δεν βγήκε… Εννοείται, έχουν βρει το λεφτοδεντρο όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλουμενοι μεσίτες. Και φουσκώνουν τα μυαλά των ιδιοκτητών. 41 λεπτά πριν, stel106 είπε ΥΓ να ρωτησω αν καποιος με το προγραμμα σπιτι μου 1 γνωριζει τι γινεται με την ασφαλεια σεισμου πυρος γιατι απο την τραπεζα μας εβαλε σε ενα συμβολαιο το οποιο βγαινει 34 τον μηνα και απο τι γνωριζω μια ασφαλεια πχ για 100.000 ευρω κοστιζει 100-120 ευρω ετησιως μπορω κατευθειαν να κανω ασφαλεια σε αλλο ασφαλιστικο γραφειο εκτος της τραπεζας? η παιζει καποια παγιδα και θα μας δεσμευσει με την ασφαλεια σαυτο το τοσο μεγαλο ποσο? Εννοείται πως μπορείς να ασφαλιστεις αλλού και μετά τους στέλνεις το ασφαλιστήριο και ζητάς ακύρωση της δικής τους ασφάλισης. Δεν έχει τρομερή διαφορά στο κόστος και κοίτα η ασφαλιστική που σκέφτεσαι να πας να είναι αξιόπιστη. 20 λεπτά πριν, Morosana είπε Τουλάχιστον δεν θα σπας εσύ τις μπάλες σου, άσε το μεσίτη να το κάνει και να φανεί πραγματικά χρήσιμος 😛 Άσχετοι τύποι είναι οι περισσότεροι που το παίζουν και διαμεσολαβητες. Βρήκαν χώρο λόγω της ανοχής-συνενοχής του κράτους. Με τόση ζήτηση σιγά μην ασχοληθούν με αυτόν που κάνει παζάρια. 1
Morosana Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 44 λεπτά πριν, Simeon είπε Εννοείται, έχουν βρει το λεφτοδεντρο όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλουμενοι μεσίτες. Και φουσκώνουν τα μυαλά των ιδιοκτητών. Εννοείται πως μπορείς να ασφαλιστεις αλλού και μετά τους στέλνεις το ασφαλιστήριο και ζητάς ακύρωση της δικής τους ασφάλισης. Δεν έχει τρομερή διαφορά στο κόστος και κοίτα η ασφαλιστική που σκέφτεσαι να πας να είναι αξιόπιστη. Άσχετοι τύποι είναι οι περισσότεροι που το παίζουν και διαμεσολαβητες. Βρήκαν χώρο λόγω της ανοχής-συνενοχής του κράτους. Με τόση ζήτηση σιγά μην ασχοληθούν με αυτόν που κάνει παζάρια. Όσο δεν ζητάς πάντα η απάντηση είναι όχι Μπορείς να βρεις 50 ακίνητα ακόμα και πάνω από τα λεφτά σου και να κάνεις την προσφορά σου. Θα ακούσεις 47 48 όχι και άντε γ€-#&# αλλά ένας θα σου πει οκ έλα να το συζητήσουμε και θα γίνει δουλειά. Θέλει θράσος και να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά την προσφορά σου βρίζουν όχι εσένα 1
dialitis93 Δημοσ. πριν από 50 λεπτά Δημοσ. πριν από 50 λεπτά (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Simeon είπε Όχι δεν γίνεται (να μένεις και να δουλεύεις στη Λαμία πχ και να πάρεις στην Κρήτη) Χάνεις την επιδότηση επιτοκίου και πληρώνεις αρκετά μεγαλύτερη δόση. Εξαρτάται από τη συνεργασία με την τράπεζα που ίσως ήδη έχεις (καταθέσεις μετρητών κλπ) Γινεται κανονικα να παρεις σπιτι οπου θελεις. Γιαυτο εχουν βαλει κοφτη να μην εχεις κανενα σπιτι ανω των 50τμ οπουδηποτε στην Ελλαδα σε αντιθεση με στο σπιτι μου 1. Εχω επικοινωνησει μαζι τους και σε τηλ και σε mail αρκετες φορες Επεξ/σία πριν από 49 λεπτά από dialitis93
Vault13 Δημοσ. πριν από 38 λεπτά Δημοσ. πριν από 38 λεπτά Να ρωτησω παλι εγω. Τι κρητηρια εχουμε για να διαλεξουμε σπιτι περα τα 250.000; Ετος δομισης 2007? Αν ναι, τι μας νοιαζουν τα μωσαικα και τα παλια 40 ετιας;
dimitris55555 Δημοσ. πριν από 23 λεπτά Δημοσ. πριν από 23 λεπτά 9 λεπτά πριν, Vault13 είπε Να ρωτησω παλι εγω. Τι κρητηρια εχουμε για να διαλεξουμε σπιτι περα τα 250.000; Ετος δομισης 2007? Αν ναι, τι μας νοιαζουν τα μωσαικα και τα παλια 40 ετιας; 250χιλιαρικα δάνειο σημαίνει αρχικά να έχει κοστολογήσει ο εκτιμητής 250 χιλιάρικα ή παραπάνω το σπίτι. Έστω ότι είσαι οκ.190 χιλιάρικα θα πάρεις μαξ από την τράπεζα δάνειο (αν εγκρίνει τόσα η τράπεζα με την χρηματοπιστωτική ικανότητα σου) και τα άλλα cash. 60χιλ πολύ μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων δεν το κατέχουν, ακόμα κι με "αποταμίευση" και δουλειά 25-30 χρονών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα