Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανένας γιατί δεν την βρίσκω πουθενά αυτή την πληροφορία,  αν είσαι κάτοχος ακινήτου, έχεις την ψιλή κυριότητα όχι ρην επικαρπια όμως,  δικαιούσαι το πρόγραμμα?? Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει γιατί δεν την βρίσκω πουθενά την απάντηση, 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Ποια θα είναι τα επιτόκια γιατί δεν βρήκα κάπου να τα αναφέρουν..

Η μήπως θα βγουν τα επιτόκια ανάλογα με τ ποσο του δανείου του καθενός;

Δημοσ.

Δηλαδή εγώ θέλω να κάνω μια αίτηση για το δάνειο, και βρίσκω ένα σπίτι με πχ 180.000, πρέπει να έχω 18κ στην άκρη δηλαδή το 10%; Και πες ότι δεν το έχω όλο το 10% που πολλά ζευγάρια μπορεί να μην το έχουν, σου δίνει άλλο δάνειο η τράπεζα να συμπληρώσεις το ποσό για το σπίτι και τις πρώτες πχ ανάγκες συμβολαιογράφους κτλπ και τα του σπιτιού; Ή τρως πουλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Metaksas είπε

Δηλαδή εγώ θέλω να κάνω μια αίτηση για το δάνειο, και βρίσκω ένα σπίτι με πχ 180.000, πρέπει να έχω 18κ στην άκρη δηλαδή το 10%; Και πες ότι δεν το έχω όλο το 10% που πολλά ζευγάρια μπορεί να μην το έχουν, σου δίνει άλλο δάνειο η τράπεζα να συμπληρώσεις το ποσό για το σπίτι και τις πρώτες πχ ανάγκες συμβολαιογράφους κτλπ και τα του σπιτιού; Ή τρως πουλο;

για καθιστε βρε παιδια. με ξενα χρηματα θελεις να αγορασεις σπιτι? εαν δεν εχεις ουτε τα 18000€ που λες νομιζεις οτι θα αποπληρωσεις το δανειο? δεν υπαρχει περιπτωση. μεσα σε 30-40 χρονια ολο και κατι θα σε βρει. απολυση, αρρωστια, θανατος, διαζυγιο η δεν ξερω τι αλλο. δεν γινεται να παει ο αλλος με 2000€ στο χερι και να παρει σπιτι οπως το θελει. ας βρει μια γκαρσονιερα, ενα δυαρι. μεχρι εκει και πολυ ειναι. εαν δεν εχεις χρηματα στην ακρη η πιο ασφαλης και σωστη λυση ειναι το ενοικιο. για να αγορασεις ισχυει ο κανονας 60-40. 60% εχω στην τσεπη τωρα και τα υπολοιπα δανειο. και αυτο υπο προυποθεσεις. να ξερετε οτι οσοι εχουν παρει δανειο πανω απο 100000€ καταληγουν να μην μπορουν να το αποπληρωσουν.  φιλικα ολα τα παραπανω. 

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν τον βρει απόλυση, αρρώστια, θάνατος, διαζύγιο ή δεν ξέρεις τι άλλο, και κεφάλαιο να έχει, πολύ πιθανό να μην αποπληρώσει το δάνειο.

Για τις περιπτώσεις που κάθε μήνα θα μπορεί να πληρώνει τη δόση, γιατί να μην το πάρει;

Επίσης, πού διάολο είδες τα ξένα χρήματα;

Το ότι θα αγοράσει σπίτι αξίας 180.000€ και μετά από 30 χρόνια θα δώσει 250.000€ από σένα θα τα πάρει;

Άλλοι γίνονται μάγκες με ξένα χρήματα (τράπεζες, κληρονόμοι κ.λπ.).

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

για καθιστε βρε παιδια. με ξενα χρηματα θελεις να αγορασεις σπιτι? εαν δεν εχεις ουτε τα 18000€ που λες νομιζεις οτι θα αποπληρωσεις το δανειο? δεν υπαρχει περιπτωση. μεσα σε 30-40 χρονια ολο και κατι θα σε βρει. απολυση, αρρωστια, θανατος, διαζυγιο η δεν ξερω τι αλλο. δεν γινεται να παει ο αλλος με 2000€ στο χερι και να παρει σπιτι οπως το θελει. ας βρει μια γκαρσονιερα, ενα δυαρι. μεχρι εκει και πολυ ειναι. εαν δεν εχεις χρηματα στην ακρη η πιο ασφαλης και σωστη λυση ειναι το ενοικιο. για να αγορασεις ισχυει ο κανονας 60-40. 60% εχω στην τσεπη τωρα και τα υπολοιπα δανειο. και αυτο υπο προυποθεσεις. να ξερετε οτι οσοι εχουν παρει δανειο πανω απο 100000€ καταληγουν να μην μπορουν να το αποπληρωσουν.  φιλικα ολα τα παραπανω. 

Τι να κάνουμε, δεν είμαστε ολοι τόσο τυχεροί να έχουμε σε σεντούκια μετρητά. Για ένα σπίτι των 150,000 ο "κανόνας" σου θα σήμαινε 90,000 μετρητά. 90,000 μετρητά, αν δεν εχεις πουλήσει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο, σημαίνει ειτε είσαι 50-60 χρονών με αιματηρή οικονομία ή έχεις να ξεπλύνεις. 

22 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν τον βρει απόλυση, αρρώστια, θάνατος, διαζύγιο ή δεν ξέρεις τι άλλο, και κεφάλαιο να έχει, πολύ πιθανό να μην αποπληρώσει το δάνειο.

Για τις περιπτώσεις που κάθε μήνα θα μπορεί να πληρώνει τη δόση, γιατί να μην το πάρει;

Επίσης, πού διάολο είδες τα ξένα χρήματα;

Το ότι θα αγοράσει σπίτι αξίας 180.000€ και μετά από 30 χρόνια θα δώσει 250.000€ από σένα θα τα πάρει;

Άλλοι γίνονται μάγκες με ξένα χρήματα (τράπεζες, κληρονόμοι κ.λπ.).

Βλακείες και εξυπνακισμοί. Και πολύ ασχολούμαστε νομιζω...

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

εγω εδωσα μια συμβουλη απο την θεση του μεσου σοφρωνα ανθρωπου. τωρα εαν μερικοι θελουν να πουν την εξυπναδα τους και εαν θελουν να κανουν ομελετα με ξενα αυγα ειναι αλλη υποθεση. δεν σας παρεξηγω. ετσι σας εχουν μαθει. αλλα απο την στιγμη που σας ειπαν το σωστο και δεν το ακουσατε εχετε συμμετοχη στο δραμα που θα επακολουθησει. μην πειτε μετα με εδιωξαν απο την δουλεια, αρρωστησα και μου παιρνουν το σπιτι. αποδεχθειτε το και δωστε το πισω. αλλωστε δεν ηταν δικο σας. ενοικιο πληρωνατε και δεν το ειχατε καταλαβει. παψατε να πληρωνετε το ενοικιο και σας εβγαλαν απο το σπιτι. τι πιο λογικο και σωστο? 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
23 hours ago, xsterg said:

Το 40-60% πρώτη φορά το ακούω. Και το πάνω από 100κ έχεις πρόβλημα επίσης. Δεν είναι το ίδιο 100κ για όλους. Έστω ότι θέλω να πάρω σπίτι με 200.000 και τα έχω όλα ήδη.

Είναι οικονομικά πιο κερδοφόρο να δώσω πχ 50κ παίρνοντας δάνειο 150κ, και με τα υπόλοιπα 150κ που μου μείνανε να πάρω 2 μικρότερα διαμέρισμα. Το δάνειο έχει κόστος 3,6% η επένδυση σε διαμέρισμα θα μου έδινε 6%. 

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 29/12/2024 στις 10:55 ΠΜ, xsterg είπε

εγω εδωσα μια συμβουλη απο την θεση του μεσου σοφρωνα ανθρωπου. τωρα εαν μερικοι θελουν να πουν την εξυπναδα τους και εαν θελουν να κανουν ομελετα με ξενα αυγα ειναι αλλη υποθεση. δεν σας παρεξηγω. ετσι σας εχουν μαθει. αλλα απο την στιγμη που σας ειπαν το σωστο και δεν το ακουσατε εχετε συμμετοχη στο δραμα που θα επακολουθησει. μην πειτε μετα με εδιωξαν απο την δουλεια, αρρωστησα και μου παιρνουν το σπιτι. αποδεχθειτε το και δωστε το πισω. αλλωστε δεν ηταν δικο σας. ενοικιο πληρωνατε και δεν το ειχατε καταλαβει. παψατε να πληρωνετε το ενοικιο και σας εβγαλαν απο το σπιτι. τι πιο λογικο και σωστο? 

Οτιδήποτε και να συμβεί απ όλα αυτά, που είναι ασταθμητοι παράγοντες, μπορούν να συμβούν και στο ενοίκιο. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να μην αποπληρωσεις τα χρωστούμενα σου. 

Στο ενοίκιο πετάς τα χρήματα σου στον κάδο πρακτικά, στο δάνειο αν για τον χ ψ λόγο δεν τα καταφέρεις να το αποπληρωσεις, τουλάχιστον προσπάθησες να επενδύσεις, είτε σου βγήκε είτε όχι.. Άλλωστε αυτό είναι η επένδυση. 

Θα πρέπει απλά να πας με τη safe επιλογή και να μην μείνεις πανί με πανί απλά για να πάρεις ένα σπίτι. Να σκεφτείς με συναίνεση και να βάλεις μια δόση η οποία θα είναι "εύκολα διαχειρισιμη" σε περίπτωση που θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέχρι να ανακάμψεις. 

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Terteri είπε

Οτιδήποτε και να συμβεί απ όλα αυτά, που είναι ασταθμητοι παράγοντες, μπορούν να συμβούν και στο ενοίκιο. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει περίπτωση να μην αποπληρωσεις τα χρωστούμενα σου. 

Στο ενοίκιο πετάς τα χρήματα σου στον κάδο πρακτικά, στο δάνειο αν για τον χ ψ λόγο δεν τα καταφέρεις να το αποπληρωσεις, τουλάχιστον προσπάθησες να επενδύσεις, είτε σου βγήκε είτε όχι.. Άλλωστε αυτό είναι η επένδυση. 

Θα πρέπει απλά να πας με τη safe επιλογή και να μην μείνεις πανί με πανί απλά για να πάρεις ένα σπίτι. Να σκεφτείς με συναίνεση και να βάλεις μια δόση η οποία θα είναι "εύκολα διαχειρισιμη" σε περίπτωση που θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέχρι να ανακάμψεις. 

απλα στο Κοκκινο δανειο σε σχεση με το να μην μπορεις να πληρωσεις 2-3 ενοικια θα σε μαυρισουν μια και καλη και μετα αν ξαναχρειαστεις δανειο  δυσκολα να παρεις...

στο ενοικιο δεν ξερω αν οντως πετας τα χρηματα σου στον καδο μιλάω προσωπικα γιατι δινω σχεδον τιποτα με την διαφορα επιδοματος ενοικιου

στο τελευταιο συμφωνω και λεω και στους αλλους γιατι εμεις τωρα τελιωνουμε το σπιτι μου ενα να πατε σε μια πολυ safe δοση εστω κ με λιγο πιο μετριο σπιτι παρα να ανοιχτεις τοσο πολυ για 20-30 χρονια πολλα θα αλλαξουν ειναι το μονο σιγουρο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...