kirileman Δημοσ. χθες στις 02:45 μμ Δημοσ. χθες στις 02:45 μμ 15 hours ago, Disrespect said: Άλλο ένα ανόητο πρόγραμμα, αφού το όποιο κέρδος θα είχαν οι δανειολήπτες από τα μειωμένα ή μηδενικά επιτόκια, θα το πληρώσουν και με το παραπάνω στην τιμή αγοράς γιατί όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στα κριτήρια πήραν 20% επάνω με το που ανακοινώθηκε. Μόνο οι πωλητές, οι μεσίτες και οι μάστορες που θα τα τσεπώσουν από τις ανακαινίσεις βγαίνουν κερδισμένοι. 20% είναι μάλλον υπερβολή. Πάντως, αν ένα διαμέρισμα που κόστιζε 150.000 πριν το πρόγραμμα, πουλιέται σήμερα στις 180.000 ευρώ (ζητούμενη), και πάλι αξίζει να το πάρεις με το πρόγραμμα σε σχέση με το να το έπαιρνες χωρίς αυτό στην αρχική του τιμή, τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα πριν λίγες ημέρες που έκανα δοκιμές με calculators τραπεζών. 1
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ Δημοσ. χθες στις 05:12 μμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Disrespect είπε Άλλο ένα ανόητο πρόγραμμα, αφού το όποιο κέρδος θα είχαν οι δανειολήπτες από τα μειωμένα ή μηδενικά επιτόκια, θα το πληρώσουν και με το παραπάνω στην τιμή αγοράς γιατί όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στα κριτήρια πήραν 20% επάνω με το που ανακοινώθηκε. Μόνο οι πωλητές, οι μεσίτες και οι μάστορες που θα τα τσεπώσουν από τις ανακαινίσεις βγαίνουν κερδισμένοι. Ο μόνος λόγος που έγινε το πρόγραμμα είναι για να μην χαθούν κονδύλια που δίνει η ΕΕ για διάφορα πράγματα. Το ότι θα αυξηθούν οι τιμές ήταν δεδομένο, όπως αύξηση έφεραν τα αλλάζω συσκευή, θερμοσίφωνο κτλ, ανέβασαν όλες τις τιμές οι εμποροι, όπως επίσης τα ίδια προκάλεσαν διαφορα επιδόματα όπως το επιδομα ενοικίου αύξησε τις τιμές, και πολλά άλλα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πέσουν τα λεφτά στην αγορά, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό προκαλεί στρεβλώσεις από μόνο του λόγω του ότι επηρεάζει την σχέση προσφοράς και ζήτησης. Επεξ/σία χθες στις 05:13 μμ από mariosnik_ 1 1
kathytherion Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ Για κάποιον που δεν είναι υποψήφιος για το πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πότε θα ήταν μια καλή περίοδος να πάρει 1 ακίνητο μικρούλι στην Αθήνα, ενδεχομένως για α κατοικία, σε οσο γίνεται νορμάλ τιμή γιατί δεν είμαστε μεγιστάνες? Να το κοιτάξει τώρα η να περιμένει?
Metaksas Δημοσ. χθες στις 06:42 μμ Δημοσ. χθες στις 06:42 μμ Τα ακίνητα πάντως που υπάρχουν στο Ηρακλειο Κρήτης είναι τραγικά, ενώ πήραμε προέγκριση, κάτι απλό πχ σε 3αρι εκτός από κάτι χαρχαλα,δεν υπάρχουν σε τιμές 150κ-170κ. Νομίζω ότι απλά θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο σπίτι μου όταν και άν έρθει με καλύτερους όρους! 1
paylidis Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ 37 λεπτά πριν, kathytherion είπε Για κάποιον που δεν είναι υποψήφιος για το πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πότε θα ήταν μια καλή περίοδος να πάρει 1 ακίνητο μικρούλι στην Αθήνα, ενδεχομένως για α κατοικία, σε οσο γίνεται νορμάλ τιμή γιατί δεν είμαστε μεγιστάνες? Να το κοιτάξει τώρα η να περιμένει? Η αγορά είναι τρομερά στρεβλωμένη αυτή τη στιγμή. Θεωρητικα σε 2-3 χρόνια θα ισορροπήσει και θα αρχίσει ίσως και να πέφτει… όποτε προτεινω υπομονή! 3
mandrakemk Δημοσ. χθες στις 07:55 μμ Δημοσ. χθες στις 07:55 μμ Καλησπέρα. Τελικά ήρθε και σε εμένα το χαρτί της επιλεξιμότητας και είναι λάθος. Με βλέπει άγαμο χωρίς τέκνα ενώ ισχύει το αντίθετο. Στο ΑΑΔΕ φαινομαι κανονικα εγγαμος και στην οικιγενειακη μεριδα στον δημο που ανηκω. Μηπως ξερετε που μπορω να απευθυνθω για να διορθωθει ?? Απ οτι εψαξα στο ΕΦΚΑ φαινομαι ως αγαμος. Μηπως απο εκει παιρνει στοιχεια το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2 ?
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 9 ώρες πριν, kathytherion είπε Για κάποιον που δεν είναι υποψήφιος για το πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πότε θα ήταν μια καλή περίοδος να πάρει 1 ακίνητο μικρούλι στην Αθήνα, ενδεχομένως για α κατοικία, σε οσο γίνεται νορμάλ τιμή γιατί δεν είμαστε μεγιστάνες? Να το κοιτάξει τώρα η να περιμένει? Εφόσον δεν θα πάρετε κάτι με το πρόγραμμα όπως γράφεις. Επειδή αυτή την περίοδο που διαρκεί το πρόγραμμα έχουν ανέβει οι τιμές λόγω ζήτησης. Περίμενε μέχρι να σταματήσει το πρόγραμμα και να περάσουν λίγοι μήνες ακόμα. Γενικά πάντως, η αποψη μου πέραν της παραπάνω συμβουλης είναι να μην αργήσετε και να κινηθείτε στην αγορά αν νομίζετε ότι έχετε βρει κάτι που σας αρέσει. Οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ μόνο να μείνουν σταθερές ίσως, τα ακούμε χρόνια τώρα αυτά περί πτώσης αλλάνδεν ήρθαν και ποτέ δεν θα έρθουν γιατί δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα στην αγορά και ούτε θα υπάρξουν. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται κατ' εμέ.
phanispal Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Κι εγώ αναρωτιέμαι πού το βλέπουν κάποιοι ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν. 1
laxanoulis Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, kathytherion είπε Για κάποιον που δεν είναι υποψήφιος για το πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πότε θα ήταν μια καλή περίοδος να πάρει 1 ακίνητο μικρούλι στην Αθήνα, ενδεχομένως για α κατοικία, σε οσο γίνεται νορμάλ τιμή γιατί δεν είμαστε μεγιστάνες? Να το κοιτάξει τώρα η να περιμένει? Επειδή κ εγώ με την σύζυγο είχαμε ξεκινήσει την αναζήτηση πρώτης κατοικίας μέσω του προγράμματος, μετά από την επαφή που είχαμε με την τράπεζα είδαμε ότι και ένα κανονικό στεγαστικό δεν έχει τεράστιες διαφορές με του προγράμματος, και φυσικά είναι και πολύ πιο ευέλικτο, είπαμε να κάνουμε λίγο υπομονή να τελειώσουν τα προγράμματα κτλ κτλ, να δώσουμε λίγο χρόνο στην αγορά, γιατί εγώ για κάποιο λόγο βλέπω χοντρό crush (ίσως χειρότερου από αυτό του 2010) της αγοράς ακινήτων και όχι μόνο σε βάθος το πολύ 5 ετών. Ίσως να πεφτω πολύ έξω, αλλά αυτή η κατάσταση μόνο εκεί μπορεί να καταλήξει. Σε ένα μεγάλο crush και ένα καλό reset. Προτείνω υπομονή. Οι τιμές είναι απλησίαστες κατά τη γνώμη μου και υπερβολικά ανεβασμένες για τα δεδομένα των κατοικιών. 55 λεπτά πριν, phanispal είπε Κι εγώ αναρωτιέμαι πού το βλέπουν κάποιοι ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να πέφτουν. Δεν γίνεται να μείνει εκεί που είναι, ή να ανέβει και άλλο, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει και οι μισθοί παραμένουν στα ίδια... Κάποια στιγμή θα σκάσει όλο αυτό το πράγμα. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από laxanoulis
phanispal Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Βλέπεις να αυξάνεται η προσφορά και να μειώνεται η ζήτηση; Γιατί εγώ βλέπω το αντίθετο. Μόνο το μεταναστευτικό να βάλεις, δε θες κάτι άλλο.
laxanoulis Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Βλέπεις να αυξάνεται η προσφορά και να μειώνεται η ζήτηση; Γιατί εγώ βλέπω το αντίθετο. Μόνο το μεταναστευτικό να βάλεις, δε θες κάτι άλλο. Οικοδομές πάντως, εδώ στην επαρχία που ζω, σηκώνονται σαν τα μανιτάρια. Άρα, θεωρητικά, η προσφορά αυξάνεται. Φυσικά και τα νέα διαμερίσματα δεν είναι για όλους, λόγω κυρίως των τιμών τους, αλλά πωλούνται πριν ακόμα σηκωθεί η πολυκατοικία. Άρα αυτό κάτι μας λέει. Επίσης, το 2010 που έγινε το μπαμ έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε προσφορά ούτε ζήτηση είδε τότε η κατάσταση. Αυτή είναι καθαρά η δική μου άποψη με αυτά που βλέπω. Μπορεί να πέφτω εντελώς έξω. Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από laxanoulis
phanispal Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Υποτίθεται ότι η επαρχία εξακολουθεί να ερημώνει καθώς συνεχίζεται η αστυφιλία. Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι χτίζεται, αλλά μάλλον καταλήγουν στους λίγους που αυξάνουν την περιουσία τους και όχι στον κάθε οικογενειάρχη που ψάχνει να βάλει κάπου την οικογένειά του.
gxyp Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 14 ώρες πριν, Metaksas είπε Τα ακίνητα πάντως που υπάρχουν στο Ηρακλειο Κρήτης είναι τραγικά, ενώ πήραμε προέγκριση, κάτι απλό πχ σε 3αρι εκτός από κάτι χαρχαλα,δεν υπάρχουν σε τιμές 150κ-170κ. Νομίζω ότι απλά θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο σπίτι μου όταν και άν έρθει με καλύτερους όρους! Κοιτάζω και εγώ στο Ηράκλειο αλλά πολύ δύσκολα τα πράγματα..
Xdanger Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, laxanoulis είπε Επίσης, το 2010 που έγινε το μπαμ έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ούτε προσφορά ούτε ζήτηση είδε τότε η κατάσταση. To 2010 (περίοδος έως 2016) και η προσφορά αυξήθηκε απότομα, και η ζήτηση μειώθηκε απότομα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 ώρα πριν, phanispal είπε Υποτίθεται ότι η επαρχία εξακολουθεί να ερημώνει καθώς συνεχίζεται η αστυφιλία. Δεν αμφιβάλλω ότι κάτι χτίζεται, αλλά μάλλον καταλήγουν στους λίγους που αυξάνουν την περιουσία τους και όχι στον κάθε οικογενειάρχη που ψάχνει να βάλει κάπου την οικογένειά του. Φαντάζομαι δεν εννοεί οτι χτίζονται πολυκατοικίες σε χωριά αλλά σε επαρχιακές πόλεις. Όπως ξεφυτρώνουν και σχεδον σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα