Aggeluska Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 5 hours ago, BillFromLarissa said: Μπορείς κανονικά με την προϋπόθεση ότι θα έχει αλλάξει ο τόπος εργασίας σου. Από υπηρεσιακή μεταβολή η μετάθεση η νέα εργασία σε άλλη πόλη. Αν συμβεί αυτό και η εργασία σου θα είναι μόνιμα σε άλλη πόλη τότε μπορείς να το ενοικιάσεις. Σε άλλη καμία περίπτωση όχι. Αυτό που λες είναι υποπερίπτωση για να το ενοικιάσεις πριν τα 7 χρόνια. Μετά τα 7 χρόνια μπορείς να το νοικιάσεις κανονικά χωρίς αιτιολογία. Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ απο αυτά που διάβασα.
lambroszekis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, tasep είπε Πήρα την θετική απάντηση και έκλεισα ραντεβού στην τράπεζα. Τι έγγραφα θέλει να έχουμε εκτός από ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ και ΔΕΚΟ; Από alpha bank μου ζήτησαν Φωτοτυπία Ταυτότητας 3 τελευταίες μισθοδοσίες 3 τελευταία Ε1 Ε9 (σε περίπτωση μηδενικού print screen και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις περιουσία) Υπεύθυνη δήλωση ότι ΣΥΝΑΙΝΩ να συμμετάσχω στο πρόγραμμα Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 1
nikοs Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Παιδιά εμείς κάναμε αίτηση στις 21/1 και ακόμα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Μπορώ να δω κάπου την αίτηση μου ;
Edito Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Εθνική και alpha θέλουν μισθοδοσία. Πειραιως και Eurobank δεν μου ζήτησαν εμένα . Δεν ξέρω αν βοηθάει
BillFromLarissa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε Αυτό που λες είναι υποπερίπτωση για να το ενοικιάσεις πριν τα 7 χρόνια. Μετά τα 7 χρόνια μπορείς να το νοικιάσεις κανονικά χωρίς αιτιολογία. Αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ απο αυτά που διάβασα. Ναι σωστά. Για τα πρώτα 7 χρόνια εννοούσα το παράθυρο που υπάρχει. Μετά τα 7 χρόνια δεν τρέχει τίποτα, μπορείς κανονικά. 1
Disrespect Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Άλλο ένα ανόητο πρόγραμμα, αφού το όποιο κέρδος θα είχαν οι δανειολήπτες από τα μειωμένα ή μηδενικά επιτόκια, θα το πληρώσουν και με το παραπάνω στην τιμή αγοράς γιατί όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στα κριτήρια πήραν 20% επάνω με το που ανακοινώθηκε. Μόνο οι πωλητές, οι μεσίτες και οι μάστορες που θα τα τσεπώσουν από τις ανακαινίσεις βγαίνουν κερδισμένοι. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από Disrespect 4 1 1 1
BillFromLarissa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 49 λεπτά πριν, Disrespect είπε Άλλο ένα ανόητο πρόγραμμα, αφού το όποιο κέρδος θα είχαν οι δανειολήπτες από τα μειωμένα ή μηδενικά επιτόκια, θα το πληρώσουν και με το παραπάνω στην τιμή αγοράς γιατί όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στα κριτήρια πήραν 20% επάνω με το που ανακοινώθηκε. Μόνο οι πωλητές, οι μεσίτες και οι μάστορες που θα τα τσεπώσουν από τις ανακαινίσεις βγαίνουν κερδισμένοι. Και 30%, και 40 % ! Πολύ επιεικής είσαι με το 20%. Στις 22/1/2025 στις 6:42 ΜΜ, Petros_o είπε Αν έχουμε πάρει προέγκριση από μια τράπεζα αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το πόσο της προέγκρισης ή του επιτοκίου, μπορούμε να ζητήσουμε να ακυρωθεί η προέγκριση ώστε να προχωρήσουμε σε νέο αίτημα σε άλλη τράπεζα; Το ότι θα πάρεις προέγκριση από μια τράπεζα, δεν είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις την διαδικασία με αυτήν. Εννοείται ότι μπορείς να απευθυνθείς και σε άλλη αν δεν σε ικανοποιεί η συγκεκριμένη. Στις 23/1/2025 στις 8:41 ΜΜ, chocorellos είπε να ρωτήσω κάτι? εγώ φαίνομαι άγαμος και το εισόδημα μου είναι κοντά στα κατωτατα όρια . έστω οτι βρίσκω ένα σπίτι με 3υ/δ στα 150000 και κάνω αίτημα. υπάρχει πιθανότητα να εγκριθω για αυτό το ποσό ή βλέπουν οικογενειακή κατάσταση κλπ και θα πούνε " α αυτός είναι άγαμος χωρις παιδιά οπότε θα του δώσουμε λιγότερα"? μου το είπανε μεσίτες αυτό και ήθελα να δω αν ισχύει και αν έχει ακούσει κανείς κατι Καλά σου είπανε τα κοράκια, ισχύει. Στις 25/1/2025 στις 12:04 ΜΜ, efkola είπε Καλημέρα! Είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την προέγκριση από το gov.gr η κατοχή ακινήτου (πολύ μικρού, κάτω από 35τμ και σε άλλη πόλη από τον τόπο διαμονής του) από τον ενδιαφερόμενο; Επιβάλλεται δηλαδή να μην έχει κανένα ακίνητο στο όνομά του αυτός που ζητάει να δανειοδοτηθει από το "σπίτι μου 2"; Πρόκειται για άγαμο και το δάνειο που θα ζητήσει είναι σχετικά μικρό, κοντά στα 50 χιλιάρικα, αν αυτό έχει σημασία. Επίσης, αν τελικά εγκριθεί από gov , έχει νόημα να επιλέξει την τράπεζα στην οποία διαθέτει καταθέσεις προσδοκώντας καλύτερους όρους ή όλες οι τράπεζες αντιμετωπίζουν με τον ίδιο περίπου τρόπο τους πελάτες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Δεν θα έχει θέμα με τόσο μικρό ακίνητο ακόμα και ο άγαμος. Δεν καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες του. Τώρα όσον αφορά την επιλογή της τράπεζας δεν παίζει ρόλο το αν έχεις καταθέσεις η όχι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Απλά επέλεξε την καλύτερη κατά την γνώμη σου. 1
BillFromLarissa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Στις 25/1/2025 στις 6:46 ΜΜ, dialitis93 είπε Σχετικά με όσους έχουν άλλες οικίες στο όνομα τους το ΦΕΚ είναι θολό. Καθως γράφει "ακίνητο κατάλληλο προς κατοίκηση" χωρίς να αναλύει εάν επρόκειτο για οικία εκτός του τόπου διαμονής. Έχοντας πάρει 2 φορές τηλέφωνο αλλα μου έλεγαν τη μια αλλά την άλλη. Πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση επί του θέματος καθώς αφορά μεγάλη μερίδα ενδιαφερομένων. Πχ εάν έχει κληρονομήσει 80τμ στην Αλεξανδρούπολη του 1920 αλλά ο τόπος διαμονής είναι Αθήνα. Τι γίνεται? Δεν είναι καθόλου θολό φίλε μου. Ας το έχεις το ακίνητο και στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Αν θεωρητικά καλύπτει της στεγαστικές σου ανάγκες την έβαψες. Αν όμως όχι κανένα πρόβλημα.
BillFromLarissa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Στις 27/1/2025 στις 9:52 ΠΜ, laxanoulis είπε Αφιερωμένο σε όλους όσους ψάχνουν σπίτι από εδώ και πέρα και για τους επόμενους μήνες. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ωραίος.......!!!! Στις 29/1/2025 στις 6:48 ΠΜ, Soki11 είπε Ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνει η Πειραιώς να σου απαντήσει για προέγκριση; Έχουν περάσει 3 εργάσιμες και τίποτα ακόμα. Στο περσινό πρόγραμμα εγώ πήρα έγκριση από την Πειραιώς μετά από καμιά δεκαπενταριά μέρες+, και από την Alpha Bank σε περίπου 10μερες. Τώρα φέτος πιστεύω ότι ίσως να είναι λίγο ποιό γρήγορα, λόγω της εμπειρίας που αποκτήθηκε από το περσινό. Στις 29/1/2025 στις 11:44 ΜΜ, agrimi_pontios είπε Απ οσο ξερω αν μενεις σε αλλο νομό απο εκει που εχεις σπιτι δικαιουσε Δεν ισχύει αυτό. Απορρίπτεται η αίτηση ας το έχεις και στα Ίμια.Μπορεις μόνο αν δεν καλύπτει της στεγαστικές σου ανάγκες στα τετραγωνικά ανάλογα την οικογένεια σου. Στις 30/1/2025 στις 8:28 ΠΜ, Vlad27 είπε Καλημέρα. Τελικά ήρθε και σε εμένα το χαρτί της επιλεξιμότητας και είναι λάθος. Με βλέπει άγαμο χωρίς τέκνα ενώ ισχύει το αντίθετο. Το αν κυοφορεί η γυναίκα τους μάρανε γμτ. Τι προτείνετε να κάνω, εκ νέου αίτηση ή να πάω με αυτή στην τράπεζα και να τους πω τι έγινε. Πάντως αν σε παρηγορεί δεν είσαι ο μόνος παντρεμένος που τον εμφανίζει ως άγαμο.....η άγαμη. Εμένα εμφανίζει την σύζυγο ως άγαμη, μετά από σχεδόν 10 χρόνια γάμου και 3 παιδιά. Το σύστημα τους είναι τέλειο. Δουλεύει τόσο τέλεια σαν την τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ ένα πράγμα. Άντε βγάλε άκρη. Καλό κουράγιο! Στις 30/1/2025 στις 11:02 ΠΜ, Edito είπε Άμα το σπίτι έχει άτομα μέσα με ενοίκιο εκεί τ παίζει ; Απλά δεν παίζει! Το ακίνητο δεν πρέπει να είναι μισθωμένο αλλιώς θα έχεις θέμα. Στις 30/1/2025 στις 12:17 ΜΜ, spahar είπε Εγώ είχα κάνει από τις 15/1 και δεν ερχόταν τίποτα. Μπήκα προχθές και ξαναέκανα τη διαδικασία της αίτησης και χθες μου ήρθε μήνυμα με άκυρο (για κάποιους που ρώταγαν κιόλας αν στέλνουν μόνο θετικές απαντήσεις). Δε ξέρω τώρα αν η απάντηση ήταν στην πρώτη αίτηση ή στη δεύτερη. Να κάνω μια άλλη ερώτηση αν ξέρει κανείς. Από ότι έχω δει το πρόγραμμα θα τρέξει μέχρι τέλος του έτους. Αν κάποιος κάνει αίτηση ξανά σε μερικούς μήνες, αφού έχει υποβάλει την φορολογική δήλωση του 24, θα ληφθεί αυτή υπόψην ή όχι; Εννοείται ότι θα ληφθεί υπόψιν.
Πανος999 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Η διαδικασία για την αίτηση,μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή μόνο σε καταστημα??
billpao Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Πανος999 said: Η διαδικασία για την αίτηση,μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή μόνο σε καταστημα?? Στηβ Πειραιώς υπάρχει το e-loan που μπορείς να κάνεις αίτηση online. Εγώ έτσι έκανα. Σε άλλη τράπεζα δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο. Δεν έχω πάρει ακόμα απάντηση από την Πειραιώς αλλά την έχουν δει την αίτηση. Απλώς θα σου πρότεινα αν δεν έχεις βρει σπίτι ακόμα και κάνεις την αίτηση ονλαην, να βάλεις μεγαλύτερη αξία από ότι πιστεύεις. Γενικά ζήτα όλο το ποσό του δανείου. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από billpao 1
SofoS@ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 18 ώρες πριν, Edito είπε Μπορείς , ή Eurobank μου έδωσε το okay και μετά από 5 μέρες είχα ραντεβού με τν Εθνική ,όταν τους το είπα μου είπαν πως δεν μπορούν να το δούνε κάπου και πως άμα θέλω μπορώ να κάνω και εκεί για περισσότερα λεφτά . Τα λεφτά ήταν ίδια και δεν το προχώρησα . Εμένα απο δύο τράπεζες μου ανέφεραν πως αφού έχω πάρει πρόεγκριση απο μια τράπεζα για το πρόγραμμα δεν μπορώ να κάνω αίτηση προέγκρισης σε άλλη τράπεζα. Για να γίνει ο έλεγχος χρειάζεται να δηλωθεί σε μια πλατφόρμα στην οποία φαίνεται ήδη αυτή που πήρες προέγκριση. Προφανώς στο τέλος μπορεις να κάνεις μόνο μια αίτηση αν έχεις δηλώσει και ακίνητο και δεσμευτεί το ποσό, αλλά θα περίμενα να μπορείς να πάρεις προέγκριση από πολλές τράπεζες ταυτόχρονα αφού ετσι συμβαίνει και στο δάνειο εκτός προγράμματος.
BillFromLarissa Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, SofoS@ είπε Εμένα απο δύο τράπεζες μου ανέφεραν πως αφού έχω πάρει πρόεγκριση απο μια τράπεζα για το πρόγραμμα δεν μπορώ να κάνω αίτηση προέγκρισης σε άλλη τράπεζα. Για να γίνει ο έλεγχος χρειάζεται να δηλωθεί σε μια πλατφόρμα στην οποία φαίνεται ήδη αυτή που πήρες προέγκριση. Προφανώς στο τέλος μπορεις να κάνεις μόνο μια αίτηση αν έχεις δηλώσει και ακίνητο και δεσμευτεί το ποσό, αλλά θα περίμενα να μπορείς να πάρεις προέγκριση από πολλές τράπεζες ταυτόχρονα αφού ετσι συμβαίνει και στο δάνειο εκτός προγράμματος. Πέρυσι γινόταν κανονικά. Εγώ πήρα προέγκριση από δύο τράπεζες. Νομίζω και φέτος το ίδιο θα είναι. Δεν έχει να κάνει. Μετά θα επιλέξεις αυτή που θέλεις εσύ για να συνεχίσεις την διαδικασία. Απλά μην τους το λες και δεν θα έχεις θέμα.
Edito Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Να ξαναρωτήσω , υπάρχει άτομο που έχει κάνει αίτηση 15/1 και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση 2
xartemporas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, Edito said: Να ξαναρωτήσω , υπάρχει άτομο που έχει κάνει αίτηση 15/1 και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση Εννοείται,εγώ κ παρά πολλοί άλλοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα