BillFromLarissa Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ 1 ώρα πριν, nellos είπε Καλημέρα μου ήρθε και εμένα θετική απάντηση. Μια ερώτηση σε περίπτωση που θέλεις να νοικιάσεις το σπίτι από ότι κατάλαβα μπορείς μετά την 7ετια; Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί κανεισ δεν ξέρει πωσ τα φέρνει η ζωή και θέλω να ξέρω τα ενδεχόμενα Ναι 7 χρόνια χρειάζεται. Εκτός αν αλλάξεις δουλειά σε άλλο μέρος. Αν η δουλειά σου αλλάξει τόπο τότε έχεις το δικαίωμα να μετακομίσεις εσύ με την οικογένειά σου στον νέο τόπο εργασίας σου, και να ενοικιάσεις το ακίνητο αυτό.
nellos Δημοσ. Σάββατο στις 01:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:52 μμ Είναι σίγουρο αυτό ότι μετά από 7 χρόνια μπορείς να το νοικιάσεις ενώ τρέχει το δάνειο σου; Στο ΦΕΚ που έψαξα δεν αναφέρει κάτι ξεκάθαρα μόνο λέει ότι απαγορεύεται πριν τα 7 χρόνια να το νοικιασεις
BillFromLarissa Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:18 μμ Μπορείς κανονικά με την προϋπόθεση ότι θα έχει αλλάξει ο τόπος εργασίας σου. Από υπηρεσιακή μεταβολή η μετάθεση η νέα εργασία σε άλλη πόλη. Αν συμβεί αυτό και η εργασία σου θα είναι μόνιμα σε άλλη πόλη τότε μπορείς να το ενοικιάσεις. Σε άλλη καμία περίπτωση όχι.
meetme Δημοσ. Σάββατο στις 02:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:23 μμ 2 ώρες πριν, BillFromLarissa είπε Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν μόνο με το εισόδημα του ενός να παίξουν μπάλα με το δάνειο. Οι περισσότεροι δεν έχουμε την τύχη σαν εσένα να εργάζονται και οι δύο. Εννοείται ότι πρέπει να υπογράψουν και οι δύο.Τι να σου πω , μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα όμως από εμένα που πήρε η σύζυγος μου πέρυσι (η οποία δεν εργαζόταν) στο σπίτι μου 1, την προέγκριση από 2 τράπεζες ταυτόχρονα με διαφορά μιας εβδομάδας ως αιτών και εμένα με έβαλαν alpha Bank και Pireos να υπογράψω ως συν-οφειλετης. Μάλλον όλα αυτά θα τα είδα στο όνειρο μου μια Κυριακή βράδυ. Φιλικά πάντα. κ. Bill απο τη Λάρισα, δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση, τις ειρωνείες, ούτε τα σχόλια επί προσωπικού. Δεν απασχολεί κανέναν τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Ούτε εσένα φαντάζομαι τι κάνω εγώ στο δικό μου. Εδώ μοιραζόμαστε πληροφορίες για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και είναι βοηθητικό για όλους να μη λέμε πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν. Εσύ είπες λοιπόν ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψουν και οι δύο σύζυγοι. Και ότι ακόμα και αν υπογράψει ο ένας βάζουν τον άλλο συνοφειλέτη ούτως ή άλλως. Και απλά αυτό δεν ισχύει. Ούτε αν υπογράψει ο ένας, ΑΥΤΟΜΑΤΑ σημαίνει ότι ο άλλος θεωρείται συνοφειλέτης. Τώρα αν κάποιος δεν έχει εισόδημα ασφαλώς δεν μπορεί να πάρει δάνειο και αναγκαστικά πρέπει να υπογράψει και ο έχων εισόδημα. Και ξαναγράφω για την προαγωγή της συζήτησης ότι τα στοιχεία τα οικογενειακά τα ζητούν για ελέγξουν αν πληρούνται τα κριτήρια και το ποσό της προέγκρισης βγαίνει ανάλογα με το αν αιτείται ο ένας ή και οι δύο.
Pauseas Δημοσ. Σάββατο στις 02:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:55 μμ 5 ώρες πριν, Edito είπε Εμένα ακόμα τπτ και είχα κάνει 15/1. Στο τηλ δεν μ αφήνει να τους πάρω Μόνο σε email στέλνουν τν βεβαίωση; Υπάρχει άτομο που να του έστειλαν σε μήνυμα έγκριση ή απορρίψει ; Και εγώ περιμένω ακόμη την αίτηση την έκανα 15-1 το μεσημέρι
Terteri Δημοσ. Σάββατο στις 03:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:36 μμ 38 λεπτά πριν, Pauseas είπε Και εγώ περιμένω ακόμη την αίτηση την έκανα 15-1 το μεσημέρι Εμένα μου ήρθε πρώτα sms απόρριψης και μου έδινε link να πατήσω επάνω για να δω τον λόγο! Κι εμείς κάναμε στις 15/1 την αίτηση και μας ήρθε η απάντηση προχθές το βράδυ στις 23:50...οπότε φαντάζομαι θα έρθει κάποια, οποιασδήποτε στιγμή ακόμη και μέσα στο σκ και ξημερώματα 🤷🏼♀️
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. Σάββατο στις 03:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:36 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, meetme said: κ. Bill απο τη Λάρισα, δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση, τις ειρωνείες, ούτε τα σχόλια επί προσωπικού. Δεν απασχολεί κανέναν τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Ούτε εσένα φαντάζομαι τι κάνω εγώ στο δικό μου. Εδώ μοιραζόμαστε πληροφορίες για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και είναι βοηθητικό για όλους να μη λέμε πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν. Εσύ είπες λοιπόν ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψουν και οι δύο σύζυγοι. Και ότι ακόμα και αν υπογράψει ο ένας βάζουν τον άλλο συνοφειλέτη ούτως ή άλλως. Και απλά αυτό δεν ισχύει. Ούτε αν υπογράψει ο ένας, ΑΥΤΟΜΑΤΑ σημαίνει ότι ο άλλος θεωρείται συνοφειλέτης. Τώρα αν κάποιος δεν έχει εισόδημα ασφαλώς δεν μπορεί να πάρει δάνειο και αναγκαστικά πρέπει να υπογράψει και ο έχων εισόδημα. Και ξαναγράφω για την προαγωγή της συζήτησης ότι τα στοιχεία τα οικογενειακά τα ζητούν για ελέγξουν αν πληρούνται τα κριτήρια και το ποσό της προέγκρισης βγαίνει ανάλογα με το αν αιτείται ο ένας ή και οι δύο. Νομίζω λέτε διαφορετικά πράγματα εξού και το μπέρδεμα. Στο «κανονικό» δάνειο, μπορεί να πάρει μόνος του και ο ένας απο τους δυο εντελώς μόνος/μονη βάση των δικών του εισοδημάτων και να είναι και ο μόνος οφειλέτης. Στην περίπτωση του σπίτι μου 2, εάν είσαι έγγαμος, αυτόματα υπάγεσαι στα κριτήρια του ζευγαριού (και τυχόν τέκνων) και όλο αυτό σημαίνει οτι το δάνειο το παιρνει η οικογένεια με οφειλέτες και τα δυο μέλη. Πρακτικα στο πρόγραμμα εάν είσαι έγγαμος δεν μπορείς να κανείς μόνος σου αίτηση. Μπαίνει συνοφειλετης και ο/η σύζυγος. Σε κλασικό δάνειο μπορείς. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:37 μμ από MakeGreeceSexyAgain
BillFromLarissa Δημοσ. Σάββατο στις 03:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:41 μμ 1 ώρα πριν, meetme είπε κ. Bill απο τη Λάρισα, δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση, τις ειρωνείες, ούτε τα σχόλια επί προσωπικού. Δεν απασχολεί κανέναν τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του. Ούτε εσένα φαντάζομαι τι κάνω εγώ στο δικό μου. Εδώ μοιραζόμαστε πληροφορίες για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και είναι βοηθητικό για όλους να μη λέμε πράγματα που ΔΕΝ ισχύουν. Εσύ είπες λοιπόν ότι ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψουν και οι δύο σύζυγοι. Και ότι ακόμα και αν υπογράψει ο ένας βάζουν τον άλλο συνοφειλέτη ούτως ή άλλως. Και απλά αυτό δεν ισχύει. Ούτε αν υπογράψει ο ένας, ΑΥΤΟΜΑΤΑ σημαίνει ότι ο άλλος θεωρείται συνοφειλέτης. Τώρα αν κάποιος δεν έχει εισόδημα ασφαλώς δεν μπορεί να πάρει δάνειο και αναγκαστικά πρέπει να υπογράψει και ο έχων εισόδημα. Και ξαναγράφω για την προαγωγή της συζήτησης ότι τα στοιχεία τα οικογενειακά τα ζητούν για ελέγξουν αν πληρούνται τα κριτήρια και το ποσό της προέγκρισης βγαίνει ανάλογα με το αν αιτείται ο ένας ή και οι δύο. Τώρα που την είδες την ειρωνεία και όλα όσα μου τραγουδάς δεν ξέρω. Εγώ να βοηθήσω την κουβέντα ήθελα και βρίσκω και τον μπελά μου από πάνω. Τες πα. Αγάπη μόνο! Εσύ ξέρεις καλύτερα. Καλά να περάσεις το Σαββατοκύριακο σου.
meetme Δημοσ. Σάββατο στις 05:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:29 μμ 1 ώρα πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Νομίζω λέτε διαφορετικά πράγματα εξού και το μπέρδεμα. Στο «κανονικό» δάνειο, μπορεί να πάρει μόνος του και ο ένας απο τους δυο εντελώς μόνος/μονη βάση των δικών του εισοδημάτων και να είναι και ο μόνος οφειλέτης. Στην περίπτωση του σπίτι μου 2, εάν είσαι έγγαμος, αυτόματα υπάγεσαι στα κριτήρια του ζευγαριού (και τυχόν τέκνων) και όλο αυτό σημαίνει οτι το δάνειο το παιρνει η οικογένεια με οφειλέτες και τα δυο μέλη. Πρακτικα στο πρόγραμμα εάν είσαι έγγαμος δεν μπορείς να κανείς μόνος σου αίτηση. Μπαίνει συνοφειλετης και ο/η σύζυγος. Σε κλασικό δάνειο μπορείς. Δεν ισχύει αυτό που λέτε, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Επειδή μάλλον ενδιαφέρει και άλλους και επειδή το ξεκαθάρισα με την τράπεζα, ισχύει αυτό που έγραψα πριν. ΑΝ πληροίς τα κριτήρια ως έγγαμος μπορεί να το αιτηθεί και ΜΟΝΟ ο ένας σύζυγος χωρίς να εμπλακεί καθόλου ο άλλος. Ένα ζευγάρι μπορεί να επιθυμεί να το κάνει αυτό για πολλούς λόγους. Δεν εξετάζουμε τους λόγους. Η ουσία είναι ότι γίνεται. Εγώ το έκανα. Και για αυτό το λέω, μήπως ενδιαφέρει κάποιον. Απλά η προέγκριση θα βγει βάσει του ατομικού εισοδήματος. 2
Soki11 Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ 2 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε Νομίζω λέτε διαφορετικά πράγματα εξού και το μπέρδεμα. Στο «κανονικό» δάνειο, μπορεί να πάρει μόνος του και ο ένας απο τους δυο εντελώς μόνος/μονη βάση των δικών του εισοδημάτων και να είναι και ο μόνος οφειλέτης. Στην περίπτωση του σπίτι μου 2, εάν είσαι έγγαμος, αυτόματα υπάγεσαι στα κριτήρια του ζευγαριού (και τυχόν τέκνων) και όλο αυτό σημαίνει οτι το δάνειο το παιρνει η οικογένεια με οφειλέτες και τα δυο μέλη. Πρακτικα στο πρόγραμμα εάν είσαι έγγαμος δεν μπορείς να κανείς μόνος σου αίτηση. Μπαίνει συνοφειλετης και ο/η σύζυγος. Σε κλασικό δάνειο μπορείς. Αν αυτό φαίνεται στην τελική υπογραφή του δανείου, οκ. Για την προεγκρίση, μπήκα μόνο εγώ, ήταν ξεκάθαρο αυτό στην αίτηση. Συγκεκριμένα, μου είπε ότι το ακίνητο θα μπει μόνο στο δικό σου όνομα. 1
SofoS@ Δημοσ. Σάββατο στις 06:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:05 μμ Δυστυχώς φαίνεται πως δεν μπορείς να κάνεις αίτηση προέγκρισης σε δύο τράπεζες, παρα μόνο αν πάρεις αρνητική απάντηση ή αν δεν πάρεις απάντηση σε 30 μέρες. Την πρώτη που θα κάνεις την παντρέυεσαι... Γενικά μου φαίνεται αρνητικό σε περίπτωση που σε κάποιον δεν έχει δώσει η τράπεζα προέγκριση για το μέγιστο ποσό και θα ήθελε να κάνει και κάπου αλλού. Επίσης ενώ στις περισσότερες τράπεζες γνωρίζεις το επιτόκιο, στην attica δεν το γνωρίζεις μέχρι να κάνεις αίτηση. Εδώ το σημείο στο φεκ (άρθρο 6 παρ.1) Spoiler Άρθρο 6 Διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων 1. Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 της παρούσας και επιθυμούν να συμμε- τάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση υπαγω- γής σε ένα μόνο συνεργαζόμενο Πιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής τους. Δικαίωμα υποβολής αίτησης σε έτερο Πιστωτικό Ίδρυμα έχουν μόνο όσοι υπέβαλαν αρχικά αίτηση σε Πιστωτικό Ίδρυμα, η οποία απορρίφθηκε κατά την πιστοληπτική αξιολόγησή της ή όσοι δεν έχουν λάβει απάντηση εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της αίτησής τους. 2
BillFromLarissa Δημοσ. Σάββατο στις 06:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:51 μμ 1 ώρα πριν, meetme είπε Δεν ισχύει αυτό που λέτε, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Επειδή μάλλον ενδιαφέρει και άλλους και επειδή το ξεκαθάρισα με την τράπεζα, ισχύει αυτό που έγραψα πριν. ΑΝ πληροίς τα κριτήρια ως έγγαμος μπορεί να το αιτηθεί και ΜΟΝΟ ο ένας σύζυγος χωρίς να εμπλακεί καθόλου ο άλλος. Ένα ζευγάρι μπορεί να επιθυμεί να το κάνει αυτό για πολλούς λόγους. Δεν εξετάζουμε τους λόγους. Η ουσία είναι ότι γίνεται. Εγώ το έκανα. Και για αυτό το λέω, μήπως ενδιαφέρει κάποιον. Απλά η προέγκριση θα βγει βάσει του ατομικού εισοδήματος. Από την μια μας λες ότι το "ξεκαθαρησες' με την τράπεζα, και μετά ότι το "έκανες ". Τρίχες έκανες, δεν έκανες τίποτα απλά μίλησες με κάποιον υπάλληλο τράπεζας μόνο. Για την δική σου περίπτωση ίσως να γίνετε και έτσι, μάλλον έχεις μεγάλο εισόδημα από μόνη σου και ίσως να γίνετε σε περιπτώσεις σαν την δική σου να είναι μόνο ο ένας οφειλέτης αφού βγάζεις αρκετά. Στους υπόλοιπους από εμάς είναι αλλιώς τα πράγματα. Και κάποιοι από εμάς το έχουμε ήδη κάνει από πέρσι. Αλλά δεν θες να το καταλάβεις. 1
Edito Δημοσ. Σάββατο στις 07:04 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 07:04 μμ 57 minutes ago, SofoS@ said: Δυστυχώς φαίνεται πως δεν μπορείς να κάνεις αίτηση προέγκρισης σε δύο τράπεζες, παρα μόνο αν πάρεις αρνητική απάντηση ή αν δεν πάρεις απάντηση σε 30 μέρες. Την πρώτη που θα κάνεις την παντρέυεσαι... Γενικά μου φαίνεται αρνητικό σε περίπτωση που σε κάποιον δεν έχει δώσει η τράπεζα προέγκριση για το μέγιστο ποσό και θα ήθελε να κάνει και κάπου αλλού. Επίσης ενώ στις περισσότερες τράπεζες γνωρίζεις το επιτόκιο, στην attica δεν το γνωρίζεις μέχρι να κάνεις αίτηση. Εδώ το σημείο στο φεκ (άρθρο 6 παρ.1) Hide contents Άρθρο 6 Διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων 1. Τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 της παρούσας και επιθυμούν να συμμε- τάσχουν στο Πρόγραμμα, υποβάλλουν αίτηση υπαγω- γής σε ένα μόνο συνεργαζόμενο Πιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής τους. Δικαίωμα υποβολής αίτησης σε έτερο Πιστωτικό Ίδρυμα έχουν μόνο όσοι υπέβαλαν αρχικά αίτηση σε Πιστωτικό Ίδρυμα, η οποία απορρίφθηκε κατά την πιστοληπτική αξιολόγησή της ή όσοι δεν έχουν λάβει απάντηση εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της αίτησής τους. Μπορείς , ή Eurobank μου έδωσε το okay και μετά από 5 μέρες είχα ραντεβού με τν Εθνική ,όταν τους το είπα μου είπαν πως δεν μπορούν να το δούνε κάπου και πως άμα θέλω μπορώ να κάνω και εκεί για περισσότερα λεφτά . Τα λεφτά ήταν ίδια και δεν το προχώρησα .
MaKek Δημοσ. Σάββατο στις 07:33 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:33 μμ 35 λεπτά πριν, BillFromLarissa είπε Από την μια μας λες ότι το "ξεκαθαρησες' με την τράπεζα, και μετά ότι το "έκανες ". Τρίχες έκανες, δεν έκανες τίποτα απλά μίλησες με κάποιον υπάλληλο τράπεζας μόνο. Για την δική σου περίπτωση ίσως να γίνετε και έτσι, μάλλον έχεις μεγάλο εισόδημα από μόνη σου και ίσως να γίνετε σε περιπτώσεις σαν την δική σου να είναι μόνο ο ένας οφειλέτης αφού βγάζεις αρκετά. Στους υπόλοιπους από εμάς είναι αλλιώς τα πράγματα. Και κάποιοι από εμάς το έχουμε ήδη κάνει από πέρσι. Αλλά δεν θες να το καταλάβεις. Καλησπερα αυτο που λεει η κυρια ισχυει,μπορει να το κανει μονο ο ενας ανεξαρτητα απο το εισοδημα. Το καναμε και εμεις στο πρωτο με το ελαχιστο εισοδημα.Μονο αν αυτος που θελει να κανει την αιτηση δεν δουλευει πρεπει να υπογραψει και ο αλλος. 3
tasep Δημοσ. Σάββατο στις 07:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:52 μμ Πήρα την θετική απάντηση και έκλεισα ραντεβού στην τράπεζα. Τι έγγραφα θέλει να έχουμε εκτός από ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ και ΔΕΚΟ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα