Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, Simeon είπε

Θα γράψω πάλι προσοχή στις προκαταβολες, μην είστε άνετοι ότι θα προχωρήσει κάτι επειδή φαίνεται να το θέλουν όλοι. Προσοχή στους μεσίτες, η πλειοψηφία είναι άσχετοι και κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες. Ισχυρή παρότρυνση να έχετε δικό σας δικηγόρο και μηχανικό, έμπειρους σε τέτοια θέματα.

Χρήσιμο, αλλά μπορείς να εξηγήσεις τι μπορεί να πάει λάθος με τις προκαταβολές αν όλα τα μέρη θέλουν να προχωρήσει;

Επεξ/σία από SofoS@
  • Like 1
  • Απαντ. 739
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, xartemporas είπε

Ευχαριστούμε πολύ, πολύ αναλυτικές πληροφορίες! Ήθελα να ρωτήσω για την προκαταβολή για να πάρεις το ΑΤΑΚ, αυτό το 3% μειώνεται από το 10% που πρέπει να δώσουμε στην τράπεζα;

Ναι ακριβως αυτο το 3% μειωνεται απο το 10% αλλα τα δινετε στον πωλητη (την ημερα που υπογραφετε συμβολαιο),οχι στην τραπεζα. Επισης να πω οτι αυτο στην ουσια δεν ειναι και τοσο ''νομιμο'' αλλα συμβαινει. Οποτε γιαυτο υπογραφεις και προσυμφωνο μεταξυ και δικηγορων και απο τις 2 πλευρες.Να ειστε ολοι καπως καλλυμενοι.Στο προσυμφωνο εγραφε αν κανουμε ''πισω'' εμεις χανουμε το 3% αν κανει ''πισω'' ο πωλητης μας το επιστρεφει. Του δωσαμε τα χρηματα στο χερι. Την ημερα που θα υπογραφαμε το συμβολαιο,πηγαμε στην τραπεζα μας και εκδωσαμε σε επιταγη το 10% που επρεπε να δωσουμε στον πωλητη. Εκεινη την στιγμη (στον συμβολαιογραφο)μας επεστρεψε σε χρηματα το 3% και του δωσαμε την επιταγη. Και  ολα αυτα γιατι στο συμβολαιο γραφει τα παντα με λεπτομεριες. Το ποσο της επιταγης,τον κωδικο της επιταγης κτλ

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Χρήσιμο, αλλά μπορείς να εξηγήσεις τι μπορεί να πάει λάθος με τις προκαταβολές αν όλα τα μέρη θέλουν να προχωρήσει;

Οι μεσίτες στην πλειοψηφία τους είναι άσχετοι και συνήθως είναι συνταξιούχοι άνεργοι άεργοι φοιτητές κτλ που τους  υποσχέθηκαν εύκολο χρήμα και τους έκαναν και ένα ψευτισεμιναριο με key words που τις περισσότερες φορές ακούγονται γελοίοι. Το "portfolio" τους χτίζεται βλέποντας αγγελίες και παίρνουν τηλ προτείνοντας συνεργασία γιατί τάχα έχουν πελάτη απλά.για να πάρουν το οκ και να το ανεβάσουν και με το δικό τους λογότυπο χωρίς βέβαια να ξέρουν πραγματικά αν το σπίτι έχει βάρη αυθαιρεσίες κτλ. Στην καλύτερη κάνουν μια ερώτηση στον πωλητή και στηρίζονται σε αυτή. Όταν ο ενδιαφερόμενος δει κάτι η πρώτη τους κίνηση είναι να τον πιέσουν ότι αν δεν το κλείσει τώρα θα το χάσει και να φέρουν στο γραφείο και να υπογράψουν συμφωνητικό και συνήθως εκείνη την ώρα απαιτούν τη μισή πληρωμή.  Ο πελάτης υπογράφει και μετά αρχίζουν να βγαίνουν φίδια και το απόλυτα καθαρό ακίνητο προκύπτει να έχει 3 ιδιοκτήτες που ο ένας δεν πουλάει, να έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο σε κάποιο fund, τακτοποιήσεις που κοστίζουν αρκετά κτλ. Αυτά συνήθως τα μαθαίνεις hard way πληρώνοντας μηχανικό και δικηγόρο και όταν περιμένεις από ένα πρόγραμμα με τόσο στενά περιθώρια να καθαρίσει καταλήγεις να χάνεις χρήμα και δουλειά να μη γίνεται. 

Σε περίπτωση που βρεις από μεσίτη και σου πει για προκαταβολή και συμφωνητικό πες του να στο στείλει από πριν να δεις τους όρους και ξεκαθάρισε ότι αν δεν είναι όλα οκ απ' την αρχή δεν θα πάρει φράγκο, αλλιώς βάλε το δικηγόρο σου να συντάξει αυτός το συμφωνητικό με ευνοϊκούς όρους για σένα 

Ένας σωστός επαγγελματίας όπως φαίνεται να είναι  ο @kirileman μπορεί να σου επιβεβαιώσει και να σου δώσει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για do's and dont's 

• Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariaprkp είπε

Ναι ακριβως αυτο το 3% μειωνεται απο το 10% αλλα τα δινετε στον πωλητη (την ημερα που υπογραφετε συμβολαιο),οχι στην τραπεζα. Επισης να πω οτι αυτο στην ουσια δεν ειναι και τοσο ''νομιμο'' αλλα συμβαινει. Οποτε γιαυτο υπογραφεις και προσυμφωνο μεταξυ και δικηγορων και απο τις 2 πλευρες.Να ειστε ολοι καπως καλλυμενοι.Στο προσυμφωνο εγραφε αν κανουμε ''πισω'' εμεις χανουμε το 3% αν κανει ''πισω'' ο πωλητης μας το επιστρεφει. Του δωσαμε τα χρηματα στο χερι. Την ημερα που θα υπογραφαμε το συμβολαιο,πηγαμε στην τραπεζα μας και εκδωσαμε σε επιταγη το 10% που επρεπε να δωσουμε στον πωλητη. Εκεινη την στιγμη (στον συμβολαιογραφο)μας επεστρεψε σε χρηματα το 3% και του δωσαμε την επιταγη. Και  ολα αυτα γιατι στο συμβολαιο γραφει τα παντα με λεπτομεριες. Το ποσο της επιταγης,τον κωδικο της επιταγης κτλ

Ουσιαστικά δώσατε προκαταβολή σε μετρητά υπογράφοντας προσύμφωνο, την οποία σας επέστρεψε με την υπογραφή του συμβολαίου . Αυτό συνέβη διότι πλέον (από το χειμώνα του 2023) δεν επιτρέπεται κανένα μέρος του τιμήματος να καταβληθεί σε μετρητά, πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου με έμβασμα ή επιταγή. Προκαταβολή πλέον μπορεί να γίνει με έμβασμα (εφόσον έχει παρθεί η απόφαση για την αγοραπωλησία) αφού ούτως ή άλλως η τράπεζα δεν καλύπτει πάνω από το 90% του δανείου και το υπόλοιπο πρέπει να πληρωθεί από το δανειολήπτη.

Για τις ιστορίες με τις προκαταβολές έγραψε αρκετά ο @Morosana

Δημοσ.

Σήμερα 

εγω : και να έρθει ο μηχανικός δεν θα μου δώσει το okay για δάνειο .Ουτε για 80κ 

το σπίτι είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν αξίζει τα 200κ 

Μεσίτης δεν θα το δει , θα του πούμε να βγάλει φωτογραφία το σαλόνι και όχι το δωμάτιο.(Δυο δωμάτια  δεν έχουν ταβάνι έχουν απο μια τρύπα 2χ1.5 σχεδόν όλο κάτω ) 

Απλα τραγικά . 

• Sad 1
Δημοσ.
Στις 11/1/2025 στις 4:26 ΜΜ, sheera είπε

Την ίδια απορία έχω κι εγώ, γιατί κάπου στην τράπεζα Πειραιώς, αν θυμάμαι καλά, είδα ότι αν το ζευγάρι έχει ακίνητο ως 70τμ + 25τμ για κάθε παιδί, θεωρείται ότι το ακίνητο δεν είναι κατάλληλο για κατοικία και ότι μπορεί κανείς να ενταχθεί, αλλά...δεν είμαι και σιγουρη.Επίσης, αν έχουμε ένα ακίνητο με τον σύζυγό μου, 87 τμ αλλά με ποσοστά ιδιοκτησίας 77% και 23% εγώ πχ που έχω το μικρότερο ποσοστό υπάρχει περίπτωση να ενταχθώ στο πρόγραμμα και για πόσα τετραγωνικά θα μπορούσα να ψάξω, τόσα όσα απομένουν μέχρι να καλύψω το σύνολο των 150τμ που αναφέρει το πρόγραμμα (150-87= 63 όσα υπολείπονται) ή μπορεί το ακίνητο να είναι εξ αρχής 150τμ;

Αν το ακίνητο που έχετε δεν καλύπτει της στεγαστικές σας ανάγκες, μπορείτε να αναζητήσετε νέο ακίνητο μέσω του προγράμματος έως 150 τετραγωνικά εννοείται!. Προσωπικά εγώ στο περσινό πρόγραμμα εγκρίθηκα ως τρίτεκνος για 150 τ.μ. νέο ακίνητο μέσω του προγράμματος ενώ είχα στην κατοχή μου ακίνητο 100 τετραγωνικά πλήρης κυριότητας αλλά τόσο παλιό που είναι έτοιμο προς κατεδάφιση κυριολεκτικά αλλιώς θα το έφτιαχνα. Βρήκαμε λοιπόν ακίνητο μετά από μεγάλο αγώνα, κάναμε όλη την χαρτο-διαδικασία μέχρι τέλους, όλα τα πάντα για να είμαστε στον σωστό χρόνο και μια ημέρα ακριβώς πριν της τελικές υπογραφές με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου.......... αυτή μετάνιωσε και μας είπε ένα συγνώμη δεν θα το πουλήσω τελικά άλλαξα γνώμη. Έτσι απλά!! Συμπέρασμα.......έχασα 550 ευρώ που μου στοίχισε ο έλεγχος του ακινήτου από τον μηχανικό της τράπεζας και δεν είχα άλλο διαθέσιμο ακίνητο να παρουσιάσω και εκατοντάδες ώρες πήγαινε εδώ και εκεί για τα χαρτιά του ακινήτου. Πολύ ψυχοφθόρο, τελικά εγκατέλειψα το πρόγραμμα. Αι σιχτίρ και το πρόγραμμα τους, και όλοι τους. Δεν πρόκειται να επαναλάβω την ίδια διαδικασία πλέον φέτος ξανά. Τους έχω σιχαθεί. Καμία προστασία του αγοραστή!...... όταν έχεις πληρώσει τον μηχανικό ως αγοραστής και ο πωλητής αθετήσει την συμφωνία.

Στις 12/1/2025 στις 5:41 ΜΜ, savvste είπε

Καλησπέρα! Αν τα τετραγωνικά είναι περισσότερα από 150 δεν μπορεί να γίνει κάτι;

Όχι, είναι μάξιμουμ 150.

Στις 13/1/2025 στις 8:03 ΜΜ, Nick--Musicologo είπε

Διάβασα όλες τις σελίδες, πολύ χρήσιμες όλες οι απόψεις και οι ερωτήσεις που διάβασα.

Μια απορία έχω παρόλα αυτά.

Νοικιάζω σπίτι που το μισθωτήριο λήγει αρχές του 26. Αν θελήσω να κάνω αίτηση στο πρόγραμμα και πες ότι την δικαιούμαι, δεν μπορώ να προτείνω να αγοράσω αυτό το οποίο νοικιάζω αυτή την στιγμή αν ψήνεται ο ιδιοκτήτης (και φυσικά πληρεί όλα τα κριτήρια των κατοικιών) ;

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακυρώσεις το συμβόλαιο ενοικίασης να φαίνεται πλέον ελεύθερο το ακίνητο και να συνεχίσεις να μένεις εκεί μαύρα σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία όλη. Και ζήτα από κάποιον συγγενή σου να σε βάλει προσωρινά φιλοξενούμενο στα χαρτιά για μερικούς μήνες η δήλωνε σκηνίτης 😀, η ότι μένεις προσωρινά στο αυτοκίνητο σου. Υπάρχουν τέτοιοι κωδικοί στης δηλώσεις, υπάρχουν τέτοια παράθυρα, ρώτα τον λογιστή σου.

Στις 14/1/2025 στις 7:34 ΜΜ, JDimi είπε

Καλησπέρα, 

Από πού έχεις την πληροφορία ότι δεν μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο με στεγαστικό από το σπίτι μου; Το μόνο που βρήκα είναι ότι απαγορεύεται να το ενοικιάσεις πριν τα 7 έτη. 

Δεν σε συμφέρει εσένα να το πουλήσεις για τα 5 πρώτα χρόνια γιατί θα πρέπει να πληρωθεί ο φόρος μεταβίβασης για πρώτη κατοικία που τώρα τον γλυτώνεις. Η απαλλαγή του φόρου μεταβίβασης για την πρώτη κατοικία παρέχεται με τον όρο ότι το ακίνητο θα παραμείνει στην κυριότητα του αγοραστή για τουλάχιστον μία πενταετία. Αλλιώς τα ακουμπάς και το πουλάς.

Στις 14/1/2025 στις 7:47 ΜΜ, cger είπε

Αν η διαδικασία εύρεσης οικείας, έγκρισης δανείου, συμβόλαια κρατήσει πχ 4-6 μήνες ναι μπορείς να το δεχτείς. Εξαρτάται τι θα πει και ο δικηγόρος σου

Μην το ρισκάρεις με μισθωμένο ακίνητο. Θα προχωρήσει η διαδικασία προσωρινά αλλά σίγουρα θα απορριφθεί στο τέλος.

Δημοσ.
Στις 15/1/2025 στις 5:46 ΜΜ, vasilistimplalexis είπε

Έκανα τη διαδικασία, έκανα και την αποδοχή από τη γυναίκα μου και μου εμφανίζει αυτό το μήνυμα. Σημαίνει ότι είμαι απορριπτέος ή όχι; Έχω μπερδευτεί.

Σημειωτέον, έχω ένα μικρό ακίνητο στο όνομά μου αλλά από την τράπεζα μου είχαν πει πριν βγει το ΦΕΚ ότι μάλλον δεν με αποκλείει γιατί είναι λίγα τετραγωνικά και έχω οικογένεια με 2 παιδιά.

Screenshot_2025-01-15-14-38-21-149_com.android.chrome-edit.jpg

Αυτό το κωλομηνυμα το βγάζει σχεδόν σε όλους όσους δοκιμάζουν την πλατφόρμα -μπορδελο που φτιάχτηκε. Ενώ εμένα με εμφανίζει σωστά σε όλα μου τα στοιχεία........την γυναίκα μου την εμφανίζει ως ΑΓΑΜΗ ενώ είμαστε 8 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε 3 παιδιά!!!! Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο??????

Στις 15/1/2025 στις 5:56 ΜΜ, sheera είπε

Καλησπέρα! Κι εγώ που έκανα αίτηση το ίδιο μου βγάζει. Σε δυο βδομάδες είδα ότι στέλνουν sms ή email με την απάντηση. Μία ερώτηση, στην τράπεζα σας είπαν αν μπορείτε να κοιτάζετε για ακίνητα ως 150 τμ που αναφέρει το πρόγραμμα ή εφόσον έχετε ήδη ακίνητο θα μπορείτε για τα υπολειπόμενα τετραγωνικά;

Κανονικά ως 150 τ.μ. Εφόσον το ήδη υπάρχον δεν καλύπτει της στεγαστικές σου ανάγκες, το νέο ακίνητο μπορεί να είναι έως 150 τ.μ. χωρίς να προσμετράται το ήδη υπάρχον.

Στις 16/1/2025 στις 7:24 ΠΜ, Soki11 είπε

Καλημέρα παιδιά όταν λέει έως 150 τμ εννοεί μόνο το σπίτι; Αν το σπίτι είναι σε οικόπεδο 200 τμ αλλά το σπίτι είναι 150;

Κανένα πρόβλημα. Αρκεί η συνολική αγορά της πώλησης να μην ξεπερνά τα 250000 ευρώ στο σύνολο.

Στις 16/1/2025 στις 8:10 ΠΜ, dialteo είπε

Ρε παιδιά..δεν μπορώ να το βρω πουθενά ..λέει ότι η προέγκριση ισχύει για 2 μήνες τουλάχιστον. Δηλαδή αν εγκριθεί η επιλεξιμότητα μου, έχω μόνο 2 μήνες να παρουσιάσω σπίτι στην τράπεζα ;
Εγώ θέλω να κάνω αίτηση αλλά δεν βρήκα σπίτι ακόμα. Αν κάνω αίτηση , καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος ..και αν δεν βρω σπίτι σε 2 μήνες ; 

Θα πρέπει να βρεις οπωσδήποτε αλλιώς θα έχεις θέμα.

Στις 17/1/2025 στις 2:42 ΠΜ, Edito είπε

Να ρωτήσω κάτι , όταν λένε πως πρέπει να είναι μέχρι 150 δηλαδή με μπαλκόνια και ότι άλλο έχει ; 

Όχι βρε συ, μόνο οι κύριοι χώροι του ακινήτου. Κύριοι χώροι είναι αυτοί που προορίζονται για την παραμονή ατόμων μέσα σε αυτούς. 

Στις 17/1/2025 στις 9:34 ΠΜ, sheera είπε

Καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω, αν ο αιτών είναι άνεργος και δεν έχει ατομικό εισόδημα, αλλά είναι έγγαμος, τότε μετράει το οικογενειακό του εισόδημα για την προέγκριση ;

Ναι έτσι πάει, αφού ο αιτών θα αιτηθεί το δάνειο ως έγγαμος και όχι ως άγαμος. Όμως το έτερο ήμισυ θα είναι συν-οφειλέτης του δανείου άσχετα με το αν το δάνειο το αιτηθεί ο άνεργος. Ο οποίος μπορεί να το αιτείται αυτός π.χ. γιατί αυτός πληρεί το όριο ηλικίας και το έτερον ήμισυ όχι. 

Στις 17/1/2025 στις 11:18 ΠΜ, meetme είπε

Γεια σας, διαβάζω ότι μπορεί να υπογράψει μόνο ο ένας σύζυγος την αίτηση, ενώ συνυπολογίζεται το οικογενειακό εισόδημα. Οπότε τι αλλάζει αν υπογράψουν και οι δύο σύζυγοι ή μόνο ο ένας; 

Και οι δύο θα υπογράψουν ασχέτως ποιος ζητά το δάνειο. Συν-οφειλέτης θα μπει και ο άλλος.

Στις 18/1/2025 στις 12:43 ΜΜ, Petros_o είπε

Καλησπέρα σας, τελικά μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα αίτηση για προέγκριση σε 2 τράπεζες και να επιλέξουμε μετά με ποια θα προχωρήσουμε αν βρεθεί σπίτι; 

Ναι μπορείς δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Στις 17/1/2025 στις 6:56 ΜΜ, Vault13 είπε

Σε ενα σπιτι 300.000 μπορω να μπω με το μισο δανειο; 150.000 το δανειο. Ή χτυπαει η τελικη αξια του ακινητου;

Μέγιστη αξία ακινήτου 250000 ευρώ. Παραπάνω καίγεσαι. Δάνειο όμως θα πάρεις 190000 ευρώ μάξιμουμ. Γιατί το πρόγραμμα σε καλύπτει ως τα 200000 ευρώ από τα 250000 που σου επιτρέπει να είναι η αξία του ακινήτου. 

Στις 18/1/2025 στις 8:56 ΠΜ, nek3 είπε

Βάση αυτού όμως δείχνει να έχει αλλάξει σε σχέση με το σπίτι μου 1 ;

IMG_0468.jpeg

Όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα εντελώς. Από το βάρος το ακίνητο πρέπει να το απαλλάξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Δεν γίνεται τα λεφτά από το παρόν δάνειο από το πρόγραμμα που θα είναι να λάβει ο ιδιοκτήτης να χρησιμοποιηθούν ως πληρωμή μέρους του ήδη βάρους που φέρει το ακινήτο για να ελευθερωθεί του βάρους του. Την απευθείας εξόφληση πρέπει να την κάνει ο ιδιοκτήτης με κοκομπίνια μέχρι τους υπόλοιπους 2 μήνες της προθεσμίας.

Δημοσ.
Στις 18/1/2025 στις 10:59 ΠΜ, EXFAKE είπε

Καλημερα σε ολους.

Μια πολυ σημαντικη ερωτηση. Επειδη ηδη η ευρεση ακινητου ειναι πολυ δυσκολη, ακουσα - ελπιζω να μην ισχυει - οτι ακινητα με τακτοποιηση αυθαιρετων πχ ενα ημιυπαιθριο δωματιο μετα το 2007 εξαιρουνται απο το προγραμμα σπιτι μου 2.

Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει γιατι στην αγορα υπαρχουν αρκετα σπιτια με ημιυπαιθρια δωματια.

Η λογική λέει ότι οχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μα και στο περσινό πρόγραμμα έλεγε ότι τυχόν αυθαιρεσίες του ακινήτου θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί πριν την υποβολή  του αριθμού του ακινήτου στο σύστημα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφόσον θα καταθέσεις τα σχετικά παραστατικά που βεβαιώνουν την τακτοποίηση. Γιατί φέτος να είναι αλλιώς, δεν νομίζω. Εκτός αν παλάβωσαν, εντελώς οπότε θα μας παλαβώσουν τότε σίγουρα και εμάς. 

Στις 18/1/2025 στις 7:09 ΜΜ, Metaksas είπε

παιδια σπιτια απο πλειστηριασμους που εχει παρει η τραπεζα ξερει κανεις αν ειναι επιλεξιμα?

Όχι βέβαια.

Στις 18/1/2025 στις 10:21 ΜΜ, dialitis93 είπε

Καλησπέρα σε όλους .

Έχει καταφέρει κανείς να μπει να δει την αίτηση του? 

Το μόνο που βγάζει είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα εκτέλεσης της ενεργειας....

Σε όλους έτσι κάνει. (Για να σε κρατάει σε αγωνία.)

Στις 19/1/2025 στις 5:33 ΜΜ, JDimi είπε

Όσον αφορά τακτοποιήσεις και αλλαγή χρήσης, έστειλα ερώτημα στο gov με παράδειγμα αλλαγής χρήσης βοηθητικού χώρου μεζονέτας σε κύριο.

Θα ρωτήσω και μηχανικό σχετικά.

Πάντως σε οικογενειακό ακίνητο που κάναμε τακτοποίηση και αλλαγή χρήσης το 2023, στο ε9 από τον1983 που ήταν η αρχική άδεια δηλώθηκε νέα ημερομηνία το 2003. Αν θυμάμαι καλά μπορούσε να δηλωθεί μέχρι 20 χρόνια πριν την ημερομηνία της τακτοποίησης.

Το θέμα είναι από που αντλούν την ημερομηνία, από την πρώτη άδεια η από το ε9 του ιδιοκτήτη.

Από την πρώτη άδεια.

Στις 19/1/2025 στις 8:28 ΜΜ, Petros_o είπε

Όντως απογοήτευση, πολύ καλό το πρόγραμμα αλλά λάθος να καταλήξουμε να πάρουμε ένα σπίτι που δεν μας αρέσει ή είναι υπερβολική η τιμή του!!  

Το πρόγραμμα δεν είναι καλό, συγνώμη αλλά το πρόγραμμα είναι σκατά. Αν το πρόγραμμα ήταν καλό θα σου άφηνε να επιλέξεις από νεόδμητο έως ότι θα ήθελες εσύ να επιλέξεις. Και αν ήταν ακόμη καλύτερο θα σου έδινε αυτά τα χρήματα να ξεκινήσεις το όνειρο σου σε ένα κομμάτι γης δικής σου. (Για όσους τυχόν έχουν ένα κομμάτι γης κάπου δικό τους). Ποιό χάλι πρόγραμμα από αυτό δεν γίνεται. 

Στις 20/1/2025 στις 11:47 ΠΜ, Edito είπε

Και εμένα μου το είπαν 

Στις 20/1/2025 στις 10:52 ΠΜ, parlapipas25 είπε

Καλημέρα, μου είπανε σήμερα το πρωί στην eurobank συγκεκριμένα ότι μόνο σε ΜΙΑ τράπεζα μπορείς να πάρεις προέγκριση. Μόνο στο προηγούμενο πρόγραμμα Σπίτι μου 1 μπορούσες σε παραπάνω.

Το λένε αυτό για να μην φορτώνονται οι τράπεζες με δουλειά τζάμπα όπως έγινε πέρυσι. Εσύ πήγαινε σε δύο αν θέλεις αλλά μην αναφέρεις εννοείται τίποτα ότι έχεις κάνει χαρτιά και σε άλλη τράπεζα. Δεν έχεις να χάσεις κάτι. 99% θα προχωρήσει η αίτηση σου και στην άλλη. Προχωράς μετά σε όποια σου εγκριθεί πρώτη και την άλλη την ακυρώνεις.

Στις 21/1/2025 στις 7:31 ΠΜ, phanispal είπε

Το θέμα είναι όταν το ξεχρεώσει θα έχει δώσει εύκολα 350.000€ και θα έχει πλέον δικό του ένα οίκημα στα όρια του κατεδαφίσιμου.

Και λίγα λες!  Θα βάλουμε τα παιδιά μας σε μπελάδες αντί να τα εξασφαλίσουμε ένα σπίτι να έχουν για ώρα ανάγκης θα πληρώνουν να ανακαινίσουν (τα ήδη ερείπια από τώρα του προγράμματος που είναι διαθέσιμα)και θα μας αναθεματίζουν από το πρωί ως το βράδυ.

Στις 20/1/2025 στις 1:26 ΜΜ, IcelandAir είπε

Πως όμως μπορούν να καταλάβουν ότι θα ζητήσεις προέγκριση από πολλές τράπεζες από τη στιγμή που δεν έχεις δηλώσει ακίνητο μέσα στην αίτηση αυτή; Θεωρώ πως επιτρέπεται να κάνεις μόνο μια αίτηση για δανειοδότηση δεδομένου ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο μέσα. Άλλο η αίτηση που γίνεται μετά τη προέγκριση και άλλο η αίτηση για μια απλή προέγκριση. Δε ξέρω κιόλας απλώς έτσι το αντιλαμβάνομαι. 

Έτσι είναι σωστά.

Στις 21/1/2025 στις 2:44 ΜΜ, meetme είπε

Εάν αποπληρώνει δάνειο ο πωλητής για το σπίτι μπορεί να το πουλήσει με το ΣΠΙΤΙ 2; Η μεσίτρια επιμένει ότι δεν είναι πρόβλημα. Όμως πως θα γίνει συμβόλαιο αν δεν είναι στην κυριότητα του πωλητή για να εκταμιευθεί το δάνειο του αγοραστή; Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Εάν φύγει το βάρος από πάνω του, λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα μετά.

Στις 21/1/2025 στις 3:37 ΜΜ, meetme είπε

Συγγνώμη, αλλά δεν έχω καταλάβει. Πρέπει να το εξοφλήσει ο πωλητής πρώτα; Μπορεί να εξηγήσει κάποιος, παρακαλώ;

Σωστά. 

Στις 21/1/2025 στις 3:49 ΜΜ, magicnumbers είπε

Το μια χαρά είναι το πάμε κ βλέπουμε μαζί με το ωχ αδερφέ.

Σωστός! 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά τα παιδιά στο gov δουλεύουν πυρετωδώς, ή μπορεί να είναι και με schedule οι αποστολές.. όπως και να έχει αίσιο τέλος και για εμένα ήρθε η βεβαίωση.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BillFromLarissa είπε

Ναι έτσι πάει, αφού ο αιτών θα αιτηθεί το δάνειο ως έγγαμος και όχι ως άγαμος. Όμως το έτερο ήμισυ θα είναι συν-οφειλέτης του δανείου άσχετα με το αν το δάνειο το αιτηθεί ο άνεργος. Ο οποίος μπορεί να το αιτείται αυτός π.χ. γιατί αυτός πληρεί το όριο ηλικίας και το έτερον ήμισυ όχι. 

Και οι δύο θα υπογράψουν ασχέτως ποιος ζητά το δάνειο. Συν-οφειλέτης θα μπει και ο άλλος.

Αυτά δεν ισχύουν. Εάν υπογράψει την αίτηση ο ένας σύζυγος, οφειλέτης είναι μόνο αυτός και ο άλλος δεν έχει εμπλοκή. Δεν θεωρείται κανένας συνοφειλέτης χωρίς να έχει συνυπογράψει την αίτηση. Και βέβαια το ποσό της έγκρισης θα εξαρτηθεί από το ατομικό εισόδημα εκείνου που αιτείται και μόνο και όχι από το συνολικό οικογενειακό. Επίσης αν υπογράψει ένας, ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα αυτού του ενός και όχι και των δύο.

Ζητούν τα χαρτιά και των δύο συζύγων για να ελεγχθεί μόνο αν πληρούν τα κριτήρια για την έγκριση δανείου. Εισόδημα, Ε9 κλπ.

Αυτά διασταυρωμένα από Πειραιώς και Εθνική.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Τελικά τα παιδιά στο gov δουλεύουν πυρετωδώς, ή μπορεί να είναι και με schedule οι αποστολές.. όπως και να έχει αίσιο τέλος και για εμένα ήρθε η βεβαίωση.

Ίσως κι αυτοματοποιημένα, ήρθαν κι σε μας τα ξημερώματα και οι δύο βεβαιώσεις επιλεξιμότητας (επιτέλους). 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BillFromLarissa είπε

Από την πρώτη άδεια.

Καλημέρα, αυτό είναι το λογικό να συμβαίνει αλλά είσαι σίγουρος ότι όντως από εκεί γίνεται ο έλεγχος;

Δημοσ.

Εμένα ακόμα τπτ και είχα κάνει 15/1.

Στο τηλ δεν μ αφήνει να τους πάρω 

Μόνο σε email στέλνουν τν βεβαίωση; 
Υπάρχει άτομο που να του έστειλαν σε μήνυμα έγκριση ή απορρίψει ; 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, meetme είπε

Αυτά δεν ισχύουν. Εάν υπογράψει την αίτηση ο ένας σύζυγος, οφειλέτης είναι μόνο αυτός και ο άλλος δεν έχει εμπλοκή. Δεν θεωρείται κανένας συνοφειλέτης χωρίς να έχει συνυπογράψει την αίτηση. Και βέβαια το ποσό της έγκρισης θα εξαρτηθεί από το ατομικό εισόδημα εκείνου που αιτείται και μόνο και όχι από το συνολικό οικογενειακό. Επίσης αν υπογράψει ένας, ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα αυτού του ενός και όχι και των δύο.

Ζητούν τα χαρτιά και των δύο συζύγων για να ελεγχθεί μόνο αν πληρούν τα κριτήρια για την έγκριση δανείου. Εισόδημα, Ε9 κλπ.

Αυτά διασταυρωμένα από Πειραιώς και Εθνική.

Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν μόνο με το εισόδημα του ενός να παίξουν μπάλα με το δάνειο. Οι περισσότεροι δεν έχουμε την τύχη σαν εσένα να εργάζονται και οι δύο. Εννοείται ότι πρέπει να υπογράψουν και οι δύο.Τι να σου πω , μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα όμως από εμένα που πήρε η σύζυγος μου πέρυσι (η οποία δεν εργαζόταν) στο σπίτι μου 1, την προέγκριση από 2 τράπεζες ταυτόχρονα με διαφορά μιας εβδομάδας ως αιτών και εμένα με έβαλαν alpha Bank  και Pireos να υπογράψω ως συν-οφειλετης. Μάλλον όλα αυτά θα τα είδα στο όνειρο μου μια Κυριακή βράδυ. Φιλικά πάντα. 

Δημοσ.

Καλημέρα μου ήρθε και εμένα θετική απάντηση. Μια ερώτηση σε περίπτωση που θέλεις να νοικιάσεις το σπίτι από ότι κατάλαβα μπορείς μετά την 7ετια;  Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί κανεισ δεν ξέρει πωσ τα φέρνει η ζωή και θέλω να ξέρω τα ενδεχόμενα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...