Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου είχαν στείλει μόνο μνμ στο κινητό με τ αίτηση 

ΑΦΜ: 16XXXXX86 - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ MYHOUSE2: Για να δείτε την αιτησή σας επιλέξτε τον σύνδεσμο: https://viacrms.apps.gov.gr/retrieve/42728. Εφόσον έχετε ήδη υποβάλλει την αίτησή σας, παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα.

δεν έλαβα απάντηση σε email .Μηπως έκανα κάτι λάθος ; 
Θα μου στείλουν πάλι με σμς ή @@   

• Απαντ. 486
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
57 minutes ago, laxanoulis said:

Δεν γνωρίζω την διαδικασία, αλλά έστω ότι ισχύει αυτό.

Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αγορά σπιτιού, αυτό θεωρητικά δεν θα ισχύσει και για μια αγορά σπιτιού με χρήματα ντούκου? 

με το σπιτι μου 2 θα τα παρει στην καλυτερη των περιπτώσεων ο πωλητης μετα απο 6+μηνες, ενω στην αγορα με επιταγη ημερας τα παιρνει την μερα της πωλησης

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, cyberguy είπε

με το σπιτι μου 2 θα τα παρει στην καλυτερη των περιπτώσεων ο πωλητης μετα απο 6+μηνες, ενω στην αγορα με επιταγη ημερας τα παιρνει την μερα της πωλησης

Κατάλαβα. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τέτοιες διαδικασίες δεν ήξερα τι παίζει.

52 λεπτά πριν, popopo είπε

"Ντούκου" θα πάρει τα χρήματά του τη μέρα υπογραφής του συμβολαίου, χωρίς να υπάρχει η αναμονή του κτηματολογίου.

Μάλιστα. Εγώ θεωρούσα πως εάν δεν πάρεις το οκ από κτηματολόγιο δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα.

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.
3 hours ago, laxanoulis said:

Ναι, αλλά τις τιμές ξέρουν να τις φουσκώνουν λόγω του ότι εμφανίζονται προγράμματα όπως το Σπίτι Μου... Τι να πω. Πιστεύουν ότι θα βρούνε αγοραστή τόσο εύκολα χωρίς δάνεια και προγράμματα? 

Επίσης για τα ενοίκια είχαμε ακριβώς αυτή τη κουβέντα με την γυναίκα μου και ο λόγος που ξεκινήσαμε να κάνουμε την κουβέντα ήταν επειδή ανέβασαν το ενοίκιο του αδερφού της. Είναι τραγικό. Εάν είχα σπίτι στο ενοίκιο δεν υπήρχε πιθανότητα να το ανεβάσω σε τιμή. Ειδικά εάν είχα κάποιον σωστό ενοικιαστή μέσα. Όταν ο άλλος έκανε το budget του με βάση το ενοίκιο που του είπες εξ αρχής, εσύ δεν μπορείς κάθε φορά που κάνεις συμβόλαιο να ζητάς παραπάνω χρήματα. Ειδικά όταν οι μισθοί δεν έχουν κουνηθεί προς τα πάνω ούτε €!

Απλά βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν και νιώθουν χαζοί να τις κρατάνε χαμηλά. Επίσης εφόσον υπάρχει ζήτηση μπορουν ευκολα να πάρουν το ποσό που θέλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Απλά βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν και νιώθουν χαζοί να τις κρατάνε χαμηλά. Επίσης εφόσον υπάρχει ζήτηση μπορουν ευκολα να πάρουν το ποσό που θέλουν.

Δεν είπα ότι δεν μπορούν να πάρουν εύκολα το ποσό που θέλουν. Είπα απλά ότι το θεωρώ ανήθικο!

Καταλαβαίνω ότι ο πληθωρισμός ανεβαίνει, αλλά δεν είναι αυτή η λύση...

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, spahar είπε

Εγώ είχα κάνει από τις 16/1 και δεν ερχόταν τίποτα. Μπήκα προχθές και ξαναέκανα τη διαδικασία της αίτησης και χθες μου ήρθε μήνυμα με άκυρο (για κάποιους που ρώταγαν κιόλας αν στέλνουν μόνο θετικές απαντήσεις). Δε ξέρω τώρα αν η απάντηση ήταν στην πρώτη αίτηση ή στη δεύτερη.

Να κάνω μια άλλη ερώτηση αν ξέρει κανείς. Από ότι έχω δει το πρόγραμμα θα τρέξει μέχρι τέλος του έτους. Αν κάποιος κάνει αίτηση ξανά σε μερικούς μήνες, αφού έχει υποβάλει την φορολογική δήλωση του 24, θα ληφθεί αυτή υπόψην ή όχι;

Φαίνεται σε ποια αίτηση σου απαντάνε, έχει το αριθμό πρωτοκόλλου.

Δημοσ.
1 hour ago, MakeGreeceSexyAgain said:

Δεν μπορείς να το αγοράσεις με το Σπίτι Μου εάν είναι μισθωμένο. 

Δεν μπορούν να σταματήσουν το συμβόλαιο; 
Κάπως ότι και καλά δεν τους κάνει το σπίτι ή ότι αλλάζουν ; 

Δημοσ.

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά γνωρίζει κάποιος τι χρονικά περιθώρια δίνει η τράπεζα από τη στιγμή της προέγκρισης μέχρι το τελικό συμβόλαιο; Έστω ότι κάποιος το βρει ακίνητο που έχει βάρη και αυθαιρεσίες που πρέπει να τακτοποιηθούν και μπορεί να πάρει από αρκετούς μήνες έως χρόνια μέχρι πότε η τράπεζα θα περιμένει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Καθαρά εγκυκλοπαιδικά γνωρίζει κάποιος τι χρονικά περιθώρια δίνει η τράπεζα από τη στιγμή της προέγκρισης μέχρι το τελικό συμβόλαιο; Έστω ότι κάποιος το βρει ακίνητο που έχει βάρη και αυθαιρεσίες που πρέπει να τακτοποιηθούν και μπορεί να πάρει από αρκετούς μήνες έως χρόνια μέχρι πότε η τράπεζα θα περιμένει;

3 μήνες. Αλλά, απ' ότι μας είπαν στην τράπεζα, αυτό μπορεί να πάρει παράταση όσο υπάρχουν χρήματα στο πρόγραμμα.

• Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

3 μήνες. Αλλά, απ' ότι μας είπαν στην τράπεζα, αυτό μπορεί να πάρει παράταση όσο υπάρχουν χρήματα στο πρόγραμμα.

Σε μας είπαν ότι δίνει 3 μήνες από τη στιγμή που θα πας στην τράπεζα ΑΤΑΚ και ΗΤΚ για να ολοκληρωθούν όλα. Και εκτίμησαν ότι θα υπάρξει παράταση γιατί και μόνο το κτηματολόγιο είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, meetme είπε

Σε μας είπαν ότι δίνει 3 μήνες από τη στιγμή που θα πας στην τράπεζα ΑΤΑΚ και ΗΤΚ για να ολοκληρωθούν όλα. Και εκτίμησαν ότι θα υπάρξει παράταση γιατί και μόνο το κτηματολόγιο είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Μου φαίνεται μεγάλο χρονικό διάστημα οι 3 μήνες μετά την παρουσίαση του ΑΤΑΚ, ΗΤΚ κτλ κτλ. Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Εμάς, εάν θυμάμαι καλά, επί λέξη μας είπαν έχετε 3 μήνες να βρείτε σπίτι και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αλλά επειδή όλα αυτά που χρειάζονται δεν παίζει να γίνουν σε 3 μήνες μέσα, πιθανότατα θα υπάρξει παράταση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά η παράταση θα διαρκέσει όσο υπάρχουν χρήματα στο πρόγραμμα.

Δημοσ.
48 minutes ago, Edito said:

Δεν μπορούν να σταματήσουν το συμβόλαιο; 
Κάπως ότι και καλά δεν τους κάνει το σπίτι ή ότι αλλάζουν ; 

Το πρόγραμμα λέει ότι δεν πρέπει το ακίνητο να έχει ενεργό μισθωτήριο, άρα μάλλον πρέπει να έχει διακοπεί η μίσθωση πριν την δήλωση του ακινήτου στο δάνειο. 

Για πιο σίγουρη απάντηση στείλε ένα email στην εξυπηρέτηση του προγράμματος. 

4 minutes ago, laxanoulis said:

Μου φαίνεται μεγάλο χρονικό διάστημα οι 3 μήνες μετά την παρουσίαση του ΑΤΑΚ, ΗΤΚ κτλ κτλ. Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Εμάς, εάν θυμάμαι καλά, επί λέξη μας είπαν έχετε 3 μήνες να βρείτε σπίτι και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αλλά επειδή όλα αυτά που χρειάζονται δεν παίζει να γίνουν σε 3 μήνες μέσα, πιθανότατα θα υπάρξει παράταση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά η παράταση θα διαρκέσει όσο υπάρχουν χρήματα στο πρόγραμμα.

Αν δεν απατώμαι υπάρχει τρόπος να δώσεις πληρεξούσιο στην τράπεζα να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο και να εκταμιεύσει τα χρήματα χωρίς να περιμένεις. 

Θα πρέπει να το διευκρινίσεις όμως για σίγουρα, γιατί αυτό θυμάμαι να μας είχαν πει στην euro bank για μια περίπτωση ακινήτου. 

Εκτος αν είχα καταλάβει λάθος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βρει ένα σπίτι που είναι ισόγειο ,

για τοὺς γονείς μου .90τμ 3 στενά μακριά από εκεί που μένουν .

Απλα από πάνω έχει μπετά και κεραμίδια.Δεν είναι φτιαγμένος ο όροφος και το πουλάει σαν 1 .ο επάνω όροφος έχει διαφορετική είσοδο 

Υπαρχει η δυνατότητα αγοράς μόνο για το ισόγειο ή επειδή δεν είναι τελειωμένη η κατοικία δεν γίνεται 🙅

δηλαδή το ισόγειο με το πρόγραμμα και το από πάνω με το που γίνει η αποδοχή αν δεν γίνεται όλο 

Επεξ/σία από Edito
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Edito είπε

Έχω βρει ένα σπίτι που είναι ισόγειο ,

για τοὺς γονείς μου .90τμ 3 στενά μακριά από εκεί που μένουν .

Απλα από πάνω έχει μπετά και κεραμίδια.Δεν είναι φτιαγμένος ο όροφος και το πουλάει σαν 1 .ο επάνω όροφος έχει διαφορετική είσοδο 

Υπαρχει η δυνατότητα αγοράς μόνο για το ισόγειο ή επειδή δεν είναι τελειωμένη η κατοικία δεν γίνεται 🙅

εαν εχουν τα 2 διαμερισματα διαφορετικό ατακ (ξεχωριστες ιδιοκτησίες) μπορεις να αγοράσεις κανονικά το ισογειο μεσω του δανείου, και να σου μεταβιβαστει με 2ο συμβολαιο ο ημιτελής οροφος εκτος δανείου-απλως θα πληρωθουν 2 συμβολαια και καλο θα ηταν να δεσετε καπως με προσυμφωνο οτι θα γινει ολο αυτο ωστε να μη πληρωσετε για ολο κ παρετε το μισο

11 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

3 μηνες και βαλε θα κανει ο συμβολαιογράφος να πιλατευει μπρος πισω τα χαρτια...

το κτηματολογιο και το υποθηκοφυλακειο μπορει να παρουν κ το διπλασιο χρονο... σε μεταβιβαση ακινητου στην επαρχία  το 2023 (που ειναι πολυ πιο χαλαρα απο την αττική) εφαγα 7,5 μήνες στο συνολο (κ ο συμβολαιογράφος δεν εκανε πανω απο 1.5 μηνα)...

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...