Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, laxanoulis said:

Συγγνώμη κιόλας που δεν μου περισσεύουν 100k-200k€ και επέλεξα να χρεωθώ 30 χρόνια για να πάρω το σπίτι σου.

Τραγικοί οι άνθρωποι.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν τα δίνουν γενικά με δάνειο, γιατί καθυστερεί η διαδικασία και μπορεί να κολλήσει κιόλας κάπου. 

Έχω πετύχει σπίτι 290.000€ να τα θέλει όλα χωρίς δάνειο. 

• Haha 4
  • Απαντ. 486
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μάλλον γιατί μυρίζονται μπατιριά, σου λέει αυτός χρειάζεται πρόγραμμα του κράτους για να πάρει σπίτι, πού να μπλέκω.

Χαζομάρες, αλλά τι περιμένεις.

Φεσωμενη θα είναι με κατασχετήρια και θέλει όσα περισσότερα μαύρα μπορεί 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Υπάρχουν κάποιοι που δεν τα δίνουν γενικά με δάνειο, γιατί καθυστερεί η διαδικασία και μπορεί να κολλήσει κιόλας κάπου. 

Έχω πετύχει σπίτι 290.000€ να τα θέλει όλα χωρίς δάνειο. 

Δηλαδή θεωρούν ότι θα το πουλήσουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ' ότι θα πάρει για να βγει το δάνειο? Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πίσω από αυτό το πράγμα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Συγγνώμη κιόλας που δεν μου περισσεύουν 100k-200k€ και επέλεξα να χρεωθώ 30 χρόνια για να πάρω το σπίτι σου.

Τραγικοί οι άνθρωποι.

Αφού τους παίρνει να ψειρίζουν τη μαϊμού, αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το πεπόνι.

Εδώ για ενοικίαση και σου ζητάνε εκκαθαριστικό αφού σε περάσουν από συνέντευξη. Ψάχνουν αυτόν που κάθε φορά που θα του ζητάνε αύξηση δε θα δυσκολεύεται να τα σκάσει.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, laxanoulis said:

Δηλαδή θεωρούν ότι θα το πουλήσουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ' ότι θα πάρει για να βγει το δάνειο? Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πίσω από αυτό το πράγμα.

Δεν έχω ιδέα. Δεν μου βγάζει ούτε εμένα νόημα αλλά ο καθένας όπως το έχει στο μυαλό του. 

Δημοσ.

Γενικά κάποιοι θέλουν να πάρουν μέρος του ποσού μαύρα, και δεν τους βολεύει το πρόγραμμα. Πάντως με βάση το προηγούμενο πρόγραμμα σπιτι μου 1 που είχαν βγάλει αργούσε πολυ και πλέον έχει βρωμίσει στην πιάτσα ότι κ αυτό έτσι θα πάει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Αφού τους παίρνει να ψειρίζουν τη μαϊμού, αυτοί έχουν το μαχαίρι αυτοί έχουν και το πεπόνι.

Εδώ για ενοικίαση και σου ζητάνε εκκαθαριστικό αφού σε περάσουν από συνέντευξη. Ψάχνουν αυτόν που κάθε φορά που θα του ζητάνε αύξηση δε θα δυσκολεύεται να τα σκάσει.

Ναι, αλλά τις τιμές ξέρουν να τις φουσκώνουν λόγω του ότι εμφανίζονται προγράμματα όπως το Σπίτι Μου... Τι να πω. Πιστεύουν ότι θα βρούνε αγοραστή τόσο εύκολα χωρίς δάνεια και προγράμματα? 

Επίσης για τα ενοίκια είχαμε ακριβώς αυτή τη κουβέντα με την γυναίκα μου και ο λόγος που ξεκινήσαμε να κάνουμε την κουβέντα ήταν επειδή ανέβασαν το ενοίκιο του αδερφού της. Είναι τραγικό. Εάν είχα σπίτι στο ενοίκιο δεν υπήρχε πιθανότητα να το ανεβάσω σε τιμή. Ειδικά εάν είχα κάποιον σωστό ενοικιαστή μέσα. Όταν ο άλλος έκανε το budget του με βάση το ενοίκιο που του είπες εξ αρχής, εσύ δεν μπορείς κάθε φορά που κάνεις συμβόλαιο να ζητάς παραπάνω χρήματα. Ειδικά όταν οι μισθοί δεν έχουν κουνηθεί προς τα πάνω ούτε €!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vlad27 είπε

Καλημέρα. Τελικά ήρθε και σε εμένα το χαρτί της επιλεξιμότητας και είναι λάθος. Με βλέπει άγαμο χωρίς τέκνα ενώ ισχύει το αντίθετο. Το αν κυοφορεί η γυναίκα τους μάρανε γμτ. Τι προτείνετε να κάνω, εκ νέου αίτηση ή να πάω με αυτή στην τράπεζα και να τους πω τι έγινε.

Καλημέρα, δεν νομίζω ότι η τράπεζα μπορεί να βοηθήσει. Έχω κι εγώ πρόβλημα με τη βεβαίωση. Πιστεύω θα δουν ότι υπάρχουν λάθη και θα διορθωθούν. Υπάρχει ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα μέιλ εκεί που κάναμε την αίτηση αλλά το τηλέφωνο είναι απασχολημένο συνέχεια.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Ναι, αλλά τις τιμές ξέρουν να τις φουσκώνουν λόγω του ότι εμφανίζονται προγράμματα όπως το Σπίτι Μου... Τι να πω. Πιστεύουν ότι θα βρούνε αγοραστή τόσο εύκολα χωρίς δάνεια και προγράμματα? 

Επίσης για τα ενοίκια είχαμε ακριβώς αυτή τη κουβέντα με την γυναίκα μου και ο λόγος που ξεκινήσαμε να κάνουμε την κουβέντα ήταν επειδή ανέβασαν το ενοίκιο του αδερφού της. Είναι τραγικό. Εάν είχα σπίτι στο ενοίκιο δεν υπήρχε πιθανότητα να το ανεβάσω σε τιμή. Ειδικά εάν είχα κάποιον σωστό ενοικιαστή μέσα. Όταν ο άλλος έκανε το budget του με βάση το ενοίκιο που του είπες εξ αρχής, εσύ δεν μπορείς κάθε φορά που κάνεις συμβόλαιο να ζητάς παραπάνω χρήματα. Ειδικά όταν οι μισθοί δεν έχουν κουνηθεί προς τα πάνω ούτε €!

Αν δεν έχουν μεγάλη ανάγκη, γιατί να βιαστούν; Αφού βλέπουν ότι με κάθε πανέξυπνο πρόγραμμα που ανακοινώνουν τα μαστόρια η περιουσία τους παίρνει κι άλλη αξία.

Δημοσ.
1 hour ago, laxanoulis said:

Δυστυχώς θα υπάρξουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος για την ολοκλήρωση της πώλησης, αλλά τα λεφτά τους θα τα πάρουν κανονικότατα.

Με το που γίνει η εκταμίευση των χρημάτων και είσαι σε φάση αγοράς, η τράπεζα σου βγάζει επιταγή με το όνομα του ιδιοκτήτη. Και τα λεφτά του τα παίρνει απευθείας.

Συνήθως ξέρω οι τράπεζες βγάζουν την επιταγή αφού δουν την καταχώρηση της αγοράς στο κτηματολόγιο, κάτι που μπορεί να αργήσει έως και πάρα πολλούς μήνες.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, popopo είπε

Συνήθως ξέρω οι τράπεζες βγάζουν την επιταγή αφού δουν την καταχώρηση της αγοράς στο κτηματολόγιο, κάτι που μπορεί να αργήσει έως και πάρα πολλούς μήνες.

Δεν γνωρίζω την διαδικασία, αλλά έστω ότι ισχύει αυτό.

Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αγορά σπιτιού, αυτό θεωρητικά δεν θα ισχύσει και για μια αγορά σπιτιού με χρήματα ντούκου? 

Δημοσ.
11 minutes ago, laxanoulis said:

Δεν γνωρίζω την διαδικασία, αλλά έστω ότι ισχύει αυτό.

Επειδή δεν έχω κάνει ποτέ αγορά σπιτιού, αυτό θεωρητικά δεν θα ισχύσει και για μια αγορά σπιτιού με χρήματα ντούκου? 

"Ντούκου" θα πάρει τα χρήματά του τη μέρα υπογραφής του συμβολαίου, χωρίς να υπάρχει η αναμονή του κτηματολογίου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, laxanoulis είπε

Περίμενε. Κ εμείς 17/1 κάναμε. Ελάχιστα άτομα, απ' ότι φαίνεται, έχουν πάρει επιβεβαιώσεις. Εάν μέχρι αύριο δεν πάρεις τότε από Δευτέρα δες το ξανά.

Εγώ είχα κάνει από τις 15/1 και δεν ερχόταν τίποτα. Μπήκα προχθές και ξαναέκανα τη διαδικασία της αίτησης και χθες μου ήρθε μήνυμα με άκυρο (για κάποιους που ρώταγαν κιόλας αν στέλνουν μόνο θετικές απαντήσεις). Δε ξέρω τώρα αν η απάντηση ήταν στην πρώτη αίτηση ή στη δεύτερη.

Να κάνω μια άλλη ερώτηση αν ξέρει κανείς. Από ότι έχω δει το πρόγραμμα θα τρέξει μέχρι τέλος του έτους. Αν κάποιος κάνει αίτηση ξανά σε μερικούς μήνες, αφού έχει υποβάλει την φορολογική δήλωση του 24, θα ληφθεί αυτή υπόψην ή όχι;

Επεξ/σία από spahar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον η βεβαίωση επιλεξιμότητας αποστέλλεται με βάση την ημερομηνία και αλφαβητική σειρά. Η δική μου δεν έχει έρθει ακόμα, πιθανώς επειδή το επώνυμό μου ξεκινάει με "Τ", ενώ της γυναίκας μου, που ξεκινάει με "Β", και την λάβαμε σήμερα

Επεξ/σία από Soki11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...