Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 26/1/2025 στις 1:03 ΜΜ, Xdanger είπε

το λέει ξεκάθαρα στο φεκ και δεν αναφέρει κάτι για τόπο εργασίας

Στην περίπτωση της ύπαρξης ενός ή περισσοτέρων ακινήτων [Ε9 - κατηγορία ακινήτου - ΚΩΔ. 1: Κατοικία ή Διαμέρισμα  πλην μονοκατοικίας) και ΚΩΔ. 2: Μονοκατοικία] τα οποία κατέχονται από τους αιτούντες κατά πλήρη κυριότητα ή επικαρπία, για  τη διαπίστωση μη ύπαρξης κατάλληλου ακινήτου για κατοικία των δικαιούχων, λαμβάνεται υπόψη το κάτωθι κριτήριο, ήτοι: 

Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας των κύριων χώρων κατοικιών (Ε9 - κατηγορία ακινήτου - ΚΩΔ. 1, ΚΩΔ. 2), είναι μικρότερο από 50 τ.μ., προσαυξανόμενο κατά 20 τ.μ. για το σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης, 25 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 30 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα (συμπεριλαμβανομένων και κυοφορούμενων τέκνων κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).

Μόλις επέστρεψα από τράπεζα, μου είπαν ΔΕΝ υπάρχει περιορισμός στον τόπο, ψάχνουμε ακίνητο όπου θέλουμε και επίσης δέχονται και ακίνητα εκτός οικισμού σε αντίθεση με το προηγούμενο πρόγραμμα ΣΠΊΤΙ 1 που έπρεπε να είναι εντός οικισμού. Από Πειραιώς.

• Απαντ. 479
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια σε τοσες σελιδες λογικα θα εχει ξαναπαντηθει αλλα αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι στο καλο συμβαινει θα ημουν υποχρεως..

Εκανα αιτηση στις 15/01 μεσω, gov μου ηρθε ενα σχετικο email που αναγραφει στο θεμα απλα "Αίτηση - Στεγαστικό Πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ" το ιδιο email επιβεβαιωσης λαβατε και εσεις?

Εδω διαβαζω οτι θα επρεπε να παει και ενα σχετικο email/μηνυμα στη γυναικα μου οτι δεχεται το σχετικο αιτημα... κατι που οταν εκανα την αιτηση δεν εγινε....

Τωρα ξαναεκανα αιτηση και ηρθε στη γυναικα μου κανονικα το μηνυμα.... τι παιζει? εχει χαθει η πρωτη αιτηση που εκανα? ειναι προβλημα συστημικο ή μπορει να μην εκανα κατι καλα στη 1η αιτηση?

Δημοσ.

Καλησπέρα , ο μεσίτης έχει 2% κέρδος .

Αυτα τα λεφτά είναι μέσα στο ποσό ή είναι έξτρα από εμάς ;

δηλαδή αν έχει 100κ το σπίτι θέλει +2% για τ μεσίτη ; 

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι παίρνουν και κάποιο παζάρι. Οπότε αν πεις έστω 150,000 τιμή αγγελίας, μπορεί να το κλείσεις 145,000 ώστε στα 150 να έχεις και πληρωμένο το μεσίτη. Για αυτό καλυτερα δώσε βάρος σε όσα έχουν (και) ιδιώτες. Γιατι θα το πάρεις καλύτερη τιμή, αν το δίνουν 150, θέλεις κι εσύ και ο ιδιοκτήτης από 3Κ στο μεσίτη. Κόψτε το μεσάζοντα :P 

Δημοσ.

Υπολογίστε και περίπου 1000€ έξοδα δανείου,  1000 συμβολαιογράφος συν μηχανικό και δικηγόρο αν βάλετε δικό σας (καλό θα ήταν)

Γενικά πέραν της συμμετοχής στην αγορά χρειάζεται ακόμα ένα ποσό άνω των 5000

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, JDimi είπε

Υπολογίστε και περίπου 1000€ έξοδα δανείου,  1000 συμβολαιογράφος συν μηχανικό και δικηγόρο αν βάλετε δικό σας (καλό θα ήταν)

Έξοδα δανείου δεν έχει από όσο ξέρω 

Δημοσ.

Στην προέγκριση που πήρα αναγράφει αρκετά, δεν θυμάμαι ακριβώς θα την δω και θα γράψω τι αφορούν. Πχ έξοδα προσημειωσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, JDimi είπε

Ο συμβολαιογράφος θα είναι πολύ παραπάνω. Επίσης οποσδηποτε πρέπει να πάρει κανείς μηχανικό κ δικηγόρο σε μια τέτοια αγοραπωλησία. Το ποσό που λες 5Κ στο σύνολο είναι ρεαλιστικό (εφοσον δεν υπάρχουν μεσιτικα που είναι έξτρα)

addition: ειναι και το υποθηκοφυλακειο οποτε βαλτε κατι ακομα στην ακρη...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, JDimi είπε

Ενας δικηγόρος πως βοηθά σε περίπτωση αγοράς με δάνειο; 

Τι διαφορετικό μπορεί να δει που δεν το μαρτυρά ο ιδιοκτήτης;

πχ. ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει οτι πίσω απο το ακίνητο υπάρχει δάνειο που τρέχει;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, lambroszekis είπε

Ενας δικηγόρος πως βοηθά σε περίπτωση αγοράς με δάνειο; 

Τι διαφορετικό μπορεί να δει που δεν το μαρτυρά ο ιδιοκτήτης;

πχ. ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει οτι πίσω απο το ακίνητο υπάρχει δάνειο που τρέχει;

Ο δικηγόρος μπορεί να ελέγξει αν το σπίτι έχει υποθήκη και άλλα βάρη, τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μπορεί να εμφανιστεί ένα άτομο ως ιδιοκτήτης, αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχουν και άλλοι που δεν τους είπε. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5%-6% επί της αξίας είναι τα επιπλέον έξοδα. Προφανώς χωρίς εκείνο το έξτρα που επιβαρύνει όσους έχουν και άλλο σπίτι, αλλά δεν είναι applicable στην περίπτωση του προγράμματος.

Μην αρχίσετε τις τσιγκουνιες. Θέλει δικηγόρο-μηχανικο-συμβολαιογραφο. Αφήστε τις εκπτώσεις για τα σουπερμάρκετ, όχι στο σπίτι που θα βάλετε 30 χρόνια δάνειο.

Επεξ/σία από efib
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...