Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έκανα στις 20/1 στην eurobank, δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Αλλά είναι νωρίς.

Αίτηση επιλεξιμοτητας είχα κάνει στις 15/1 και δεν έχω λάβει ακόμα ενημέρωση 

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι?

εγώ φαίνομαι άγαμος και το εισόδημα μου είναι κοντά στα κατωτατα όρια . έστω οτι βρίσκω ένα σπίτι με 3υ/δ στα 150000 και κάνω αίτημα. 

υπάρχει πιθανότητα να εγκριθω για αυτό το ποσό ή βλέπουν οικογενειακή κατάσταση κλπ και θα πούνε " α αυτός είναι άγαμος χωρις παιδιά οπότε θα του δώσουμε λιγότερα"?

μου το είπανε μεσίτες αυτό και ήθελα να δω αν ισχύει και αν έχει ακούσει κανείς κατι

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τρια υπνοδωματια στα 150κ ...

υπογειο? επαρχια?

εβρο?

εντελως σαπιδι?

γιατι 250κ εχουν τα 2 υ/δ παγκρατι 90 τμ 2ος 2010 πολυκατοικια

με 160κ βρισκεις ανακαινισμενα αγιο ελευθεριο 60-70τμ,αγιο λουκα,κολιατσου

Επεξ/σία από dsi44
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, JDimi said:

Εγώ έκανα στις 20/1 στην eurobank, δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Αλλά είναι νωρίς.

Αίτηση επιλεξιμοτητας είχα κάνει στις 15/1 και δεν έχω λάβει ακόμα ενημέρωση 

Για πόσα λεφτά ; 

8 hours ago, chocorellos said:

να ρωτήσω κάτι?

εγώ φαίνομαι άγαμος και το εισόδημα μου είναι κοντά στα κατωτατα όρια . έστω οτι βρίσκω ένα σπίτι με 3υ/δ στα 150000 και κάνω αίτημα. 

υπάρχει πιθανότητα να εγκριθω για αυτό το ποσό ή βλέπουν οικογενειακή κατάσταση κλπ και θα πούνε " α αυτός είναι άγαμος χωρις παιδιά οπότε θα του δώσουμε λιγότερα"?

μου το είπανε μεσίτες αυτό και ήθελα να δω αν ισχύει και αν έχει ακούσει κανείς κατι

Όταν κάνεις τα χαρτιά στ τράπεζα σου λένε εκεί το ποσό που μπορείς να πάρεις με ένα +15κ στο συμβόλαιο.Δηλαδη εμένα μου είπαν πως μπορώ μέχρι 130 και στο συμβόλαιο να αναγράφεται μέχρι 145.

Παντος μέχρι 170-180 δεν υπάρχει τπτ το «καλός « για νέα Φιλαδέλφεια που κοιτάω 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, chocorellos είπε

αλλο ειναι το point της ερώτησης μου

Μη δίνεις σημασία σε κάθε σαχλαμάρα που λέει κάποιος, δεν ισχύει αυτό φυσικά! Μπορεί εσύ να θέλεις να κάνεις 5 παιδιά μεγαλώνοντας και για αυτό να θέλεις μεγάλο σπίτι ή να θέλεις να κοιμάται ο σκύλος σου σε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο. Η τράπεζα ελέγχει αν είσαι αξιόπιστος δανειολήπτης και τι ποσό δόσης μπορείς να δικαιολογησεις με το μισθό σου. Το κράτος δεν θα ελέγξει αν έχει 1 ή 5 υπνοδωμάτια το σπίτι, μόνο αν μένει εντός του ορίου των τ.μ.

Επίσης για Κομοτηνή ειναι πολλά τα λεφτά, προφανώς είναι καλό το σπίτι αλλιώς δεν αξίζει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Edito είπε

Για πόσα λεφτά ; 

Όταν κάνεις τα χαρτιά στ τράπεζα σου λένε εκεί το ποσό που μπορείς να πάρεις με ένα +15κ στο συμβόλαιο.Δηλαδη εμένα μου είπαν πως μπορώ μέχρι 130 και στο συμβόλαιο να αναγράφεται μέχρι 145.

Παντος μέχρι 170-180 δεν υπάρχει τπτ το «καλός « για νέα Φιλαδέλφεια που κοιτάω 

άρα δεν έχει να κάνει με το τι θες αλλά με το τι "μπορούν" να σου δώσουν 

Δημοσ.

Καλημερα,να κανω μια ερωτηση αν ξερει καποιος να απαντησει.Ειμαι εγγαμη αλλα με διαφορετικες δηλώσεις,ο ενας απο εμας ειναι τειρεσια απο μια παλια αγορα,του 2008 αν θυμαμαι καλα.Αν κανει ο αλλος που ειναι πεντακαθαρος την αιτηση θα μας το εεγκρινουν ή κοιτανε και τους δυο?

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Πόσο μεγάλη "ζημιά" είναι για έναν ιδιοκτήτη να εκδώσει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου; Δεν είναι κάτι που πλέον θεωρείται απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;

Μιλώντας με μεσίτες, μου αναφέρουν ότι χωρίς προκαταβολή δεν προχωρούν στη διαδικασία, και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια λογική πίσω από αυτό (ή αν τελικά δεν έχει καμία).

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Καλημέρα σας,

Πόσο μεγάλη "ζημιά" είναι για έναν ιδιοκτήτη να εκδώσει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου; Δεν είναι κάτι που πλέον θεωρείται απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;

Μιλώντας με μεσίτες, μου αναφέρουν ότι χωρίς προκαταβολή δεν προχωρούν στη διαδικασία, και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια λογική πίσω από αυτό (ή αν τελικά δεν έχει καμία).

Σε δικη μου περίπτωση πηγε 600 ευρω... δεν ειναι τοσο το κοστος οσο οτι ληγει πολυ συντομα (1 ή 2 μηνες νομιζω 2).

Για εμενα καλα κανουν και δεν εκδιδουν ΗΤ χωρις προκαταβολή...το λαθος ειναι αλλου, πρωτα προεγκρινεις και μετα ζητας ΗΤ γιατι με τις τοσο αργες διαδικασίες στην ελλαδα μεχρι το συμβολαιο θα εχει ληξει και φτου κ απο την αρχή..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Σε δικη μου περίπτωση πηγε 600 ευρω... δεν ειναι τοσο το κοστος οσο οτι ληγει πολυ συντομα (1 ή 2 μηνες νομιζω 2).

Για εμενα καλα κανουν και δεν εκδιδουν ΗΤ χωρις προκαταβολή...το λαθος ειναι αλλου, πρωτα προεγκρινεις και μετα ζητας ΗΤ γιατι με τις τοσο αργες διαδικασίες στην ελλαδα μεχρι το συμβολαιο θα εχει ληξει και φτου κ απο την αρχή..

Α, οκ, δεν το γνώριζα. Άρα, ποια ακριβώς πρέπει να είναι η διαδικασία για το πρόγραμμα "Σπίτι μου 2"; Τι είδους προκαταβολή μπορεί να δοθεί, όταν τα χρήματα προέρχονται από την τράπεζα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Soki11 είπε

Α, οκ, δεν το γνώριζα. Άρα, ποια ακριβώς πρέπει να είναι η διαδικασία για το πρόγραμμα "Σπίτι μου 2"; Τι είδους προκαταβολή μπορεί να δοθεί, όταν τα χρήματα προέρχονται από την τράπεζα;

Δε δινει το 100% η τραπεζα. Τυπικά μιλάμε για το "καπαρο"/"αρραβωνα", πχ σε ενα ακινητο των 100000 δινεις 5000€ για να ξεκινησουν οι διαδικασίες (εννοειται το εχει ελεγξει πρωτα δικηγόρος/μηχανικός). Απο εκει κ περα ειναι κ θεμα συμφωνίας αγοραστη-πωλητη το ποσό κ παιζει ρολο εαν μεσολαβει και μεσιτης (που θα παρει και την αμοιβη του σε ενα ποσοστο απο αυτα)

τωρα ειδικοτερα για το σπιτι μου δε γνωρίζω, εγω θεωρουμαι πλουσιος για το κρατος (για εμενα βεβαια δεν ειμαι αλλα οκ) οποτε με εχουν ξεπαρεου... 🤣

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά επειδή είμαι σε μια λίγο οριακή κατάσταση εισοδήματος, έκανα αίτηση για βεβαίωση επιλεξιμότητας πρώτα στις 15/1 για να μην τρέχω στις Τράπεζες και στους μεσίτες. Ακόμα όμως δεν έχω ειδοποιηθεί για το αν είμαι επιλέξιμος. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Δημοσ.

Κι εγω εκανα την αιτηση για το προγραμμα στις 15/ 1  , αλλα δεν εχω ακόμα απάντηση. 

Ηθελα να ρωτησω όμως αν σας έχει ερθει καποιο mail με τον αριθμο πρωτοκολλου της αιτησης. 

Σε εμενα δεν εχει ερθει ουτε αυτο. Μονο οταν εγινε ο ελεγχος των στοιχειων της συζυγου και πατησε αποδοχη , της έγραψε εναν 6ψηφιο αριθμο και την ημερομηνία (οχι sms ,ουτε mail ) . Δηλαδη αν δεν τον σημειωσεις την ωρα εκεινη , δεν μπορεις να βρεις τον αριθμο πρωτοκολλου της αίτησης σου;  

Σε εσας έχει ερθει κατι που να αναφέρει αριθμό πρωτοκολλου αιτησης; (Σκέφτομαι μήπως πήγε κατι λάθος με την άιτηση μου ...) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...