magicnumbers Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 55 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Υπερβολές. Ένα κτίριο 50 ως 100 ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση κατεδαφισιμο, εκτός αν το έχουνε παρατήσει οι ιδιοκτήτες του και δεν συντηρούν τίποτα. Οι περισσότερες πολυκατοικιες και κτίρια που μένουμε σήμερα, θα φτάσουν άνετα μέχρι και 150 ετών εκτιμώ. Ήδη μερικά κτίρια πλησιάζουν τα 100 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αρκετά άλλα τα έχουν ξεπερασει. Τώρα κατά πόσο αξίζει κάποιος να αγοράσει η να δώσει τόσα λεφτά, ας το σκεφτεί μόνος του. Εγώ με τα κόστη που έχουν φτάσει τα ενοίκια δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάω σε κτίριο ακόμα και του 60 αρκετά από τα οποία μου αρέσουν περισσότερο από τα καινούργια, όχι παλαιότερο, αυτό που θα κοιτούσα είναι να κατοικούνται τα διαμερίσματα και να είναι σε καλή κατάσταση το κτίριο εξωτερικά, γιατί στα πιο πολλά πλέον έχουν γεμίσει με κενά διαμερίσματα και με ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αυτα είναι ένδειξη ότι πάει κατά διαόλου το κτίριο. Πίστευε ότι νομίζεις αγαπητέ, δεν θα κάτσω να αλλάξω την αποψη κανενός, με έχει κουράσει αυτό από τότε που μπαίνω στο intenet. Θέλετε να φοβάστε τα παλιά κτίρια η να νομίζετε ότι στο πρώτο 6αρι θα σας ψάχνει η ΕΜΑΚ κάτω από τα ερρειπια; Δικαίωμα σας φυσικά, εγώ δεν έχω τέτοιες φοβίες, έχω μεγαλώσει σε πολύ παλιά κτίρια και έχοντας δει και πολλά άλλα έχω μια άποψη, φυσικά έχω μιλήσει και με μηχανικούς για το θέμα. Τώρα αν αξίζει η όχι να τα σκάσεις 200-300k για παλιό ακίνητο, το αποφασίζει ο καθένας, δεν να κάνω κουμάντο στο πορτοφολι του. https://pelop.gr/oi-polykatoikies-gernoun-sta-50-patrinos-politikos-michanikos-egeirei-zitima-asfaleias/#goog_rewarded Αμα σε κούρασε το ίντερνετ διάβασε έναν πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ να ξεκουραστείς. 1 1
aligato1000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Ελενχος τσιμέντου κτηρίου https://www.iatrikiktirion.gr/b-mi-katastrofikes-methodoi-ndt/poiotikos-elegchos-skurodematos/ Για να έχετε τον ελενχο του τι αγοράζετε
phanispal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Υπερβολές. Ένα κτίριο 50 ως 100 ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση κατεδαφισιμο, εκτός αν το έχουνε παρατήσει οι ιδιοκτήτες του και δεν συντηρούν τίποτα. Οι περισσότερες πολυκατοικιες και κτίρια που μένουμε σήμερα, θα φτάσουν άνετα μέχρι και 150 ετών εκτιμώ. Ήδη μερικά κτίρια πλησιάζουν τα 100 και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αρκετά άλλα τα έχουν ξεπερασει. Τώρα κατά πόσο αξίζει κάποιος να αγοράσει η να δώσει τόσα λεφτά, ας το σκεφτεί μόνος του. Εγώ με τα κόστη που έχουν φτάσει τα ενοίκια δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πάω σε κτίριο ακόμα και του 60 αρκετά από τα οποία μου αρέσουν περισσότερο από τα καινούργια, όχι παλαιότερο, αυτό που θα κοιτούσα είναι να κατοικούνται τα διαμερίσματα και να είναι σε καλή κατάσταση το κτίριο εξωτερικά, γιατί στα πιο πολλά πλέον έχουν γεμίσει με κενά διαμερίσματα και με ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αυτα είναι ένδειξη ότι πάει κατά διαόλου το κτίριο. Πίστευε ότι νομίζεις αγαπητέ, δεν θα κάτσω να αλλάξω την αποψη κανενός, με έχει κουράσει αυτό από τότε που μπαίνω στο intenet. Θέλετε να φοβάστε τα παλιά κτίρια η να νομίζετε ότι στο πρώτο 6αρι θα σας ψάχνει η ΕΜΑΚ κάτω από τα ερρειπια; Δικαίωμα σας φυσικά, εγώ δεν έχω τέτοιες φοβίες, έχω μεγαλώσει σε πολύ παλιά κτίρια και έχοντας δει και πολλά άλλα έχω μια άποψη, φυσικά έχω μιλήσει και με μηχανικούς για το θέμα. Τώρα αν αξίζει η όχι να τα σκάσεις 200-300k για παλιό ακίνητο, το αποφασίζει ο καθένας, δεν να κάνω κουμάντο στο πορτοφολι του. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, φαντάζομαι εξ αποστάσεως κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί τη στατικότητα ενός κτηρίου 60, 80, 100+ ετών. Μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα από τη δική μας εμπειρία και μην το παίρνετε προσωπικά κάποιοι που διαχειρίζεστε/μένετε σε παλιά κτήρια επειδή σχολιάζουμε αρνητικά τη στατικότητά τους. 1
Simeon Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Θέλετε να φοβάστε τα παλιά κτίρια η να νομίζετε ότι στο πρώτο 6αρι θα σας ψάχνει η ΕΜΑΚ κάτω από τα ερρειπια; Το ζήτημα δεν ειναι μόνο αν θα μας ψαχνουν στα ερείπια. Σε ενα εξαρι κοντά στην Αθήνα, πολλές χιλιάδες κτίρια θα κριθούν κίτρινα ή και κατεδαφιστεα χωρίς να έχουν γίνει συντρίμμια. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να φύγουν ή να μην τα νοικιάζουν. 1
Edito Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Η eurobank έχει 2.14% τώρα γύρισα από εκεί . Απλα μου φάνηκε περίεργο που στα 130.000€ μου ζητάει 500€ τ μήνα . δηλαδη 30χ12=360 360χ500 180κ σωστά είναι ή κατάλαβα κάτι λάθος ; Σαν πολλά δεν είναι ; η Πειραιώς στα 170 ήταν κοντά στα 500 . η έκανε πατάτα ο υπάλληλος στ Πειραιώς με τα νούμερα; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από Edito
Soki11 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, Edito είπε Η eurobank έχει 2.14% τώρα γύρισα από εκεί . Απλα μου φάνηκε περίεργο που στα 130.000€ μου ζητάει 500€ τ μήνα . δηλαδη 30χ12=360 360χ500 180κ σωστά είναι ή κατάλαβα κάτι λάθος ; Σαν πολλά δεν είναι ; η Πειραιώς στα 170 ήταν κοντά στα 500 . η έκανε πατάτα ο υπάλληλος στ Πειραιώς με τα νούμερα; Άσχετο με τα νούμερα αλλά χωρίς την βεβαίωση δεν σου είπαν κατι; Εγώ έχω αύριο ραντεβού για αυτο σε ρωταω, επισης τωρα η τραπεζα σου εχει δωσει το οκ και περιμένε απο εσένα να πας καποιο ακινητο;
Simeon Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 19 λεπτά πριν, Edito είπε Η eurobank έχει 2.14% τώρα γύρισα από εκεί . Απλα μου φάνηκε περίεργο που στα 130.000€ μου ζητάει 500€ τ μήνα . δηλαδη 30χ12=360 360χ500 180κ σωστά είναι ή κατάλαβα κάτι λάθος ; Σαν πολλά δεν είναι ; η Πειραιώς στα 170 ήταν κοντά στα 500 . η έκανε πατάτα ο υπάλληλος στ Πειραιώς με τα νούμερα; Θυμάσαι που σου είχαν απαντήσει εδώ ότι δεν γίνεται με ~2% για 30 χρόνια 170.000€ να βγαίνει δόση 500; 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Ακριβώς. The numbers don't add up. Βλακεία πέταξε η υπάλληλος της Πειραιώς. Δε γινεται να βγαινει 500 ευρώ η δόση για 170,000.
Edito Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1 hour ago, Soki11 said: Άσχετο με τα νούμερα αλλά χωρίς την βεβαίωση δεν σου είπαν κατι; Εγώ έχω αύριο ραντεβού για αυτο σε ρωταω, επισης τωρα η τραπεζα σου εχει δωσει το οκ και περιμένε απο εσένα να πας καποιο ακινητο; Η Πειραιώς μου είπε όχι.Ηταν για 170κ απλά σήμερα δηλαδή πριν από 2 ώρες περίπου μου είπαν στ Eurobank να κοιτάξω για σπίτι από τώρα και και γενικά ήταν κάπως " πρεσαρισμένη " η ατμόσφαιρα .130 ή eurobank . Με 130 δεν έχει ούτε κούτα νουνού 12 όχι σπίτι . Σαν να με καθοδηγούσαν κάπως εκεί που θέλουν . δεν έχω πάρει ακόμα το okay από το gov αν και μου είπαν πως θα αργήσει αρκετά . Παντος μου είπε πως μπορεί να γίνει η αποπληρωμή χωρίς penalty . Αν εγώ πχ το πληρώσω σε 10 χρόνια αντί για 30 θα πληρώσω κανονικά τους τόκους για τα 20 χρόνια ; ξέρουμε αν τα νούμερα είναι fix ; 1 hour ago, Simeon said: Θυμάσαι που σου είχαν απαντήσει εδώ ότι δεν γίνεται με ~2% για 30 χρόνια 170.000€ να βγαίνει δόση 500; Είναι 50κ , είναι λογικό ; Σαν πολλά δεν είναι ;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, Edito είπε Η Πειραιώς μου είπε όχι.Ηταν για 170κ απλά σήμερα δηλαδή πριν από 2 ώρες περίπου μου είπαν στ Eurobank να κοιτάξω για σπίτι από τώρα και και γενικά ήταν κάπως " πρεσαρισμένη " η ατμόσφαιρα .130 ή eurobank . Με 130 δεν έχει ούτε κούτα νουνού 12 όχι σπίτι . Σαν να με καθοδηγούσαν κάπως εκεί που θέλουν . δεν έχω πάρει ακόμα το okay από το gov αν και μου είπαν πως θα αργήσει αρκετά . Παντος μου είπε πως μπορεί να γίνει η αποπληρωμή χωρίς penalty . Αν εγώ πχ το πληρώσω σε 10 χρόνια αντί για 30 θα πληρώσω κανονικά τους τόκους για τα 20 χρόνια ; ξέρουμε αν τα νούμερα είναι fix ; Είναι 50κ , είναι λογικό ; Σαν πολλά δεν είναι ; Για να δεις τα πραγματικά νούμερα, απλά βάλε τα σε ένα εξελάκι και θα δεις. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι πετάνε πολλές μπαρούφες οπότε μη τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Διασταύρωσε την πληροφορία με το excel. 50,000 τόκοι για 30 χρόνια ναι προφανώς είναι φυσιολογικό νούμερο. Η Eurobank σου έδωσε προέγκριση ή ηταν επίσης στην αναμονη; 1
dimitris55555 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Πήρε κανένας την βεβαίωση επιλεξιμότητας; Κι αν ναι πότε έκανε την αίτηση;
chocorellos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 1)παιδιά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ή να μου πει που μπορώ να βρω τον τρόπο υπολογισμού των δόσεων βάση των χρόνων, του ποσού και του επιτοκίου? 2)επίσης το επιτοκιο για άγαμο πόσο είναι τελικά? 3)μπορούμε να δώσουμε ένα ποσό μπροστά για να ξεχρεωσουμε μέρος του δανείου επιτόπου? και δεν ξέρω αν έχει λογική αυτό βασικα
Soki11 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 40 λεπτά πριν, dimitris55555 είπε Πήρε κανένας την βεβαίωση επιλεξιμότητας; Κι αν ναι πότε έκανε την αίτηση; 2 εβδομάδες θελει απο οσα διαβασα, την εκανα 15/01 στις 12:40 26 λεπτά πριν, chocorellos είπε 1)παιδιά μπορεί να εξηγήσει κάποιος ή να μου πει που μπορώ να βρω τον τρόπο υπολογισμού των δόσεων βάση των χρόνων, του ποσού και του επιτοκίου? 2)επίσης το επιτοκιο για άγαμο πόσο είναι τελικά? 3)μπορούμε να δώσουμε ένα ποσό μπροστά για να ξεχρεωσουμε μέρος του δανείου επιτόπου? και δεν ξέρω αν έχει λογική αυτό βασικα Για το 1 υπαρχει το παρακατω https://ims-fc.gr/loan-calculation/ αλλά μπορείς να βρεις τον υπολογισμό και να τον αναπτύξεις σε excel 1 ώρα πριν, Edito είπε 3-5 μέρες μου είπε , τόσο έκανε και η Πειραιώς Να υποθέσω ότι, σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημά σου για αυτό το ποσό, μπορείς να υποβάλεις ξανά αίτηση για μικρότερο; Δεν καταλαβαίνω τη λογική του να μην σου αναφέρουν ξεκάθαρα ποιο είναι το ανώτατο όριό σου.
kazantzidis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Να ξερετε πως εκτος απο την δοση του δανειου, Θα εχετε + κοστος για ασφαλεια σπιτιου κτλ.. οποτε το τελικο ποσο δεν θα ναι αυτο λογικα που θα σας πουν... Οποτε προσοχη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα