Liapisftw Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Αν ειναι 50% κατω απο αυτο που δινουν οι τραπεζες παλι πολυ ειναι. Τα δανεια αυτη τη στιγμη ειναι ασυμφορα. Μονο για αυτους που θα πληρωνουν με μαυρα αξιζει. Δλδ βαζει ο ενας το δανειο (τα λεφτα μπροστα που θελεις) απο τα καθαρα και κυριως το ξεπληρωνει ο αλλος απο τα μαυρα. Γιατι δεν τους φτανει να δικαιολογησουν αγορα cash. Μετά όμως αν αποπληρώνουν με μαύρα δεν μπαίνει στην μέση το πόθεν εσχες; Δεν θα του πουν ρε φίλε πως αποπληρώνεις το δάνειο χωρίς εισόδημα ή χωρίς έστω τραπεζική μεταφορά τις δόσεις.. Επεξ/σία 31 Αυγούστου από Liapisftw 1
basilis_k6 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, Liapisftw είπε Μετά όμως αν αποπληρώνουν με μαύρα δεν μπαίνει στην μέση το πόθεν εσχες; Δεν θα του πουν ρε φίλε πως αποπληρώνεις το δάνειο χωρίς εισόδημα ή χωρίς έστω τραπεζική μεταφορά τις δόσεις.. Δεν νομιζω οτι ασχολούνται απαξ και το παρεις το δανειο. Το θεμα ειναι να στο δωσουν απο τη στιγμη που μονο ο ενας εχει ουσιαστικο εισοδημα. Εγω ξερω αρκετα ζευγαρια που κανουν ακριβως αυτο. ειχαν λεφτα στην ακρη για αγορα αλλα πήραν δανειο που κυριως το καλυπτει ο ενας που βγαζει τα πολλα λεφτα αλλα ειναι μαυρα. Γιατι δεν μπορουσαν λογω ποθεν να δικαιολογησουν τα μετρητα που ειχαν μαζεψει.
Liapisftw Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 36 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Δεν νομιζω οτι ασχολούνται απαξ και το παρεις το δανειο. Το θεμα ειναι να στο δωσουν απο τη στιγμη που μονο ο ενας εχει ουσιαστικο εισοδημα. Εγω ξερω αρκετα ζευγαρια που κανουν ακριβως αυτο. ειχαν λεφτα στην ακρη για αγορα αλλα πήραν δανειο που κυριως το καλυπτει ο ενας που βγαζει τα πολλα λεφτα αλλα ειναι μαυρα. Γιατι δεν μπορουσαν λογω ποθεν να δικαιολογησουν τα μετρητα που ειχαν μαζεψει. Δεκτό. Είναι ένας τρόπος να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα, αλλά ίσως κάποια στιγμή να έχουν πρόβλημα με την εφορία.. μεγάλο ρίσκο κατά την γνώμη μου. Όλα αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη και δεν μπορείς να προβλέψεις τους ελέγχους που θα γίνουν του χρόνου πχ. 1
mariosnik_ Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 48 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Δεν νομιζω οτι ασχολούνται απαξ και το παρεις το δανειο. Το θεμα ειναι να στο δωσουν απο τη στιγμη που μονο ο ενας εχει ουσιαστικο εισοδημα. Εγω ξερω αρκετα ζευγαρια που κανουν ακριβως αυτο. ειχαν λεφτα στην ακρη για αγορα αλλα πήραν δανειο που κυριως το καλυπτει ο ενας που βγαζει τα πολλα λεφτα αλλα ειναι μαυρα. Γιατι δεν μπορουσαν λογω ποθεν να δικαιολογησουν τα μετρητα που ειχαν μαζεψει. Μία χαρά ασχολείται η εφορία. Βρίσκουν πολλές περιπτώσεις που μετά τραβάνε τα μαλλιά τους. Ενδεχομένως να την σκαπουλαρεις έτσι άμα βγάζεις πολλά λεφτά, το ένα μέρος μαύρα το άλλο δηλωμένα στην δηλωση, τώρα άμα πληρώνουν δάνεια με όλα τα λεφτά μαυρα, θα τους βρουν. Και πλέον δεν σε καλούν για εξηγήσεις, σου πετάνε ένα πρόστιμο οι ελεγκτές που τεκμηριωνουν από τις δηλώσεις σου κατά προσέγγιση και μετά καλείσαι εσύ να κάνεις ένσταση να αποδείξεις το αντίθετο. 1
The_Judas Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Αν έχεις στην άκρη 200.000 μαύρα και θέλεις να αγοράσεις σπίτι δεν μπορείς. αν όμως πάρεις δάνειο, μπορείς να ζεις με τα μαύρα αλλά και να παρουσιάζεις ότι είσαι μικρομεσαίος, που αποπληρώνεισ σιγά-σιγά το σπίτι. Η τράπεζα ομως δεν πρόκειται να δώσει δάνειο σε κάποιον που δηλώνει εισόδημα για παράδειγμα 5.000. Αν δηλώνει επίσημα 15-20.000 λογικά μπορεί να δώσει. Επεξ/σία 31 Αυγούστου από The_Judas 4
insoholic Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 10 hours ago, The_Judas said: με 20.000+ μπορει να παρει δανειο απο τραπεζα. Ορισμένες από τις αλλαγές που θα δούμε σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του στεγαστικού προγράμματος περιλαμβάνουν την διεύρυνση του ορίου ηλικίας έως τα 50 έτη και του ετήσιου εισοδήματος στα 20.000 ευρώ, από 16.000 προηγουμένως. 20Κ ειναι το μαξ για να παρεις το δανειο, οχι το min. 35 minutes ago, The_Judas said: Η τράπεζα ομως δεν πρόκειται να δώσει δάνειο σε κάποιον που δηλώνει εισόδημα για παράδειγμα 5.000. Αν δηλώνει επίσημα 15-20.000 λογικά μπορεί να δώσει. Αν πας σε στεγαγαστικο δανειο δεν θα το παρεις με 5Κ. Με το "Σπιτι μου" δίνουν σε οσους εχουν μεχρι 20Κ στη φορολογικη δήλωση. Κανεις τα χαρτια και αν σε επιλεξουν, η τραπεζα σου δινει ενα περιθωριο 2-3 μήνες να ψαξεις για σπιτι και να τους πας τα χαρτια κτλ.. (δυσκολα βρισκεις σε 2 μηνες). Θα πρεπει να ψαχνεις απο τωρα σπιτι και μολις βγει το πρόγραμμα να το προχωρησεις αμεσα..
FiLw Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, AntiCambeR said: Στο link, γράφει ότι στο πρόγραμμα Σπίτι μου 2, το επιτόκιο θα είναι λιγότερο κατά 50%. Πόσο ήταν το επιτόκιο στο πρόγραμμα Σπίτι μου 1; 75% άτοκη χρηματοδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α. και ευνοϊκό επιτόκιο για το υπολειπόμενο 25% του κεφαλαίου. Spoiler Μηδενικό επιτόκιο δανείου για το 75% του κεφαλαίου που επιδοτείται από το πρόγραμμα (με πόρους της Δ.ΥΠ.Α.). Το υπόλοιπο 25% του κεφαλαίου βαρύνεται με το επιτόκιο με το οποίο το κάθε πιστωτικό ίδρυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Άρα στο Σπίτι 2 τα μισά λεφτά από ΔΥΠΑ και τα άλλα μισά από τράπεζα; το γράφει στη τελευταία παράγραφο του άρθρου 😅 5 hours ago, txcellas said: Δηλαδή ήταν 16k το χρόνο προϋπόθεση για να λάβεις το δάνειο και τώρα το πήγανε στα 20k εκκαθαριστικό για να το πάρει κάποιος η κατάλαβα λαθος; Spoiler Το 16κ ήταν το μέγιστο για να είσαι επιλέξιμος. 10κ ήταν το ελάχιστο Επεξ/σία 31 Αυγούστου από FiLw
basilis_k6 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Μία χαρά ασχολείται η εφορία. Βρίσκουν πολλές περιπτώσεις που μετά τραβάνε τα μαλλιά τους. Ενδεχομένως να την σκαπουλαρεις έτσι άμα βγάζεις πολλά λεφτά, το ένα μέρος μαύρα το άλλο δηλωμένα στην δηλωση, τώρα άμα πληρώνουν δάνεια με όλα τα λεφτά μαυρα, θα τους βρουν. Και πλέον δεν σε καλούν για εξηγήσεις, σου πετάνε ένα πρόστιμο οι ελεγκτές που τεκμηριωνουν από τις δηλώσεις σου κατά προσέγγιση και μετά καλείσαι εσύ να κάνεις ένσταση να αποδείξεις το αντίθετο. Πως θα το κανει αυτο; Η κομμωτρια μου πχ δηλωνει 6-8κ και ο αντρας της περίπου 15-17κ. Πληρωνουν μαζι το δανειο κανονικα και η δοση ειναι καπου στα 500 αν θυμαμαι καλα. Στην πραξη βεβαια αυτη κανει κατ οικον και βγαζει πανω απο 20 το χρονο. Η εφορια θεωρει οτι στριμωχτηκαν αλλα ειναι ανετοι. 1 1
The_Judas Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 1 ώρα πριν, insoholic είπε Ορισμένες από τις αλλαγές που θα δούμε σε σχέση με τον πρώτο κύκλο του στεγαστικού προγράμματος περιλαμβάνουν την διεύρυνση του ορίου ηλικίας έως τα 50 έτη και του ετήσιου εισοδήματος στα 20.000 ευρώ, από 16.000 προηγουμένως. 20Κ ειναι το μαξ για να παρεις το δανειο, οχι το min. Αν πας σε στεγαγαστικο δανειο δεν θα το παρεις με 5Κ. Με το "Σπιτι μου" δίνουν σε οσους εχουν μεχρι 20Κ στη φορολογικη δήλωση. Κανεις τα χαρτια και αν σε επιλεξουν, η τραπεζα σου δινει ενα περιθωριο 2-3 μήνες να ψαξεις για σπιτι και να τους πας τα χαρτια κτλ.. (δυσκολα βρισκεις σε 2 μηνες). Θα πρεπει να ψαχνεις απο τωρα σπιτι και μολις βγει το πρόγραμμα να το προχωρησεις αμεσα.. Με 20.000+ είπα ότι παίρνεις και δάνειο απευθείας κανονικό από την τράπεζα, χωρίς το πρόγραμμα. 1
mariosnik_ Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε Πως θα το κανει αυτο; Η κομμωτρια μου πχ δηλωνει 6-8κ και ο αντρας της περίπου 15-17κ. Πληρωνουν μαζι το δανειο κανονικα και η δοση ειναι καπου στα 500 αν θυμαμαι καλα. Στην πραξη βεβαια αυτη κανει κατ οικον και βγαζει πανω απο 20 το χρονο. Η εφορια θεωρει οτι στριμωχτηκαν αλλα ειναι ανετοι. Η εφορία έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς, ονόματα δικαιούχων, εισοδήματα, περιουσία, δαπάνες με καρτα, αναλήψεις, τα πάντα όλα. Εχουνε αλγόριθμους και πλέον έχει μπει και η ΑΙ στο παιχνίδι, και βγάζουν λίστες φορολογούμενων με υψηλή πιθανότητα να φοροδιαφευγουν. Μετά τους κάνουν έλεγχο κτλ. Δεν ξεφεύγει κανένας και τα πράγματα έχουν γίνει τόσο περίπλοκα με τους αλγόριθμους που μπορεί ακόμα και να σε θεωρήσουν ότι είσαι φοροφυγάς ενώ δεν είσαι. Το point είναι πλέον ότι πρέπει εσύ να αποδείξεις το αντίθετο και όχι η απλή πλευρά που σου στέλνει το πρόστιμο, κάνεις μια ένσταση σε κάποια επιτροπή του ΥΠΟΙΚ, η πλειοψηφία δικαιώνεται εκεί, μετά πρέπει με δικηγόρο σε δικαστήριο. Αν δεν σε βρούνε είναι επειδή απλά ήταν τόσο πολλοί άλλοι με βαρύτερες περιπτωσεις και είχαν προτεραιότητα. Αλλά όταν είναι να φτάσει την παραγραφή στην 5ετια, έρχονται κάτι ωραία πρόστιμα για να μην παραγραφεί και τρέχα να αποδείξεις μετά ότι είσαι ελέφαντας. Τώρα ο καθένας ας πράξει ότι νομίζει, δεν θέλω να τρομοκρατώ κανέναν. Αλλά αυτό το δεν ασχολούνται δεν υπάρχει, απλά δεν έτυχε να ασχοληθουν λόγω άλλων προτεραιοτητων, τώρα που θα γίνονται όλα με το πάτημα δύο πλήκτρων, θα πέφτει πολύ κλάμα επί δικαίων και αδικων. Επεξ/σία 31 Αυγούστου από mariosnik_ 1 2
phanispal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δεν αναφέρεται κάπου το μέγιστο ποσό της δανειοδότησης. Στο αρχικό πρόγραμμα ήταν 150.000€ αν δεν κάνω λάθος, που ειδικά στην Αττική ήταν αστεία η διαθεσιμότητα, και πλέον είναι ακόμα πιο αστεία. Άσε που με το που ανακοινώθηκε το πρώτο τσίμπησαν όλα προς τα πάνω. Θα τσιμπήσουν κι άλλο τώρα και θα είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. 1
Edito Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 200k είναι αν δεν κάνω λάθος . 54 minutes ago, phanispal said: Δεν αναφέρεται κάπου το μέγιστο ποσό της δανειοδότησης. Στο αρχικό πρόγραμμα ήταν 150.000€ αν δεν κάνω λάθος, που ειδικά στην Αττική ήταν αστεία η διαθεσιμότητα, και πλέον είναι ακόμα πιο αστεία. Άσε που με το που ανακοινώθηκε το πρώτο τσίμπησαν όλα προς τα πάνω. Θα τσιμπήσουν κι άλλο τώρα και θα είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.
kazantzidis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Στο πρώτο σπίτι μου το θέμα των επιτοκίων ήταν καλύτερο πάντως
AntiCambeR Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, kazantzidis είπε Στο πρώτο σπίτι μου το θέμα των επιτοκίων ήταν καλύτερο πάντως Γνωστός μου που τον είχα ρωτήσει, είχε πει για επιτόκιο 1% με το σπίτι μου 1. Παντρεύτηκε, πήραν δάνειο κάπου 100K και η δόση του βγαίνει 400€/μήνα.Και οι 2 είναι κάτω των 40 ετών.Δεν θυμάμαι αν έδωσαν προκαταβολή, αλλά δεν νομίζω.Θα του βγούνε είπε συνολικοί τόκοι κάπου 15-20K.Τα χαρτιά, δηλαδή συμβόλαια κλπ, κόστισαν κάπου 3K, δεν θυμάμαι πόσο είπε. 1)Ηταν προϋπόθεση άραγε στο Σπίτι μου 1 η προκαταβολή; 2)Οταν τον ρώτησα τι θα γίνει σε περίπτωση πχ που χωρίσει και η σύζυγος σταματάει να πληρώνει και δηλώσει άνεργη, δεν γνώριζε.Λογικά, θα πρέπει το δάνειο να συνεχίσει να εξοφλείται απο τον 1, αλλά αν γίνει αυτό, τότε δεν θα έπρεπε η κυριότητα του σπιτιού να μεταφέρεται σε αυτόν που εξοφλεί; 3)Το δάνειο είναι στο όνομα και των 2, έτσι ώστε η τράπεζα να μπορεί να διεκδικήσει το δάνειο σε περίπτωση υποχώρησης του ενός; 4)Στα προγράμματα 1 υπήρχε η δυνατότητα να πάρει κάποιος δάνειο μόνος του;Στο 2; 16 ώρες πριν, FiLw είπε 75% άτοκη χρηματοδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α. και ευνοϊκό επιτόκιο για το υπολειπόμενο 25% του κεφαλαίου. Μια χαρά. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από AntiCambeR
kavadias Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Η εφορία έχει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς, ονόματα δικαιούχων, εισοδήματα, περιουσία, δαπάνες με καρτα, αναλήψεις, τα πάντα όλα. Εχουνε αλγόριθμους και πλέον έχει μπει και η ΑΙ στο παιχνίδι, και βγάζουν λίστες φορολογούμενων με υψηλή πιθανότητα να φοροδιαφευγουν. Μετά τους κάνουν έλεγχο κτλ. Δεν ξεφεύγει κανένας και τα πράγματα έχουν γίνει τόσο περίπλοκα με τους αλγόριθμους που μπορεί ακόμα και να σε θεωρήσουν ότι είσαι φοροφυγάς ενώ δεν είσαι. Το point είναι πλέον ότι πρέπει εσύ να αποδείξεις το αντίθετο και όχι η απλή πλευρά που σου στέλνει το πρόστιμο, κάνεις μια ένσταση σε κάποια επιτροπή του ΥΠΟΙΚ, η πλειοψηφία δικαιώνεται εκεί, μετά πρέπει με δικηγόρο σε δικαστήριο. Αν δεν σε βρούνε είναι επειδή απλά ήταν τόσο πολλοί άλλοι με βαρύτερες περιπτωσεις και είχαν προτεραιότητα. Αλλά όταν είναι να φτάσει την παραγραφή στην 5ετια, έρχονται κάτι ωραία πρόστιμα για να μην παραγραφεί και τρέχα να αποδείξεις μετά ότι είσαι ελέφαντας. Τώρα ο καθένας ας πράξει ότι νομίζει, δεν θέλω να τρομοκρατώ κανέναν. Αλλά αυτό το δεν ασχολούνται δεν υπάρχει, απλά δεν έτυχε να ασχοληθουν λόγω άλλων προτεραιοτητων, τώρα που θα γίνονται όλα με το πάτημα δύο πλήκτρων, θα πέφτει πολύ κλάμα επί δικαίων και αδικων. Φίλε, αυτά που λες δεν ισχύουν. Δεν ξέρω που τα έχεις ακούσει ή γιατί τα φαντάζεσαι ή τι όφελος μπορεί να έχεις διασπείροντας τέτοιες ψευδεις πληροφορίες (αν το κάνεις εις γνώσιν σου) αλλά πίστεψε με, δεν ισχύουν (ιδίως αυτό το ΑΙ που το κοτσάρουν και οι άσχετοι "δημοσιογράφοι" παντού τι το θέλες; ) 😁 Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από kavadias 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα