Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Petros_o είπε

Καλησπέρα σας, τελικά μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα αίτηση για προέγκριση σε 2 τράπεζες και να επιλέξουμε μετά με ποια θα προχωρήσουμε αν βρεθεί σπίτι; 

Ναι γίνεται.

• Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, EXFAKE είπε

Καλημερα σε ολους.

Μια πολυ σημαντικη ερωτηση. Επειδη ηδη η ευρεση ακινητου ειναι πολυ δυσκολη, ακουσα - ελπιζω να μην ισχυει - οτι ακινητα με τακτοποιηση αυθαιρετων πχ ενα ημιυπαιθριο δωματιο μετα το 2007 εξαιρουνται απο το προγραμμα σπιτι μου 2.

Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει γιατι στην αγορα υπαρχουν αρκετα σπιτια με ημιυπαιθρια δωματια.

Αν η τακτοποίηση σήμαινε τροποποίηση στην άδεια, τότε όχι δε μπαίνει στο πρόγραμμα. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν η τακτοποίηση σήμαινε τροποποίηση στην άδεια, τότε όχι δε μπαίνει στο πρόγραμμα. 

Με ενδιαφέρει και εμένα, παράδειγμα μεζονέτα με ημιυπόγειο ο οποίος είναι βοηθητικός σε ξεχωριστό ΑΤΑΚ. Μπορεί να τακτοποιηθεί χωρίς να σε πετάει εκτός προγράμματος (κατω από 150τμ τελικοί κύριοι χώροι);

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JDimi είπε

Με ενδιαφέρει και εμένα, παράδειγμα μεζονέτα με ημιυπόγειο ο οποίος είναι βοηθητικός σε ξεχωριστό ΑΤΑΚ. Μπορεί να τακτοποιηθεί χωρίς να σε πετάει εκτός προγράμματος (κατω από 150τμ τελικοί κύριοι χώροι);

Εννοείς να γίνει τώρα? Χλωμό το κόβω.

34 λεπτά πριν, Metaksas είπε

παιδια σπιτια απο πλειστηριασμους που εχει παρει η τραπεζα ξερει κανεις αν ειναι επιλεξιμα?

Όχι δεν είναι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εχω στην κατοχη μου το χαρτι της νομιμοποιησης του ημιυπαιθριου για το ακινητο που με ενδιαφερει το οποιο εγινε το 2011. Πως μπορω να εξακριβωσω μεσα απο συγκεκριμενο εγγραφο εαν τροποποιηθηκε και η αδεια? 

Δημοσ.

Αρα τελικά μιλάμε επιτόκιο με τα τωρινά δεδομένα γύρω στο 2,5%.

Euribor 3M 2,7 + spread γύρω στο 2% αναλόγως την τράπεζα και όλο αυτό δια 2 μιας και το 50% του κεφαλαίου είναι άτοκο οπότε γύρω στο 2,5% τελικό επιτόκιο.
Τα έξοδα φακέλου θυμάμαι στο πρώτο πρόγραμμα τα κάλυπτε το πρόγραμμα. Εδώ καλύπτονται ξανά; 

Επίσης ένα θέμα που έχω ακούσει γενικά είναι πχ έχει ο άλλος αγγελία ένα σπίτι 150.000 ζητάει αρκετά λεφτά μαύρα. Δηλαδ να δώσεις 50κ μαύρα και να γίνει το συμβόλαιο στα 100κ, οπότε με το 90% που σου δίνει η τράπεζα αν το έχει αξιολογήσει αυτή 100κ και άνω θα σου δώσει δάνειο 90κ. Άρα θες εκ των προτέρων κασέρι 60κ συν άλλα 10κ πες για χαρτούρες, δικηγόρο, μεσίτη κτλ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, EXFAKE είπε

Εχω στην κατοχη μου το χαρτι της νομιμοποιησης του ημιυπαιθριου για το ακινητο που με ενδιαφερει το οποιο εγινε το 2011. Πως μπορω να εξακριβωσω μεσα απο συγκεκριμενο εγγραφο εαν τροποποιηθηκε και η αδεια? 

Μηχανικός?

1 ώρα πριν, colombiano747 είπε

Επίσης ένα θέμα που έχω ακούσει γενικά είναι πχ έχει ο άλλος αγγελία ένα σπίτι 150.000 ζητάει αρκετά λεφτά μαύρα. Δηλαδ να δώσεις 50κ μαύρα και να γίνει το συμβόλαιο στα 100κ, οπότε με το 90% που σου δίνει η τράπεζα αν το έχει αξιολογήσει αυτή 100κ και άνω θα σου δώσει δάνειο 90κ. Άρα θες εκ των προτέρων κασέρι 60κ συν άλλα 10κ πες για χαρτούρες, δικηγόρο, μεσίτη κτλ. 

Σενάρια..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους .

Έχει καταφέρει κανείς να μπει να δει την αίτηση του? 

Το μόνο που βγάζει είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα εκτέλεσης της ενεργειας....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, txcellas είπε

Σπιτι βρήκε κανείς;

Αν εννοείς από την έναρξη του προγράμματος μάλλον τρολαρεις! 

• Haha 2
Δημοσ.

Guys για τις τακτοποιήσεις και πως αυτές επηρεάζουν την άδεια πρέπει να ρωτήσετε μηχανικό. Δε γίνεται να απαντώνται από ένα φόρουμ

19 ώρες πριν, colombiano747 είπε

Αρα τελικά μιλάμε επιτόκιο με τα τωρινά δεδομένα γύρω στο 2,5%.

Euribor 3M 2,7 + spread γύρω στο 2% αναλόγως την τράπεζα και όλο αυτό δια 2 μιας και το 50% του κεφαλαίου είναι άτοκο οπότε γύρω στο 2,5% τελικό επιτόκιο.
Τα έξοδα φακέλου θυμάμαι στο πρώτο πρόγραμμα τα κάλυπτε το πρόγραμμα. Εδώ καλύπτονται ξανά; 

Αν ζητήσει 100 στο συμβόλαιο, απλά προχωράς. Αυτό που αναφέρεις συμβαίνει αλλά κυρίως στα καινούρια σπίτια όπου οι μηχανικοί θέλουν μαύρα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Simeon είπε

Αν εννοείς από την έναρξη του προγράμματος μάλλον τρολαρεις! 

Όχι δεν τρολλαρω. Ψάχνω μισό χρόνο οπότε θα μπορούσε να συμπέσει ο χρόνος επιλογής του με το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Όσον αφορά τακτοποιήσεις και αλλαγή χρήσης, έστειλα ερώτημα στο gov με παράδειγμα αλλαγής χρήσης βοηθητικού χώρου μεζονέτας σε κύριο.

Θα ρωτήσω και μηχανικό σχετικά.

Πάντως σε οικογενειακό ακίνητο που κάναμε τακτοποίηση και αλλαγή χρήσης το 2023, στο ε9 από τον1983 που ήταν η αρχική άδεια δηλώθηκε νέα ημερομηνία το 2003. Αν θυμάμαι καλά μπορούσε να δηλωθεί μέχρι 20 χρόνια πριν την ημερομηνία της τακτοποίησης.

Το θέμα είναι από που αντλούν την ημερομηνία, από την πρώτη άδεια η από το ε9 του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, txcellas είπε

Όχι δεν τρολλαρω. Ψάχνω μισό χρόνο οπότε θα μπορούσε να συμπέσει ο χρόνος επιλογής του με το πρόγραμμα.

Αν εχεις βρει κάτι ήδη (αφού κοιτάζεις τόσο καιρό), τότε μπορει να είσαι κι απο τους πρώτους. Οι περισσότεροι που γνωρίζω εχουν απογοητευτεί απο την αναζήτηση...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...