cger Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 10/1/2025 στις 8:59 ΜΜ, colombiano747 είπε Γνωρίζουμε άμα το σπίτι που θέλει να πάρει κάποιος τώρα είναι ήδη μισθωμένο μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία; Αν η διαδικασία εύρεσης οικείας, έγκρισης δανείου, συμβόλαια κρατήσει πχ 4-6 μήνες ναι μπορείς να το δεχτείς. Εξαρτάται τι θα πει και ο δικηγόρος σου Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από cger 1
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 59 λεπτά πριν, Vault13 είπε Αλλο με το ενοικιο, αν τρελαθεις μετακομιζεις Αλήθεια, το θεωρείς τόσο εύκολο;
Vault13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αλήθεια, το θεωρείς τόσο εύκολο; Όχι αλλα αν πρεπει να γινει θα γίνει. Αν ειναι δικο σου δεν εχεις καν την επιλογη αυτη. Θα φτασεις στα δικαστηρια αντι να μετακομισεις. το αλλο που ρωταω το ξερεις; Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από Vault13
txcellas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Περιορισμένος αριθμος δανειων θα δοθούν από τις τράπεζες; Μπορούμε κάπως να μαθαίνουμε ποσο.. χρόνο έχουμε ακόμα μέχρι να συμπληρωθούν όλες οι αιτήσεις;
Edito Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/bebaiose-epileximotetas-sto-programma-spiti-mou-ii εδώ πρέπει να κάνεις log in και λογικά σου βγάζει αν μπορείς να το πάρεις ή όχι
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, Edito είπε https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/bebaiose-epileximotetas-sto-programma-spiti-mou-ii εδώ πρέπει να κάνεις log in και λογικά σου βγάζει αν μπορείς να το πάρεις ή όχι Φαίνεται οτι δεν εχει ανοίξει ακόμα
Conan2046 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Το ζήτημα είναι ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έγινε για να διευκολύνει αυτούς που ψάχνουν σπίτι αλλά για να βοηθήσει αυτούς που θέλουν να "ξεφορτωθούν" παλιά σπίτια. Στην περιοχή μου πραγματικά ελάχιστα ακίνητα πληρούν τις προϋποθέσεις γενικά και ακόμα λιγότερα είναι σε λογικές τιμές ή κατοικίσιμα χωρίς να χρειάζονται επεμβάσεις. Βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο ένα και ήταν 153 τ.μ.! Και με βεβαίωσε και με χαρά πως ήταν όλα στην άδεια ως κύριοι χώροι. Άλλα που έβλεπα πρέπει να διαθέσεις και ένα σεβαστό ποσό να τα ανακαινίσεις που σημαίνει έξτρα δάνειο με το συμβατικό επιτόκιο. Γενικά όλα κάτι έχουν, είτε δεν έχουν άδεια, είτε έχουν κομάτια που είναι ημιτελή, είτε θέλουν επισκευή, είτε ξεπαιρνούν τα τ.μ, είτε είναι μετά το 2007, είτε ζητούν ποσά εκτός λογικής. Απίστευτο. Μα αφού μας περιορίζεις σε παλιά σπίτια δεν έπρεπε να επιδοτούν και επιπλέον ποσό για την επισκευή τους αν χρειαζόταν. Θα μπορούσαν αν ήθελαν να ρίξουν τις τιμές στα ακίνητα να σου επέτρεπαν να πάρεις κατασκευαστικό δάνειο και με τα ίδια χρήματα να φτιάξεις το σπίτι όπως το θέλεις, ενώ θα έπεφταν οι τιμές και για τα υπόλοιπα. Γενικά είμαι απαισιόδοξος και ελαφρώς απογοητευμένος, γιατί ενώ σίγουρα πληρούμε τα κριτήρια για να μας εγκριθεί δάνειο στο ύψος που θέλουμε δεν θα καταφέρω να βρω σπίτι για να το πάρω. .. 2
phanispal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Το γνωρίζουμε από το πρώτο πρόγραμμα ότι δεν υπάρχουν σπίτια. Δυστυχώς είναι για πολύ λίγους τυχερούς. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μα το δυσκολο στο πρόγραμμα είναι το να βρεις σπίτι που να θες να μείνεις. Κυριως θα βγουν στην αγορά σπίτια της δεκαετίας του 1980 που τώρα είναι κλειστά και στις περισσότερες περιπτώσεις θέλουν πολλές επισκευές. Αν ηταν καλά, θα τα νοίκιαζαν. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου από ProponitisTouKanape 2
Conan2046 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δεν είχα ασχοληθεί με το πρώτο πρόγραμμα και δεν είχα αντίληψη της δυσκολίας. Είναι λίγο γελοία η κατάσταση πάντως. Τι σόι σκοπούς πραγματικά εξυπηρετούν όλες αυτές οι προϋποθέσεις; Μου ήρθε λίγο απότομο, γιατί πίστευτα ότι κάτι θα έβρισκα, όχι απλώς για να μείνω, κάτι που να μ' αρέσει κιόλας. Τώρα μου έστειλε μεσίτης και άλλο ακίνητο και βλέπω είναι μισθωμένο που μάλλον δεν πρέπει να ισχύει, (αν υποθέσουμε ότι τελικά θα πληρεί και τις άλλες προϋποθέσεις και μου άρεσε κιόλας), αλλά απαγορεύεται να το μισθώσεις για 7 χρόνια. Που στην χειρότερη θα μπορούσα να συνεχίσω να μένω στο σπίτι που ήδη νοικιάζω για 1-2-3 χρόνια για όσο καιρό τελοσπάντων οι άλλοι έχουν μισθωτήριο, και με τα λεφτά του ενοικίου των άλλων να πληρώνω το στεγαστικό. Αλλά προφανώς δεν γίνεται.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Για αυτο τον όρο δεν ειμαι αντίθετος. Διότι επιδοτεί τους τόκους για να αγοράσεις πρώτη κατοικία. Αν χαλάρωναν για 1-2 χρόνια τον όρο αυτό, το πρόγραμμα θα το εκμεταλλεύονταν οσοι θελουν να τα πάρουν για επένδυση... 1
Conan2046 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Για αυτο τον όρο δεν ειμαι αντίθετος. Διότι επιδοτεί τους τόκους για να αγοράσεις πρώτη κατοικία. Αν χαλάρωναν για 1-2 χρόνια τον όρο αυτό, το πρόγραμμα θα το εκμεταλλεύονταν οσοι θελουν να τα πάρουν για επένδυση... Ναι, σύμφωνοι, αλλά έπρεπε να υπάρχει μια ευελιξία, υπάρχει που υπάρχει έλλειψη, να υπάρχει μια πρόνοια, για να αγοράσεις κύρια κατοικία σημαίνει ότι τώρα δεν έχεις αλλά πληρώνεις ενοίκιο, ε άμα βρεθεί σπίτι που είναι μισθωμένο να υπάρχει ένα περιθώριο να διατηρηθεί η υπάρχουσα μίσθωση μέχρι να φύγουν οι άνθρωποι και να απαγορεύεται να δημουργηθεί νέα μίσθωση.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Ναι, σύμφωνοι, αλλά έπρεπε να υπάρχει μια ευελιξία, υπάρχει που υπάρχει έλλειψη, να υπάρχει μια πρόνοια, για να αγοράσεις κύρια κατοικία σημαίνει ότι τώρα δεν έχεις αλλά πληρώνεις ενοίκιο, ε άμα βρεθεί σπίτι που είναι μισθωμένο να υπάρχει ένα περιθώριο να διατηρηθεί η υπάρχουσα μίσθωση μέχρι να φύγουν οι άνθρωποι και να απαγορεύεται να δημουργηθεί νέα μίσθωση. Και πάλι όμως υπο όρους. Π.χ. ότι η μίσθωση τελειώνει εντός 6μηνου. Σκέψου να έχει μπει κάποιος πριν ενα εξάμηνο και να κάτσει μέσα 2.5 χρόνια...
Conan2046 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Έστω δεν βλέπω κάπου το κακό. Η ευκαιρία με το Στέγη 2 τώρα είναι και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία, Στο ενοίκιο έμενα, στο ενοίκιο θα μένω για 2,5 ή και 3 χρόνια, και το ενοίκιο μετά φόρων πόση διαφορά θα έχει πια από την δόση του στεγαστικού για να θεωρηθεί και επένδυση. Εντάξει φαντάζομαι θα υπάρχουν τρόποι να γίνει έξωση αλλά δεν θα μ' άρεσε όπως δεν θα μ' άρεσε να το κάνουν σ' εμένα και μιλάω θεωρητικά έτσι, δεν είναι ότι έχω πάει έχω δει το σπίτι αλλά απλώς είμαι εκνευρισμένος τώρα που καταλαβαίνω την φιλοσοφία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα