Simeon Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 12 ώρες πριν, salous είπε Υπάρχει κάποιος που τελείωσε με όλη τη διαδικασία; Εμένα ήρθε τη παρασκευή ο μηχανικός και τώρα απλά περιμένω. Ξέρετε πόσο περίπου θα πάρει για να έχω κάποια απάντηση; Επίσης με αγχώνει μπορώ να πω το τι θα πει ο μηχανικός καθώς δεν θα ήθελα να το αξιολογήσει πιο χαμηλά 😕 Φίλος περιμένει 2 εβδομάδες από Πειραιώς. Τι σας είπε ο μηχανικός; Έχεις το τηλέφωνό του να τον ρωτήσεις ποιά ήταν η εκτίμησή του;
salous Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 3 ώρες πριν, Simeon είπε Φίλος περιμένει 2 εβδομάδες από Πειραιώς. Τι σας είπε ο μηχανικός; Έχεις το τηλέφωνό του να τον ρωτήσεις ποιά ήταν η εκτίμησή του; Εγώ το τηλέφωνο του απλά μου φαινόταν παράξενο να τον καλέσω για να ρωτήσω την εκτίμηση του
txcellas Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 1 ώρα πριν, salous είπε Εγώ το τηλέφωνο του απλά μου φαινόταν παράξενο να τον καλέσω για να ρωτήσω την εκτίμηση του Ε βρες μια δικαιολογία! 😀
Simeon Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Μα τι καλύτερη δικαιολογία θα πάρεις να πεις "γειά σας, ακόμα δεν έχει έρθει η τελική εκτίμηση από την τράπεζα, μπορείτε να μου πείτε ποια ήταν η εκτίμηση σας για να έχω εικόνα;"
sandwta Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου καλησπέρα παιδια,μετα από μεγάλη ταλαιπωρια,τρεξιμο,αγχος κτλ. βρήκα και εγώ ένα σπίτι το οποίο καλύπτει της ανάγκες μου. Έχω όμως ένα τεράστιο ''ερωτηματικό'' το οποίο με ταλαιπωρεί και ζητάω της γνώσεις σας. το σπίτι ο άνθρωπος το δίνει 105.000,εγω έχω προεγκριση 100.000. Τι σημαίνει αυτό? εάν η εμπορική άξια του σπιτιού είναι μεγαλύτερη από την προεγγραφή που έχω λάβει π.χ. το σπίτι εκτιμηθεί από μηχανικό και η άξια του σπιτιού βγει στα 110.000 θα πάρω το 90% δηλαδή τα 100.000 που δικαιούμαι? εάν το σπίτι εκτιμηθεί λιγότερο π.χ. 100.000 θα πάρω 90.000? πως εξηγείται η προεγγραφή στα 100.000? ευχάριστο εκ τον πρότερων.
Simeon Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, sandwta είπε καλησπέρα παιδια,μετα από μεγάλη ταλαιπωρια,τρεξιμο,αγχος κτλ. βρήκα και εγώ ένα σπίτι το οποίο καλύπτει της ανάγκες μου. Έχω όμως ένα τεράστιο ''ερωτηματικό'' το οποίο με ταλαιπωρεί και ζητάω της γνώσεις σας. το σπίτι ο άνθρωπος το δίνει 105.000,εγω έχω προεγκριση 100.000. Τι σημαίνει αυτό? εάν η εμπορική άξια του σπιτιού είναι μεγαλύτερη από την προεγγραφή που έχω λάβει π.χ. το σπίτι εκτιμηθεί από μηχανικό και η άξια του σπιτιού βγει στα 110.000 θα πάρω το 90% δηλαδή τα 100.000 που δικαιούμαι? εάν το σπίτι εκτιμηθεί λιγότερο π.χ. 100.000 θα πάρω 90.000? πως εξηγείται η προεγγραφή στα 100.000? ευχάριστο εκ τον πρότερων. Αφού η προέγκριση είναι 100.000 εσύ μπορείς να πάρεις έως 90.000 εφόσον η αξία του ακινήτου (σύμφωνα με την εκτίμηση του μηχανικού) είναι 100.000 και πάνω. edit έχω γράψει λάθος εδώ Επεξ/σία 12 Μαρτίου από Simeon
EXFAKE Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 5 ώρες πριν, Simeon είπε Αφού η προέγκριση είναι 100.000 εσύ μπορείς να πάρεις έως 90.000 εφόσον η αξία του ακινήτου (σύμφωνα με την εκτίμηση του μηχανικού) είναι 100.000 και πάνω. Φίλε Simeon, παρατηρώ συχνά ότι απαντάς με σιγουριά δίνοντας τις περισσότερες φορές λάθος πληροφορίες και ανακρίβειες με αποτέλεσμα πολλοί να μπερδεύονται και να αποθαρρύνονται. Εάν ο φίλος παραπάνω έχει πάρει προέγκριση 100.000 σημαίνει ο τι η τράπεζα κρίνει ότι μπορεί να του δώσει Μαξ μέχρι αυτό το ποσό. Μικρή σημασία έχει βέβαια αυτό καθως η πραγματική δανειοδότηση είναι το 90% είτε της τελικής εκτίμησης από τον μηχανικο είτε του τελικού συμβόλαιου ( οποίο από τα δύο είναι χαμηλότερο ) Γενικά παιδιά ψάξτε το λίγο παραπάνω και μην περιμένετε απαντήσεις σοβαρές απο το φόρουμ. Η προσωπική μου εμπειρία δείχνει πάντως ότι το πρόγραμμα δεν αξίζει.
Simeon Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Έχεις δίκιο από βιασύνη έγραψα λάθος εδώ, μπορεί να πάρει το 100% της προέγκρισης (δηλαδή 100.000) εφόσον το σπίτι εκτιμηθεί 110.000 και πάνω. Εν τω μεταξύ στα προηγούμενα μηνύματα το έχω εξηγήσει αυτό Πρέπει και το συμβόλαιο όμως να είναι 110.000 και πάνω. Πάντως εγώ από το φόρουμ πήρα αξιόλογες πληροφορίες για το πρώτο πρόγραμμα. Και κατά τη γνώμη μου το πρόγραμμα αξίζει εφόσον βρεις ακίνητο που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση. 1 1
EXFAKE Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 43 λεπτά πριν, Simeon είπε Έχεις δίκιο από βιασύνη έγραψα λάθος εδώ, μπορεί να πάρει το 100% της προέγκρισης (δηλαδή 100.000) εφόσον το σπίτι εκτιμηθεί 110.000 και πάνω. Εν τω μεταξύ στα προηγούμενα μηνύματα το έχω εξηγήσει αυτό Πρέπει και το συμβόλαιο όμως να είναι 110.000 και πάνω. Πάντως εγώ από το φόρουμ πήρα αξιόλογες πληροφορίες για το πρώτο πρόγραμμα. Και κατά τη γνώμη μου το πρόγραμμα αξίζει εφόσον βρεις ακίνητο που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση. Ισχύει φίλε. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εύρεση σοβαρού ακινήτου σε λογική τιμή. Εγώ για παράδειγμα έψαχνα σπίτι με έτος κατασκευής μετά το 1995 - με την λογική ότι δεν θέλω να χρεωθώ σχεδόν όλη μου την ζωή για ένα παμπάλαιο σπίτι - αλλά δεν υπήρχε τπτ αξιόλογο με εξαίρεση δύο σπίτια που έφυγαν εν μια νυκτί γιατί είχαν αυτό που περιγράφω παραπάνω: λογική τιμή. 1
Simeon Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 16 λεπτά πριν, EXFAKE είπε Ισχύει φίλε. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εύρεση σοβαρού ακινήτου σε λογική τιμή. Εγώ για παράδειγμα έψαχνα σπίτι με έτος κατασκευής μετά το 1995 - με την λογική ότι δεν θέλω να χρεωθώ σχεδόν όλη μου την ζωή για ένα παμπάλαιο σπίτι - αλλά δεν υπήρχε τπτ αξιόλογο με εξαίρεση δύο σπίτια που έφυγαν εν μια νυκτί γιατί είχαν αυτό που περιγράφω παραπάνω: λογική τιμή. Δεν ξέρω που βρίσκεσαι πάντως δεν υπάρχουν σπίτια στην Αττική σε λογική τιμή. Όμως... φίλος στην επαρχία έχει κάνει αίτηση τώρα στο πρόγραμμα για μονοκατοικία 170τμ σε δύο επίπεδα με κήπο, 170.000 Κατασκευή 20ετίας
paylidis Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 27 λεπτά πριν, Simeon είπε Δεν ξέρω που βρίσκεσαι πάντως δεν υπάρχουν σπίτια στην Αττική σε λογική τιμή. Όμως... φίλος στην επαρχία έχει κάνει αίτηση τώρα στο πρόγραμμα για μονοκατοικία 170τμ σε δύο επίπεδα με κήπο, 170.000 Κατασκευή 20ετίας 20τμ δηλαδή παραπάνω από ότι επιτρέπει το πρόγραμμα. Οποσδηποτε…
phanispal Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 27 λεπτά πριν, Simeon είπε Όμως... φίλος στην επαρχία έχει κάνει αίτηση τώρα στο πρόγραμμα για μονοκατοικία 170τμ σε δύο επίπεδα με κήπο, 170.000 Κατασκευή 20ετίας Ναι αλλά στο παραδίπλα νήμα έγραφες ότι δεν αξίζει να μένει κάποιος στην επαρχία.
EXFAKE Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 ώρα πριν, paylidis είπε 20τμ δηλαδή παραπάνω από ότι επιτρέπει το πρόγραμμα. Οποσδηποτε… Thats exactly what i stated για τον φίλο μας τον Simeon. Όπως και να έχει θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο αν αξίζει κάποιος να πάρει ένα δεδομένα υπερτιμημένο διαμέρισμα με έτος κατασκευής γύρω στο 1975 μόνο και μόνο λόγω του ευνοϊκού επιτοκίου. Ο αντίλογος είναι ότι όταν ξεπληρώσουμε το δάνειο σε 30 χρόνια από τώρα το ακίνητο θα είναι οριακά αρχαίο, κοντά στα 100 χρόνια.
sandwta Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για της απάντησης σας 💪 γενικά δυσκολεύτηκε παααααααρα πολλή να βρω ένα σπίτι που θα με καλύπτει διότι είμαστε τετραμελής οικογένεια. ξεκίνησα ψάχνοντας σπίτια από το 90-95 αλλά τα περισσότερα ήθελαν ολική ανακαίνιση που δυστυχώς δεν μπορώ να καλύψω Η ειταν υπερβολικά ΑΚΡΙΒΑ για τα δεδομένα του σπιτιού. Βρήκα ένα σπίτι που έχει γίνει ολική ανακαίνιση με καινούργια υδραυλικά/ηλεκτρολογικά,πλακάκια σε όλο το σπίτι εκτός ενός δωματίου, διπλά ενεργειακά τζάμια κτλπ + εξτραδακια οπως 2 air condition, καινούργια κουζίνα κτλπ. Δυστυχώς το σπίτι είναι του 78' 😔. Τώρα το μεγάλο άγχος που έχω είναι πόσο θα το εκτιμήσει ο μηχανικός. Είναι σπίτι δεύτερου ορόφου με όμορφο άνετο μπαλκόνι, 90τμ ενεργειακής κλάσης Δ + όλα αυτά που περιέγραψα και πάνω
paylidis Δημοσ. 12 Μαρτίου Δημοσ. 12 Μαρτίου 1 ώρα πριν, EXFAKE είπε Thats exactly what i stated για τον φίλο μας τον Simeon. Όπως και να έχει θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο αν αξίζει κάποιος να πάρει ένα δεδομένα υπερτιμημένο διαμέρισμα με έτος κατασκευής γύρω στο 1975 μόνο και μόνο λόγω του ευνοϊκού επιτοκίου. Ο αντίλογος είναι ότι όταν ξεπληρώσουμε το δάνειο σε 30 χρόνια από τώρα το ακίνητο θα είναι οριακά αρχαίο, κοντά στα 100 χρόνια. Τα έχω ξαναγράψει πολλές φορές. Το πρόγραμμα για 8/10 δικαιούχους είναι scam. Πληρώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τη ψευδαίσθηση ότι έκαναν καλό deal λόγω δόσης/επιτοκιου… 1/10 δε θα έπαιρνε δάνειο σε κανέναν πλανήτη υπό αλλους ορους οπότε τον έφτιαξε το πρόγραμμα, κ μένει αλλος 1/10 που θα βρει σπίτι κοντά στο όριο (2005) και σε καλή τιμή είναι απλά μάγκας/τυχερός και έχει νόημα αυτό που κάνει. Κατά τα άλλα χίλιες φορές προτιμότερο ένα ολοκαίνουργιο και ας πληρώσεις τόκο, θα γλυτώσεις τη διαφορά από ζημιές και ενεργειακή κατανάλωση στην 30ετια… Τώρα για το φίλο δε θέλω να σχολιάσω. Αλλά δε στέκει αυτό που ειπώθηκε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα