sotiris_1988 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:45 πμ 10 ώρες πριν, SofoS@ είπε Μπορείς να μου πεις τι έξτρα επιτόκιο γράφει στην προέγκριση που σου έδωσαν στην attica; Επειδή στην σελίδα τους λένε "Euribor 3μήνου πλέον περιθωρίου από 0,80% έως 2,00%" Τηλεφωνικά νομίζω μου είχαν πει πως η προεγκριση θα γράφει περίπου 1,30% και θα μπορεί να μειωθεί αν βάλεις και κάποιο κεφάλαιο στην τράπεζα σε ομολογα/προθεσμιακο, κάτι τέτοιο. 1,30 %
parlapipas25 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 μμ Γενικά νομίζω υπάρχει διαστρεβλώσεις στις τιμές. Στην ίδια περιοχή σπίτια του 2025 με σπίτια του 2000 έχουν διαφορά 300-400 ευρώ το τετραγωνικό μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Petros_o Δημοσ. Δευτέρα στις 06:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:47 μμ Καλησπέρα σας, το να έχει κουζίνα είναι προαπαιτουμενο όπως στο σπίτι μου 1; έχει μια υποτυπώδη αλλά δεν το λες κουζίνα!!
paylidis Δημοσ. Δευτέρα στις 06:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:59 μμ 2 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Γενικά νομίζω υπάρχει διαστρεβλώσεις στις τιμές. Στην ίδια περιοχή σπίτια του 2025 με σπίτια του 2000 έχουν διαφορά 300-400 ευρώ το τετραγωνικό μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό; Σαφώς και όχι. Και η λογική λέει να πάρει κανείς κανονικό δάνειο και να αγοράσει καινουργιο σπίτι με τόσο μικρή διαφορά. Σε βάθος χρόνου η εξοικονόμηση που θα κάνει λόγω ενεργειακης κλασης θα βγάλει τους τόκους και θα έχει καλύτερη αξία το ακίνητο του όταν εξοφλήσει το δάνειο. Το μόνο που κάνει το σπίτι μου είναι να στρεβλώνει την ήδη τραγική αγορά ακινήτων… 1
zlave Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ Στις 24/2/2025 στις 6:59 ΜΜ, paylidis είπε Σαφώς και όχι. Και η λογική λέει να πάρει κανείς κανονικό δάνειο και να αγοράσει καινουργιο σπίτι με τόσο μικρή διαφορά. Σε βάθος χρόνου η εξοικονόμηση που θα κάνει λόγω ενεργειακης κλασης θα βγάλει τους τόκους και θα έχει καλύτερη αξία το ακίνητο του όταν εξοφλήσει το δάνειο. Το μόνο που κάνει το σπίτι μου είναι να στρεβλώνει την ήδη τραγική αγορά ακινήτων… αυτό έκανα τελικά εγώ. Έβρισκα 180Κ σπίτια 20-25ετιας στα 100τμ ή κάτι 160Κ χωρίς θέρμανση/μόνωση/ηλιακο/κουζίνα/μπάνιο χάλι μαύρο και τελικά πήγα σε νεόδμητο Α+ περιοχή φιλέτο 100τμ καθαρά με 200Κ στο 2ο 5οροφης. Ναι οκ προφανώς το επιτόκιο είναι 2πλασιο αλλά θεωρώ άλλη αξία το σπίτι τώρα και για μετά. Και τα σαπάκια ακόμα τα έχουν αγγελίες. Έβλεπα ένα καλό σπίτι λίγο πιο έξω από την πόλη αλλά έτοιμο να μπείς , καλοδιατηρημένο αλλά μικρότερο από αυτό που ήθελα κατά ένα Υ/Δ αλλά ήμουν έτοιμος για παραχωρήσεις στα 160Κ με σπίτι μου 2 και στο τηλέφωνο λέει 210Κ και με τα έπιπλα που έχει αυτό μέσα αναγκαστικά. Βρε δε .. να ασπρήσεις. 3
Metaksas Δημοσ. χθες στις 04:18 μμ Δημοσ. χθες στις 04:18 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά με μια ερώτηση στη τράπεζα Πειραιώς που έκανα σήμερα τα χαρτιά για την έγκριση του ποσού, μου είπαν κ καλά off the record κ κάπως μαγκωμένα ότι σπίτια π έχει στην ιδιοκτησία της το real estate της τράπεζας μπορούν να μπουν στο σπίτι μου 2, γτ θέλουν να τα ξεφορτωθούν λόγο αύξησης του ΕΝΦΙΑ, μου είπαν να κάνω ένα ραντεβού εγγράφως να κάνω αίτηση με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού π ψάχνω κ θα με ειδοποιήσουν αυτοί. Επεξ/σία χθες στις 04:18 μμ από Metaksas
ProponitisTouKanape Δημοσ. χθες στις 04:44 μμ Δημοσ. χθες στις 04:44 μμ Στις 24/2/2025 στις 4:23 ΜΜ, parlapipas25 είπε Γενικά νομίζω υπάρχει διαστρεβλώσεις στις τιμές. Στην ίδια περιοχή σπίτια του 2025 με σπίτια του 2000 έχουν διαφορά 300-400 ευρώ το τετραγωνικό μόνο. Είναι φυσιολογικό αυτό; Προφανώς και όχι. Όσο και καλό να φαίνεται ένα σπίτι του 2000, δε παύει να κουβαλάει μια 25ετία στην πλάτη του σε σχέση με ένα σημερινό. Η διαφορά των 300-400 ευρώ, που κι εγώ την έχω παρατηρήσει, είναι αστεία, ειδικά αν το σπίτι του 2000 είναι όπως το παρέδωσε τότε ο μηχανικός, χωρίς ανακαίνιση. Καλυτερα να πας σε λίγο μικρότερο και του κουτιού. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα