Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 847
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, fokion129 είπε

Βλέπω κανένας ιδιοκτήτης δεν προτιμάει το σπίτι 2 γιατί κανείς το συμβόλαιο και τα λεφτά τα περνεις μετα απο πολυ καιρο

Καλησπέρα , όπως και να έχει τα λεφτά θα τα πάρει , ίσα ίσα που μυρίστηκαν πως πέφτει χρήμα με το πρόγραμμα και πλέον δείχνουν θετικοί για να πουλήσουν σε κόσμο που ενδιαφέρεται μέσω αυτού του προγράμματος ΑΛΛΑ οι τιμές αυξήθηκαν κατά πολύ.

Εμένα η εμπειρία μου με το πρόγραμμα αυτό είναι πως με το "σπίτι μου 1" όταν έλεγα πως ενδιαφέρομαι για αγορά μέσω αυτού αμέσως έπαιρνα αρνητική απάντηση , φέτος με το νέο πρόγραμμα ξαφνικά οι περισσότεροι δηλώνουν πως πουλάνε με το πρόγραμμα , η διαφορά είναι όμως στην τιμή όπου όλα είναι τουλάχιστον 20% πάνω. 

Δημοσ.
16 hours ago, techplastic said:

Καλησπέρα , όπως και να έχει τα λεφτά θα τα πάρει , ίσα ίσα που μυρίστηκαν πως πέφτει χρήμα με το πρόγραμμα και πλέον δείχνουν θετικοί για να πουλήσουν σε κόσμο που ενδιαφέρεται μέσω αυτού του προγράμματος ΑΛΛΑ οι τιμές αυξήθηκαν κατά πολύ.

Εμένα η εμπειρία μου με το πρόγραμμα αυτό είναι πως με το "σπίτι μου 1" όταν έλεγα πως ενδιαφέρομαι για αγορά μέσω αυτού αμέσως έπαιρνα αρνητική απάντηση , φέτος με το νέο πρόγραμμα ξαφνικά οι περισσότεροι δηλώνουν πως πουλάνε με το πρόγραμμα , η διαφορά είναι όμως στην τιμή όπου όλα είναι τουλάχιστον 20% πάνω. 

Εμένα πάντως μου έχουν ρίξει 2-3 άκυρα επειδή είμαι με δάνειο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά τι ποσό πληρωσατε σε δικηγορο για το νομικό έλεγχο του ακινήτου; 

1% του ποσού του συμβολαίου νομίζω ότι είναι τεράστιο ποσό.  

Δημοσ.
Στις 11/2/2025 στις 8:15 ΠΜ, phanispal είπε

Το πρόγραμμα είναι για 70-150 τετραγωνικά και υποτίθεται στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού, άρα για οικογένειες.

Οπότε κάτω από 80 τετραγωνικά για 2 υπνοδωμάτια δύσκολο.

Άρα με το μέσο όρο που επισημαίνεις, πάμε εύκολα στα 160Κ.

Απλά το 2Κ ανά τετραγωνικό θεωρώ πως είναι συντηρητικό σε σχέση με την πραγματικότητα, εξού και τα 200Κ δεν είναι τυχαίο νούμερο.

Συγνώμη, γκαρσονιέρα 50 τετραγωνικά δεν μπορείς να πάρεις με το πρόγραμμα;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, txcellas είπε

Παιδιά τι ποσό πληρωσατε σε δικηγορο για το νομικό έλεγχο του ακινήτου; 

1% του ποσού του συμβολαίου νομίζω ότι είναι τεράστιο ποσό.  

200€ σε δικό μου δικηγόρο (χωρίς απόδειξη προφανώς) 75€ σε δικηγόρο της τράπεζας (τα τραβήξανε αυτόματα από τον λογαριασμό μου) , για διαμέρισμα 60τμ.

• Thanks 1
Δημοσ.

έκανα ηλεκτρονικά αίτηση στην Πειραιώς για 130k και σήμερα πήρα προέγκριση. το ποσό αυτό θα μπορέσω να το πάρω όλο ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία του σπιτιού ή μπορεί να μειωθεί;

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, kover είπε

έκανα ηλεκτρονικά αίτηση στην Πειραιώς για 130k και σήμερα πήρα προέγκριση. το ποσό αυτό θα μπορέσω να το πάρω όλο ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία του σπιτιού ή μπορεί να μειωθεί;

Αυτό το ποσό είναι το μέγιστο ποσό που θα δωθεί από την τράπεζα εάν και εφόσον εκτιμηθεί το σπίτι σε αυτή την τιμή. (με το 10% του ποσού δικό σου, σαν προκαταβολή) 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, kover said:

Σημαινει οτι το maximum που μπορει να σου δωσει ειναι 130.000, οποτε μπορεις να αγορασεις σπιτι μεχρι 140.000 περιπου(αν υπολογισεις και το 10% που πρεπει να δωσεις).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, JDimi said:

Όχι μέχρι 140κ αλλά τουλάχιστον 140κ. Το πρόγραμμα σου δίνει μέχρι το 90% της αξίας.

Oχι, ειναι μεχρι 140 και σου δινει το 90% της αντικειμενικης αξιας που θα ορισει ο μηχανικος της τραπεζας.

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι έτσι, μπορεις να ζητήσεις δάνειο μέχρι το 90% της αξίας του ακινήτου που σε ενδιαφέρει. Οι όροι είναι μέγιστο ποσό δανείου τα 190κ και μέγιστη αξία ακινήτου τα 250κ.

Μπορείς όμως να βρεις ένα σπίτι αξίας 150κ και να αιτηθείς δάνειο μικρότερο του 90%, πχ 100κ

. Ποιο είναι το μέγιστο ύψος της χρηματοδότησης;

• Το ανώτατο ποσό δανείου που χορηγείται είναι 190.000 ευρώ.
  • Το δάνειο καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου, όπως αυτή ορίζεται στο συμβόλαιο αγοράς. Το τυχόν υπολειπόμενο τίμημα θα καλύπτεται από ίδιους πόρους του αγοραστή.Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν η αξία του ακινήτου είναι 200.000 ευρώ, το μέγιστο ποσό δανείου θα είναι 180.000 ευρώ (90% της αξίας).

Ο δανειολήπτης τότε θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 20.000 ευρώ από δικούς του πόρους

Επεξ/σία από JDimi
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...