phanispal Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ναι ΟΚ, αλλά εγώ βλέπω ότι εξακολουθούν να έρχονται στην Αθήνα, όχι να φεύγουν προς επαρχιακές πόλεις. Θεωρείς ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Αθήνα μπορεί να αυξήσει την προσφορά τόσο ώστε να πέσουν οι τιμές τόσο στην πώληση όσο και στην ενοικίαση;
ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 ώρα πριν, phanispal είπε Βλέπεις να αυξάνεται η προσφορά και να μειώνεται η ζήτηση; Γιατί εγώ βλέπω το αντίθετο. Μόνο το μεταναστευτικό να βάλεις, δε θες κάτι άλλο. Το μεταναστευτικό δεν έχει άμεση σχέση με την αγορά real estate στην Ελλάδα. Οι μετανάστες που έρχονται εδώ δεν πάνε να νοικιάσουν καινούρια διαμερίσματα, ούτε εισόδημα δεν έχουν. Θα τους στιβάξουν σε χρέπια στη Βικτώρια και στην Ακαδημία Πλάτωνος. Προφανώς με κάθε καινούριο σπίτι που φτιάχνεται αυξάνεται η προσφορά, όντως ξεπετάγονται συνέχεια οικοδομές, μπορεί να μην είναι μεγάλες όπως σε προηγούμενες δεκαετίες αλλά σίγουρα αυξάνεται η προσφορά, ένα παλιό σπίτι αντικαθίσταται από μινιμουμ 5-6 διαμερίσματα, και μη ξεχνάμε πως η οικοδομή είχε 7-8 χρόνια πλήρους αδράνειας
ProponitisTouKanape Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μόλις τώρα, phanispal είπε Ναι ΟΚ, αλλά εγώ βλέπω ότι εξακολουθούν να έρχονται στην Αθήνα, όχι να φεύγουν προς επαρχιακές πόλεις. Θεωρείς ότι η οικοδομική δραστηριότητα στην Αθήνα μπορεί να αυξήσει την προσφορά τόσο ώστε να πέσουν οι τιμές τόσο στην πώληση όσο και στην ενοικίαση; Να φεύγουν προς επαρχιακές πόλεις μαζικά όχι, αλλά ένα μέρος απο το ρεύμα προς Αθήνα έχει ανακοπεί, ειδικά σε κάποιους κλάδους. Τουλάχιστον υπάρχει ανοικοδόμηση, προστίθενται σπίτια ενώ για πολλά χρονια δε χτιζόταν ούτε τούβλο. Επίσης έχουν αρχίσει να πέφτουν στην αγορά σπίτια που βγάζουν μάτι οτι ήταν για AirBnb, επιπλωμένα, με το ίδιο ακριβώς στυλ, μέχρι και ποτήρια εχουν στα ντουλάπια
phanispal Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Με τιμές στα ~4Κ€ το τετραγωνικό, δε νομίζω ότι τα νέα διαμερίσματα είναι προσβάσιμα στο μέσο νοικοκυριό. Τώρα αν αυτοί που τα αγοράζουν τα θέλουν για να μείνουν, άρα ελευθερώνονται τα παλιότερα στα οποία έμεναν, κάτι μπορεί να γινόταν. Αλλά δε νομίζω ότι γίνεται ακριβώς αυτό.
txcellas Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, laxanoulis είπε Επειδή κ εγώ με την σύζυγο είχαμε ξεκινήσει την αναζήτηση πρώτης κατοικίας μέσω του προγράμματος, μετά από την επαφή που είχαμε με την τράπεζα είδαμε ότι και ένα κανονικό στεγαστικό δεν έχει τεράστιες διαφορές με του προγράμματος, και φυσικά είναι και πολύ πιο ευέλικτo Εγώ νομίζω ότι έχουν διαφορά κάποιες παραπάνω χιλιάδες ευρω και μεγαλύτερη δόση ένα συμβατικό δάνειο από το δάνειο του προγράμματος. Αν θες πες μου με ποια τράπεζα μίλησες γιατί πριν βγει το πρόγραμμα πήρα προεγκριση από όλες τις τράπεζες για να δω επιτόκια σεπε κλπ και αναφορικά με το δάνειο του προγράμματος ειδα τεράστιες διαφορές. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από txcellas
laxanoulis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Xdanger είπε To 2010 (περίοδος έως 2016) και η προσφορά αυξήθηκε απότομα, και η ζήτηση μειώθηκε απότομα. Ναι, συμφωνούμε. Τι έγινε όμως είναι το θέμα και δημιουργήθηκε όλο αυτό. Βλέπω ένα δεύτερο 2010 στο εγγύς μέλλον. Αυτό γράφω παραπάνω. 8 λεπτά πριν, txcellas είπε Εγώ νομίζω ότι έχουν διαφορά κάποιες παραπάνω χιλιάδες ευρω και μεγαλύτερη δόση ένα συμβατικό δάνειο από το δάνειο του προγράμματος. Αν θες πες μου με ποια τράπεζα μίλησες γιατί πριν βγει το πρόγραμμα πήρα προεγκριση από όλες τις τράπεζες για να δω επιτόκια σεπε κλπ και αναφορικά με το δάνειο του προγράμματος ειδα τεράστιες διαφορές. Με Πειραιώς μιλήσαμε μόνο. Η διαφορά στο επιτόκιο είναι μικρή. Αλλά το ποσό που ζητάμε είναι μικρό. Μικρότερο των 100k€. Επιτόκιο εν θυμάμαι καλά στα 3.5% είναι αυτό που μας είπε. Τα 100k€ είναι τύπου 75k€ στεγαστικό και 25k€ επισκευαστικό. Οι διαφορές είναι μικρές. Έχεις 35 αντί για 30 χρόνια αποπληρωμής και γενικά δεν έχεις περιορισμούς του τύπου δεν το νοικιάζεις, δεν το πουλάς κτλ κτλ... Εάν μιλάμε για μεγαλύτερα ποσά ίσως δεν συμφέρει. Σε εμάς έτσι όπως τα βλέπουμε είναι πάνω κάτω τα ίδια. Με τα + και τα - του κάθε δανείου. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από laxanoulis
MaKek Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Καλημερα,επειδη βλεπω πολλα ποστ για λαθος στα στοιχεια στις βεβαιωσεις απλα να διεθκρινησω πως οταν μπαινεις να την κανεις βλεπεις τι στοιχεια (της οικογενειακης καταστασης) εχουν καταχωρημενα και σου δινει την δυνατοτητα να τα διορθωσεις αν ειναι λαθος.
Xdanger Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 12 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Ναι, συμφωνούμε. Τι έγινε όμως είναι το θέμα και δημιουργήθηκε όλο αυτό. Βλέπω ένα δεύτερο 2010 στο εγγύς μέλλον. Αυτό γράφω παραπάνω. Αν εξαιρέσουμε γεωπολιτικούς λόγους (π.χ. πόλεμο) δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα το ανάποδο δείχνει. 3.5% επιτόκιο για το πρόγραμμα είναι πολλά, γύρω στα 2 έπρεπε να σου βγει. (ίσως κάνανε μαιμουνιά με το επισκευαστικό)
laxanoulis Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 6 λεπτά πριν, Xdanger είπε Αν εξαιρέσουμε γεωπολιτικούς λόγους (π.χ. πόλεμο) δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα το ανάποδο δείχνει. 3.5% επιτόκιο για το πρόγραμμα είναι πολλά, γύρω στα 2 έπρεπε να σου βγει. (ίσως κάνανε μαιμουνιά με το επισκευαστικό) Γιατί το 2010 τι έδειχνε ότι θα γινόταν αυτό? Τίποτα. Ξαφνικά έγινε. Όσο για το 3.5% είναι για κανονικό στεγαστικό χωρίς το πρόγραμμα. Για το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο 2.2%.
Xdanger Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Γιατί το 2010 τι έδειχνε ότι θα γινόταν αυτό? Τίποτα. Ξαφνικά έγινε. Όσο για το 3.5% είναι για κανονικό στεγαστικό χωρίς το πρόγραμμα. Για το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο 2.2%. Ξαφνικά μπορεί να πέσει και μετεωρίτης, αν είναι να περιμένεις το ξαφνικά δεν κάνεις τίποτα αν είναι 3,5% το κανονικό από την στιγμή που τα 50% τα δίνει το κράτος θα έπρεπε να είσαι στα 1.75%, και όσο πέφτει το euribor να μειώνεται. αν η τράπεζα έχει διαφορετικά επιτόκια εντός και εκτός προγράμματος τότε πιθανόν να παρανομεί αλλά άντε να το αποδείξεις. Έστω όμως και με 3.5% επιτόκιο η δόση για 100.000 για 30 χρόνια είναι 449€ με συνολικό τόκο 62.000€ ενώ με 2.2% 379€ με συνολικό τόκο περίπου 37.000€ (70€ διαφορά στην δόση και 25.000€ στον συνολικό τόκο) Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Xdanger
Conan2046 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, gxyp είπε Κοιτάζω και εγώ στο Ηράκλειο αλλά πολύ δύσκολα τα πράγματα.. Κι εγώ παιδιά Μεσαρά κοιτάζω και δύσκολα τα πράγματα, υπερβολικές οι τιμές για ελάχιστα σπίτια που πρέπει να διαθέσεις και από αρκετά ως πολλά ποσά για να τα κάνεις κατοικίσιμα... χαμηλότερες τιμές μεν από το Ηράκλειο μέσα αλλά δεν σκοπεύω να πληρώσω υπεραξίες στους ιδιοκτήτες επειδή νομίζουν ίσως ότι έτσι θα πουλήσουν ακριβότερα τα ακίνητα τους και να χρεωθώ και επισκευαστικό δάνειο με άλλο επιτόκιο για να τα φτιάξω.
Terteri Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 15 ώρες πριν, mandrakemk είπε Καλησπέρα. Τελικά ήρθε και σε εμένα το χαρτί της επιλεξιμότητας και είναι λάθος. Με βλέπει άγαμο χωρίς τέκνα ενώ ισχύει το αντίθετο. Στο ΑΑΔΕ φαινομαι κανονικα εγγαμος και στην οικιγενειακη μεριδα στον δημο που ανηκω. Μηπως ξερετε που μπορω να απευθυνθω για να διορθωθει ?? Απ οτι εψαξα στο ΕΦΚΑ φαινομαι ως αγαμος. Μηπως απο εκει παιρνει στοιχεια το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 2 ? Καλημέρα, Έχω επίσης πρόβλημα με τη βεβαίωση επιλεξιμοτητας και μπόρεσα να πιάσω γραμμή στο τηλέφωνο πριν λίγο. Η κυρία που με "εξυπηρέτησε" δεν είχε ιδέα για ποιον λόγο έχει γίνει αυτό το λάθος μιας και τα στοιχεία μας κλπ ήταν όλα σωστά όταν κάναμε την αίτηση. Μου είπε να επικοινωνήσω με την τράπεζα αν όντως δικαιούμαστε οικογενειακά. Τους είπα ότι έχουμε κάνει ήδη τα χαρτιά μας στην τράπεζα και είναι όλα οκ, όπως ότι έχω μιλήσει και με τον λογιστή μου και μου είπε ότι δεν βγάζει νόημα η απόρριψη. Τότε μου λέει στείλτε email. Εχω στείλει ήδη 3 email από τη μέρα της απόρριψης και δεν έχω λάβει κάποια απάντηση. Τότε μου λέει κάντε νέα αίτηση. Έχω κάνει νέα αίτηση και γι αυτό τον λόγο περιμένω κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Η απάντησή της για όλα αυτά ήταν ότι τότε θα πρέπει να περιμένω την απάντηση είτε από το αρμόδιο τμήμα στα email που έχω στείλει, είτε από την νέα αίτηση. Εν ολίγοις δεν ξέρουν που πάνε τα 4...Ολα υπολειτουργούν σε αυτή τη χώρα, κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα, αλλά όλοι έχουνε μία υπεύθυνη θέση... Πώς γίνεται αυτό δεν μπορώ να καταλάβω..
Papakaliati Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 44 minutes ago, laxanoulis said: Ναι, συμφωνούμε. Τι έγινε όμως είναι το θέμα και δημιουργήθηκε όλο αυτό. Βλέπω ένα δεύτερο 2010 στο εγγύς μέλλον. Αυτό γράφω παραπάνω. Καταλαβαίνεις ότι πιο πιθανό είναι ότι μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές (πες ένα 10%), να έχουν πρώτα ανέβει ένα 50%, οπότε και πάλι χαμένος βγαίνεις. Άμα προσπαθήσεις να προβλέψεις την αγορά, θα βγεις σίγουρα χαμένος. Πάντα. Ακόμη και το 2010 να ήσουν με δυνατότητα να αγοράσεις κάτι, θα έλεγες πάλι σιγά μωρέ, θα περιμένω να πέσουν και άλλο οι τιμές και μετά θα πάρω.
laxanoulis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Καταλαβαίνεις ότι πιο πιθανό είναι ότι μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές (πες ένα 10%), να έχουν πρώτα ανέβει ένα 50%, οπότε και πάλι χαμένος βγαίνεις. Άμα προσπαθήσεις να προβλέψεις την αγορά, θα βγεις σίγουρα χαμένος. Πάντα. Ακόμη και το 2010 να ήσουν με δυνατότητα να αγοράσεις κάτι, θα έλεγες πάλι σιγά μωρέ, θα περιμένω να πέσουν και άλλο οι τιμές και μετά θα πάρω. Εγώ θα προτιμήσω να περιμένω γιατί οι τιμές είναι στα ύψη. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του στο κάτω κάτω. Δεν ανάγκασα κανέναν να μην προχωρήσει με το πρόγραμμα. Την άποψη μου λέω. 38 λεπτά πριν, Xdanger είπε Ξαφνικά μπορεί να πέσει και μετεωρίτης, αν είναι να περιμένεις το ξαφνικά δεν κάνεις τίποτα αν είναι 3,5% το κανονικό από την στιγμή που τα 50% τα δίνει το κράτος θα έπρεπε να είσαι στα 1.75%, και όσο πέφτει το euribor να μειώνεται. αν η τράπεζα έχει διαφορετικά επιτόκια εντός και εκτός προγράμματος τότε πιθανόν να παρανομεί αλλά άντε να το αποδείξεις. Έστω όμως και με 3.5% επιτόκιο η δόση για 100.000 για 30 χρόνια είναι 449€ με συνολικό τόκο 62.000€ ενώ με 2.2% 379€ με συνολικό τόκο περίπου 37.000€ (70€ διαφορά στην δόση και 25.000€ στον συνολικό τόκο) Καλά, ναι. Όντως μπορεί να πέσει μετεωρίτης ξαφνικά. Έστω και μια μικρή μείωση τιμών στα επόμενα 3, 4, 5 χρόνια θα είναι κέρδος. Τώρα για τα επιτόκια δεν νομίζω η Πειραιώς να κάνει μαμουνιες, όσο λαμόγια και αν είναι οι τράπεζες γενικά. Επίσης, το 2.2% του προγράμματος είναι ήδη το μισό με την προϋπόθεση ότι το 50% είναι με 0%. Μας είπε επί λέξη ο υπάλληλος ότι το επιτόκιο κανονικά θα ήταν 4.4% αλλά επειδή το 50% είναι με 0% επιτόκιο διαμορφώνεται ουσιαστικά στα 2.2%. Άρα το 2.2 το αντιστοίχισε με το 3.5% του κανονικού στεγαστικού κανονικά. Εάν μας έλεγε μπαρουφες, δεν ξέρω. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από laxanoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα